Google investoi Suomeen satoja miljoonia – Pääministeri tyytyväinen ilmaston huomioonottamisesta

Pääministeri Antti Rinne ja Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tapasivat perjantaina Helsingissä. Yhteisessä tiedotustilaisuudessa pääministeri Rinne ja toimitusjohtaja Pichai kertoivat uutisia Googlen jätti-investoinneista Suomeen

Pääministeri Rinne ei hallituksensa lyhytikäisyydestä huolimatta häpeillyt ottaa kunniaa Googlen Suomeen tekemästä investoinnista.

– Tämä on erinomainen uutinen Suomelle. Hallitukseni työskentelee sen eteen, että Suomeen saadaan lisää investointeja. Googlen tänään julkaisema investointisuunnitelma Suomeen ja Eurooppaan on merkittävä, Rinne sanoi tiedotustilaisuudessa.

Google investoi Suomeen 600 miljoonaa euroa Haminan datakeskukseen. Tämän lisäksi megayrityksen suunnitelmissa on kaksi, yhteensä 250 megawatin tuulivoimaprojektia.

– Meidän vahvuuksiamme ovat vakaus ja turvallisuus, korkea osaaminen, hyvin toimiva ja tehokas hallinto ja korkea luottamus yhteiskunnassa. Nämä ovat merkityksellisiä tekijöitä kansainvälisessä kilpailussa investoinneista. Niitä haluamme myös vahvistaa. Hallitukseni uskoo siihen, että kun olemme mukana osana globaalien ilmiöiden ja megatrendien ratkaisuja, syntyy kestävää talouskasvua. Siksi panostamme osaamiseen ja koulutukseen, Rinne suitsutti.

– Suomi on hyvä esimerkki siitä, miten internetin avulla saadaan aikaan taloudellista kasvua. Odotamme innolla vuosien yhteistyötä Suomen hallituksen kanssa ja yhdessä varmistamme kestävän digitaalisen talouden hyödyt, Googlen toimitusjohtaja Pichai sanoi.

Pääministeri Rinne kertoi, että investoinnin lisäksi hän kävi Googlen toimitusjohtaja Pichain kanssa hyvän keskustelun digitalisaatiosta, digitaalisesta taloudesta, osaamisen kehittämisestä ja myöskin ilmastokysymyksistä. Jälkimmäisen osalta Rinne olikin oikein mielissään.

– Sain kuulla, että tuulivoimainvestointien jälkeen päästöttömän sähkön tuotanto vastaa lähes kokonaan Suomen datakeskuksen sähkönkulutusta. Olen tyytyväinen siitä, että ilmasto on otettu tosissaan tässä suunnitelmassa.

Lähde: Valtioneuvoston kanslia

7 thoughts on “Google investoi Suomeen satoja miljoonia – Pääministeri tyytyväinen ilmaston huomioonottamisesta

 • 20.9.2019 at 21:03
  Permalink

  Jos Rinne on tyytyväinen niin g666len sijoitus tietää kansalle silkkaa pahaa jopa helvettiä.

  Reply
  • 20.9.2019 at 22:05
   Permalink

   rökäle, pirun oikees olet, tosiaan jos pääsmurffi punakaartilainen kansantuhooja on tyytyväinen, ei ole muuta kuin jotain helvetillistä on tulossa….

   Reply
 • 21.9.2019 at 00:40
  Permalink

  ”Meidän vahvuuksiamme ovat hyvin toimiva ja tehokas hallinto ja korkea luottamus yhteiskunnassa”.
  Hönö-Antti se vaan jaksaa jauhaa paskaa!

  Reply
 • 21.9.2019 at 12:06
  Permalink

  Eikö Google ole yhdistetty kiistattomasti NSAhan ja muuhun USAn globaaliin vakoiluun? Mistä rinne on onnellinen?

  Reply
 • 21.9.2019 at 12:38
  Permalink

  Itse antaisin ilmastopalkinnon Jemenin houthi-kapinallisille, jotka yksinkertaisia jokamiehen lennokkeja käyttäen tuhosivat puolet Saudi-Arabian öljyntuotannosta.

  Kokonaisen suursodan aloittaminen Lähi-Idässä olisi jo koko maailman pelastava ilmastoteko. Siihen Suomenkin pitäisi jo osallistua kaikilla voimavaroillamme.

  Reply
 • 21.9.2019 at 14:23
  Permalink

  Kyllä kommunisti aina toisen kommunistin löytää, kuten myös ”piru perillisensä”!!!

  On myös hyvin kuvaavaa kuinka Antti Rinne ja hänen ”puskuri -hallituksensa” ”ilahtuu” kun eräs maaiman johtava juutalainen sensuuri -laitos ”Kiina knowhow:n” ohella saapuu Suomeen.

  Voipi käydä niinkin, ettei ”googlettamalla” enää löydy enää halaistuakaan sanaa v. 2017 Turun islamilaisesta ”Allahu Akbar” -terriristi-iskusta. Sen tilalla sen sijaan kertoillaan vuolaasti Turun Aurajoesta, jonka vedenkorkeudenvaihtelut ja virtaamat ovat muuttuneet katastrofaalisella tavalla ”ilmastonmuutoksen” seurauksena, joka aivan huomenissa vaikuttaa Turun murteeseen lyhentäen sitä vielä entisestään.
  Eli kuten ent. presidentti Mauno Kovisto (1923-2017) tapasi sanoa: Siinäpä vasta ”pulma”!
  P.S. ”Pulma” muuten viron kielellä tarkoitaa häitä! Aika hyvin vai mitä?

  Reply
 • 22.9.2019 at 08:20
  Permalink

  Google on muuten hyvä hakujätti mutta harrastaa vasemmistolaista manipulointia hakujen yhteydessä. Kampanja Trumpin uudelleenvalintaa vastaan on läpinäkyvää. Se, että vasemmistolainen yritys kiinnostuu Suomesta Rinteen hallituksen aikana, kertoo huolestuttavaa kieltä Suomen tilanteesta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.