Helsingin sanomat tehtaili taas valeuutisen – ”Toimittajaliitolla ja Bäckmanilla ei ole mitään tekemistä keskenään”

Valtamedian suurin kikkare, Helsingin sanomat on jälleen kunnostautunut valeuutisten saralla. Tällä kertaa maalitauluksi valikoitui viime päivinä yhtenä valtakunnan polttavista puheenaiheista ollut, vastikään toimintansa aloittanut Toimittajaliitto.

Toimittajaliittoon ja Bäckmaniin liittyen vain yksi fakta meni oikein…

On totta, että Johan Bäckman oli vuonna 2016 perustamassa Toimittajaliittoa, eli yhdistystö nimeltään ”Suomen vapaa sana riippumaton toimittajayhdistys ry.”. Sen sijaan kaikki muu näitä kahta yhdistävä olikin jutussa saatu päin honkia.

Helsingin sanomien tämänpäiväinen artikkeli sisälsi suurimmilta osin ”desantti-dosenttina” tunnetun Johan Bäckmanin vanhojen edesottamusten kertaamista, mutta sekä artikkelin otsikossa, että leipätekstissä annettiin lukijan ymmärtää, että Bäckman olisi yhä jollakin tapaa tekemisissä Toimittajaliiton kanssa.

– Johan Bäckmanilla ei ole yhdistyksen varsinaisen toiminnan alettua minkäänlaista roolia Toimittajaliitossa. Alkuperäinen kolmikko, eli yhdistyksen edellinen hallitus jäi pois kun toiminta aloitettiin ja nykyinen hallitus aloitti työnsä, selventää Toimittajaliiton puheenjohtaja Juha Korhonen.

Elä kuten opetat, pata kattilaa soimaa jne…

Korhosen mukaan sen enempää Helsingin sanomat kuin muutkaan valtamedian edustajat eivät ole kysyneet häneltä tai muiltakaan hallituksen jäseniltä mitään asiaan liittyen. Tämä siitäkin huolimatta, että valtamedioiden ja Julkisen sanan neuvoston  ns. ”vastuullisten medioiden ohjenuorat”, eli journalistin ohjeet ohjeistavat esimerkiksi kohdassa 21 seuraavaa:

”Jos selvästi tunnistettavissa olevan henkilön tai tahon toiminnasta aiotaan esittää tietoja, jotka asettavat tämän erittäin kielteiseen julkisuuteen, kritiikin kohteelle tulee varata tilaisuus esittää oma näkemyksensä jo samassa yhteydessä.”

– Mitä tulee hesarin juttuun, alkuperäisen kolmikon pyyntö oli, ettei heidän nimiään esiintyisi missään toimittajaliiton toiminnassa ja he ovat ilmoittaneet, etteivät halua olla missään tekemisissä Toimittajaliiton kanssa. Toimittajaliitolla ja Bäckmanilla ei ole mitään tekemistä keskenään, Korhonen jatkaa.

Bäckmanin värikkään historian kertauksen lisäksi HS toisti jutussaan samoja juttuja kuin MTV aiemmin tällä viikolla, kuten esimerkiksi Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Ahon kommentit Toimittajaliitosta.

– Se on disinformaation ja valheiden levittämistarkoituksessa perustettu kyhäelmä, jonka tarkoitus on aiheuttaa epävarmuutta ja pelkoa ja horjuttaa yhteiskuntarauhaa, Aho totesi MTV:lle.

Nykysuomi haastatteli Juha Korhosta myöskin viime keskiviikkona Toimittajaliiton toiminnan aloituksesta syntyneen mediamylläkän ja muun aiheeseen liittyvän tiimoilta. Voit lukea haastattelun täältä.

Aiheesta lisää:

Lisätty klo 18:47 tarkennus kohtaan ”Alkuperäinen kolmikko, eli yhdistyksen edellinen hallitus jäi pois kun toiminta aloitettiin ja nykyinen hallitus aloitti työnsä”

22 thoughts on “Helsingin sanomat tehtaili taas valeuutisen – ”Toimittajaliitolla ja Bäckmanilla ei ole mitään tekemistä keskenään”

 • 22.12.2019 at 01:55
  Permalink

  Melkoisen ala-arvoista propagandaa tykittää mediapoolin toimittelijat tällä hetkellä. Jos laatu ei ala paranemaan niin hybridikeskuksen setä tulee ja antaa piiskaa pyllylle -suomalaisten apatiatila ei saa missään tapauksessa heiketä hitusenkaan vertaa koska meneillään on suuren puhalluksen loppuratkaisuhetket joka vaatii ”maailman vapaimman
  suomalaismedian” maksimaalista valehtelua onnistuakseen. Jos goyimit tajuavat miten paljon heille on järjestelmämedian toimesta syötetty paskaa ja johdettu harhaan niin niitä ei sen jälkeen pysäytä edes kummisetä – Niinistön ympäripyöreä mökeltäminen joka on tähän saakka riittänyt lamaantumisen ylläpitoon. Onneksi meillä hybridikeskuksen pro-propaganda osastolla on täydellinen vastuunvapaus kaikista tekemistämme rikoksista -se helpottaa kantaväestön maksimaalisen kusettamisen ja oikeuden sijaiskärsijöiden käyttämiseen tilanteen niin vaatiessa. Hyödyllisiksi idiooteiksi kutsumamme, isänmaataan vihaavat toimittelijat ovat listan kärkipaikoilla kun karsinta-erät pyörähtää todenteolla käyntiin. Päähän taputtelun sijasta kynäilijää odottaakin linnareissu. Eliitin juoksupojille on tiedossa ankeita aikoja kun perseilyn hinta lankeaa maksettavaksi…

  Reply
  • 27.12.2019 at 20:36
   Permalink

   Hei nimimerkkipelkuri.
   Osoita yksi valhe printtimediasta. Vaikkapa joulukuun lehdistä.
   Kiitos.

   Tuossa ylhäällä on typerin väite, mitä koskaan olen nähnyt. Bäckman perusti tämän pelleilyn, eikä missään ole tiedotettu mistään muutoksista senjälkeen. Teidän tekeleenne ei vastaa kysymyksiin – kun niitä esitetään ja väittää samalla, että mitään ei ole kysytty. Teidän tekeleenne ei todellakaan ole valtakunnan polttavin keskusteluaihe 🙂 mutta ammattikunnassa se kyllä oli yhden päivän suurin naurunaihe. Ressukoilla on valtava hinku olla toimittajia ja toimittajien liiton jäseniä. Kateus on kamalan läpinäkyvää.
   Aikuisen oikeasti, näin surkuhupaisaa äidinkielen raiskausta -kuin teidän sivuillanne- ei voi nauramatta niellä. Opetelkaa ensin kirjoittamaan, ennenkuin perustelette toimittajaliittoja.
   Nuo uhkailut – kuten edellisen kommenttini jälkeen tullut:
   ”Kello käy tik tak – kohta aika loppuu”..kannattaa laittaa suoraan poliisille. Sinne minäkin ne laitan.

   Reply
   • 28.12.2019 at 10:44
    Permalink

    Eihän Jorma Puusa ole mikään toimittaja, vaan urallaan epäonnistunut valokuvaaja, joka jossain vaiheessa tekeytyi kuvajournalistiksi ja teki pari jonnenjoutavaa kuvakirjaa uransa huipennuksessa. Tyypillinen suvakkiantisankari, joka on löytänyt hyve- ja paremmuussäteilystä elämäänsä sisällön.

    Reply
    • 28.12.2019 at 13:33
     Permalink

     Jorma Puusa nimistä henkilöä ei ole olemassa.
     Mutta näkisin mielelläni yhden valheen printtimediasta. Kiitos.
     Psychiatric jne. osoittaa mikä on rasistioikeiston keskustelumalli, se on hyökkäys henkilöä kohtaan ja maalittaminen.
     Ainoa johon pystytte.

     Reply
     • 1.1.2020 at 15:06
      Permalink

      Odotan edelleen sitä yhtä valhetta mediasta, toki vaikeaa sitä on näyttää kun sellaisia ei ole. On ihanaan olla suvaitsevainen ja maksaa veroina persujen työtömyyskassaille sossu tukea Teille ressukoille.

     • 7.1.2020 at 20:38
      Permalink

      Miksi varsinkin Brysselin Pravda, toisen johtavan joukkoharhautusmediamme Puna-Ylen ohella suoltaa suomalaisvihamielis/kulttuurimarxistis/kommunististista ja LGBT-rappiopropagandaa, jolla maamme halutaan mädättämällä tuhota sisältäpäin ja vapaallla elintasopakolOis-massainvaasiolla ulkoapäin:

      ””Neuvostorahoilla tuotettiin vasemmistolainen toimittajakunta Suomeenkin

      Neuvostoliiton ohjailema taistolaiskommunistien Toimittajaliitto rekrytoi aggressiivisesti toimittajaopiskelijoita Tampereen yliopistossa (TaY) ja tuotti merkittävien toimittajien verkoston. Marxilaisten professorien johtama TaY:n tiedotusopin laitos koulutti kaikki alan maisterit. Useimpia TaY:n yhteiskunnallisia ainejärjestöjä johtikin taistolainen. Neuvostoliitto rahoitti kommunistien propagandaa ainakin 150 miljoonalla.

      Helsingin Sanomien toimitusosasto oli poliittisesti kiihkeimpinä vuosina taistolaisen toimittajaliiton vallassa ja useimmat osaston jäsenetkin olivat ”yleisdemokraattisia” vasemmistolaisia. Kun esimerkiksi Suomen johto ei reagoinut tarpeeksi voimakkaasti Suomessa täysin lailliseen Raamattujen salakuljetukseen Viroon, KGB toimitutti uutismateriaalin Helsingin Sanomien toimittajalle, joka teki siitä kokonaisen sivun paheksuvan artikkelin 4.5.1986: ”Vaarallisia lahjoja salaperäisiltä suomalaisilta”. [6]

      Toimittaja Martti Valkosen mukaan myöhempi HS-kulttuuritoimituksen esimies Heikki Hellman oli aikanaan Tampereen tiedotusopin laitoksella tekemässä marxilaista vallankumousta yhdessä professori Kaarle Nordenstrengin kanssa ja tukahdutti vielä 2000-luvulla taistolaisuuden arvostelua HS:n avulla…”

      Artikkeli kokonaisuudessaan: https://vapaasana.net/2011/08/28/neuvostorahoilla-tuotettiin-vasemmistolainen-toimittajakunta-suomeenkin/

     • 7.1.2020 at 20:44
      Permalink

      Jorepuusien tärkeimpiä ohjenuoria:

      ”Frankfurtin koulukunta: salaliitto rappioon”,
      http://isovimma.blogspot.com/2011/02/frankfurtin-koulukunta-salaliitto.html

      ”Me teemme Lännen niin korruptoituneeksi, että se löyhkää.” – Siten kiteytti Stalinin ohjeistamaa eurooppalaista kommunistista solutustyötä 1920–30-luvuilla rahoittanut ja johtanut saksalainen Willi Münzenberg Frankfurtin koulukunnan pitkäaikaisen operaatiosuunnitelman.

     • 7.1.2020 at 20:56
      Permalink

      Feminismin loi alunperin Yhdysvaltain kommunistinen puolue:

      ”Feminism Was Created by the US Communist Party”,
      https://www.henrymakow.com/000180.html

      Feminismin tarkoituksena oli epävakauttaa läntisiä yhteiskuntia ja samasta syystä se oli kielletty Neuvostoliitossa.

     • 7.1.2020 at 21:18
      Permalink

      Brysselin Pravda asettuu siis puolustamaan rikollista Big Pharmaa ja sille erittäin tuottoisaa syöpäteollisuutta:

      ”Professori vertaa lääketeollisuutta järjestäytyneeseen rikollisuuteen”,
      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2014090718638829

     • 7.1.2020 at 21:54
      Permalink

      Jorepuusalaisten terminologialla olen siis fasisti,rasisti, natsi,vihapuhuja, jne jne, ties mitä kammottavaa!

    • 3.1.2020 at 01:47
     Permalink

     jorepuusa: Asiahan ei minulle varsinaisesti kuulu, mutta jotain pelkoa on ilmassa, kun juuri toimintansa aloittanut järjestö noteerataan heti valtakunnan päälehdessä voimakkaasti mustamaalaten ja oman kommenttisikin sanankäänteet on tosi voimakkaita.
     Tuskin toimittajaliitto heti mikään menestys on, mutta selvä tilaus sille on, josta kertoo juuri tuo voimakas mustamaalaus.
     Printtimedian kuolemaahan povattiin jo (syntymävuotenasi?) n.20v. sitten, ehkä tämä järjestö tulisi vastaamaan paremmin muuttuvan mediakentän tarpeisiin?

     Olisi linkkikin sinulle niihin valeuutiisiin, mutta ei uskalla kaikille ”commando seuroille” antaa, kun teillä on se komukkoitten sairas stalkkaus, työnantajille soittelu ja massavasikointi ylläpidoille tapa, uhriutuminen on tainut tulla viimeisimpänä?
     Enkä halua tuottaa haittaa kohtuu tuoreille sisällöntottajille.

     P.S. Luulin muuten ensin, että olit ensin kirjoittanut vain hieman maistissa, mutta kommenttiesi päivämäärät olisi vaatinut melkein viikon putken eli taidat olla oikea toimittaja? No tuskinpa kuitenkaan.

     Reply
 • 25.12.2019 at 01:09
  Permalink

  Suomi on täynnä sä liittoja.
  Mitä sitten?
  Ketä kiinnostaa?
  Onko väliä? No EI OLE!
  Siispä media, TURPA KIINNI!
  Tehkää saatana asiasta juttua?
  Ai niin, ettehän te kykene…

  Reply
 • 4.1.2020 at 10:49
  Permalink

  JorePuusa, Hesari kertoi taannoin ISIS-johtajan kuolemasta. Hänet oli kuulemma löydetty taja-ajon seurauksena itsensä räjäyttäneenä, ja ruumiinsa haudattu mereen. Kuitenkin DNA-testit tunnistukseen tehtiin ”häneltä aiemmin anastettujen kalsareiden” avulla.

  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006288884.html

  Joku tässä ei nyt stemmaa. Joudutaan tyytymään kolmannen osapuolen väitteeseen siitä kenen kalsarit ovat. Kuitenkin tällaisen pohjalta tehty testi on kova fakta Hesarin päätoimittajan mielestä.

  Tämä ISIS-johtaja Al-Bagdadi oli Mossad-agentti, John McCainin läheinen ystävä, ja on todennäköisesti nyt perheensä kanssa salaisessa osoitteessa.

  Reply
 • 4.1.2020 at 11:10
  Permalink

  Miksi kaikki ovat hiljaa siitä että Suomessa on kuin onkin olemassa Vapaan Sanan Tuki RY?

  Tuohon monet jo tietävätkin vastauksen – tiedotusmonopoli.

  Voidaanko perustella väitettä että uusi Toimittajaliitto on osa valeoppositiota joka toimii kyseisen Vapaan Sanan Tuki RY:n pimennossa pitämiseksi?

  Reply
 • 4.1.2020 at 12:46
  Permalink

  Ei imitään väliä.
  Se joka tuota venäjän lorttoa Bäckmania hyvällä miettii voi mennä helvettiin tästä maasa putunin helmoihin.
  Tuo ko äijä ei ole tehnyt elämänsä aikana muuta kun nuollut neukkuja ja haukkunut suomea, eikä se ole siihen jäänyt, valotus punikeille, tuo bäckman muistetaan oikein hyvin menneinä vuosina kun hakkui suomea ja keksi omasta päästään miten täällä otetaan ilman syytä neukkujen kersoja huostaan, ja tuota sontaa venäjällä suolettiin aamusta ilmaan medioissa, ihme että eivät hyökänneet suomeen.

  Reply
 • 5.1.2020 at 07:11
  Permalink

  Jos yhdistyksen virallisessa organisaatiokaaviossa ei ole enää perustaja Johan Bäckmania, pelastaako uskottavuuden se että yhdistyksen varapuheenjohtajana häärää Janus Putkonen, joka on Kremlin palkkalistoilla https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2016080722024403

  Hassunhauskaa on että Suomi-brändin omineet samalla likaavat sitä urakalla.

  Mutta samalla jo veteraanien uhraukset muistaen myötähäpeä on suomalaisilla valtava.

  Reply
  • 5.1.2020 at 15:34
   Permalink

   Ihan samaa mieltä, ei ihme että Toimittajaliitto lytätään valtamedian toimesta. Otetaan vaikka tämä uusi MV-lehti. Janitskinin aikoina lehti teki mielenkiintoisia juttuja, jopa todellista mädätystä paljastavaa journalismia. Nyt Putkosen aikana MV on lähes pelkästään lännen haukkumista ja Venäjän ja Venäjän liittolaisten ylistystä. Lopetin kyseisen tekeleen lukemisen, sillä nyt MV on oikeasti sitä mistä vastustajat aiheetta aikoinaan sitä syyttivät; venäjämielinen!

   Reply
   • 5.1.2020 at 20:29
    Permalink

    Aivan, ja todellakin selitystä kaipaa vahvasti Putkosen rooli yhdistyksessä jos kerran oikein urakalla ovat pyrkineet pesemään Bäckmaninkin osuutta toiminnassa.

    Putkoselle on alkanut kertyä jo sen verran track recordia puuhistaan, että alkaa jo viimeistään olemaan laskun eli yleisemmän leiman aika. Niittää mitä kylvää ja nyt yrittää tekeytyä riippumattomaksi journalismin advokaatiksi. Ei toimi ollenkaan ja suomalaiset tosipersutkin vierastavat Kremlin lähettilästä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.