Entinen Vatikaanin rahastonhoitaja, kardinaali George Pell tiesi seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuosikymmenien ajan – Vaikeni ja peitteli 70-luvulta saakka

Australian katolisessa kirkossa kuohuu jälleen. Kardinaali George Pell vapautettiin maan korkeimmassa oikeudessa lasten hyväksikäyttösyytöksistä vain kaksi kuukautta sitten, mutta nyt pinnalle on noussut sekä kirkkoa, että kardinaali Pelliä koskeva uusi kohu.

”Kuninkaallinen komissio” (Royal commission) on maan korkein tutkiva elin, joka toimii Australian hallituksen alaisuudessa. Komissio sai valmiiksi tutkimuksen koskien lasten seksuaalista hyväksikäyttöä katolisen kirkon keskuudessa Australiassa ja löydökset ovat yhtälailla järkyttäviä kuin muuallakin maailmassa.

Tutkimuksen mukaan kardinaali Pell tiesi seksuaalisesta hyväksikäytöstä jo 70-luvulla mutta ei puuttunut asiaan. Entinen Vatikaanin rahastonhoitaja Pell on myöskin osallistunut aktiivisesti hyväksikäyttötapausten peittelyyn ja jopa ollut itse päättämässä hyväksikäyttöepäilyjen ja syytösten kohteeksi joutuneiden pappien siirtämisestä toiseen seurakuntaan, tietoisena hyväksikäytöstä.

Tutkimuksen materiaalien joukossa on yli 4000 hyväksikäyttötapausta ja ilmi on noussut järkyttävä luku hyväksikäytön yleisyydestä pappien keskuudessa: jopa 15% Australian katolisista papeista on syyllistynyt lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Tutkimus valmistui jo vuonna 2017, mutta Pelliä koskevat sivut oli julistettu salaisiksi tämän oman hyväksikäyttöoikeudenkäynnin ja oikeusprosessin ajaksi. Pelliä itseään syytettiin kahden nuoren pojan seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta hänet vapautettiin syytteistä ”sana sanaa vastaan” tilanteessa. Toinen epäillyistä uhreista kuoli vuonna 2014 huumeiden yliannostukseen.

Lähde: AFP, KSML

Aiheeseen liittyvää:

2 thoughts on “Entinen Vatikaanin rahastonhoitaja, kardinaali George Pell tiesi seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuosikymmenien ajan – Vaikeni ja peitteli 70-luvulta saakka

 • 8.5.2020 at 05:06
  Permalink

  Onhan se käsittämätöntä että maailman suurimmalla pedofiili laitoksella on suuri kansan suosio tietyissä piireissä ja 100 % suojelu. Ei voi vetää kuin sen johtopäätöksen että myös lainlaatijoissa,tuomareissa, valtiojohtajissa ym. ”kermassa” on paljon pedofiilejä jotka suojelevat tuota perkeleen instituutiota. Myös entisen Suomen ulkoministerin hehkutus tuota pedofiili keskittymää kohtaan ihmetyttää, hmmm.

  Reply
 • 8.5.2020 at 05:24
  Permalink

  Tosiaan Rothchildit(kasaarimafian johtajat) ostivat koko vatikaanin rahaliikenteen yritykset ja ovat omistaneet sen vuosikymmeniä, ja kun juutalainen jotain perustaa niin pakkohan siellä on olla pedofiliaa kun se kerraan kuuluu talmudin saatanallisiin säkeisiin, eli uskonrauhaan.
  Paavilla onkin asuissaan juutalaisten logoja rutkasti ja pukeutuu purppuraan, niinkuin raamatussa paholainen pukeutuu
  Thanks Jews

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.