Päätoimittajan palsta: Demokratia-lingon mehut koko kansan pitopöydässä

Samaan aikaan kun punavihren hallituksemme pääministeri vaatii työrauhaa, eli suoraan kieltää kritisoimasta sen enempää hallitusta kuin virkamiehiäkään, Unkarissa Viktor Orban virittelee lakimuutosta, jolla Fidesz-puolueen valta ja poikkeustilalait betonoidaan juuri niin pitkäksi aikaa kuin Orban haluaa. Ei kuulosta hyvältä… Vai kuulostaako?

Kuten Suomessa, myös Unkarissa pidettiin demokraattiset vaalit ja vaikka meille valtamedian toimesta kuinka muuta uskotellaan, Unkari on oikeusvaltio sekä länsimainen demokratia. Etenkin jälkimmäinen tuntuisi olevan todellinen kultainen lehmä ihanteiden joukossa jonka puolustamisesta ja vastustajien vastustamisesta saa ”hyvä ihminen-pisteitä”.

Tilanne muuttuu täydellisen päälaelleen, jos demokratian hedelmät ovatkin happamia… Miten ihmeessä mikään niin täydellisenä palvottu tuote kuin demokratia voi tuottaa jotakin pahaa, ainakaan demokratian puolustajien mielestä? Oli vastaus mikä tahansa, asian laita on sellainen, että niin aina toisinaan käy, kuten ilmeisestikin nyt Unkarissa.

Demokratian henki on sellainen, että kansa päättää kuka saa päättää sen puolesta ja käyttää kansan ääntä. Edustuksellisessa demokratiassa parlamentti on ikään kuin ”kansanmehutiiviste”, joka pitäisi maistua ja haista äänestystulokselta, eli kansalta. Niin Suomessa, niin Unkarissa.

Mutta jos demokratia tuottaa vain hyviä mehuja, miksi Orbania, demokraattisesti valittua johtajaa saa arvostella jopa Euroopan ja etenkin Euroopan unionin laajuisesti, mutta Sanna Marin kätyreineen tulisi jättää rauhaan? Ei tätä peliä Sanna tälleen pelata… Edes nykyinen hallitus kaikessa virheettömyydessän, tasa-arvoisuudessaan ja punavihreässä, jumalaisessa erinomaisuudessaan ei ole arvostelun yläpuolella. Oppositio on yhtälailla demokratia-lingon luonnollinen tuote, kuin hallituskin, eli se on kansan jatke ja samalla tavalla kuin hallituksella on järjestelmämme ja välillisesti kansan suoma oikeus hallita, oppositiolla on yhtäläinen oikeus kritisoida hallitusta.

Demokratiaan (ikävä kyllä?) kuuluu myöskin oikeus arvostella hallitsijoita, eli kansalainen saa sanoa ääneen, jos tiiviste maistuu ja haisee paskalta. Mieleen tulee vanha Riemurasia-ohjelma sketsi, jossa Heikki Kinnunen voittaa vedon juomalla vesipulloksi väittämänsä pullollisen koskenkorvaa pikavauhtia… Kinnusen hahmo ei selkeästikään pidä juoman mausta, mutta esitettävä on, muuten menee rahat ja naama. Sanna Marin vaatii nyt kansalta samaa suoritusta kuin Kinnuselta vaadittiin sketsissä: Juoma maistuu paskalta, mutta valittaa ei voi koska pitää saada työrauha…

En nyt sano, että kansa maistuu tai haisee paskalta, mutta sen sanon, että jotakin on juomalle tässä vajaassa vuodessa tapahtunut. Demokratia ei enää tunnukaan linkoavan kansasta parhaita mehuja, jotka säilyvät ja maistuvat hyvältä pitkään, vaan tuote on pilalla. Ehkäpä setä-Stubb oli aikanaan todellinen sommelieeri todetessaan demokratian olevan rikki? Liekö vika sitten lingossa vai marjoissa…

Petri Perta

Nykysuomi-lehden päätoimittaja

 

 

7 thoughts on “Päätoimittajan palsta: Demokratia-lingon mehut koko kansan pitopöydässä

 • 30.3.2020 at 13:53
  Permalink

  Petri,

  Kyllä meidän pitää uskoa mitä ”riippumaton” Pasilan trollitoimisto ja muu maksettu media kertoo. Meillä on kaikki hyvin, asiat on hoidettu hyvissä ajoin, hallitus ja muut elätit toimivat aina oikein, kukaan ei kerää rahaa itselleen eikä puolueelleen (ei edes ent. SDP poliitikot Luonan karanteenimajoituksesta tai TP-busineksesta), olemme mailman onnellisimpia ihmisia, jne.

  Nyt vaan yhdessä annetaan työrauha nus**a meiltä loputkin rahat ja omaisuus ilmaston/yms. nimissä poliitikkojen ja heidän rahoitustahojen haltuun.

  Siis katsetta nöyrästi maahan ja ollaan vaan tyytyväisiä, kun meillä on asiat näin hyvin. Asiat on hyvin, asiat on hyvin, asiat on hyvin; sitähän alkaa uskomaan kun hokeevaan tarpeeksi monta kertaa.

  Reply
 • 30.3.2020 at 18:48
  Permalink

  Marinin hallitus: aloittakaa todelliset puhdistus ja desinfiointi toimenpiteet heti! Kaupungit on kokonaan puhdistettava ja desinfioitava. Vesi ja desinfiointi aine on halpaa. Toimintaa!

  Reply
 • 30.3.2020 at 21:09
  Permalink

  Desinfiointi. Tekivät joskus kokeen hiirillä [1]. Keisarinleikkaus, puhdas häkki, steriili ravinto. Olivat niin bakteerittomia kuin mahdollista. Koe oli suuri menestys. Jyrsijät eivät kestäneet hengissä viikkoakaan. Pitäisi tietää mitä vaatii. Ettei koe-eläimen kohtalo tule sitten yllätyksenä.

  [1] Verner, Robinson, Rational Bacteriology, chapter 39: The Biont Cycle, H. Wolff, 1953

  Reply
  • 31.3.2020 at 02:37
   Permalink

   Mäntysuopa tappaa tuon viruksen mennen tullen.

   Jos ei sitä kestä niin voi heittäytyä poljettavaksi kynnysmatoksi koronaterroristeille.

   Reply
 • 30.3.2020 at 22:55
  Permalink

  mutta Sanna Marin kätyreineen tulisi jättää rauhaan? Ei tätä peliä Sanna tälleen pelata
  ——————–
  Sanna Marinin hallitus on kerännyt eniten äärioikeiston taholta tullutta solvaamista, kuin mikään aiempi hallitus, ei tätä peliä niin pelata Petri Perta. Koko kolumnisi perustuu oletukseen, ettei Marinia ole lyöty tarpeeksi – mutta Orbania liikaa. Tuolla elämänkatsomuksella eli – että sukupuolesta pitää rangaista on oma nimensä, misogynia. Olisi muuten kiva että lopettaisit lehtikuvien varastamisen, katsopa vaikka Lahden moottoritiekuvaa, jonka uskottelet olevan Korona valvonnan ajalta. Se ei ole. Kuvalla ei ole mitään tekemistä Koronan kanssa se on vanha arkistokuva Liikenneviraston Flikristä. Surkeaa . Ja samat väsyneet komentoijat Pietarin trolleista koettavat kirjoittaa samaa juttua yhä uudestaan. Osa kansaa puhaltaa yhteen hiileen pelastaakseen maan kriisissä ja te sensijaan koetatte hädän hetkellä hajottaa Suomea, isänmaata ei saisi pettää.

  Reply
  • 31.3.2020 at 03:05
   Permalink

   Ei globalisteilla ole isänmaata. Tämä on heille harjoitusta vielä paljon suuremmalle katastrofille ja tuholle jonka tulevat järjestämään.

   Reply
  • 31.3.2020 at 09:40
   Permalink

   Arvoisa herra Puusa…

   Aivan ensiksi on sanottava, että olen syvästi otettu alituisesta kiinnostuksestasi piskuista julkaisuani kohtaan olkoonkin, että kiinnostuksesi on motiiveiltaan poikkeuksetta negatiivista. Ymmärrän toki harmistuksesi, sillä en millään sovi siihen narratiiviin, jonka olet omaan mieleesi ”äärioikeistosta” luonut. Johonkinhan mielipaha on purettava ja jos parempaa ei löydy, olen mielelläni kohteesi. Täytyyhän se olla ihminen ihmiselle…

   Toiseksi, kuten aiemmassa keskustelussamme, siis ennen kuin blokkasit sähköpostiosoitteeni huomatessasi, ettei jutuillasi ole minkään valtakunnan katetta, totesin: jos sinulla on todisteita nimenomaan minun lainvastaisesta toiminnastani, ole hyvä ja esitä todisteesi. Vannon ja vakuutan, että korjaan havaitsemasi epäkohdat mikäli ne todellisiksi osoittautuvat. Muussa tapauksessa kehotan sinua toteuttamaan uhkauksesi ja haastamaan minut käräjille toimintani johdosta. Kuten aiemmin sanoin, ei muuta kuin lunta tupaan ja jäitä porstuaan!

   Kolmanneksi, vedit melkoisen katteettomia johtopäätöksiä kirjoituksestani. Mielipiteeni ei koske sen enempää Marinin sukupuolta tai henkilöä ylipäätään vaan sitä, mitä hän on suustaan päästänyt. Olen hänen kanssaan voimakkaasti eri mieltä ja varsin perustavanlaatuisista syistä. Toivon, että suurimmalle osalle tämä kävi kirjoituksestani ilmi. Jos näin ei ole, on vain treenattava paremmaksi kirjoittajaksi, joka ei sinänsä ole pahitteeksi muutenkaan.

   Lopuksi… Olisit varmasti järkyttynyt jos tietäisit kuinka vähän sinä ja mielipiteesi minua kiinnostavat.
   Tästä eteenpäin en tuhlaa lähes arvotonta aikaani sinulle vastaamiseen. En ainakaan ennen kuin joko esität todisteesi ja voimme keskustella mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä tai edes oikaiset jorinoidesi sävyä vastaamaan edes sitä lähes olematonta kunnioitusta, joka minun vastauksistani sinun suuntaasi heijastuu.

   Hyvää kevään jatkoa ja pysyhän terveenä!

   Petri Perta
   Nykysuomi-lehden päätoimittaja

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.