Koko Hubaran ”Ruskeat tytöt” sai Suomi-palkinnon – Oliko ”Ruskea lista” 21 625 euron arvoinen?

Viime eduskuntavaalien alla ”Ruskeat tytöt”-niminen verkkojulkaisu julkaisi ”rodullistettujen eduskuntavaaliehdokkaiden” listan, eli niin sanotun ”Ruskean listan”. Sekä listalle päätyneet Hubaran ”tukemat” poliitikot, että suomalainen mediakenttä torppasi Hubaran listan välittömästi, mutta ilmeisestikin sekä Rinteen, että Marinin hallituksessa kulttuuriministerinä toimineeseen Hanna Kososeen lista upposi ja syvälle.

Kosonen nimittäin antoi tänään ”Ruskeille tytöille” 21 625 euron Suomi-palkinnon. Kososta avustamassa oli Suomi-palkintoraati.

– Tänä vuonna Suomi-palkinnoilla on haluttu kunnioittaa sekä merkittävän uran tehneitä taiteen ja kulttuurin ammattilaisia että nuoremman polven edelläkävijöitä. Suomi-palkinnon tänä vuonna saavat yksilöt, ryhmät ja kulttuuriorganisaatiot muodostavat mielestäni hyvin rikkaan näkymän suomalaiseen taiteeseen ja kulttuuriin, sanoi ministeri Kosonen asian tiimoilta.

Palkittuja monessa kastissa ruskeista tytöistä sirkustaiteilijaan ja kapellimestariin

Perusteluiksi Ruskeiden tyttöjen palkinnolle Kosonen tarjosi seuraavaa:

”Vuonna 2017 Koko Hubaran Ruskeat tytöt -blogista alkunsa saanut media on rohkea ruskeiden suomalaisten ensisijaisesti ruskeille suomalaisille periaatteella toimiva kulttuuriesseistiikkaan ja kriittiseen journalismiin keskittyvä yhdistys. Ruskeat tytöt tekee kirkkaalla yhteiskunnallisella tarkkuudella ja vahvalla humanistisella otteella näkyväksi toiseutta ja ei-valkoista suomalaisuutta, vaiettuja ääniä ja tarinoita sekä painottaa moniäänisen keskustelun ja kulttuurin tärkeyttä Suomessa. Ruskeat tytöt on monipuolinen ja perusteellinen kulttuurianalyysissään ja -kritiikissään, ja se on tuonut merkittävällä tavalla esille kansallisten representaatioiden moninaisuuden tarvetta ja erilaisten tarinoiden normalisoimisen välttämättömyyttä. Ruskeat tytöt -media on myös antanut lyhyessä ajassa kasvot ja äänen ei-valkoiselle, ei-homogeeniselle kulttuurikeskustelulle Suomessa.”

Muita palkinnon saajia olivat valokuva- ja videotaiteilija, elokuvaohjaaja Marja Helander, sirkustaiteilija, koreografi Ilona Jäntti, kapellimestari Klaus Mäkelä, muotoilija, työelämäprofessori Pirjo Kääriäinen, lavarunokollektiivi Helsinki Poetry Connection, teatterifestivaali Lainsuojattomat, media Ruskeat tytöt ja tanssiryhmä Raekallio Corp. sekä Amos Rex -ilmiö.

Hubaraa syytettiin Ruskean listan julkaisun aikoihin hieman ironisestikin etnisestä profiloinnista, jota on 2010-luvulla pidetty jopa rasismin yleisimpänä muotona.

Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriö

5 thoughts on “Koko Hubaran ”Ruskeat tytöt” sai Suomi-palkinnon – Oliko ”Ruskea lista” 21 625 euron arvoinen?

 • 11.12.2019 at 16:29
  Permalink

  Asetelmasta paistaa rahajärjestelmän rikollinen luonne: Raha luodaan absoluuttisen tyhjästä, joka on rikos jo itsessään. Vallan kolmijako on järjestelmälle alisteinen. Jos poliitikot haluavat tulla valituiksi ja kyetä toimimaan järjestelmän tuella, sen täytyy vastalahjaksi tehdä palveluksia. Yksi niistä on mädättämisen kehuminen ja sellaisesta palkitseminen, joiden turvin pahaa väitetään hyväksi.

  Suomelle ei kuitenkaan tee hyvää se, että vaihdetaan kansa, tai vaihdetaan suomalaisten tilalle sellaiset päättäjät jotka eivät edusta Suomea, Suomen kansaa, suomalaisuutta ja suomalaisia arvoja.

  Reply
 • 11.12.2019 at 18:07
  Permalink

  Tämäkin juutalainen kuolisi nälkään ”omassa” maassaan eli Israelissa, jos edes tuon mässin verilinja sinnekkään riittäisi. Kuten kaikki tiedämme. Ei monikulttuurisuusaate ole ei ole eikä tule koskaan läpäisemään tuon valtion rajoja.
  Kyseinen kulttuurimarxistien ja globalistien syöttiläs elää siinä missä Husu Husseinkin mellastamalla ns. ”rasismista” Suomessa, jota saa etsiä kuin silmäneulaa heinäkasasta. Missä perkeleen välissä yksikään työtätekevä kipeän selän ja silmäpussit omaava kantasuomalainen ehtii edes ajattelemaan kyseistä ämmää talovelkojensa, kattoon nostetun bensan hintojen ym. maksujen keskellä sekä ”parhaassa” tapauksessa parsittaa koulukas -kersansa naamaa hänen käydessään nk. ”monikulttuurista koulua”, jonka sisäänkäynnin päälle voisi kruusata kanttiksia tarkoittaen ”Arbeit macht frei!”.

  Reply
 • 11.12.2019 at 19:44
  Permalink

  Ihmettelen käsitettä ”moniääninen keskustelu”. Minulle se tuo mieleen kakofonian, jossa kaikki puhuvat toistensa päälle keskeyttäen ja vastaten asian vierestä, eikä kukaan kuuntele kunnolla. Samalla tavalla monikulttuurisuuskin näyttäytyy värien ja keskenään ristiriitaisten tapojen ja oikeuskäsitysten sekamelskana. Vaadin sivistynyttä vuoropuhelua, jossa jokainen saa puhua vuorollaan ja sanoa sanottavansa loppuun.

  Reply
 • 13.12.2019 at 10:23
  Permalink

  Mitä jos perustettaisi ”Valkoiset tytöt” verkkolehti, se kiellettäisiin rasistisena julkaisuna alta aikayksikön.

  Reply
 • 14.12.2019 at 18:34
  Permalink

  Vallanpitäjän on aina kulutettava kaikki hänelle budjetoidut rahat, jotta seuraavana vuonna saisi enemmän.

  Eihän tämä keneltäkään pois ole, sillä työläiseltähän ne rahat otetaan!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.