Li Andersson kiukuttelee twitterissä: ”Oltaisiinko sitten tyytyväisiä…”

Marinin hallituksessa opetusministerinä toimiva Li Andersson (vas.) on purkanut turhautumistaan twitterissä. Kiukkua tuntuisi aiheuttavan hallituksen toimet koronaviruspandemian suhteen, joidenka ohessa hallituksen jäseniä on mm. syytetty virkamiesten selän taakse piiloutumisesta.

Anderssonin twiitin yhteyteen oli liitetty iltasanomissa julkaistu mielipidekirjoitus, jossa tympeään sävyyn käsiteltiin THL:n virkamiehenä toimivan tutkimusprofessori Mika Salmisen näkyvyyttä ja valtaa koronavirustilanteen hoidossa.

”Hyvin lyhyessä ajassa tästä tuntemattomasta virkamiehestä on tullut yksi Suomen vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Häntä ei kansa ole vastuulliseen tehtävään äänestänyt, mutta silti hän ohjaa kansakunnan kohtaloa ja ajaa linjaa, joka herättää kauhunsekaisia tunteita monissa hänen kollegoissaan niin Suomessa kuin maailmallakin”, artikkelissa todettiin.

Li Anderssonin varsin hapan vastaus kuului seuraavasti (katso twiitti):

”Oltaisiinko sitten tyytyväisiä, jos hallitus terveyteen ja hyvinvointiin keskittyvän STM:n alaisen tutkimuslaitoksen, jolla on lakisääteisiä viranomaistehtäviä, sijaan kuuntelisi esimerkiksi omia fiiliksiään tai netissä julkaistuja mielipidekirjoituksia?”.

Lähde: Twitter

 

9 thoughts on “Li Andersson kiukuttelee twitterissä: ”Oltaisiinko sitten tyytyväisiä…”

 • 6.5.2020 at 12:03
  Permalink

  Toteutuneiden numeroiden valossa korona on ollut terveyskriisi, jonka vaikutukset ovat jääneet pelättyä pienemmiksi, mikä itsessään on hyvä asia. Keskitettyjen instanssien, kuten asiantuntijoiden tai päättäjien mahdollisuus vaikuttaa epidemioihin ja niiden leviämiseen on lopulta varsin rajallista. Median rummutus on aiheuttanut paniikkia ja ihmiset ovat peloissaan huutaneet voimakkaiden toimenpiteiden perään. Prosessissa siirtyy paljon valtaa keskitetyille tahoille. Ulkomailla ollaan nähty jopa naurettavan tyrannimaisia toimenpiteitä, joiden hyödyllisyys on kyseenalainen ja haitat kiistattomat. Länsimaiden perustuslaillisissa demokratioissa on prosessin myötä menetetty paljon kansalaisille taattuja vapauksia ja perusoikeuksia. Keskiluokan taloudellinen asema on uhattuna. Kehitysmaissa korona-toimenpiteiden myötä voi syntyä paljon levottomuuksia ja nälänhätä mikä puolestaan vahvistaa pakolaisvirtoja.

  Reply
 • 6.5.2020 at 13:38
  Permalink

  ”Keskitettyjen instanssien, kuten asiantuntijoiden tai päättäjien mahdollisuus vaikuttaa epidemioihin ja niiden leviämiseen on lopulta varsin rajallista.
  Miten on mahdollista, Kiina, Etelä-Korea, Hongkong ym. ovat pysäyttivät epidemian ja yhteisö toimii. Ennenkuin heittää mielipiteitään, pitäisi hiukan katsoa tilastoja.

  Tartuntoja/kuolleita miljoonaa asukasta kohti (Suomessa kuolleita on todennäköisesti 3 kertainen määrä, 44 on tehohoidossa kuolleitten luku.)
  Suomi 1006/44, Kiina 58/3, Hongkong 139/0,5, Etelä-Korea 211/5 (Ruotsi 2299/283, vapauden hinta näkyy)
  Vaikka Aasian hyvin tiheään asutuissa Aasian maissa epidemia alkoi kuukautta aikaisemmin, ne ovat voittaneet pahimman ja yhteiskunta toimii. Tosin kasvomaskeja on pakko pitää ja rajoituksiakin on ollut.
  Tilastojen mukaan on täysin mahdollista vaikuttaa epidemioihin ja niiden leviämiseen tietyin toimenpitein, jos halutaan ja osataan.
  Meillä poliittisesti valitut virkamiehet ovat antaneet täysin vääriä ohjeita hallitukselle peittääkseen omat virheensä varautumisessa epidemiaan. Kesäkuussa mahdollisesti Ruotsin luvut ylitetään, siihen nykyiset päätökset johtavat.

  Reply
  • 6.5.2020 at 14:43
   Permalink

   Länsimaissa on tiettyjä arvoja ja kulttuurisia käsityksiä, jotka olisi syytä ota huomioon ennenkuin lähdetään laatimaan linjauksia kollektiivisella tasolla tapahtuvaan epidemioiden torjuntaan. Jatkuva epidemioiden torjuntavalmiudessa eläminen on länsimaille vieras ja uusi ilmiö pl. tietyt lääkinnälliset toimenpiteet kuten kattavat rokote-ohjelmat. Tiheästi asutuissa ja kollektivismiin taipuvaisissa idän kulttuureissa näihin on osattu suhtautua luontevammin. Näistä saatuja hyviä kokemuksia voidaan toki soveltaa länteen, mutta jos niitä käytetään verukkeina pysyväisluonteisiin yksilönoikeuksien rajoituksiin, niin avataan portit esimerkiksi Kiinan kaltaiselle ’de facto’ fasistiselle yhteiskuntajärjestelmälle. Vapaudesta voidaan hieman maksaa kohonneena sairastumisriskinä. Itse en neuvottele vapaudesta pienen ja teoreettisen turvallisuuden saamisen vuoksi. Kaikenlainen kontrolli ja pakottaminen on Suomessakin lisääntynyt viime aikoina lähes sietämättömälle tasolle. Persujen ja muiden suomalaisten ”oikeistolaisten” lankeaminen holhousvaltioajatteluun ei lakkaa itseäni hämmästyttämästä. Tässä on suuri ja ilmeisen ylittämätön mentaliteettiero. Pidän kaltaisiasi asiantuntijoihin ja numeroteknokraatteihin uskovia ihmisiä hankalina kollektivisteina tahi sosialisteina, mutta myönnän, että edustatte nykyisin enemmistöä. Länsi ajautuu fasismiin ja persut yms. ovat nyt kehityksen eturintamassa.

   Reply
   • 6.5.2020 at 15:41
    Permalink

    Psychic Dictatorship. Pidätkö Uutta Seelantia länsimaalaisena vai aasialaisena. Tutkipa miten hoitui siellä korona. Tule sittten tänne viisastelemaan.

    Reply
   • 6.5.2020 at 16:18
    Permalink

    ”Pidän kaltaisiasi asiantuntijoihin ja numeroteknokraatteihin uskovia ihmisiä hankalina kollektivisteina tahi sosialisteina, mutta myönnän, että edustatte nykyisin enemmistöä.”
    Numerot ovat faktaa kuului mihin ryhmään tahansa, oli ajatteleva kollektivisti tai yksinkertainen individualisti. Individualisti faktoista ei välitä eikä tajua. Yhteiskunta on kollektiivinen järjestelmä, eikä siihen ole pakko kuulua. Kollektiivinen järjestelmä tuo kuitenkin tiettyjä etuja individualistille, joten elämä on näille ristiriitaista – nauttiako kollektiivisuudesta ilman sen sääntöjä vai vain pysyä poissa ja olla oma itsensä.

    Tällä hetkellä taudin läpikäyneistä on kuollut 17% ja tartunnan saaneista 7,4%. Pahempi tauti kuin espanjan tauti, johon kuoli 3-4%. Ymmärrän kyllä, että moni individualista ei noista luvuista pelästy ennen kuin saa itse tartunnan.

    Reply
   • 6.5.2020 at 18:22
    Permalink

    Psyc ihan pihalla. Pandemia on vasta alussa ja tähän asti rajoitustoimilla on vain ostettu aikaa jotta voidaan miettiä miten edetään ja ettei virus pääse leviämään vapaasti. Tällaisia rajoituksi ei voida jatkaa rokotteeseen asti eikä virus ole katoamassa mihinkään. Nyt vasta alkaa varsinainen taistelu. Naurettavaa sössöttää pelättyä pienemmistä asioista tässä vaiheessa.
    Talousvaikutuksista on povattu pahempia kuin 30-luvun lamassa. Terveysvaikutuksia voidaan arvioida vasta myöhemmin.
    Italiassakin koronakuolemiksi on laskettu vain sairaalassa kuolleet joilla on todettu korona. Kotona kuolleita ei ole resursseja testata joten heitä ei lasketa.

    Reply
 • 6.5.2020 at 15:42
  Permalink

  Psychic Dictatorship. PS. Tyhmyys ihmisen tyhmentää.

  Reply
 • 7.5.2020 at 04:47
  Permalink

  Tämä tyttönen kiukuttelee nyt joka paikassa kuin teini jos arvostellaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.