Suomi lisää ”koronapandemian hoitoon liittyvää humanitaarista apua” 10 miljoonalla eurolla

Euroopan komissio käynnistää yhteistyökumppaneineen varainkeruukampanjan, jonka tavoitteena on kerätä 7,5 miljardin euron rahoitus koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin hoito- ja diagnosointimenetelmien ja rokotteiden kehittämiseen sekä terveysjärjestelmien vahvistamiseen. Varainkeruukampanjan 4.5.2020 käynnistäneessä kokouksessa Suomi ilmoitti 36 miljoonan euron rahoituslupauksesta.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan lupaus koostuu osin jo aiemmin keväällä myönnetyistä tuista muun muassa Maailman terveysjärjestölle WHO:lle ja kansainväliseen rokotetutkimukseen. Uusia rahoituslupauksia ovat 2,5 miljoonan euron tuki kansainväliselle rokoteallianssille Gaville sekä koronapandemian hoitoon liittyvän humanitaarisen avun kasvattaminen 10 miljoonalla eurolla. Ennestään Suomi maksaa virallisten lukujen mukaan kehitysapua yli miljardi euroa vuodessa. Luku vastaa noin 0,45% Suomen bruttokansantulosta. Humanitaarista apua Suomi taas maksoi noin 79 miljoonaa euroa, joten siihen peilaten summa on melkoisen suuri.

Kampanjan käynnistäneeseen korkean tason kokoukseen osallistui runsaasti eri maiden johtoa. Kokouksessa Suomen puheenvuoron käytti sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen.

– On tärkeää, että rokotteen samoin kuin koronan hoitomenetelmien ja lääkkeiden saatavuus varmistetaan kaikkialla maailmassa – riippumatta siitä, missä ne on kehitetty”, ministeri Pekonen totesi puheessaan.

Covid-19-rokotteen saamisen oletetaan kestävän vähintään vuoden, vaikka sen kehitystyötä pyritään kaikin keinoin nopeuttamaan.

Lähde: STM, UM1, UM2

2 thoughts on “Suomi lisää ”koronapandemian hoitoon liittyvää humanitaarista apua” 10 miljoonalla eurolla

 • 5.5.2020 at 18:29
  Permalink

  Mikääm hiilinielu ei polta niin paljon rahaa kuin suomalaisen ämmä-ministerin päästäminen kansainvlisille estraadeille!!!

  Sen sijaan suomalaisille ei tipu koronatukea, ei sitten millään!

  Reply
 • 6.5.2020 at 08:21
  Permalink

  Nämä nyky hallituksen ” tuulenpesät ” tekevät maallemme huomattavasti suurempaa tuhoa kuin korona, tulipa aaltoja kuinka paljon taahansa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.