Vedonlyönti EURO 2020:ssa – kuka voittaa?

Järjestyksessään 16. jalkapallon Euroopan-mestaruuskisat pidetään vuonna 2020 kahdessatoista eri Euroopan kaupungissa. Mukana on 24 maata kuudessa alkulohkossa Neljännesvälierät ja lohkovaiheen ottelut nähdään Tanskan Kööpenhaminassa, Romanian Bukarestissa, Alankomaiden Amsterdamissa, Irlannin Dublinissa, Espanjan Bilbaossa, Unkarin Budapestissa ja Skotlannin Glasgowissa. Puolivälierät ja lohkovaiheen ottelut Saksan Münchenissa, Azerbaidžanin Bakussa, Venäjän Pietarissa ja Italian Roomassa. Loppuottelut ja välierät nähdään Lontoossa, Isossa-Britanniassa. 

EURO 2020 -kisat ovat siitä mielenkiintoisesti järjestetty, sillä ne nähdään12 kaupungissa 12 eri maassa. Lisäksi järjestämisaikataulu on 12. kesäkuuta ja 12. heinäkuuta välisenä aikana. 

Kisoissa on ensimmäistä kertaa käytössä myös videoerotuomarit. Videotuomarointi on apuna silloin, kun tuomaristo ei huomaa merkittävää pelin aikana tapahtuvaa rikettä.

Kertoimet haltuun

EURO 2020 -kisojen vedonlyönti on jo alkanut, sillä urheiluvedonlyöntiin keskittyvillä sivustoilla on tarjolla on runsaasti etukäteisvetoja vaikkapa maista, jotka tulevat taistelemaan loppuottelussa toisiaan vastaan. Etukäteen voi veikata toki myös koko kisojen voittajaa. Jo nyt on olemassa kertoimet eri maille ja niinpä on myös Suomikin mukana listassa, sillä karsinnat ovat nyt käynnissä. 

EURO 2020 -kisoissa on olemassa todella paljon eri tyyppisiä vedonlyöntimahdollisuuksia, joten joskus jalkapalloa koskevassa vedonlyönnissä on jopa runsaudenpulaa. Tulosveto tarkoittaa sitä, että lyödään vetoa maalimäärästä ja näin myös täsmällisestä lopputuloksesta. Toinen suosituimmista muodoista on pitkäveto, jossa voidaan lyödä vetoa voittajasta, mutta varsin usein myös tasapelistä. Viime aikoina on yleistynyt yhden erän päätöksestä tai puoliajasta veikkaaminen.

Kertoimissa koreilevat pienimmillä luvuillaan odotetut jalkapallon suuret maat. Ranskan ja Englannin odotetaan olevan palkintopalleilla, mutta Belgia on päässyt kolmanneksi odotetuimman maan joukkoon kertoimillaan. Kymmenen joukossa ovat myös Saksa, Espanja, Alankomaat, Italia, Portugali, Kroatia ja toinen pieni Keski-Euroopan maa Sveitsi.

Ranskan kertoimet ovat tällä hetkellä noin neljän tienoilla, kun taas Sveitsillä kertoimet paukkuvat jo joillakin sivustoilla 80 korvilla. Vedonlyönti ennakkoon ja tapahtuman aikainen vedonlyönti saattavat erota toisistaan runsaasti, sillä kuka tietää vielä tässä vaiheessa, minkälaisia yllätyksiä esimerkiksi karsinnat voivat tuottaakaan.

EURO 2020 -kisojen kertoimet voivat olla erilaisia eri vedonlyöntisivustoilla, mutta pääpiirteittäin ne noudattelevat saman kaltaista linjaa. Urheiluvedonlyönnissä on hyvä olla perillä jalkapallosta ylipäätään sekä siitä, minkälaiset joukkueet ensi kesänä milläkin maalla pelaavat. Usein jopa yksittäinen pelaaja voi vaikuttaa yhden maan menestykseen, kuten niin usein aiemminkin on nähty legendaaristen futaajien kohdalla. 

Lohkoja ei myöskään ole vielä arvottu. Tämä tarkoittaa sitä lohkovoittajien kertoimet päivittyvät heti kun kuusi lohkoa on tiedossa. Edellä mainitut kertoimet tulevat muuttumaan   monta kertaa. Vedonlyöntisivustoilla on tarjolla kuitenkin myös kiinteitä kertoimia.

Kiinteissä ja muuttuvissa kertoimissa periaate on kuitenkin sama. Koska esimerkiksi Suomen ei odoteta voittavan kisoja, on sillä korkea kerroin. Kiinteät kertoimet tulevat vedonlyöntisivustoilta. Muuttuvat kertoimet määrittyvät sen mukaan, kuinka pelaajat veikkaavat.

Vedonlyönti Suomessa 

Suomessa urheiluvedonlyönti, erityisesti pitkäveto, on hyvin suosittua, vaikka maan ainoa virallinen ja laillisesti Suomessa toimiva vedonlyöntipalvelu on Veikkaus. Suomalaiset voivat kuitenkin pelata internetissä muiden Euroopan maiden vedonlyöntisivustoilla ja niiden suosio on nostanut päätään varsinkin viime vuosina. Suosiota ei ole myöskään laskenut pelien ikärajan nosto kymmenen vuotta sitten, jolloin ikärajaksi tuli 18, entisen 15 sijaan.

Suosituimpia urheiluvedonlyönnin muotoja ovat 1X2 pitkäveto, jota jo 1960-luvulla mainostettiin televisiossa sloganilla “yksi risti kaks, pennit miljoonaks”. Muita suosittuja muotoja ovat tulosveto, moniveto ja vakioveikkaus.

Vaikka Suomi ei ole menestynyt yksittäisiä pelaajia lukuunottamatta jalkapallossa, ovat suomalaiset innokkaita vedonlyöjiä nimenomaan kyseisessä urheilulajissa. Niin myös EURO 2020 -kisoissa.

4 thoughts on “Vedonlyönti EURO 2020:ssa – kuka voittaa?

 • 16.10.2019 at 07:45
  Permalink

  Euro on voimassa vielä 2020. VAlitettavasti. Tästä voin lyödä vetoa vaikka yhden kuun eläkkeeni

  Reply
 • 16.10.2019 at 12:18
  Permalink

  Karmeaa tekstiä toimittajalta joka ei ymmärrä vedonlyönnistä mitään.

  Reply
 • 1.11.2019 at 23:46
  Permalink

  Vaikeinta jalkapallo vedonlyönnissä on se kun pelissä on huono tuomari.

  Se pilaa koko ottelun ja vedonlyönnit.

  Kuten tänään Dijon-PSG. Kuinka monta rangaistuspotkua jäi viheltämättä PSG:lle.

  Etelä-Amerikassa tällaisia tuomareita välillä tapetaan kun tuomarointi ollut täysin juosten kustua.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.