Jari Vuorinen: Korona – auringon sädekehä?

Auringon sädekehästä mainitseminen näin korona-aikana edustanee äärimmäistä posiitiivista ajattelua, tai ainakin asennetta. Aurinko on taivaallinen loiste ja korona on sen sädekehä, asenne on virus, joka pitää voittaa, se voitetaan. Lopulta mitään ei kuitekaan oikeasti voiteta, niiden ”voitettavien” kanssa ainoastaan sopeudutaan. Lopulta löytyy keinot kaikesta huolimatta.

Ihmisten ja joukkueiden tai pelikavereiden väliset matsit voitetaan tai hävitään mutta koronaan sopeudutaan,sillä se ei kuitenkaan häviä, vaan muuntuu-aika pirulainen siis, kuten pressakin mainitsi.Koronaa ei voiteta, se mikä on luonnosta ja oli maapallolla ennen ihmistä eli pieni virus ja myös bakteeritkin. Ainoastaan sen koronan aiheuttamasta ikävästä harmista päästään. Sopeutuminen olisi hyvä olla sitä, että löytyy keinot, joilla korona saadaan kuriin siinä mielessä, ettei sen ikävät vaikutukset tehoa kehoon eli soomaan.

Kehollista immuniteettia voi vahvistaa mutta miten vahvistaa mielen immuniteettia, koska sekin tuntuu olevan tarpeen kun globaali maailmanmylly ja euromylly pyörii koronoineen? Ehkä nämä viime aikaiset sekoilut koronan hoidossa eivät vahvista uskoa-tai sitten käykin aivan päinvastoin,se usko,että kaikki muuttuu paremmaksi,vahvistuukin.Korona olisikin lopulta loistava sädekehä auringon ympärillä.

Nykyajan sopeutumisen haasteita luovat paitsi koronavirukset myös saastepäästöt, väestöräjähdys ja siitä seuraavat kansainvaellukset. Ne ovat uhka, joka ei väisty ajan kanssa niin kuin korona, vaan pahenevat. Saasteilla on sietokyvyn katto mutta niin on myös sillä, että yht`äkkiä johonkin maailman kolkkaan liikahtaa suuria massoja ihmisiä toiselta mantereelta yli paikallisten yhteiskuntien kantokyvyn. Ilmansaasteille voidaan tehdä paljon lyhyessä ajassa kun saadaan oikea teknologia, joka vielä odottaa kuitenkin laajassa mielessä. Aika on kuitenkin pitkä, jos täysin saasteeton teknologia saadaan käyttöön alkaen jotain 2035 jne? Oman autoni myin muutama vuosi sitten, koska en tarvitse sitä. Koin tapaturman 5 vuotta sitten, josta toipuminen edelleyttää liikuntaa ilman hevosvoimia ja pyöräillen sekä kävellen ja sehän sopii eläkeellä olevalle varsin hyvin. Säästyy rahaakin,jota ei tunnu olevan liikaa. Toki auto on monille välttämätön mutta ei kaikille. Voisko luopua?

Väestöräjähdys esim. Afrikassa ja siitä seuraava massojen liikehdintä onkin kinkkisempi juttu, sillä kuka haluaa kuitenkaan lopulta tänne suuria joukkoja kustannettuina kuluttamaan. Ja sekin vielä sitten kun kulttuuriset arvot eivät tuppaa sopeutumaan keskenään. Tuskin meillä on tarjota maahantulijalle sähköautoa ilmaiseksi kulutushyödykkeeksi? Vai onko suomi oikeasti niin varakas ?

Jari Vuorinen Lohja Ojamo.

One thought on “Jari Vuorinen: Korona – auringon sädekehä?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.