Nykysuomi kysyy: Aiotko osallistua johonkin lukuisista itsenäisyyspäivän tapahtumista?

Itsenäisyyspäivänä järjestetään monenmoista tapahtumaa ja juhlaa, mutta kansanomaisemmat tapahtumat löytyvät kaupunkien kaduilta. Anarkisteilla on omansa, äärivasemmistolla, äärioikeistolla omansa ja miedommillakin aatteellisilla suuntauksilla varustetuille kansalaisille löytyy varmasti tapahtuma, jossa voi tuntea olevansa omiensa joukossa. Kaikkea löytyy siitäkin huolimatta, että poliisi päätti kieltää esimerkiksi Kohti vapautta-liikkeen samannimisen kulkueen järjestämisen.

Mielenosoitukset ovat muuttuneet viime vuosina alati arkipäiväisemmiksi asioiksi ja tapahtumiksi, mutta itsenäisyyspäivän arvokkuus kohottaa nimenomaan 6.12 järjestettävien tapahtumien statusta hieman erityisemmiksi.

Nykysuomi kysyykin nyt:

Aiotko osallistua itsenäisyyspäivänä kulkueeseen tai mielenosoitukseen?

 • Kyllä (54%, 51 Votes)
 • En (46%, 44 Votes)

Total Voters: 95

Loading ... Loading ...

Osallistu keskusteluun: Minkä tapahtuman olet valinnut ja miksi? Entä miksi jäät kotiin? Äänestys päättyy itsenäisyyspäivänä klo 18, mutta keskustelu jatkuu niin pitkään, kuin sanottavaa riittää…

Aiheeseen liittyvää:

6 thoughts on “Nykysuomi kysyy: Aiotko osallistua johonkin lukuisista itsenäisyyspäivän tapahtumista?

 • 4.12.2019 at 14:59
  Permalink

  Osallistun tavallaan, suunnittelemalla kesäksi koko selän peittävää hakaristi tatuointia.

  Reply
 • 4.12.2019 at 18:24
  Permalink

  En osallistu
  1) jalassa joku tulehdus (ei ihan verrannollinen 80 vuoden takaiseen, myönnetään, siis ruikutusta), mutta ennenkaikkea
  2) tää natsikoohotus asian liepeillä vituttaa. Joka vuosi. Jonkun jossain pitäisi kieltää ko porukan siipeily tässä tilaisuudessa – siis kertakaikkiaan, ei vaan sanahelinää. En ole rajoittamassa sanavapautta, ja pitäköön ko porukka ajatuksensa. Mutta jos tämä kulkue halutaan neutraaliksi, jokaiselle avoimeksi tilaisuudeksi osoittaa kunnioitustaan Suomelle, pitää katsoa, että ”tolkun ihmisillä” on mahdollisuus osallistua ilman leimautumista.

  Reply
  • 5.12.2019 at 23:11
   Permalink

   Nyt on kylläkin kyse itsenäisyyspäivästä, jota ei olisi ilman Hitleriä. Mannerheimin salkun dokumentti S-32, yhdessä muun saatavilla olevan datan kanssa, osoittaa aukottomasti että Hitler nimenomaan pelasti Suomen itsenäisyyden, ei kukaan muu. Ei ollut mitään ”Itämeren ihmettä”, vaan raudanlujat ukaasti Stalinille pommittaa divisioonat meren pohjalle jos ei köli käännyt.

   Erkki Hautamäen kirjasta, joka hävisi kirjastoista erittäin nopeasti.

   Itsenäisyyspäivä ”ilman natseja” on sama kuin synttärikekkerit ilman päivänsankaria.

   Reply
 • 4.12.2019 at 18:47
  Permalink

  Olen osallistunut joka toinen vuosi 612-kulkueeseen, nyt on taas joka toinen. Eli juhlistan painumalla mahdollisimman kauas korpeen, jossa on pienoinen mahdollisuus olla törmäämättä yhteenkään Hassaniin.

  Reply
 • 4.12.2019 at 21:28
  Permalink

  Ylewatch:

  ”ENSIN KIELLETÄÄN KANSALLISSOSIALISTIT, SITTEN MUUT ISÄNMAALLISET

  Demokrattisen kontrollin ulottumattomissa olevat taustavoimat määräävät ilmiselvästi maamme nykyistä poliisijohtoa. Poliisi ei ole enää neutraali valtion instituutio, vaan sen ovat kaappaneet kansalta tietämättä globalistiset ideologiset tahot. Poliisijohtoon onkin viime vuosina nimitetty poliittisin perustein kiipijöitä, joita ei kiinnosta Suomen yhteiskuntarauhan turvaaminen, vaan ainoastaan toimet, jolla suojellaan korruptoitunutta poliittista ”eliittiä”. Selvää on myös se, että poliisijohto ottaa käskyjä EU:n kabineteista, joissa taistellaan kaikin epädemokraattisin voimin jokaista kansallismielisyyden ilmentymää vastaan. Tavoitteena on tuhkahduttaa alkuunsa pieninkin protestimieliala, joka nousee halusta suojella kansallista suvereniteettia.

  Räikein esimerkki poliittisen poliisin eli Polpon harjoittamasta mielivallasta on kieltää itsenäisyyspäiväksi suunniteltu Kohti vapautta -liikeen marssi. Uutisjutussa Helsingin poliisi kieltää Kohti vapautta -uusnatsiliikkeen järjestämän mielenosoituskulkueen itsenäisyyspäivänä myhäillään tyytyväisenä kun ruohonjuuritason protestit voidaan estää kieroilla laintulkinnoilla. On orwelliaisuuden huippu, että perustuslaillinen kokoontumisvapaus kielletään vetoamalla perustuslakiin:

  Helsingin poliisilaitos on päättänyt, että kokoontumista ei voida pitää perustuslain, kokoontumislain, kansainvälisten ihmisoikeussopimusten ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisukäytännön tarkoittamana laillisena ja rauhanomaisena mielenosoituksena, jota oikeusjärjestys suojaa.

  Miten polisii voi etukäteen tietää ja päättää, ettei mielenosoitus olisi rauhanomainen? Kyse ei ole muusta kuin ennakkosensuuriin rinnastettavasta laittomasta päätöksestä. On naurettavaa, että perustuslaillinen kokoontumisvapaus sivuutetaan vain sillä, että viitataan pelkän paperinpalan arvoisiin ”kansainvälisiin sopimuksiin”, joita vielä tulkitaan tulipunaisten ihmisoikeusjuristien linssien läpi.

  Nimellisesti Helsingin poliisin tekemä päätös tehtiin tietenkin aivan viime tingassa, jotta oikeudellisia prosesseja ei ehdittäisi aloittaa. Ainoastaan sohvallaan röhnöttävä hyväuskoinen demarieläkeläinen kuvittelee, että kieltopäätös tuli paikallispoliisilta itsenäisesti. On selvää, että kieltopäätöksen takana oli EU:ta nuoleva poliittinen johto, jota ohjaa vahva punavihreän totalitarismin kädenjälki. Syyttävä sormi osoittaa yhteen maamme johtovaan kansanviholliseen, mukavihreiden sisäministeri Maria Ohisaloon.

  Ohisalo julisti jo heti ministerikautensa alussa, että jo pelkkä kansallismielisten aatteiden julkituominen pitäisi kriminalisoida. Virkamieshallituksena jatkava Rinteen eronnut hallitus tulee uuden pääministerin saatuaan todennäköisesti pitämään Ohisalon sisäministerinä, joten suomalaisvastaiset sortotoimet eivät tule päättymään vain Kohti vapautta -liikkeen ilmaisuvapauden kieltämiseen.

  Ne kansallismieliset, jotka kuvittelevat, että poliittinen vaino rajoittuisi vain ”natseihin”, erehtyvät. Punatuhohallituksen toimet kansallismielisiä vastaan tulevat vain kiihtymään, mikäli pääministeriksi nousee Sanna Marin (sos. dem.). Silloin vaaravyöhykkeeseen joutuvat myös tavanomaiset kansallismieliset. Heidän oman etunsa kannalta olisikin tärkeä tukea ja nostaa esille se laillinen laittomuus, jota Kohti vapautta -liike nyt kohtaa.”

  http://ylewatch.blogspot.com/2019/12/ensin-kielletaan-kansallissosialistit.html

  Reply
 • 5.12.2019 at 05:24
  Permalink

  Käyn ehkä isäni haudalla ja pyydän anteeksi että heidän, veteraanien perintöä tuhotaan kiihtyvällä vauhdilla, kuin 60-luvun pitkätukkahipit aikanaan syljeskelivät veteraanien päälle demarien tuomioja etunenässä.Ja Suomen itsenäisyys hävitettiin, kun meidät pakkoliitettiin valheella tuohon EU:n eliittiä varten perustettuun herra-nais kerhoon, jonka isoin tehtävä on taata muhkeat oltavat EU ”ytimeen” kuuluville loisille, jäsenvaltioilta kerätyistä suojelurahoista. Ja sitten mm. Suomalaiset ihmettelevät mihin verorahat häviävät kun kotimaassa kaikki rappeutuu ja rahaa ei riitä enää mihinkään.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.