Uudenmaan eristys toimii – ”käännytettyjen ajoneuvojen määrä laskenut sunnuntaina”

Poliisin mukaan Uudenmaan lauantaina alkanut eristys on sujunut hyvin ja rauhallisesti.  Ensimmäisen vuorokauden aikana yritteliäitä Uudenmaan rajan yrittäjiä oli enemmän, mutta sunnuntaita kohden määrät vähenivät niin maantiellä kuin junissakin.

Uudenmaan maakuntarajan tarkastuspisteille saapui ensimmäisen kokonaisen eristysvuorokauden aikana 16555 ajoneuvoa, joista 835 on jouduttiin käännyttämään. Junissa oli ollut 746 matkustajaa, joista 19 jouduttiin käännyttämään. Valmiuslain rikkomisesta annettiin myöskin yksi sakko ensimmäisen vuorokauden aikana.

Sunnuntaina Uudenmaan rajalla tarkastettiin 00.00­–18.00 välisenä aikana 12 904 ajoneuvoa. Niistä 309 jouduttiin käännyttämään, mikä oli vähemmän kuin aikaisemmin viikonloppuna. Junamatkustajia oli kyseisenä aikana 454 ja heistä 10 käännytettiin.

– Poliisi ei voi antaa kenellekään etukäteen lupaa päästä läpi tarkistuspisteestä. Jokaisen tulee valmistautua esittämään tarkistuspisteellä riittävä suullinen tai kirjallinen peruste tai syy liikkumiselle. Poliisi tekee välttämättömyysarvion tapauskohtaisesti, muistutti operaation yleisjohtaja, ylikomisario Juha Hietala lauantaina.

Lähde: Poliisi

2 thoughts on “Uudenmaan eristys toimii – ”käännytettyjen ajoneuvojen määrä laskenut sunnuntaina”

 • 30.3.2020 at 11:17
  Permalink

  Niinpä niin. Tämmöisistä hirmuhallintotoimista uutisoidaan kuin mistä tahansa poliisin tieliikennettä koskevasta uutisesta. Ainoa lohtu tässä surkeudessa on vain se, että useissa muissa Euroopan maissa sovelletaan aivan järjettömän kovia hirmuhallintotoimia, joiden perimmäinen tarkoitus on saattaa väestöt hulluuden partaalle, kenties mellakoimaan ja luoda kaaosta, jonka demokraattisen järjestyksen kumoajat sitten täysimittaisesti käyttävät hyödykseen. Suomalaisten tottelevaisuus, joka on sekä hyve että pahe, ehkä säästää heidät kovemmilta toimilta, kuten myös maamme harva asutus.

  Reply
 • 30.3.2020 at 22:46
  Permalink

  Jutun yhteydess käytetty kuva on varastettu Liikenneviraston Flickristä, eikä sillä ole mitään tekemistä Uudenmaan eristyksen kanssa. Kuva on vain promokuva Lahden moottoritiestä ja Tieyhtiö nelostiestä.
  Suuri osa tämän sivuston kuvista on varastettu sieltä täältä ja jutut ovat vain muunneltuja julkisia tiedotteita.
  Juuri se mitä äärioikeistomedialta voi odottaakin. Ja tällaiseen sitten uskotte kuola valuen.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.