Jari Tervolta selitys Perussuomalaisten putoamiseen SDP:n taakse? – ”Heidän polttoaineensa on viha”

Alma median puoluekannatusmittauksessa nähtiin tänään melkoinen yllätys, kun viiden prosenttiyksikön takamatkalta ”kisaan” lähtenyt SDP kiilasi Perussuomalaiset pois puolueen pitkään majoittamalta ykköspaikalta. Mediassa syyksi on veikkailtu mm. muuallakin maailmalla nähtyä ilmiötä, jossa kriisiajat nostavat ”istuvien johtajien” suosiota, mutta kirjailijana tunnetulla Jari Tervolla on toisenlainen selitys…

Tervon mukaan Perussuomalaiset eivät ole onnistuneet lohduttamaan ”eivätkä edes kannustamaan”. Oheiselta twiitiltä näet Tervon ajatuksenjuoksun gallup-tilanteesta kokonaisuudessaan.

Toistaiseksi Tervon twitter-tililtä ei löydy selitystä Vihreiden lähes kahden prosentin pudotukselle.

Lähde: twitter

Aiheeseen liittyvää:

25 thoughts on “Jari Tervolta selitys Perussuomalaisten putoamiseen SDP:n taakse? – ”Heidän polttoaineensa on viha”

 • 1.4.2020 at 12:41
  Permalink

  Ei kai tulos mikään ihme ole. PS on jäänyt taustalle hallituksen coronaviruspolitikkaa tukevana ja hallitus on päässyt esille. Tänään pääministerin tiedotustilaisuus ilmaisi selvästi pääministerin olevan nopeasti kehittyvä ja hyödyllinen Suomelle. Tervo on yksitotinen humoristi, jonka polttoaine kai on yleisesti tunnettu.

  Reply
  • 1.4.2020 at 15:29
   Permalink

   Jari Tervo täysin ulkona arviossaan. Jos Persut on erimieltä joudenkin asioiden hoidosta niin eihän se nyt vihaa ole. Tervo varmaan ehdottaa sananvapauden rajoittamista Persuille.

   Reply
 • 1.4.2020 at 12:50
  Permalink

  Jari Pervo,voi suksia poroille vittuilemaan kotikonnuille,tai bylsimään niitä.Tämäkin ääliö saa pian tuta.

  Reply
 • 1.4.2020 at 13:23
  Permalink

  Tervo on yks hessu mutta ei tuo kiteyttävä lause ole perusteetonkaan. Rikkinäinen kellokin näyttää…jne.

  Kannattaa miettiä minkälaisia suomalaiset ovat perusluonteeltaan ja verrata sitä perussuomalaisten ärhäkkyyteen, valitustyyliin ja covid19:n suhteen myös sitä paniikkia lietsovaa tyyliä ja populistisia paniikkiratkaisuja mitä ovat heitelleet ’katsomosta’ esiintymislavalle (vertaus tarkoituksenmukainen, sillä roolrista riippumatta, yhtä teatteria).
  Samalla kun huutonsa ja kritiikkinsä on kova, perussuomalaisissa on selkeä itsekritiikin vaje, muutenhan puheensa ja tekonsa välillä ei olisi niin suurta ristiriitaa.

  Ongelmansa tuottaa myös kannattajajoukko joka tulkitsee lähinnä kaiken kritiikin jonkinlaisena vihervasemmistolaisena npc-kirkunana ja sen seurauksena reagoivat järkeviinkin puheenvuoroihin vääristyneiden ehdollistumiensa pohjalta. Kannattajajoukkojen ’energian’ vaikutuksia on syytä pohtia.

  Keskimääräinen suomalainen havaitsee tai aistii tämän ja luonteensa perusteella myös empii tukemasta sellaisia joukkoja ja helposti myös hylkää.

  Hallitus on antanut ilmeen vakaasta mielentilasta mikä on luonut vakuuttavuutta.

  On se silti tragikoomista tämä ääniaaltojen heittely laidoista toisiin, sama se, onko kyseessä persuja vai demareita päin tai minne. Tekojenhan pitäisi ratkaista, eli piiitkä poliittinen muisti ja yksityiskohtainen poliittinen seuranta, mutta sellaisia ei paljoa ole kansan keskuudessa.
  Jok’ikisen ek-puolueen näytöillä edustuksellinen demokratia onkin teatteria. Teatteriesitystä Titanicin loungessa.

  Reply
 • 1.4.2020 at 13:44
  Permalink

  Kari Tervo on hyvä ja imailee sitä kaljaansa katajanokan poseidonissa ja pitää turpansa kiinni, tollanen sokeritautinen läski jonka kirjoitukset on tehty hirvittävässä kännissä.
  Tuollaiset puliveivarit tukkii viemäreitä suoltamalla uskomatonta paskaa kuvottavasta päästään hallitsemattomasti….onkohan skattan kämppä myynnissä kun rahat on dokattu ja ystävät ostettu

  Reply
 • 1.4.2020 at 13:50
  Permalink

  Mitä tekee muu kommunistihallitus…viivyttelee niin ei tarvitse itse antaa kansan tappokäskyä kalliilla hinnalla, Corona näet säästää luoteja kommareilta jotta he voivat tappaa lisää syyttömiä ”talonpoikia”.
  Ohisalo ja Marin ovat pirullisen vihan muokkaamia kuolemankylväjiä joiden paikka olisi muiden kommareiden kanssa siellä missä saatana määrää.

  Reply
 • 1.4.2020 at 15:16
  Permalink

  Tervohan itse osoitti vihaa suurinta osaa Suomalaisia kohtaan paiskomalla TV:ssä raamattua, mutta koraania ei ilmeisesti uskaltanut tämä suvakki viskoa.

  Reply
 • 1.4.2020 at 15:17
  Permalink

  Viha näkyy olevan vihervasemmiston itsensä polttoaine. Ovat nyt määränneet jopa hornettinsa mölyämään ihmisten riesaksi, kaksi viikkoa jo ollut luvaton harjoittelu käynnissä yksityisomisteisilla tonteilla, vaikka armeijalla olisi omakin alue. Tuo jos mikä on törkeää hallituksen harjoittamaa vihaterroria.

  Reply
 • 1.4.2020 at 17:30
  Permalink

  Miksi kysyä mielipidettä henkilöltä, joka ei tunne politiikkaa pätkääkään? Tietenkin, jos haluaa ps. vastaisen lausunnon. Ps. näyttää olevan kevyesti vrhemarginaalin sisällä ja lisäksi koronakriisi aiheuttaa kyseisen tuloksen, ei harjoitettu politiikka. Tuokin osoittaa sen, että Tervo on aiheesta täysin ulkona. Miten Tervo luonnehtisi suurimman putoajan, vihreiden tilannetta? Tuo on paljon suurempi kysymys, koska vihreät ovat kovin maailmanhalaaja, joten Tervon teorian mukaan heidän EI pitäisi pudota vaan nousta.

  Reply
 • 1.4.2020 at 18:54
  Permalink

  Ihmetyttää kyllä millä lihaksilla sossujen kannatus kasvaa. Asioiden hoito kriisissä kun näyttää olevan enemmän sekoilua kuin suunnitelmallista etenemistä. Lentoasemakin vuoti kuin seula ennekuin muut huomasivat reiän heidän suunnitelmissaan. Taviohan nosti asian esille muistaakseni ajankohtaisohjelmassa. Sitten vielä ylimielisesti hylkäsivät Niinistön järkevän ehdotuksen erillisestä kriisiryhmästä.

  Reply
  • 2.4.2020 at 08:59
   Permalink

   Lentotaseman vuoto oli kylläkn ulkoministerin vastuulla. Demareilla on onneksi nyt riittävän älykäs puheenjohtaja, joka näyttää hallitsevan tilanteen hyvin, vaikka hallituksessa näyttää olevan enimmäkseen aatteensa ideologeja. Viimeinen tv-tiedotustilaisuus meni hyvin. Nuori Marin on kehittynyt hetkessä, mikä on hienoa. Hän järjesti tuekseen ”nyrkin”, osaavista virkamiehistä koostuvan ryhmän.
   Persujen puheenjohtaja on älykkö, mutta hänen joukoissaan on heikkoa väkeä liian paljon. Tämä johtuu suomalaisista, jotka äänestävät suulaita typeryksiä. Persuilla oli hyviä ehdokkaita, mutta eivät saaneet ääniä. Muistakaa äänestäjät rehellinen suomalainen kansanedustajaehdokas ei ole pyrkyri ja älyttömyyksien jakelija.

   Reply
   • 2.4.2020 at 10:27
    Permalink

    Ilman mamutusta, kulttuurimarxismia ja tavja halosmaista maailmanparannus-mentaliteettia demarit olisi oma suosikkipuolueeni. Persut osoittautuivat kriisin aikana mieltymyksiltään liian fasistisiksi ts. puolue halusi rynnätä poikkeustilaan ilman harkintaa mm. exit-kriteerien suhteen. Tosin hallitus teki tämän hieman myöhemmin, mutta osoitti asiassa sentään jonkinlaista harkintaa. Järeät toimenpiteet voivat teoriassa pelastaa ihmishenkiä, mutta niillä ovat omat negatiiviset seurauksensa. Ihmisillä ei ole minkäänlaisia käsityksiä siitä, kuinka paljon ihmishenkien menetyksiä tai elämänehtojen rajuja heikennyksiä nyt aiheutettu syvä talouslama aiheuttaa. Joidenkin eläkeläisten henki ehkä pelastuu, mutta eläketurva kapenee moinilla jopa dramaattisesti. Samalla poikkeuslakien perintönä saadaan pysyviä kansalaisoikeuksien heikennyksiä. Ilmapiiri muuttuu DDR:läiseksi, jossa kaikki kyttäävät kaikkia: viranomaiset kansalaisia ja kansalaiset toisiaan. Suoranainen NWO-dystopia on nyt monta askelta lähempänä.

    Reply
   • 2.4.2020 at 15:43
    Permalink

    Vai oliko se lentoasema sittenkin liikenneministerin vastuulla? Vastuutahan on siirretty vastaajalta toiselle ikiliikkujan tavoin. Kävi kyllä joka tapauksessa hyvin selväksi, että tätä maata ei johda kukaan.

    Reply
   • 2.4.2020 at 16:24
    Permalink

    Niin ja tuosta ”osaavasta nyrkistä” sen verran, että ISn Timo Haapalan mukaan 31.3. mennessä se ei ole saanut edes kokousta aikaiseksi. Eli kyllä osaaaminen on syytä kirjoittaa heittomerkeissä. Lisäksi Haapalan mukaan nyrkin puheenjohtaja Marinin valtiosihteeri Koskinen on perhevapaalla.

    Reply
 • 1.4.2020 at 23:30
  Permalink

  Onko Kiina syyllinen?

  Tämän raportin mukaan on!

  Ote raportista:

  In March 2019, in mysterious event a shipment of exceptionally virulent viruses from Canada’s NML ended up in China. The event caused a major scandal with Bio-warfare experts questioning why Canada was sending lethal viruses to China. Scientists from NML said the highly lethal viruses were a potential bio-weapon.

  Following investigation, the incident was traced to Chinese agents working at NML. Four months later in July 2019, a group of Chinese virologists were forcibly dispatched from the Canadian National Microbiology Laboratory (NML). The NML is Canada’s only level-4 facility and one of only a few in North America equipped to handle the world’s deadliest diseases, including Ebola, SARS, Coronavirus, etc.

  Infiltrating the Canadian Lab
  Dr. Xiangguo Qiu is married to another Chinese scientist – Dr. Keding Cheng, also affiliated with the NML, specifically the “Science and Technology Core”. Dr. Cheng is primarily a bacteriologist who shifted to virology. The couple is responsible for infiltrating Canada’s NML with many Chinese agents as students from a range of Chinese scientific facilities directly tied to China’s Biological Warfare Program.

  https://greatgameindia.com/coronavirus-bioweapon/

  Reply
 • 2.4.2020 at 00:50
  Permalink

  Kertooko tuo pienen otannan gallup siitä että alma median lukijakunta on enemmän sdp:n suuntaiseen politiikkaan kallellaan vai kertooko se jostain muusta?

  Reply
 • 2.4.2020 at 11:12
  Permalink

  Galluppi on valheellinen, mutta persut ovat myös alkaneet potkimaannationalisteja ulos puolueesta. Kummallakin on vaikutusta

  Reply
 • 2.4.2020 at 18:13
  Permalink

  Pääministeri saa jatkuvaa puoluemainontaa valtamedialta ja se näkyy gallupeissa. Ovien takana riidellään ideologisista eroista ja kameran edessä kaikki näyttää niin fiiniltä.

  Reply
 • 13.4.2020 at 21:40
  Permalink

  Persujen suu käy kauko-ohjauksella Knessetistä käsin – siksi tekivät tätä v. 2015:

  PISA-tulosten laskemisen syytä nämä omaa ”totuuttaan” toitottavat saunansytykkeet eivät kuitenkaan suostu kertomaan eli maahantunkeutujien ynnä muiden loisten jälkikasvun suoranaista älyllistä alikehittyneisyyttä! Suomeen importoidaan saastaa: lähi-itäläisten paikallinen ”peruskoulutus” kestää 11-vuotiaaksi asti eli se vastaa Suomen viidettä luokkaa nimellisesti. ”Korkeastikoulutetut” iranilaiset käyvät koulunsa tuohon asti n. 90 %:sesti. Afgaaneilla vastaava luku on vain n. 25 %. Suomeen roudataan vielä kaiken lisäksi ovelasti Afganistanin tadžikeja, uzbekeja ja turkmeneja, jotka ovat mongoloideja ja joita on maassa 13,5 miljoonaa. Maa onkin täydellinen esimerkki siitä, ettei monikulttuurisuus toimi. Nyt näitä kulttuurimarxistisen ³väestönvaihdon hedelmiä roudataan siis Suomeen! Meillä on tilaa – vai miten se menikään… Toimeentulo ja leppoisat päivät taataan näille syöpäläisille omalta kansalta leikkaamalla aina vain rajummalla kädellä.

  Pellepartiolaiset ynnä muut hyytelöpäät ehkä eivät tajua, että tässä ollaan tuhoamassa Euroopan sivistystä, kulttuuria ja perinteitä – puhumattakkaan itsemääräämisoikeudesta sekä vapaudesta. Suomeen siis importoidaan saastaa. Meillä on jo omasta takaa klovneja, mielisairaita, älykääpiöitä ja muita punavihersokeudesta kärsiviä sosiaalipummeja riittämiin! Euroopan Maahanmuuttoverkoston ⁴tutkimuskin sen myöntää: nämä ruskeanaamaiset, möykkäävät ja haisevat loiset ovat turhia; mihinkään kelpaamattomia. Seuraavassa faktaa – jokaisen ammattimädättäjän, suvakin ja sionistin pahinta vihollista – Suomea kohtaavasta rikkauden aallosta.

  Nyt tulee paras kohta: tutkimuksen mukaan ”turvapaikan” saaneiden loisten työllistyminen on ratkaisevan tärkeää, jos hyvinvointivaltion palveluita halutaan vielä ylläpitää. Eli heitä tuodaan ylläpitämään tulevaisuuden Suomea itselleen? Mitä kummaa minä juuri luinkaan? Se on virallista nyt: tämä kirottu maa on menettänyt järkensä lopullisesti. Vielä kerran: importoidaan sosiaalipummeja (koska omiahan ei ole tarpeeksi) kehitysmaista rasittamaan yhteiskuntaa ja sitten itketään, kun nämä juotikkaat juuri rasittavat sitä systeemiä? Huh-huh – ei voi muuta sanoa. Myönteisten päätösten prosentti kasvaa myös kohisten: 2015 52 % hyväksyttiin, kun 2010 luku oli vasta 25 %. Entäs tämä: kaikissa EU-jäsenmaissa iilimadoille on lain mukaan pääsy työmarkkinoille. Se ei kuitenkaan takaa työllistymistä ja EU-maiden välillä onkin suuria eroja työllisyyspalveluiden tarjoamisessa. Suomi saa kansainväliseltä juutalaiselta eliitiltä kiitosta tarjotessaan luku-, kirjoitus- ja kielitaidottomille loisijoille koulutuksen. Suomalaisten koulutukseen määrärahat taasen ovat nk. ”melko finito”. Ammattitaidon (ihan kuin näillä hiekka-aavikkolaisilla sellaista olisi!) arvioinnista suitsutetaan myöskin, kuten asunto- ja talousneuvonnasta sekä vuokravelkojen järjestelemisestä.

  Reply
 • 15.4.2020 at 23:28
  Permalink

  Juvaan suunnitellaan uutta taideteosta. Sen nimi on ”esinahka”. Se kuvaa sitä kun juutalainen rabbi silpoo pienen vauvan pippeliä ja sitten hurmiossa laittaa sen suuhunsa ja imee verta. En voi paljastaa minkä näköinen taideteos on, mutta se on vain taidetta, eikä siihen siksi liity mitään antisemitismiä. Se ei ole siinäkään mielessä antisemitismiä että se kuvaa olemassaolevaa modernia kulttuuria USA:ssa ja Israelissa. Suomessa tätä tehdään lähinnä pääkaupunkiseudulla.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.