Ilja Janitskin on kuollut

MV-lehden perustaja Ilja Janitskin on kuollut pitkäaikaisen sairauden murtamana. 

Loppuun asti taistellut ja vielä viime aikoina aktiivisesti mm. sosiaalisessa mediassa esiintynyt Janitskin kuoli viime yönä kotonaan.

Kuten Janitskinin sairaus, myöskin häneen kohdistunut paine oikeudenkäynteineen ja lokakampanjoineen jatkui aina tämän viimeisiin päiviin saakka. Viimeisimmän, joulukuussa 2019 käydyn hovioikeudenkäynnin tuomio ei voittanut kilpajuoksua viikatemiestä vastaan.

42 vuotiaana kuollut Ilja Juhana Janitskin muistetaan MV-lehden ohessa räväkästä ja värikkäästä taistelustaan sananvapauden puolesta.

Nykysuomi ottaa osaa omaisten suruun.

 

12 thoughts on “Ilja Janitskin on kuollut

 • 7.2.2020 at 13:23
  Permalink

  Osanottoni omaisille ja ystäville.

  Reply
 • 8.2.2020 at 04:29
  Permalink

  On ollut raskas ja surullinen päivä, ilta ja yö.

  Syvä osanottoni Ilja Janitskinin poismenon johdosta.

  Osoitamme suurinta kunniaa hänelle, pitämällä huolen siitä että MVlehti ja muut nykyiset sekä tulevat, uudet julkaisut eivät anna tuumaakaan periksi, vaan iskevät entistä terävämmin sinne mihin päättäjiä sattuu eniten.

  Reply
  • 9.2.2020 at 11:13
   Permalink

   OK, mutta on myös aihetta pessimismiin. Kansa seurasi innokkaasti Iljan MV-lehteä, mutta unohti miehen ja hänen kunniakkaan taistelunsa nopeasti, kun establishment iski raivolla ja kieroudella takaisin. Iso osa kansaa ei jaksanut kiinnittää huomiota Iljan törkeän kohteluun. Aivan liian moni on salaa tai julkisesti tukenut sitä. Jopa Iljan kuolemasta on riekkuen iloittu. Ei heräämistä voi tapahtua, jos ihmisellä ei ole tajuntaa, joka voisi herätä.

   Reply
 • 9.2.2020 at 10:52
  Permalink

  Itse en ole vuorokauteen päässyt MV-lehden sivuille. Nyt ei edes murkut.org avaudu. Molemmissa error 522

  Reply
  • 9.2.2020 at 11:18
   Permalink

   Minäkään en pääse MV sivustolle.
   On syitä epäillä miksi juuri tänä ajankohtana sivusto on kiinni.
   Valtaapitävien verkoston lonkerot ovat monet, pitkät ja kykeneväiset.

   Reply
   • 9.2.2020 at 11:23
    Permalink

    Janus Putkonen ilmoittaakin MV:n huoltokatkoksesta Twitterissä.
    Olisi helposti saattanut olla verkkohyökkäys, sillä onhan niitä esiintynyt, mutta niin ei taida olla tällä kertaa.

    Reply
    • 9.2.2020 at 16:45
     Permalink

     Tai sitten kuitenkin on. Lännellä on hybridisota Kiinaa ja sen liittolaisia vastaan meneillään ja Suomi on kontrolloituine medioineen komennettu mukaan. Kiinan kommunistit lähtivät hieman väärille linjoille ja alkoivat haastaa transatlantisteja.

     Reply
 • 9.2.2020 at 16:02
  Permalink

  Osanotto lähiomaisille.

  Ilja Janitskin oli mies, joka ei pelännyt mitään eikä ketään. Sellaisia miehiä Suomi kaipaa nyt enemmän kuin kenties koskaan on kaivannut.

  Janitskin oli persoona isolla P:llä ja juuri niin särmikäs kuin jäljenjättäjän täytyykin olla, mutta samalla hänellä oli lämmin sydän slaavilaiseen tapaan.

  Lopuksi: Eräs kreikkalainen ajattelija on sanonut aikaansaavista henkilöistä osuvasti: ”On niitä, jotka tekevät tekoja. Ja sitten niitä, jotka kulkevat perässä ja arvostelevat!”

  Reply
 • 10.2.2020 at 18:35
  Permalink

  Hyvät lähtee aina ensin.
  Toivon että tapaan Iljan tuonpuoleisessa.

  Reply
 • 18.2.2020 at 00:15
  Permalink

  Kuinka monta valtion rahoituksesta riippumatonta talousasiantuntijaa meidän julkisuudessamme lopultakaan on, niin monta erilaista asiantuntemusta on käytettävissä. Harvat riippumattomat tutkijat eivät julkisuuteen “ilmaiseksi” heittele “tutkimus”tuloksiaan. – Vain propaganda on ilmaista. Oikean tiedon saamiseksi pitää tehdä työtä.

  – Esimerkiksi koko yliopistolaitos kaikkine professoreineen on täysin riippuvainen valtion rahoituksesta. Poliittisesti väärän tiedon julkaiseminen iskee ensimmäisenä tutkijaan, joka menettää jatkorahoituksen tutkimukselleen ja katkaisee urakehityksen.
  – (Valtion) Rahalla ostettua tutkimusta. – “Tällaista tietoa on nykyisenä nettiaikana varsin helppo löytää”, kirjoitat loppuun.

  Poliittisesti rahoitetun tutkimuksen ainoa päämäärä on saada lisää ääniä vaaleissa.

  – Kriisit pitävät poliitikot leivässä ja siksi niitä tarvitaan. Kuvittelepa poliitikko, joka sanoo kansalle juuri pelastaneensa koko kansakunnan järkyttävältä talousromahdukselta viisaiden päätösten ansiosta. Mikä on hänen uskottavuutensa?
  – Sen sijaan äänestäjä kyllä valitsee “kokeneen” poliitikon, joka “ryhtyy ankariin toimiin” syyllisten rankaisemiseksi jo aiheutuneen katastrofin seurauksena. Tällä tavoin edustuksellinen hallinto välttämättä tarvitsee katastrofeja (sotia, talousromahduksia, epidemioita, …) pitääkseen valtaan (juutalais/vapaamuurari) päässeet poliitikot edelleen vallan kahvassa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.