Kolumni: ”Nuori, älä ole natsitrolli – Natsi vaanii sieluasi!”

Yleisradion ydintoiminnot tuntuvat olevan hivenen hukassa. Journalistisen sisällön luotettavuuden ja laadun laskiessa kuin lehmän häntä, tuo valtio-omisteinen mediatalo keskittyy esimerkiksi pelituotantoon ja huoleen siitä, että meemit ruokkivat natsimielisyyttä nuorisossa. ”Natseja siellä, puskaryssiä täällä!”-hysteria ei tunnu punavihreän toimituksen silmissä vanhenevan. Miksi vanhenisikaan, kun ei se vanhene esimerkiksi hallituspuolueidenkaan silmissä…

Propagandistinen ja kuten esimerkiksi Jussi Halla-ahon taannoisesta haastattelusta pystyi kuka tahansa näkemään, kirkkaan asenteellinen media ei enää tunnu olevan kovinkaan uskottava, joten kilven kiillotusta on haettava muualta.

YLE:n trollitehdas-peli palkittiin erikoismaininnalla kansainvälisessä Global Youth & News Media -kilpailussa. Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa, jää hivenen pimentoon. Sitruunapalkinto? Tsemppari? Mene ja tiedä, mutta kuvaus on varsin nykypäivän yleisradion kuuloinen:

”Trollitehdas-peli pureutuu mielipiteiden manipulointiin sosiaalisessa mediassa. Pelin avulla voi kurkistaa somepäivitysten pinnan alle ja nähdä, kuinka valeuutisten, meemien, salaliittoteorioiden ja bottiarmeijoiden avulla yritetään vaikuttaa ihmisten tunteisiin ja käytökseen.”

Termit haltuun

Trolleja ja natseja… Molemmat siis tarkoittavat nykyisessä retoriikassa samaa asiaa:  Venäjä-mielistä nationalistia, joka on lähtökohtaisesti väärässä ja syyllinen kaikkeen mistä häntä keksitään syyttää. ”Natsi” pitää sisällään Pohjoismaisen vastarintaliikkeen, skinheadit, Perussuomalaiset, valtaosan keski-ikäisistä tai keski-ikää lähestyvistä duunarimiehistä sekä joskus jopa poliisin ja paljon, paljon muuta.

Trolli taas on vahvasti ja toistuvasti mielipiteensä julkisesti ilmituova henkilö, jonka näkemykset eroavat valtavirrasta. Vastoin trollin alkuperäistä kuvausta, modernin trollin mielipiteet näyttäisivät myöskin pysyvät harmittavan muuttumattomana keskustelusta toiseen. Johdonmukaisuuskin on tottakai Venäjällä opetettu ominaisuus, joka ei luonnostaan voi kehittyä punavihreän yliopiston tai muun jumalaisen tiedon kehdon ulkopuolella, ei ainakaan natsille…

Natsi-trolli, joita siis ovat kaikki ne, jotka ovat keskustelupalstoilla väärää mieltä, ovat tottakai myöskin Venäjä-trolleja ja koska ”natsit” ovat kovin aktiivisia keskustelijoita (jotka  mm. YLE:n mukaan tehtailevat Pietarissa yötä päivää kommentteja ja meemejä saaden näin näyttämään itsensä määrällisesti suurelta), ovat myöskin he Venäjän asialla ja siten maanpetoksellisia otuksia.

Väärät mielipiteet eivät ole aitoja – Mutta ne on silti hävitettävä!

Kukaan ei siis oikeasti Suomessa suomalaisena ajattele ”äärimmäisesti”, vaan kyseessä on käytännön tasolla maton alle lakaistava ilmiö, joka kuitenkin on pakko hoitaa, koska tulevaisuudessa on mahdollista, että Suomen kansassa kasvaa ”ihan oikea natsipeikko”. Netissä ajatuksiaan ilmaisevat hahmot eivät ole oikeita suomalaisia, jotka oikeasti ovat sitä mieltä, mitä sanovat olevansa? Onkohan nyt ihan noinkaan?

Kyllä, YLE on huolissaan väärien mielipiteiden ja keskustelujen lisäksi myöskin meemeistä. Ne ovat kuulemma erityisen vaarallisia, koska se on kieltä, jota nuoret ymmärtävät. Siten natsi-trollit aivopesevät myöskin nuorison ja mädättävät tämän niin onnistuneen yhteiskunnan ja keinotekoisen kulttuurin… Ei tämäkään nyt kuulosta kovin viisaalta?

Voisiko olla, että ne nuoret, joita liberaali vasemmisto YLE etunenässä on niin vuolaasti viime vuosina fiksuiksi kehunut, todella yhdistelisi asioita siinä virkeässä, nuoressa päässään ja todella olisi sitä mieltä, mitä sanovat olevansa siksi meemejä jakaen ja niille naureskellen? Kyllä, stereotypiat ja kärjistykset ovat hauskoja. Ovat aina olleet, mutta YLE on löytänyt asiantuntijan, joka näkee myöskin huumorin vaarallisena. Natsi-trollien tuotantona, tottakai. YLE:n palkkaama asiantuntija nimittäin kertoi meille idiooteille, että huumorin avulla kierretään mielen suojausmekanismit.

– Puhutaan vaikutustietoisuudesta. Se on kuin summeri ihmisen päässä, joka soi kun vastaan tulee haitallista sisältöä. Somessa monilla nuorilla tietoisuus vaikuttamisesta ei aktivoidu varsinkaan, jos meemit tulevat vastaan kavereiden jakamana, asiantuntija totesi YLE:n artikkelissa.

Ennen opetti historia (tai Siperia), nyt ne, joille ajattelun oikeus on annettu

Eihän huumorin väitetty vaarallisuus mikään uusi ajatus ole. Sen enempää Hitleriä kuin Staliniakaan ei sopinut julkisesti pilkattavan ja vitsit vuoleskeltiin hiljaa hämärissä nurkissa kiherrellen. Huonolla tuurilla joku paikallinen babushka kuuli vitsin, ilmiantoi vitsiniekan ja matka Siperiaan tai teloituskomppanian eteen oli enää logistiikkaa vailla. Ei siitä enää kovin kaukana olla, ongelma vain on erilainen. Logistiikka toimii, mutta rikoslainsäädäntö jarruttaa ikävästi edistyksen rattaita. Kenties nykyinen hallitus hoitaa tämän kiusallisen epäkohdan kuntoon.

Summa summarum, nuorten tai oikeastaan kenenkään muunkaan ei siis pidä keskustella politiikasta ja mielipiteistään, vaan jättää se osaavien keskusta- ja vasemmistonuorten, pioneerien, Yleisradion ja antifan liimanhaistelijoiden tehtäväksi. Kyllä ne sitten kertovat, kun sinä olet jotakin mieltä…

”Sinä, normaali nuori: älä ole natsi-trolli, vaan kuuntele Li Anderssonia! – Natsi vaanii sieluasi!”

Petri Perta

21 thoughts on “Kolumni: ”Nuori, älä ole natsitrolli – Natsi vaanii sieluasi!”

 • 22.9.2019 at 11:04
  Permalink

  Minulle on aivan sama, mitä yle esittää, kun en yleä seuraa. Se on harmillista, että perhe joutuu kuitenkin yleä tukemaan 326 eurolla vuodessa.

  Reply
 • 22.9.2019 at 12:24
  Permalink

  ”Natsi-trolli, joita siis ovat kaikki ne, jotka ovat keskustelupalstoilla väärää mieltä, ovat tottakai myöskin Venäjä-trolleja ja koska ”natsit” ovat kovin aktiivisia keskustelijoita (jotka mm. YLE:n mukaan tehtailevat Pietarissa yötä päivää kommentteja ja meemejä saaden näin näyttämään itsensä määrällisesti suurelta), ovat myöskin he Venäjän asialla ja siten maanpetoksellisia otuksia,”

  YLE tekee tässä tietysti työtä käskettyä. On aina meitä, joille nato/USA/ länsi ei ole riittävä kulttuurinen peili, vaan joukko barbaareja, joiden älyllinen kapasiteetti riitti lopulta apinoimaan Hyperborealaisen ja antiikin kulttuurien perinnön. Vuosisatojan siihen meni noitavainoineen, mutta lopulta saatiin pystyyn jonkinlainen korkeakulttuuri. Tätä ei ehkä tarpeeksi osata arvostaa, koska kivikaudelle paluusta haaveilusta on tullut valtavirtaa. Hankkeen toteuttamiseen ovat jopa hallitukset käärineet hihansa ja kanavoivat miljardeja primitiivikulttuurien edustajien haalimiseksi Eurooppaan.

  Hyperborealainen kulttuuri eivät ole myöskään sen alueelle Kaakosta tunkeutuneet slaaviheimot, jotka pakotettiin osaksi sivistystä vasta satamäjätkänä Hollannissa työskenneen Pietari Suuren toimesta.

  Reply
 • 22.9.2019 at 12:58
  Permalink

  YLE on Saatanan käsikassara. Tavallisen suomalaisen vihollinen numero uno. En käytä.

  Reply
  • 22.9.2019 at 13:50
   Permalink

   Se mikä nyt on kaikista tärkeintä meidän selviytymisen ja eloonjäämisen kannalta on että valkoiset Euroopassa ja Yhdysvalloissa yhdistävät voimansa ja pysäyttävät valkoisten kansanmurhan(väestövaihdon).

   Sitä ei tehdä äänestämällä.

   Perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-Aho totesi kesällä:

   ”Jussi Halla-aho pitää pääministeriyttä mahdollisena, mutta perussuomalaisia uhkaa ajautuminen hallituspaitsioon, jos etnonationalismi ja EU-eron ajaminen muuttuvat lähivuosina puolueen linjaksi. ”Meidän pitää olla riittävän radikaali vaihtoehto, mutta meidän ilmaisumme ja metodiemme ei pidä olla niin radikaaleja, että ne turhaan karkottaisivat ihmisiä”, Halla-aho sanoo.”

   Miten tämä pitäisi lukea tai tulkita?

   Nyt tilanne on se että meidän valkoisten selviytyminen ja eloonjääminen juuri riippuu siitä onko meillä tarpeeksi tahtoa ja uskallusta vaatia Eurooppaa ja Yhdysvaltoja säilymään enemmistö vallkoisina.

   Tilanne on niin vaikea että jo seuraavan 10-20 vuoden kuluttua – ellei radikaaleja muutoksia tehdä peli on pelattu. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tiivis, yhtenäinen etnonationalismi

   Onko Halla-Aho sisimmässään sitä mieltä että etnonationalismin kuuluu olla päälinja. Onko hänen hämättävä ja uskoteltava poliittiselle vastustajalle, tyynnytelläkseen valhemediaa ettei Perussuomalaisia leimata natseiksi?

   Jos jollain on vielä jäänyt epäselväksi miten valkoisten tulee käymään jos ja kun he jäävät vähemmistöön ei tarvitse muuta kuin katsoa mitä Etelä-Afrikassa tapahtuu! Valkoiset tapetaan. Etninen puhdistus.

   Länsieuroopassa monissa suurissa kaupungeissa kantaväestö ei voi enää liikkua vapaasti omassa kaupungissaan. Ne on vallattu.

   Halla-Ahon johtama linja on väärä, jos hän todella on sitä mieltä että etnonationalismin ei kuulu olla poliittinen linja.

   Aika käy vähiin poliittisen ratkaisun löytämiseksi.

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/be0e1676-b9de-4c3f-b435-1a55e429abc9

   Reply
   • 22.11.2019 at 23:25
    Permalink

    Mitä vikaa on kansallissosialismissa? Voisiko joku kertoa.

    Reply
  • 23.9.2019 at 10:18
   Permalink

   Ennen vanhaan Yle oli miten kuten kansan puolella ja oli Arvi Lindeineen kuin turvallinen vanhempi lapsilleen ja peitteli ne iltauutisin yön levolle. Nyt siitä on tullut lapsiensa mieltä raiskaava pedofiilihuoltaja ja niille tuhoa hautova Jammu-setä. Ikävä kyllä, suurin osa ihmisistä on kuin lapsia ja kuvittelevat, että mielenraiskaajan touhut kuuluvat normaaliin elämään. Kuinka nuo saataisiin pelastettua julmasta orpokodistaan oikean tiedon ja kansanvalistuksen piiriin?

   Reply
 • 22.9.2019 at 14:04
  Permalink

  Aika käy NOPEASTI vähiin poliittisen ratkaisun löytämiseksi.

  Reply
 • 22.9.2019 at 14:53
  Permalink

  YLE on verrattavasti täysin Ebolaan, aivoihin edenneeseen kuppaan ja ruttoon nimeltä, musta surmaan.

  Reply
 • 22.9.2019 at 20:24
  Permalink

  Meillä ei kukaan katso Yleä, eikä muitakaan roskamedioita. Eli Suurinosa on näitä roskamedioita.

  Reply
  • 23.9.2019 at 20:33
   Permalink

   En ole katsonut YLE:ä kohta kahteen vuoteen. Tulokset näkyivät heti. Lääkäri oli erittäin tyytyväinen vuositarkastuksen koetuloksiin. Verenpaine oli laskenut humisemalla ja kolestrolikin siinä ohessa. Mielialakin on nosteessa ja päivä paistaa silloin kun se ei paista kunhan ei katso YLE:ä.

   Eikä tämä ole paskapuhetta, sillä olen sen jo jopa unohtanut syystä mainitusta.

   Reply
 • 22.9.2019 at 20:46
  Permalink

  YLE ei tätä näytä!

  Matut valtaavat Euroopan. Tämä on Saksasta.

  Ellei tätä invaasiota nopeasti pysäytetä ollaan kusessa. Kusessa ollaan joka tapauksessa. Nyt on vielä pieni mahdollisuus yrittää pelastaa Eurooppa. Mutta se edellyttää päättäväistä toimintaa Unkarin ja Puolan tavoin.

  Sen jälkeen on vain huonoja ja rumia vaihtoehtoja jäljellä.

  https://twitter.com/AnnaKnig16/status/1175099895692320769

  Tämä media saattaa sisältää arkaluonteista aineistoa. Klikkaa ’näytä’

  Reply
 • 23.9.2019 at 00:19
  Permalink

  Epsteinin saarella lasten raiskuu puuhissa videoidut poliitikot ovat ajaneet monikulttuurisuutta ja islamisointia Eurooppaan ja pohjois-amerikkaan. Samaan valkoihoisten kansanmurhaan kuuluu ilmastonmuutos kusetus, kestävä kehitys, vastuullinen politiikka ynnä muut pedofiilipoliitikkojen sloganit. Suomen puhdistus pitää aloittaa viemällä vapaamuurarit, mädättäjävirkamiehet ja globalistipoliitikot penkkaa vasten. Puolustusvoimien upseereista ei vaan ole tosi toimiin tai hekin kuuluvat samaan maanpetturi globalistirikollisjengiin.

  Reply
  • 23.9.2019 at 01:09
   Permalink

   Puolustusvoimien johtavista upseereista sekä poliisin päällystöstä huomattava osa tai lähes kaikki kuuluvat vapaamuurareihin.

   Reply
 • 23.9.2019 at 09:51
  Permalink

  Sairas maailma sairaiden ”johtajien” vallassa!
  Kansanmurhaa pukkaa, koko eurooppalainen sivistys ja kulttuuri häviää muutamassa kymmenessä vuodessa.
  Tämä maapallo saisi täysin ansaitun kohtalon jos jättimäisiä meteoreja törmäisi tänne ja 90% väestöstä kuolisi.
  Ihminen on SYÖPÄ!

  Reply
  • 22.11.2019 at 23:27
   Permalink

   Mitä vikaa oli matseissa? Voisiko joku kertoa.

   Reply
 • 23.9.2019 at 22:28
  Permalink

  Kantasaksalaisten ja muiden kantaeurooppalaisten matalan intensiteetin etnistä kansanmurhaa johtava DDR-Merkel on antanut huomattavan tunnustuspalkinnon eräälle hänen projektinsa huomattavalle edistäjälle:

  ”Juutalaisrahoitus mahdollistaa Välimeren siirtolaisoperaation jatkumisen | Times of I S R A E L

  Times of Israel raportoi Saksassa majaansa pitävän Central Welfare Board of Jews in Germanyn (CWB) huomattavasta roolista rahoittaen SOS Mediterranneen kansalaisjärjestöä (NGO), joka operoi kuuluisaksi tullutta suurikokoista Ocean Viking -alusta Välimerellä.

  Raportin mukaan juutalaisjärjestö tukee ainakin kolmea vastaavaa NGO-operaatiota ja lisäksi sillä on merkittävä rooli kattavassa laittomien siirtolaisten (pakolaiset ja maahanmuuttajat) ”integroimisessa” Saksaan.
  Italian viranomaisten ”taksilaivoiksi” nimittämät alukset kuljettavat kumiveneillä Libyan rannikon edustalle kulkeneita siirtolaisia Välimeren yli EU-alueelle. Operaatioissa on mukana parhaillaan kymmennen alusta.

  Times of Israelin raportissa välittyy kuva tarkasti suunnitellusta, rahoitetusta, koordinoidusta ja toteutetusta siirtolaisoperaatiosta Saksan alueella usean järjestön voimalla, jonka keskiössä ovat EU-alueelle laittomasti saapuvien maahanmuuttajien tukeminen.

  CWB:n toiminta on saanut tunnustuksen Saksan liittokansleri Angela Merkeliltä, joka antoi kansallisen intergraation palkinnon juutalaisjärjestölle sen toimista siirtolaiskysymyksissä vuonna 2018.”

  Koko artikkeli: https://mvlehti.net/2019/09/22/juutalaisten-rahoitus-mahdollistaa-valimeren-siirtolaisoperaation-jatkamisen-times-of-israel/

  Mahtaisi Fredrik Suuri kääntää kylkeään haudassa jos tietäisi, millainen super-maanpetturi johtaa hänen kansaansa ja muita eurooppalaisia tuhoon!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.