Perussuomalaiset jättävät välikysymyksen – Koko oppositio mukana

Perussuomalaiset jättävät tänään kello 14 kaikkien oppositiopuolueiden tukemana välikysymyksen koskien Al-Holin leiriltä Suomeen mahdollisesti tuotavia ns. ”ISIS-lapsia”. 

Sekä hiljattain kaatuneessa Rinteen, että eilen nimitetyssä Sanna Marinin hallituksessa ulkoministerinä häärivän Pekka Haaviston toimintaa on viime viikkoina pyöritelty eri medioissa monelta kantilta. Haaviston on väitetty mm. painostaneen ulkoministeriön virkamiestä tuomaan ISIS-lapset Suomeen Al-Holin leiriltä, eikä asiasta kysyttäessä olla saatu selkeitä vastauksia siihen, mitä todella on tapahtunut.

Ulkoministeriön sisältä tulleiden viestien mukaan ministeriötä johdetaan pelolla ja yleisesti ottaen voidaan vihreiden hallitustovereiden useaan otteeseen ilmaisemasta tietämättömyydestä asian tiimoilta päätellä, että Haavisto on toiminut omin päin, ilman varsinaista hallituksen päätöstä asiasta.

Al-Hol asian lisäksi Haaviston epäillään ”antaneen kenkää” korkealle virkamiehelle tämän kieltäydyttyä toimimasta lain vastaisesti ISIS-lapsien palauttamisasiassa. Tämän Haavisto on selkeästi kieltänyt, mutta ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuominen näkee asian toisin. Tämäkin asia odottaa välikysymyksessä selvitystä hallituksen suunnalta.

Opposition 83 kansanedustajaa ei todennäköisesti riitä siihen, että Marinin alle vuorokauden ikäinen hallitus saisi eduskunnalta epäluottamuslauseen, mutta perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho korosti tiedotustilaisuudessaan, että tärkeintä on saada Haavistolta ja hallitukselta selkeä selonteko siitä, mitä on päätetty, kenen toimesta ja mistä ilmeisessä salailussa on kysymys.

Lähde: PS, HS, IL

7 thoughts on “Perussuomalaiset jättävät välikysymyksen – Koko oppositio mukana

 • 11.12.2019 at 11:41
  Permalink

  Persujen välikysymys on sitä vakavuus luokkaa oleva asia, ettei globalisti -kokoomus voi jättäytyä sen ulkopuolelle, vaikkakin kannattaa täydestä sysimustasta sielustaan EU:n liittovaltiota ja sitä kautta rahanvaltaa. Jolla ei ole isänmaata eikä arvoja kuin ne samat, jotka omasivat menneiden aikojen pyövelit, jotka ”virkasuhteisesti” harjoittivat ammattiaan palvellen kulloistakin despoottista ja mieltä vailla olevaa hallintoa tavalla, joka erotti pään muusta ruumiista.

  Reply
 • 11.12.2019 at 12:11
  Permalink

  Tämäkään välikysymys ei johda mihinkään. Katsotan vaan.

  Joku jossain esitti väitteen että Halla-Aho haluaisi Suomen eroava EU:sta. Sekin oli uutisankka. Tai sitten Halla-Aho on todella taidokkaasti peittänyt eroaikeensa, lisäämällä EU:n kuristavaa otetta Suomessa ja suomalaisissa. Ja ennen EU-vaalejaan se vieraili maakunnissa ja valehteli mm. minulle tulevaisuudestaan jos pääsisi EU:hun.

  Reply
  • 11.12.2019 at 12:27
   Permalink

   Näin on.
   Sääli että suurin osa ihmisistä luulee Halla-ahon olevan kansan asialla.

   Reply
  • 11.12.2019 at 13:14
   Permalink

   Halla-aho kannattaa eroa unionista!
   Totta helvetissä, onhan hän ÄLYKÄS!
   Hän sanoi vain että ei kannata äänestystä erosta TÄSSÄ VAIHEESSA kun tulos on SELVÄ!
   On turha äänestää kun enemmistö tästä kansasta on AIVOPESTY ja USKOO KUSETUKSEEN.
   Kunhan KANSA HERÄÄ UNESTAAN ja tajuaa totuuden, KELKKA KÄÄNTYY ja äänestämme itsenäisyyden takaisin.

   Reply
   • 11.12.2019 at 16:01
    Permalink

    Luuleko olevasi ainoa eu kriittinen Halla-ahon kanssa, tässä maassa ei eu äänestystä uskalleta pitää sillä se olisi tyrmäys koko eu syövälle.
    Se on helppo satuille että ”ei kansa halua eu eroa”.. luulee että puhuu kansan suulla kuten muutkin apinat eduskunnassa, totuus vain on muuta mitä halal aho kertoillee.Hän jälleen osoitti että ei ole suomen kansan puolella vaan ajaa ihan täysillä eu:n asioita.

    Reply
 • 11.12.2019 at 13:20
  Permalink

  EU- myönteinen propaganda on sairaan massiivista.
  Kansaa on kusetettu.
  SITTEN KUN kansa tämän tajuaa voimme äänestää maamme irti tästä epädemokraattisesta himmelistä joka on Bilderbergin eliitin korruptiota liittovaltioprojekti.

  Reply
 • 11.12.2019 at 13:29
  Permalink

  Sanna Marinin femme fatale hallitus on heti kaadettavavissa kunhan poliisi viitsisi tutkia ne 16 000 lasten kidutus, murhaus ja raiskuu videota, joissa esiintyy poliitiikan ja talouden eliittiä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.