Jari Vuorinen: Sanna Marin ja työn sankari Stahanov

Työ ei ole enää itseisarvo, työtä ei enää ole ,robotit tulee? Robotit ei tule ja ne työläiset, jotka ovat menneet eivät tule enää. Totuus on aina jossain ääripäiden välissä. Aika on jatkumo, joka juksaa meitä. Ilmassa on ollut paljon juksuttelua myös politiikassa. Juksuttelun soisi loppuvan mutta se ei lopu. Pitää olla hereillä tai ainakin yrittää. Varsinkin EU suomen rakentuessa matkalla mihin?

Sekään ei pidä täysin paikkaansa,ettei yrittänyttä laiteta, kyllä sitäkin yrittänyttäkin laitetaan. Ainakin pääministeriä, Haavistoa ja Sannaa. Poliitikko laitetaan tarpeeseen, jotta arvot pysyisivät. Arvoista ei pidä tehdä ”stahanovia.” Kun arvomaailma paljastuu, tulee poliitikolle lähtö. Tilalle voi tänä päivänä astua hyvin nuori ja kokematon kuten nyt vaikka Sanna.

Stahanov oli fiktiivinen hahmo, työn sankari ja propagandan väline muinaisessa Neuvostoliitossa. Hän oli kommunismin luoma ”varajumala” kaikille työläisille.Hän sijaisti Stalinia aina kun Stalin ei itse ehtinyt. Stahanov oli luotu tarpeeseen saada työn tuottavuus ylös päin. Vai pitääkö sanoa tehty, sillä luominenhan ei kovin monelta onnistu. ”Luotu” ei katoa koskaan mutta niin vain katosi Stahanov ja ilmestyy nyt Euroopassa kummittelemaan näille maahantulijoiden markkinoille. Tehty katoaa vaikka yhteys on selvä mutta vaikea hahmottaa. Vähän niin kuin Greta Thunbergkin on tehty, vähän niin kuin Stahanov mutta eri merkityksellä. Stahanov oli maan koura mutta Greta taivaallisen ilmaston. Stahanov lapioi 16 kertaisen määrän hiiltä normaaliin mieheen verattuna yhden työpäivän aikana. Greta kiroaa maailman hiilet.

”Ei kukaan Stahanovillekaan maksanut sen enempää koska kommunismissa ei makseta. Stahanov teki ilmaiseksi 16 äijjän työt yhdessä työpäivässä.”

Entäs sitten Sanna ja Stahanov? No Sanna esitti 6 tunnin työpäivää ja 4 päiväistä työviikkoa eräässä iltapäivälehdessä Elokuussa 2019. Ajatus tuntuu ensin aivan loistavalta mutta miten sen palkan kanssa? Ei kukaan Stahanovillekaan maksanut sen enempää koska kommunismissa ei makseta. Stahanov teki ilmaiseksi 16 äijjän työt yhdessä työpäivässä. Leikkiikö Sanna sitten ovelaa saaden hurraata ehdotukselle, joka itse asiassa tarkoittaisi 8 tunnin työn tekemistä 6 tunnissa ja 6 tunnin alennetulla palkalla.

Työn tuottavuus ei ole kuitenkaan työssä se tärkein juju, vaan se on se, että palkalla tulee toimeen ja että palkka koetaan kannustavaksi. Toki lisääntynyt vapaa-aika sekin ensin kannustaa. Ihminen on kuitenkin sellainen, että rajan on oltava tiukka. Raja halutaan kuitenkin häivyttää, koska on tarjolla valtavat halpatyövoimareservit koko maahantulijoiden nyt jo todellisessa ja myöhemmin oletetussa vielä suuremmassa joukossa. Tämänlainen kommunismi ei ole tietääkseni ainakaan perussuomalaisille mieleen, sillä he vastustavat sitä, mikä tuli todistettua pääministeri Rinteen erotessa tapauksessa posti, sillä Rinne yritti halpuuttaa työtä ja jäi kiinni valheesta. Tunnistaako sdp enää työtä tekevää ?

Jari Vuorinen Lohja Ojamo

6 thoughts on “Jari Vuorinen: Sanna Marin ja työn sankari Stahanov

 • 5.12.2019 at 14:29
  Permalink

  Suomen hintataso on liian korkea. Se on seurausta liian suuresta poliittisesta eliitistä virkamiehineen. Tämän seurauksena on tavaton virkavaltaisuus ja korkea verotus. Paskalaki esimerkiksi ei paranna vesistöjen tilaa mutta maksaa 10 miljardia kansalaisille.
  Muista äänestää uusia ajattelijoita eduskuntaan.

  Reply
  • 5.12.2019 at 22:58
   Permalink

   Suomi on konkurssissa, täällä on enää ulkomaalais-omisteinen Euro valuuttana. Tähän liittyy korko. Miksi korkotaso on nyt niin matala?

   Siksi koska rikkaat hyötyvät tästä. Kun kansalaiset pitävät pankkitileillä (Ne ovat pankin tilejä, ja pankit antoivat ”vanhaan hyvään aikaan” tuottoa ihmiselle siitä että antoi pankin käyttää tätä rahaa luototus-toiminnassaan.

   Nyt ajat ovat toiset. Rötöspankit vetävät itselleen nollakoron ja inflaation välisen erotuksen. Siksi rötöspankeille on tärkeää että maan talous ajetaan alas, sillä se nopeuttaa inflaatiota, jolloin pankit siirtävät yhä enemmän ostovoimaa itselleen inflaation ja talletuskoron välisenä erotuksena.

   Matala korko on myös aikapommi. Matala korko rohkaisee kansallisvaltiota ylivelkaantumaan. Kunhan tätä ylivelkaantumista on ”tarpeeksi”, nostetaan korkoja, ja mahdottomat maksuvaatimukset realisoidaan yksityispankkiirien toimesta kansallisomaisuuden siirtämisellä näille yksityis-pankstereille.

   Reply
 • 7.12.2019 at 07:44
  Permalink

  Suomalaisethan ovat tunnetusti olleet aina myötämielisempiä tulijoita kohtaan, mikäli nämä tulevat töihin. Niinhän ne tulevat, mutta tekemään sinunkin työsi muutama kuukausi/tulija pätkissä. Tämän jälkeen pääsevät 2100 e/kk kotouttamistuille.

  Reply
  • 7.12.2019 at 09:49
   Permalink

   Aleksei Stahanov elää ja voi hyvin. Tällä hetkellä hän elää mm. kokkareiden, lesta-kepujen ja persujen oikeisto-siiven unelmissa ja on henkilö, joka tekee työtä 14 kertaa pienemmällä tuntipalkalla kuin mitä hän kohtuulliseen toimeentuloon tarvitsisi. Ei ehkä ihan näin, koska Suomen antelias oikeisto heltyisi sentään siihen, että Aleksei Stahanovin elämiseen vaadittavat rahat mm. kapitalistille maksettava huoneenvuokra suoritettaisiin tulonsiirtoina eli palkkatukena verovaroista. Ulkomaan stahanovit saisivat tätä tukea ainakin 70% elämiseen menevistä rahoista. Käytäntöä levitettäisiin vähitellen koskemaan myös kantasuomalaisia stahanoveja.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.