Poliisi käännytti Virosta saapuvia ajoneuvoja saasteiden vuoksi

Länsi-Uudenmaan poliisi suoritti Hangossa 6.5.2020 yhdessä Tullin kanssa Paldiskista saapuvan raskaan liikenteen valvontaa. Poliisi käytti tarkastuksissa apunaan katsastusmiestä. Tarkastuksen kohteeksi joutui 40 ajoneuvoa tai -yhdistelmää ja tarkemman teknisen tarkastuksen kohteeksi niistä päätyi 28 kpl.
Poliisin löytämät pakokaasujen manipulointilaitteet. Kuva: Poliisi

Pakokaasupäästöjen manipulointilaitteita tavattiin kolmesta raskaasta ajoneuvosta ja niiden lisäksi kahdessa muussa päästöjä rajoittava AdBlue-järjestelmä ei toiminut.

Kaikki 5 liikenteessä sallitut päästöt ylittävää raskasta ajoneuvoa määrättiin ajokieltoon Suomessa ja käännytettiin takaisin. Kuljettajat saivat lisäksi sakkorangaistuksen. Käännytetyt ajoneuvot olivat Viron, Latvian ja Liettuan rekisterissä.

– AdBlue järjestelmän poistaminen käytöstä manipulointilaitteen avulla nostaa pakokaasujen haitalliset päästöt jopa yli 40-kertaisiksi, joten niitä ei saa päästää yleistymään liikenteessä, korostaa komisario Ilkka Kantola.

Tarkastuksissa ilmeni myöskin pienempää huomautettavaa, joista kuljettajille annettiin sakkorangaistuksia. Näiden kuljettajien osalta matka kuitenkin jatkui pidemmälle Suomen puolelle.

Lähde: Poliisi

4 thoughts on “Poliisi käännytti Virosta saapuvia ajoneuvoja saasteiden vuoksi

 • 7.5.2020 at 12:49
  Permalink

  Eipä valtakunnan rajoilla tosiaankaan ole muuta kontrolloitavaa, kun ajoneuvojen päästöt. Välimeren eteläpuolen valtioiden päästöt tänne eivät ole ongelma, vaan hallituksen ykkösagenda päästöjen tänne hankkimisesksi.

  Reply
 • 7.5.2020 at 13:58
  Permalink

  Mielisairasta touhua. En lähtisi päiväksikään tienaamaan elantoani tienpäälle, näiden kyrvänsyylien vuoksi.

  Reply
 • 7.5.2020 at 15:04
  Permalink

  Ja poliisi valittaa resurssipulasta kun tälläiseen piiperrykseen on aikaa?!?

  Terroristit toivotetaan tervetulleiksi, mutta jos lemmikiltä puuttuu lemmikkieläinpassi niin penaltia tulee huolella.

  Reply
 • 8.5.2020 at 05:10
  Permalink

  Valtio suojelee ulkomaista halaptyövoimaa, onhan se aika käsittämätön asia. Itse heitin hanskat tiskiin 52 vuotiaan kun rajan yli tuli yhdellä kertaa 30 000 notkujaa valtion hyysätessä heitä kuin kuninkaallisia.Vielä pari vuotta ja pääsen myös leveämmän leivän ääreen, kiitos siitä että viitsin painaa sitä enne duunia koko elämäni.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.