Teinipoika kiristi naapuriltaan lähes 30 000 euroa – Lue koko tapahtumaketju

Helsingin poliisi epäilee 16-vuotiaan pojan huijanneen ja kiristäneen naapuriltaan yli 28 000 euroa kuluvan vuoden helmi-maaliskuun aikana. Tapausta tutkii Helsingin poliisin nuorisoryhmä ja rikosnimike on törkeä kiristys. Asianomistaja on nelikymppinen helsinkiläismies. Tarina on kuin kotimaisesta lähiösarjasta…

Tapauksen esitutkinta on poliisin mukaan loppusuoralla ja esitutkinnan perusteella poliisi epäilee, että tapahtumien edenneen seuraavasti:

Aseelta näyttävä esine taloyhtiön pihavarastossa ja känninen ”snagarireissu”

Asianomistaja löysi taloyhtiön pihavarastosta keväällä 2019 aseen näköisen esineen, jonka hän toimitti poliisille. Kyseessä ei kuitenkaan ollut toimiva ase.

Lähes vuotta myöhemmin, alkuvuodesta 2020 asianomistaja tapasi nakkikioskilla joukon poikia, joiden kanssa hän puhui jostakin. Hän ei kuitenkaan humalatilastaan johtuen muista, mistä hän oli poikien kanssa keskustellut. Yksi nakkikioskilla olleista pojista oli miehen naapuri.

Miltei heti nakkikioskin tapahtumien jälkeen mies kuuli, oman kertomansa mukaan, kuinka naapurin pojan parvekkeella keskusteltiin ”aseesta”, jonka mies oli aiemmin löytänyt ja kuinka mies oli vienyt sen poliisille. Lisäksi mies kuuli, että jos pitää paikkansa, että mies vei ”aseen” poliisille, häneltä lähtisi henki.

Mies pyytää naapurin pojalta apua

Mies päätti mennä käymään naapurinsa luona sopiakseen asian. Ovelle oli tullut nakkikioskilla ollut poika. Miehen mukaan poika oli vaikuttanut ensin hämmästyneeltä, mutta lupasi sitten ”kysellä tyypeiltä”, keiden kanssa mies oli puhunut nakkikioskilla ”aseesta”. Poika otti mieheen yhteyttä tekstiviestitse ja kertoi, että jos ”jengirikolliset” saisivat sekä pojalta että mieheltä 200 euroa, asia olisi sovittu. Mies lupautui maksamaan sekä oman että pojan osuuden eli yhteensä 400 euroa.

Mies ajatteli pitkään, että hänen lisäksi myös poikaa uhkaillaan ja kiristetään. Kaikki yhteydenpito ”kiristäjien” kanssa tapahtui kuitenkin aina pojan kautta, eikä miestä koskaan uhattu suoraan, joten mies oli täysin teinipojan tarjoamien tietojen varassa.

Pojan ja miehen välinen viestittely jatkui yli kuukauden ajan. Poika väitti, että heiltä vaaditaan aina vain lisää rahaa. Mies toimitti pojalle useissa erissä yli 28 000 euroa. Hän jätti rahat erilaisiin piilopaikkoihin, esimerkiksi taloyhtiön rappukäytävään, parkkihallin rappujen alle tai puukasojen rakoihin.

Mies koki lopulta tilanteen niin uhkaavana, että muutti hotelliin ja ilmoitti asiasta poliisille. Poliisi otti kiinni ja pidätti 16-vuotiaan pojan.

Villi tarina kuulusteltiin puhki…

Poika kertoi ensin kuulusteluissa erilaisia sepitettyjä tarinoita häntä ja naapureita uhkaavista henkilöistä. Pojan kertoman mukaan hänelle oli tullut useamman kerran lappu postiluukusta, jossa vaadittiin aina lisää rahaa. Lisäksi hänet olisi otettu jonkun auton kyytiin, jossa oli miehiä kommandopipot päässä. Rahaa hän oli saanut oman osuutensa maksamiseen nettipelivoitoilla.

Tarina ei kuulostanut uskottavalta ja pojan puhelimesta löytyi laite-etsinnässä video, jossa hän heittelee iloiten sohvalla istuen seteleitä ilmaan. Lopulta hän kuitenkin myönsi, että oli keksinyt koko uhkailutarinan ja käyttänyt naapurilta saamansa rahat itse.

Teinipojan leveää elämää – Hävisi nettipeleihin ainakin kymppitonnin

Poika käytti mieheltä saamansa rahat vaatteisiin, taksilla ajeluun, nettipelaamiseen ja erilaisiin muihin hyödykkeisiin. Poliisi suoritti hänen asunnolle kotietsinnän, jonka yhteydessä takavarikoitiin vaatteita, kenkiä, vöitä, laukku, peliohjain ja noin viisi euroa rahaa. Lisäksi asunnosta löytyi muutama gramma marihuanaa.

Poliisi on selvittänyt, että poika talletti helmi-maaliskuun aikana pelitililleen noin 20 000 euroa ja sieltä oli nostettu noin 10 000 euroa. Takavarikossa ei ole muuta rahaa kuin asunnosta löydetyt noin viisi euroa, koska poika oli ehtinyt kuluttaa kaikki saamansa rahat.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Teinipoika kiristi naapuriltaan lähes 30 000 euroa – Lue koko tapahtumaketju

 • 13.5.2020 at 10:39
  Permalink

  Täytyy olla vähän naivi jos suostuu kiristykseen siitä että on toiminut lain mukaan. Näitä jutuja ihmettelen usein että miksi se kynnys mennä sinne poliisiasemalle on niin suuri sitten toisella kerralla. No, näitä sattuu. Ikävä kyllä kyseinen mies tuskin koskaan näkee rahojaan. Tuollaiset kun eivät tapaa käydä töissä, ne kun on niin idearikkaita rahatulojen suhteen ettei niiden tarvi.

  Reply
 • 15.5.2020 at 09:11
  Permalink

  Siellä rahat aina häviät nopeammin, nopeampipistekom.

  Ei järki päätä poltellut teinilläkään kun hakkasi rahat nettikasinon ja huumeisiin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.