Euroryhmä käsittelee jäsenmaiden vastuita EU-vakausmekanismin rahoituksessa – Suomen osuus jopa puolen miljardin luokkaa

Euroryhmän on tarkoitus hyväksyä muutokset ehtoihin, joilla Euroopan vakausmekanismi (EVM) voi myöntää jäsenmaille ennakollista rahoitustukea koronakriisin tiimoilta. Tuen saamisen ehtona olisi, että varat kohdennetaan koronapandemiaan liittyviin terveydenhuollon kustannuksiin.

Unionissa on aiemmin linjattu, että jäsenmaiden osuudet takauksista voivat olla jopa 2% maan bruttokansantuotteesta, joten Suomen kohdalla takaus-summa voi nousta aina puoleen miljardiin saakka.

Euroryhmä sopi muutoksista 9. huhtikuuta, ja Eurooppa-neuvoston jäsenet eli EU-maiden johtajat vahvistivat sovun 23. huhtikuuta. Muodollisesti muutoksista päättää EVM:n hallintoneuvosto mutta todellisuudessa asiat sovitaan Euroryhmän kaltaisissa epävirallisissa yhteyksissä.

Lisäksi euroryhmä tarkastelee sitä, täyttävätkö jäsenmaat EVM-sopimuksen ehdot rahoitustuen saamiselle. Tietoa EVM:n koronarahoituksesta saat täältä. Suomea kokouksessa edustaa valtiovarainministeri Katri Kulmuni perjantaina 8. toukokuuta.

Lähde: Eduskunta, Valtiovarainministeriö, tilastokeskus

2 thoughts on “Euroryhmä käsittelee jäsenmaiden vastuita EU-vakausmekanismin rahoituksessa – Suomen osuus jopa puolen miljardin luokkaa

 • 8.5.2020 at 05:12
  Permalink

  Pian tulee joku ”vero” jolla rahoitetaan tämäkin hulluus.

  Reply
  • 9.5.2020 at 12:15
   Permalink

   Suomen valtion pyhä kolminaisuus: verojen ja maksujen nosto, julkisten palveluiden ja etuuksien leikkaus sekä lisävelkaantuminen. Nyt vaan taitaa katketa kamelin selkä ja keitettävät sammakot muuttavat väriään. Vihdoinkin se tapahtuu.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.