Ruotsin terveysviranomaiset torppasivat lasten sukupuolenvaihdosleikkaukset

Ruotsissa on pitkän aikaa käyty keskustelua siitä, pitäisikö erilaisista sukupuoli-identiteetin häiriöistä kärsiville lapsille tarjota mahdollisuutta sukupuolenvaihdosleikkaukseen, jopa vanhempiensa tahtoa vastaan.

Maan hallitusta on LGBT-liikkeen suunnalta painostettu asian edistämiseen mutta ainakin toistaiseksi hankkeen tie nousi pystyyn terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, ”Socialstyrelsenin” kohdalla joka tahtoi säilyttää sukupuolenvaihdosleikkauksissa nykyisen 18 vuoden ikärajan.

– Kyseinen toimenpide on peruuttamaton. Siksi meidän tulisi olla kohtuullisen varmoja siitä, että toimenpide toisi huomattavaa ja pysyvää hyvää henkilölle, totesi laitoksen johtaja Thomas Lindén SVT:n haastattelussa.

”Socialstyrelsenin” tekemän tutkimuksen perusteella laitoksen virallinen kanta on, ettei lapsille tuli leikkauksia teettää. Tämä siitäkin huolimatta, että samainen laitos on ennen tutkimuksen tekemistä ollut lähtökohtaisesti lasten sukupuolenvaihdosleikkausten kannalla.

Lähde: Samnytt

 

4 thoughts on “Ruotsin terveysviranomaiset torppasivat lasten sukupuolenvaihdosleikkaukset

 • 13.5.2020 at 10:33
  Permalink

  No nyt oli kerrankin oikeanlainen päätös. Sanoisin että ikärajan voisi nostaa 21 vuoteen, koska leikkaus on todellakin peruuttamaton.

  Jos joku haluaa konretiaa niin on hyvä lukea Mustan Orkkidean omakohtainen kertomus. Niinkuin hän tekstissään heti alussa sanoo, kertomus ei ole kaunis, mutta todellinen. Ja useimmilla konkretia tulee päin kasvoja kuin märkä rätti sen jälkeen kun elämä ei ollutkaan niin auvuoista kuten kaikki lääkärit ja ”tukihenkilöt” LGBTPAN-yhteisössä olivat antaneet ymmärtää.

  Elämä ei ole helppoa eikä se ole aina kivaa. Mutta siihen ei auta sukupuolenvaihdokset. Elämisen tuska helpottuu silloin kun ymmrtää olla kapinoimatta sitä vastaan. On virran mukana silloin kun itse haluaa. Niin kauan kun työnnät tiiliseinää, se työntää sinua takaisin. Mutta kun lopetat, sekin lopettaa. Silti, aina välillä voi kokeilla josko se sattuisi katumaan.

  Reply
  • 13.5.2020 at 11:16
   Permalink

   18-vuotiaat ovat vielä kokolailla lapsia ja koska leikkaus on todella tuhoisa, on syytä miettiä tarkoin.

   Tosiasiassa leikkaus ei muuta sukupuolta, vaan tuhoaa sukupuolen, joka on ja jäljittelee ulkoisesti toista sukupuolta. Siksipä on harhaanjohtavaa ja valheellista puhua sukupuolenvaihdosleikkauksesta tai sukupuolenkorjausleikkauksesta.

   Ongelmaa sillä ei ratkaista, koska ongelma on mielessä, ei kehossa.

   Reply
   • 21.5.2020 at 16:36
    Permalink

    TÄYTTÄ ASIAA tämä kommentti!
    Nämä jotka eivät sukupuoltaan hyväksy, ovat hoidon tarpeessa, mielisairaalassa.

    Reply
 • 13.5.2020 at 12:33
  Permalink

  ”Niin mutta mutta meidän piti saada 10% väestöstä kalliiden leikkauksien ja loppuelämän kestävinen kalliiden hoitojen piiriin, meidän kvartaalitulosten vuoksi”. T. Sairausteollisuus ja LGBTQ-teollisuus

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.