Reijo Tossavainen: Kepulla ei paluuta entiseen

Maalaisliitto-keskustalla on pitkä taival keskeisenä ja vaikutusvaltaisena puolueena. Viime vuosikymmenet on veikkailtu puolueen kuukahtamista. Nyt se on lähempänä kuin koskaan.
Keskusta on demareiden tapaan kuin harakka tervatulla katolla. Kun kumartaa yhteen suuntaan, niin samalla pyllistää toisaalle.
Keskusta yrittää tavoitella liberaaleja Salpausselän eteläpuolella. Samalla se toisaalla laiminlyö perinteiset, melko arvokonservatiiviset kannattajansa. Siis ne, jotka viime vaaleissa useimmiten siirtyivät perussuomalaisten kannattajiksi.
Keskustan vanhat konkarit ja nuorempikin polvi ymmärtävät, että puolueella ei ole menestymisen mahdollisuuksia perussuomalaisten eräänlaisena kevytversiona. Siksi puolue nyt Kulmunin johdolla siirtyy selvästi vasemmalle ja jopa nykyistä arvoliberaalimpaan suuntaan. Se tietää sitä, että keskustasta perussuomalaisiin siirtyneet eivät palaa ja monet muut ennen pitkää seuraavat perässä.
Onko sitten keskustan uusi suunta puolueen pelastus? Ei ole, sillä samaa äänestäjäkuntaa kosivat myös demarit, kokoomus ja vihreät. Sielläkään ei menestytä kevytversiolla, joten isoimman potin lohkaisee vihreät.
Keskustan kannatus on jatkossa 10-15 %. Samaan kokoluokkaan valahtavat myös demarit seuraavissa eduskuntavaaleissa.

8 thoughts on “Reijo Tossavainen: Kepulla ei paluuta entiseen

 • 9.9.2019 at 19:28
  Permalink

  Kun maaseutu autioituu ja maatilat eivät kannata, ei Keskustallakaan ole äänestäjiä. Kun Keskustan kannatus laskee, kuihtuu myös maanviljelijöiden asioita perinteisesti ajanut puolue. Tai oikeastaan, miten sen nyt ottaa, Sipilän aikanahan Keskustasta tuli lähinnä kamelinkasvattajien ja khatin viljelijöiden äänenkannattaja.

  Reply
 • 9.9.2019 at 19:41
  Permalink

  Vähäjärkinenkin näkee että tämä on kaikki teatteria.

  Keskustan alas ajaminen ja tialle nostetaan isompi vihreä puolue.

  Ennalta sovittu käsikirjoitus.

  Eikä kepu reagoi vaikka vihreät sylkee sen päälle hallituksessa!

  ”KOTIMAISESTA NAUDASTA ei saa ilmastotekoa, vaikka kuinka yrittäisi. Toissa viikolla julkaistu kansainvälisen IPCC-ilmastopanellin maankäyttöraportti kannusti vähentämään lihansyöntiä.”

  Lainaus vihreiden propagandatuutista.

  Antti Kaikkonen ilmeisesti kaikkoaa kohta poliittiselta näyttämöltä.

  Ja tilalle nostetaan dildolla ratsastavia feministiutareita.

  Reply
 • 9.9.2019 at 22:30
  Permalink

  Tarvittiin kuitenkin kaksi talousrikollista, jotta suomeliaan saatiin hullutus eiku hallitus

  Reply
 • 10.9.2019 at 11:19
  Permalink

  Kepu on kuin kuolleen huoran vittu. Ei sillä enää kukaan mitään tee.

  Reply
 • 10.9.2019 at 11:20
  Permalink

  Olen miettinyt tätä KEPUa puolueena ja sitä miten se kerta toisensa jälkeen toistaa itseään. Kerta toisensa jälkeen se sylkee tukijoidensa aj äänestäjiensä kasvoille tuhoten tulevaisuutensa. Mutta kerta toisensa jälkeen löytyy tyhmiä jotka nostavat puolueen suosta ja äänestävät sitä uskollisesti kunnes tulee taas yksi idiootti joka käytännössä tuhoaa puolueen.

  Oman elämäni aikana ensimmäinen suuri tuhoaja oli Esko Aho, joka samalla melkein tuhosi koko Suomen. Niin taloudellisesti mutta varsinkin itsemääräämisoikeudeltaan. Eskon aikana allekirjoitettiin lukuisa kasa salaisia sopimuksia jotka olivat ehtona EU:hun liittymiseksi. Esim. euron tulo ja haja-asutusalueiden vesien sekä jätevesien saattaminen keskitettyyn vesihuoltoon. Mutta vielä on toteutumatta se että ne pitää saattaa lyhyellä aikataululla yksityiseen omistukseen. Eli suomeksi: Ulkomaalaisille yhtiöille.

  No, toinen suuri munaus oli valita idiooteista idiootein: Matti Vanhanen. Joka mm. lausuin että ”pääministerin virka on paska virka”. Lähti käymään oikeudenkäyntiä htä useista naisystävistään vastaan vaikka samaan aikaan valtion tehtävät olisivat vaatineet paljon suurempia ponnistuksia ja huomiota.

  Ja nyt viimeisenä: Juha Sipilä. mies joka ei edes tietä että häneltä on peruutettu lentolupakirja vaikka se on yleisessä tiedossa. Mies joka valehtelee ja jättää kertomatta suurimman osan totuudesta. Ja joka alkaa käskyttämään lehdistön edustajia kun ne kertovat sisäpiirikaupoista lestaadiolais-sukulasiten kanssa. Kiukuttelee kuin itku-potku-raivarin saanut lapsi vaikka oma yrotystoiminta tai osakekaupat eivät koskaan ole kestäneet päivänvaloa. Näin uskovainen ja rehellinen mies on ollut syytteissä sisäpiirikaupoista ja sen firmat ovat olleet verottajan erityistilintarkastuksen kohteina usein.

  Tässä meillä kerpulasia johtajia ja muutamia heidän edesottamuksistaan. Mitä se kertoo kepulaisista äänestäjistä?

  Reply
  • 10.9.2019 at 12:17
   Permalink

   Hyvin kuvasit Kepun alamäen sen ala-arvoisten puoluejohtajien kautta. Ihan hävettää jo edesmenneen isoisäni puolesta, joka oli yksi tolkullisimpia ihmisiä maan päällä ja vankkumaton Keskustapuolueen kannattaja. Se oli Kekkosen aika toki. Puolueen aito maanläheinen henki kadotettiin 1980-luvulla ja Esko Aho aloitti puolueessa uusliberalisoinnin, urbanisoinnin ja globalismin ihailun, jonka sipilät ja bernerit vetivät sitten huippuunsa.

   Reply
 • 10.9.2019 at 12:04
  Permalink

  Kepu voisi yrittää täyttää suomalaisen puoluekentän ammottavaa aukkoa olemalla keskusta-vasemmistolainen, arvokonservatiivinen ja terveen mamu-kriittinen puolue. Toisaalta näin suuntautunut Väyrynen ajettiin ulos puolueesta. Eikö sen voisi ottaa takaisin?
  Niin tai näin, nyky-kepu ajaa itseään umpikujaan ja yrittää kilpailla jo olemassaolevien puolueiden kanssa, vaikka aukko olisi tarjolla. Globalismiin ehdollistetut broilerit eivät tätä vain ymmärrä.
  Persut ovat mielestäni liian oikealla mm. talous- ja sosiaalipolitiikassa ja vähän hakoteillä myös ulkopolitiikassa. Toiselle kans. mieliselle puolueelle oli nyt tilausta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.