Jari Vuorinen: Ihmisen osuus ilmastonmuutoksessa on pieni

Voi aivan hyvin myöntää, että ilmastonmuutos on tosi korostamatta liikaa ihmisen osuutta,koska luonto sanelee suurimman osan muutoksesta. Ne voimat, jotka ilmastoa säätelevät, eivät ole ihmisen hallussa.

Vihreät poliitikot politikoivat näin ollen hyvin pitkälti luonnon siivellä. Mutta luonto itse on suurin ja voimallisin tekijä ja silti ihmisellä on pieni osuus. Edes Kiinalaista tsunamia ei vihreä politikointi pysty pysäyttämään, saatika koko maailman ilmakehää. Se mikä on luonnon sanelemaa? Vaikka 7 miljardia ihmistä lopettaisi hengittämästä ja suljettaisiin kaikki tehtaiden piiput Kiinasta.

Siksi on järkevää asettaa valtiolle rajat ja pitää huolta omista asioista, sillä vaikka maailmalla tuulee aina, ei se tarkoita, että kotimaassa ei saisi pitää tyyntä ja järkeä.Valtio ja sen rajat ovat turvamme. Jumala on linnamme.Lopuksi siteeraus suurelta länsimaiselta filosofilta kirkkoisä Augustinukselta : ”Ihminen päättää mutta Jumala säätää”

Jari Vuorinen, Lohja, Ojamo

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.