Ministeriö ohjeistaa jatkamaan aikuisten etäopetusta, mutta jättää vastuun koulutuksen järjestäjille

Suomessa avataan koulut lähes kahden kuukauden tauon jälkeen, noin kahdeksi viikoksi ennen kesälomien alkua. Kaikki eivät kuitenkaan palaa koulun penkille, ei ainakaan mikäli Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) suosituksia kuunnellaan.

STM:n lähettämän ohjeistuskirjeen mukaan valtioneuvosto suosittaa,  että yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa, lukiokoulutuksessa, ammatillisessa koulutuksessa, vapaassa sivistystyössä sekä aikuisten perusopetuksessa jatketaan etäopetusta lukukauden loppuun. Vastuu päätöksestä jätetään kuitenkin koulutuksen järjestäjille.

Kuva: worldometers.info/coronavirus/country/finland

Kuten kuvassa olevasta käyrästä ilmenee, World-O-Meters sivuston tilastojen mukaan Suomen koronavirustartuntojen määrä on jatkanut nousuaan jopa jyrkemmin kuin maaliskuussa, kun kouluja suljettiin ja muitakin rajoitustoimenpiteitä asetettiin. Siten käytännössä samat edellytykset kaikkien hallituksen asettamien rajoituksien ja sulkutoimenpiteiden ovat yhä olemassa.

Hallituksen uusi linjaus rajoitusten höllentämisestä ja esimerkiksi koulujen avaamisesta voidaan tulkita niinkin, että se katsoo ampuneensa rajoitusten kanssa yli sulkiessaan koulut, rajoittaessaan liikkumista sekä kokoontumista ja mm. sulkemalla ravintolat. Uusien tartuntojen määrän pysyessä yhä ennallaan ja elämänmenon asteittain normalisoiduttua nähdään, kuinka purevia lomautuksia, konkursseja ja irtisanomisia aiheuttaneet rajoitukset olivat.

Ruotsissa, jossa minkäänlaisia rajoitustoimia ei oikeastaan ole tehty, tartuntamäärät ovat Suomeen verrattuna yli viisinkertaiset ja kuolonuhrien määrä jopa kymmenkertainen. Vaikuttamattomia viruksen leviämiseen rajoitustoimet eivät siis ole olleet.

Lähde: W-o-M, STM

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.