Nykysuomi kysyy: Minkä arvosanan antaisit Marinin hallituksen kriisijohtamiselle koronaviruksen ajalta?

Sanna Marinin (SDP) hallituksen toimet koronaviruskriisin aikana ovat jakaneet voimakkaasti mielipiteitä. Ainakin mikäli valtamediaa on uskominen, toiset kiittelevät hallitusta vuolaasti jämäkästä johtamisesta samalla kun toiset ryöpyttävät sitä sekavasta viestinnästä, ristiriitaisesta päätöksenteosta ja rahan syytämisestä loputtomiin rotkoihin, joista ei mitään hyödyllistä ylös nouse.

Nykysuomi kysyi viime maaliskuussa lukijoiden näkemystä hallituksen toiminnasta siihen asti, ennen koronavirusta ja tuomio oli tuolloin murskaava. Asteikolla 1-10 annettavilla arvosanoilla hallitus sai lukijoiltamme keskiarvon 2,65 mutta se oli silloin se… Nykysuomi kysyykin nyt:

Minkä arvosanan antaisit Marinin hallituksen kriisijohtamiselle koronaviruksen ajalta?

Minkä arvosanan antaisit Marinin hallituksen kriisijohtamiselle koronaviruksen ajalta?

 • Nolla (0) (31%, 1 183 Votes)
 • 1 (14%, 539 Votes)
 • 10 (13%, 497 Votes)
 • 2 (10%, 379 Votes)
 • 3 (7%, 275 Votes)
 • 4 (7%, 263 Votes)
 • 9 (7%, 250 Votes)
 • 5 (4%, 160 Votes)
 • 8 (3%, 97 Votes)
 • 6 (2%, 92 Votes)
 • 7 (2%, 64 Votes)

Total Voters: 3 799

Loading ... Loading ...

Vastausaikaa on viikko, eli kysely päättyy torstaina 28.5. Lukijoiden toiveesta kyselyn asteikkoa on korjattu niin, että myöskin arvosanan 0 antaminen on mahdollista.

Aiheeseen liittyvää:

22 thoughts on “Nykysuomi kysyy: Minkä arvosanan antaisit Marinin hallituksen kriisijohtamiselle koronaviruksen ajalta?

 • 21.5.2020 at 12:42
  Permalink

  Netistä kopioituja koronaohjeita;1. Kotoa ei saa lähteä minnekään paitsi jos lähtee niin sitten saa.

  2. Kyläillä ei saa mutta se ei ole kiellettyä.

  3. Maskeista ei ole tutkittua hyötyä mutta niitä pitää kuitenkin käyttää.

  4. Kangasmaskien käyttöä suositellaan eikä niistä ole tutkitusti hyötyä.

  5. Apteekissa myytävät sairaalamaskit pitää säästää terveydenhoidon työntekijöille.

  6. Kaupat ovat kiinni paitsi ne jotka ovat auki.

  7. Kuntosalit ovat kiinni paitsi ne, jotka ovat auki.

  8. Ruuat pitää tilata verkosta. Jos nyt jättää tilauksen, ruokaa voi vielä saada juhannukseksi.

  9. Suomi syöksyy ennennäkemättömään lamaan ja siksi pörssikurssit ovat korkeammalla kuin aikoihin.

  10. Korona on vaarallista vain vanhoille ja vaivaisille ja niille perusterveille nuoremmille, jotka siihen kuolevat.

  11. Käsineitä ei tarvitse käyttää mutta mihinkään ei pidä koskea paljain käsin.

  12. Paras keino pitää korona kurissa on testaaminen. Siksi ketään ei nyt testata.

  13. Mökille ei saa lähteä eikä se ole kielletty.

  14. Uudenmaan sulku purettiin mutta sieltä ei saa lähteä minnekään eikä sinne saa mennä.

  15. Ulkomailta palaaville ei ole karanteenia mutta heidän pitää odottaa kaksi viikkoa ennen kuin he ovat kontaktissa kehenkään.

  16. Pandemia kestää kolme kuukautta tai kolme vuotta tai ehkä se ei pääty koskaan.

  17. C-vitamiinista ei ole hyötyä koska Juhani Knuuti sanoo.

  18. Suomen tartuntakäyrä on laskenut tavoitetasolle ja siksi pahin on vielä edessä.

  19. Virus elää pinnoilla tunnin tai kaksi tai viisi päivää ja koronan voi saada maitopurkista tai sitten ehkä ei koska virus ei näköjään pysy kauaa toimintakykyisenä joten kaikki ostokset pitää pestä eikä niihin saa koskea paljain käsin.

  19. Sanna Marin tekee koko ajan huonoja päätöksiä minkä takia hänen kannatuksensa on yli 80 prosenttia.

  KORONAN TARTTUVUUS RAVINTOLOISSA KESÄLLÄ:

  Korona Ei tartu jos asiakkaista sisään lasketaan vain puolet.

  Kellonajalla on merkitystä tarttuuko Korona vai EI? Se EI tartu klo 6:00-23:00 välillä (hallituksen päätös).

  Alkoholilla on vaikutusta tarttuuko Korona vai EI? Kun anniskelu tapahtuu 9:00-23:00 välillä, sekä muistaa että tarjoilu on lopetettava 22:00 mennessä, se EI tartu.

  Ravintolaan EI saa tulla oireisena, mutta kännissä kyllä. Kun istuu omassa pöydässä, Korona EI tartu. Terassilla voi istua miten lystää, siellä se EI tartu, koska ollaan ulkona.

  Buffett-ruokailussa Korona tarttuu, itse ET saa noutaa, pöytiintarjoilu EI ole pakollista, niin voit miettiä miten ruokasi voit saada lautaselle, ilman Koronaa?. Alkoholia voidaan tarjoilla miten lystää, se EI tartuta Koronaa.

  Tuomitaan vapaamatkustaminen, mutta sitä EI ole kielletty.

  Lopuksi: Korona EI tartu loppukesästä tilaisuuksissa joissa on 499 henkilöä, mutta tarttuu jos paikalla on 501 henkilöä, linjaa AVI!!. Yökerhot on ja pysyy kiinni, vaikka ne vetäisi alle 500 henkilöä, koska yökerho sijaitsee sisätiloissa.

  IHANAA JA VAPAUTTAVAA KORONAKESÄÄ!!

  Reply
 • 21.5.2020 at 17:17
  Permalink

  Vain korpit olevat tyytyväisiä Ohisalon ohella!

  Reply
 • 21.5.2020 at 17:53
  Permalink

  Aurinko tappaa koronan ja C-, ja D vitamiinit, sekä
  kalanmaksaöljy tekevät ”suojapanssarin”, jota
  Koroonaviruksen on vaikeampi läpäistä.

  Reply
  • 24.5.2020 at 13:50
   Permalink

   Ei tapa auriko koronaa, vai onko sinun mielestä italia, ranska, espanja ja moni muu etelän maa missä korona jyllää jotain kylmiä?
   Aurinko ei tee muuta kun auttaa koronaa leviämään, kyseessä kun ei ole flunssa kuten moni vajaapää luulee.

   Reply
   • 24.5.2020 at 20:49
    Permalink

    siksi Italian korona pesäke on pohjoisessa?

    Reply
    • 27.5.2020 at 21:17
     Permalink

     Italian koronapesäkkeitä on joka puolella.
     Sielläkin ”pohjoisessa” oli koronan alkaessa yli 20 astetta plussaa ja siitä on ollut koko ajan lämpimämpää.
     Ainoa pieni toivo on syödä hedelmiä, kalaa ja kasvattaa kehon tautikestoa.
     Siltikin kun kesällä liikkuu paikoilla missä on palojon sakkia on ihan sama mitä ole naamasi mättänyt sillä korona on niin vahvana ilmassa että sen leviämistä ei tuollaisessa paikassa estä mikään.
     Että siitä vain terasseille ja ravintolaan, turha ulista sitten kun korona iskee.

     Reply
 • 21.5.2020 at 18:37
  Permalink

  tälle sivustolle voi antaa äänestyksessä 0 pistettä.

  Reply
  • 21.5.2020 at 18:40
   Permalink

   Kiitos palautteestanne. Hyvää kevään jatkoa.

   Reply
 • 21.5.2020 at 18:39
  Permalink

  matti kiiskinen mitä ihmettä sä kirjoitat ja höpöpö ei todellakaan pidä paikkaansa

  Reply
  • 22.5.2020 at 12:49
   Permalink

   Ei Matti Kiiskinen ihan metsässä ole.

   Reply
 • 22.5.2020 at 16:43
  Permalink

  Ei ole aikaa arvioihin, tässä kuitenkin tilannekatsaus, otsikolla ”hätätilanne”:

  ”https://altcensored.com/watch?v=GQhQ0vyManY

  Since the very vocal collapse of economic Communism has coursed an unavoidable explosion of activity surrounding the Bolshevik mass slaughter in Europe a skew often centres on the the years 1932 to 1933. This was horrific and loss of life has been listed as anywhere between 7 million to 7.5 million, although, figures have been as high as 10 Million deaths. Yet the butchery had been in place for a decade already due to Vladimir Ilyich Ulyanov better known as Vladimir Lenin. This Communist terrorist, mass murderer, propagandist and dictator of the Soviet Empire, established after the Jews took control of Russia during the Bolshevik Revolution, is the architect of European genocide. In fact the nature of their Jewish revolution was extermination and not betterment of Europeans. While it was the Jew Karl Marx, with the help of his teacher Moses Hess the philosophical father of Zionism, who invented Communism; in fact Marx was the first to advocate racial genocide. Meant for Europeans of Basque, Breton, Serbian and Scottish heritage he used the term ‘racial trash’ and recommended a revolutionary ‘holocaust’. Living a parasitic life and not himself a worker Lenin provoked the reality of the Marxist Communist plan when he implemented the foreign artificial politic of Leninism. On the surface it presents a ‘utopian equality’ impossible as it does not exist in nature. This can be clarified by looking at the sexes. If nature wanted them to be ‘equal’ or the same why not make them androgynous. In reality man and woman are meant to be different to complement each other. The only way one achieves ‘equality’ is to eradicate difference-sexual, racial and cultural and reduce the mass by force to the lowest common denominator.

  In October 1919, Lenin paid a secret visit to the laboratory of the great physiologist I. P. Pavlov, a Russian physiologist known chiefly for the concept of the conditioned reflex. In his classic experiment, he found that a hungry dog can be trained to associate the sound of a bell with food and will salivate at the sound even in the absence of food. Lenin wanted to find out if his work on the conditional reflexes of the brain might help the Bolsheviks control European behaviour. “I want the masses of Russia to follow a Communistic pattern of thinking and reacting,” Lenin explained. Pavlov was astounded. It seemed that Lenin wanted him to do for humans what he had already done for dogs. “Do you mean that you would like to standardise the population of Russia? Make them all behave in the same way?” he asked. “Exactly” replied Lenin. “Man can be corrected. Man can be made what we want him to be.”… The ultimate aim of the Jewish Communist system is the mechanization of nature i.e. European ‘man WILL live by bread alone’ and show no idealism or spiritual content. Consequently not long after the Bolshevik Revolution Pavlov became an outspoken opponent of the Communist government. He stated publically, “If that which the Jewish Bolsheviks are doing with Russia is an experiment, for such an experiment I should regret giving even a frog.” Even so Lenin’s regime continued to fund Pavlov’s research making it clear that Lenin and his Bolsheviks viewed Pavlov’s approach to psychology as confirmation of the animalistic nature of European peoples as well as a method of automatizing European society. At great pains to appear Russian and atheistic this aspect of Lenin’s character reveals just how deep his Jewish roots are. References to the European as ‘goyim’ or cattle are riff throughout the Talmud; the most dramatic states categorically that “Jehovah created the Goy in human form so that the Jew would not have to be served by beasts. The Goy is consequently an animal in human form, and condemned to serve the Jew day and night.” Midrash Talpioth p. 225-L Therefore, rather than an atheist Lenin is clearly attempting to carry out the ‘laws’ of his Talmud and turn Europeans into unquestioning ‘beasts of burden’ to the Jewish Bolsheviks.

  Sold on the international market grain seizure was merely a profitable outcome of genocide. Lenin’s view on the situation was that “the peasant must do a bit of starving so as to relieve the factories and towns from complete starvation.” Already hit by a bad harvest Lenin’s ‘beasts of burden’ or slave labour….. . Long-time head of Comintern (the Communist International) Grigory Zinoviev, a Jewish Communist terrorist and Holodomor perpetrator had a strong relationship with Lenin. His quote of 1918 establishes a deliberate policy of terror and mass slaughter where on the cards “We must carry along with us 90 million out of the 100 million the Soviet population. As for the rest, we have nothing to say to them. They must be annihilated” … more here: http://holodomorinfo.com/2013/09/23/lenin-architect-of-genocide/

  Reply
 • 22.5.2020 at 19:22
  Permalink

  Pitääkö tänne olla rekisteröitynyt että voi äänestää. OnePlus 7 ei ainakaan anna mitään mahdollisuutta äänestää.

  Reply
 • 22.5.2020 at 23:53
  Permalink

  En kyllä tiedä miten joku olisi selvinnyt paremmin tai huonommin. Tällaiseen ei vaan ole kukaan varautunut. Toisekseen tauti ei ole poliittinen juttu. Se on tauti joka porukalla hoidetaan

  Reply
 • 25.5.2020 at 17:20
  Permalink

  Ruotsin linja perustuu järkeen eikä tunteisiin kuten niin likkahallituksen poukkoilu sekä persupanikoijien peräämät totalitarismiin hivuttautuvat linjavetohalut.
  Ei olisi siis persut tai vaikka kokkareet kyenneet parempaan koska eivät hekään edusta kriittisen ajattelun kärkeä, eli eivät osaa esittää älykkäitä kriittisiä kysymyksiä, vaan toimivat keskinkertaisen maalaisjärjen ja tunteiden varassa. Niinistökin on tässä asiassa osoittanut pehmeät aivonsa, kuten yleensäkin.

  Tämä kysely on muuten hyödytön koska huonot arvosanat voi antaa päivastaisistakin syistä.

  Reply
 • 20.11.2020 at 20:53
  Permalink

  Iso nolla! ja päälle karkoitus suomesta!

  Reply
 • 20.11.2020 at 21:46
  Permalink

  ”Kriisijohtaminen”???

  Ei tässä ole kyse kriisijohtamisesta, vaan harhaan johtamisesta.

  Sanna Marin esittää kansakunnan pelastajaa ja maailmanpelastajaa, kun hän koko ajan pelaa muutaman ylikansallisen miljardöörisuvun ja näiden helvetillisten hännystelijöiden pussiin.

  Suomessa ei ole isänmaallista puoluetta tänään.

  Laaja psykopaattinen sosialistirintama: Laskekaamme syöksylaskua islamisaation ja totalitarismin syövereihin.

  Persut: Syöksylasku on vaarallista, tehdään sama, mutta käytetään aloittelijalle tarkoitettua pujottelurataa.

  Missä puolue joka oikeasti kääntäisi trendin ja kunnioittaisi sotaveteraanien veriuhria edes hieman käytännössä?

  Reply
 • 24.11.2020 at 04:03
  Permalink

  MIELIPIDE KRIISIJOHTAMISELLE!
  Nyt onkin kyseessä ’hieman’ suuremmista kuvioista. Kriisiä johtaa näennäisesti MARIONETTI-HALLITUS, mutta sen taustalla antaa käskyjään VAPAAMUURARIT. Näitten tarkoitus taas on ajaa Suomi MAAILMANPANKIN ja IMF:n syliin, jolloin nämä voisivat sanella, millä ehdoilla saataisiin heiltä välttämätöntä kriisi-lainaa. Mutta, kas; kummatkin ’rahapajat’ ovat myös vapaamuurarien käsissä. Vapaamuurarit uskottelevat myös, että Suomi on muka EU:n jäsen, vaan EU-liittymisneuvotteluissa tehtiin siksi paljon virheitä; ettemme voi olla EU:n jäsen: Googlaa: Salainen EMU-varauma. http://www.suomenpuolesta.fi, Tehtiin siis VALTIOPETOS, rikos, joka ei vanhene koskaan. Ja vastuulliset kulkevat vieläkin vapaalla jalalla, elleivät ole kuolleet pois. Kun eilen kirjoittelin näitä mietteitä VAPAA SANA-sivustolle, sillä olen tutkinut vapaamuurareita jo toistakymmentä vuotta, joten tiedän, mistä puhun, niin eivät julkaisseet sitä. Ja, kehuu muka olevansa ’vapaa sana’; sekin instanssi?
  http://lampuri.fi/numerologia.htm
  Googlaa myös: HAARP
  Luojan Armosta: erkki

  Reply
 • 24.11.2020 at 18:13
  Permalink

  Nimimerkki ”Sannan anoppi” kaipailee tuolla edellä sellaista puoluetta, joka ”oikeasti kääntäisi trendin ja kunnioittaisi sotaveteraanien veriuhria edes hieman käytännössä”.

  Valitettavasti täytyy todeta, että juuri ”Sannan anopin” kaltaiset ihmiset ovat niitä, jotka saavat aikaan sen, että meillä ei ole tuollaista puoluetta – tai jos onkin, niin sitten se ei ainakaan ole kyllin suuri pystyäkseen oikeasti vaikuttamaan asioihin.

  Ai että mitäkö tällä tarkoitan?

  Kylmä totuus on se, että suomalaisten kansallismielisten porukka on niin hajanaista ja keskenään eripuraista, ettei se kykene juuri minkäänlaiseen yhteistyöhön. Jos yksi kansallismielinen ryhmä yrittääkin jotain vähän tehdä ja pyrkii saamaan edes hiukan parannusta asioihin, niin eikös vaan ole joku toinen kansallismielisten ryhmä heti huutelemassa, että ”väärin toimittu”.

  Kun meininki on tällaista, niin eipä siinä sitten kovin häävejä tuloksia voidakaan saada. Ei tietenkään, koska tosissaan ei edes yritetä.

  Vihervassarit ja kokoomuslaiset sitten nauravat partaansa, kun saavat näin pelikentän haltuunsa ja pääsevät vapaasti huseeraamaan…

  Reply
  • 27.11.2020 at 10:09
   Permalink

   Kiitos asiapitoisesta palautteestasi, nimimerkki ”Historiaa tunteva”. On ikävä kyllä totta että Suomen kansallismielisten rintama on sirpaleinen. Suuri syy tähän on valtamedia jonka päätehtäviin suurpääoma-piireihin kuuluvina korporaatioina kuuluu nimenomaan vähätellä kansan itsemääräämisoikeutta, demonisoida Suomen kansan itsehallintoa kaikin tavoin, ja toimia salamyhkäisenä propaganda-aseena hajoita ja hallitse -operaatioissa.

   On hyvä miettiä kuinka moni näistä keskenään kahinoivista kansallismielisistä ryhmittymistä ovat itse asiassa vastapuolen luomia.

   Sanoin että Persut ovat valekansallismielisiä. Haluaisin sinun mielipiteesi tästä. Ovatko persut mielestäsi osa kontrolloitua valeoppositiota vai ei? Vaikkapa näkökulmasta ”action speeks louder than words”.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.