Kolumni: Ministerin verbaalinen pesäpallomaila

Li Anderssonin kasvoille sopii huivi ja käteen pesäpallomaila. Antifan kannattajanakin tunnettu opetusministerimme on toki täysiverinen poliitikko, mutta mm. heikkohermoisuutensa takia ei välttämättä täysiverinen parlamentaarikko, vaikka tälle jakkupuku eittämättä hyvin istuukin. 
Li Andersson, opetusministeri

Katupoliitikko asuu Anderssonissa vahvasti ja ”paskapuhetta”-leiskautus istuu siihen imagoon melko hyvin. Itseasiassa Lin esiintymisistä tulee hyvinkin usein mieleen itsenäisyyspäivän katumellakoista haastateltavaksi nykäisty anarkisti, joka jännityksessään hivenen petraa alatyylistä kielenkäyttöään televisiota varten.

En mielelläni kieltäisi ministeriltä alatyylisten sanavalintojen käyttöä koska olen äärimmäisen sananvapausmyönteinen ihminen, mutta itse pysähdyin miettimään syitä juuri tähän nimenomaiseen tilanteeseen… Mistä johtuu, että hallituksen daamien omien sanojen mukaan vahvalla pohjalla makaavan hallituksen ministeri koki tarpeelliseksi kutsua valtakunnan vahvimman ja eittämättä älykkäimmän oppositiopolitiikon ja ehkä puoluejohtajankin varsin perusteltua kantaa paskapuheeksi?

Menikö Anderssonilta hermot, kuten usein aiemminkin vai oliko Halla-ahon halla-aholaisen viiltävä näkemys liian tarkka ja tämä hätääntyi? Iskikö ”loistavaksi” tituleeratun hallitusohjelman repaleisten laskosten väliin isketystä uudesta reiästä niin kova viima, että Li:lle tuli kylmä ja reaktio johtui säikähdyksestä? Ehkä kaikkea tätä ja paljon muuta, mutta Anderssonin ajoittain hysteerisen persoonan tietäen, hallitustaival saattaa osoittautua tälle aivan liian raskaaksi.

”Etsi kuvasta virhe”

Hallituksen kokoonpano on tavallaan hyvinkin mielenkiintoinen. Vihreät ja Vasemmistoliitto puhuvat samaa kieltä. Molemmat ovat täynnä demokratian vastaisia katupoliitikkoja ja suoranaisia politiikan terroristeja, jotka vain ovat vaihtaneet pesäpallomailat ja polttopullot sanoihin. Kyseessä on todellinen vihan synnyttämä rakkausliitto, jossa yhteiset arvot kantavat kaikkien kivikoiden ja karikoiden, jopa todellisuuden yli.

Sosialidemokraatit taas ovat sellaisessa ideologisessa tyhjiössä, etteivät he oikein voi tehdä muuta kuin onttoudessaan kompata kahta ensin mainittua ja toivoa, ettei kukaan huomaa sitä, ettei sosialidemokraateilla todella ole sen enempää sanottavaa kuin annettavaakaan. Marin tekee tämän toki mielellään, kunhan saa paistatella hallituksen hyvyyden loisteessa ja leikkiä pääministeriä äärivasemmiston ohjatessa laivaa. Miksi sanon näin tylysti? Koska duunaripuolueeksi aiemmin identifioitunut SDP ei ole enää duunaripuolue, se ei ole enää mitään. Puolue ja pääministeri sen mukana ovat vain tämän hallituksen kasvot, syntipukki. Sillä aikaa kun SDP kärvistelee identiteettikriisissään, Vihreät ja Vasemmistoliitto kyllä riemumiellä navigoivat Suomea kohti tuhoa, mut silleen kivasti kaikki hyvä ja ihana edellä…

Keskustan edustajat ovat tässä hallituksessa kuin ”ei natseja nönnönnöö”-marssien keskelle vahingossa ajautuneet lapsiperheet ja ympärillään vellovaa massaa häpeävät keskiluokkaiset, jotka eivät oikein ymmärrä näitä ihmisiä. He eivät kuulu liimaa haistelevaan, hakaneuloilla kasvonsa lävistäneeseen ja pyörätelineitä näyteikkunoihin viskelevään hampputukkaiseen joukkoon Helly Hansen-tuulitakeissaan, ydinperheinensä ja farmari-volvoineen. Tämä toki näkyy puolueen kannatuksessa, mutta jo yksin tämä eroavaisuus muihin hallituspuolueisiin on niin räikeä, etten millään jaksa uskoa Keskustan pysyvän hallituksessa ”loppuun asti”. Jos kyllä ”loppu” saattaisi missä tahansa muualla paitsi Suomessa koittaa hyvinkin nopeasti… Vielä räikeämpi ero muuten löytyy kenttäväestä… Keskustan jäljellä olevalla kenttäväellä nimittäin on ideologia, vieläpä melko terve sellainen – vanha, alkiolainen, koko Suomen asuttuna pitävä ja omavaraista maataloutta tukeva käsitys eheästä ja vahvasta kansasta.

Kun vihervasemmisto tuhoaa isänmaata Marinin hymyillessä kauniisti kameroille, Keskustan John Deere-lippispäiset, paskaa saappaissaan tallustelevat, Suomen vähäistä omavaraisuutta vaalivat maakuntien kannattajat ihmettelevät entisellä Essolla, nykyisellä ST-ykkösellä kahvikupin ääressä, että ”minne se Suomi meni?”. Samalla ne tolkun keskustalaiset äänestäjät, suomalainen, maakunnassa asuva keskiluokkainen perhe ihmettelee anarkistien riehumista ympärillään ja nyt myös televisiossa.

Ja oppositio nauraa, tosin samalla kauhunsekaisesti itkien matkalla pankkiin…

Petri Perta

Nykysuomi-lehden päätoimittelija

6 thoughts on “Kolumni: Ministerin verbaalinen pesäpallomaila

 • 9.2.2020 at 15:55
  Permalink

  Hyvä artikkeli kaiken kaikkiaan, mutta hallitus pysyy kuin paska Junttilan tuvan seinässä, ikävä kyllä!

  Reply
 • 9.2.2020 at 16:09
  Permalink

  Erittäin hyvä analyysi tästä kauheudesta. Kauas aakse ovat jääneet, jolloin poliitikot herättivät edes jonkintasoista arvostusta habituksellaan, käytöksellään ja peräti tiedoillaan yhteiskunnallisista asioista sekä yleensäkin asioiden syy- ja seuraussuhteista.

  Mutta tässä on seuraus siitä, kun länsimaisa on vuosikymmeniä painettu alas valkoisia lihaa syöviä hetero miehiä. Nyt heitä ei kuuntele eikä arvosta kukaan. Tärkeintä on, että he pysyvät hiljaa ”pelkääjän paikalla”.

  Reply
 • 10.2.2020 at 08:16
  Permalink

  Ehkä Halliksen kanssa ei saasi päästää ketään muuta väittelemään studioon. Tämä siitä syystä että muut keskustelijat näyttävät idiooteilta Halliksen rinnalla. Normaalijärjellä varustettu henkilö tajuaa että ilmastoväitteet ovat suuri puhallus. Ketkä tekevät bisnestä sillä että suomalaisia yrityksiä ja suomalaisia kidutetaan ilmastovalheisiin perustuen? Tästä hyötyvät ulkomaiset sijoittajat ja rahapiirit jotka ostavat konkurssikypsiä yrityksiä ja siirävät rahat taskuihinsa. Tästä hyötyy myös valtio kun tekaistaan höpöveroja ilmastopölinään perustuen.

  Reply
 • 10.2.2020 at 17:16
  Permalink

  Li Andersson tietää istuvansa laittomassa hallituksessa. Huono omatunto ja mestarin tosiasioihin perustuvat puheet saivat Anderssonin turvautumaan törkykieleen jonkin vasta kommentin sijasta. ( factaa vastaan on vaikea väitellä utopistisilla kuvitelmilla)
  Suomi on ollut laittomassa tilassa viimeiset 30 vuotta. Hallitukset toisensa jälken ovat ainoastaan tuhonneet Suomea ja Suomen kansaa valtavirtamedian tuella. MIssä ja ketkä ovat ne tyypit keillä on valta politiikan yli? Kuka on se rohkea poliitikko tai virkamies joka uskaltaa paljastaa mistä ja keneltä käskyt tulevat? Eu:ta on liian ilmeinen syyttää. EU on läpi paska mutta eihän esim. Unkarikaan noudata kaikkia mielisairaita Bysselin hullujen käskyjä. Kuka siis Suomea johtaa? Herlin, Wahlroos vai se limanuljaska tyyppi Ahvenanmaalta jonka luona Bill Clinton kävi ”vierailemassa”?

  Reply
 • 16.2.2020 at 10:10
  Permalink

  Li Anderssonin väite paskapuheesta ei ole semanttisesti oikein. Oikea määrite on parasta puhetta. Halla-Aho tietysti puhuu henkilökohtaisella tyylillään mutta ei ole ”pihalla”. Patriotismi ja nationalismi ovat seuraavan 6 vuoden trendejä, globalismi on pian haudattu.

  Reply
 • 16.2.2020 at 18:48
  Permalink

  Keskustan tulisi ottaa vastuu Suomen tilasta ja erota hallituksesta. Tämä hallitus kurjistaa nimittäin kovaa vauhtia keskustan omaa maaseutua. Samalla hallitus ajaa Suomea kestämättömään velkaantumiseen, jolloin seuraavien hallitusten korjaustoimenpiteet ovat liian kova haaste.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.