”Lordit” äänestävät huomenna sopimuksettoman brexitin estävästä laista

Kansanvallan toteutuminen on tiukassa Iso-Britannian saarella. Kesäkuussa 2016 järjestettiin kansanäänestys, jonka tuloksena kansa ilmaisi tahtonsa erota Euroopan unionista. Vielä kolme vuotta myöhemmin pitävät äänestyksen hävinneet unionistit hengissä jäsenyyden liekkiä. 

Viimeisin väline jäsenyyden pitkittämiseksi ja käytännössä jopa kansanäänestyksen  mitätöimiseksi on sopimuksettoman EU-eron estävän lakiesityksen tekeminen. Lakiesitys on huomenna, perjantaina käsiteltävänä brittiparlamentin ylähuoneessa, jossa sen useimpien medioiden mukaan odotetaan menevän läpi.

Mikäli lakiesitys menee läpi, on Iso-Britannia käytännössä EU:n panttivankina, sillä kaikki neuvotteluvaltit siirtyvät unionille. Jos EU ei tahdo antaa Iso-Britannian erota unionista, sen ei tarvitse tehdä muuta, kuin takoa pöytään tarpeeksi raskaat eroehdot. Erosopimus on loppukädessä hyväksytettävä parlamentilla, joten periaatteessa vaihtoehtona on sekin, että parlamentin unionistit jättävät hyväksymättä minkä tahansa sopimustarjouksen, edullisen tai ei.

Brexitin takarajaa on siirretty useaan otteeseen ja viimeisin takaraja on 31 lokakuuta. Vaihtoehdot ovat vähissä, sillä pääministeri Boris Johnsonin olisi vuoleskeltava läjään joko sekä parlamenttia, että unionia miellyttävä sopimus ja hyväksytettävä se seuraavan kahden kuukauden sisällä molemmilla tai vaihtoehtoisesti ruinattava jälleen kerran lisää aikaa erosopimuksen aikaansaamiseksi.

Lähde: BBC

5 thoughts on “”Lordit” äänestävät huomenna sopimuksettoman brexitin estävästä laista

 • 5.9.2019 at 10:44
  Permalink

  Henkilökohtaisesti en ymmärrä että miksi Boriksen pitäisi tehdä yhtään mitään muuta kuin ilmoittaa EU:lle että ”Nyt erotaan”.

  Sopimukseton Brexit tarkoittaa sitä että Iso-Britania eroaa niin ettei se ota vastuita EU:n nykyisistä veloista tai vastuista. Se jättää yksipuolisesti EU:n. Ja sen jälkeen se jää käymään kauppaa ETA-sopimuksella. Joka on yhä edelleen voimassa kuten ennenkin. Ja jolla mm. Suomi voisi erotessaan käydä kauppaa EU-maiden kanssa niinkuin nytkin.

  Ihmettelen mitä ihmettä britit ovat juoneet aamulla kun ne on niin sekaisin että ne koittaa sorvat EU:n kanssa jonkinlaisen sopimuksen jossa ne joutuvat maksamaan 150 miljardia euroa EU:lle erosta. Nythän ne voittaisi tuon summan heti puhtaana käteen.

  Toisaala, kuningatar määrää tuossa maassa. Joten, jos se suuttuu niin se käskee ja muut on hiljaa. Iso-Britania kun ei ole demkratia vaan monarkki.

  Reply
 • 5.9.2019 at 10:58
  Permalink

  Globalstit ”pörräävät” aivan samallalailla Ison-Britannian ympärillä kuin kärpäset tuoreen lehmän läjän.
  Ei niinkään Iso-Britannia haraa vastaan, vaan EU, koska se pelkää kuollakseen ketjureaktiota, jos ”avioero” tehdään ”sovinnolla” ja ”aikuismaisesti”.

  Saarivaltio päinvastoin hyötyy erittäin paljon erosta, vaikka jäsenyyden kannattajat epärehellisiä keinoja käyttäen pelottelevat eron merkitsevän samaa kuin maailmanlaidalta putoamista. Kaikki kerrotut ja kuvaillut uhkakuvat ovat vain ja ainoastaan pelkkää silmänlumetta ja valheita täynnä olevaa vääristelyä. Eli aivan sitä samaa kuten se pajunköysi jota Suomen kansalle syötettiin v. 1994 EU-jäsenyyskansanäänestyksessä kaikesta siitä mittaamattomasta auvosta, joka koituu EU-jäsenyyden myötä pienten kivienkin muuttuessa kultahipuiksi.

  Reply
 • 5.9.2019 at 13:46
  Permalink

  Niin, Briteissä tuota Eu jäsenyyttä on puolusteltu pääosin samoilla argumenteilla joilla sitä yritettiin taivutella Euroonkin, onneksi eivät uskoneet ja ottaneet yhteisvaluuttaa…

  Reply
 • 5.9.2019 at 18:24
  Permalink

  Tulee vähän sellainen vaikutelma koko BREXIT-rumbasta, että onko kyseessä jättimäinen psyop, jolla tyytymättömille EU-kansalaisille halutaan viedä perille, kuinka EU:sta on a) harvinaisen vaikeaa ja b) peräti mahdotonta erota. Jos edes yritättekään seuraa kauhea vääntö ja maa luisuu jopa sisällissodan partaalle,

  Reply
 • 6.9.2019 at 10:13
  Permalink

  Britanniassakaan ei kunnioiteta kansan vaaleissa osoittamaa tahtoa. Demokratia on kadonnut helvettiin joka ikisestä Euroopan maasta. Käskyt tulevat politiikan yläpuolelta kasaari-pankkiireilta. Jos lahjonta ei ole toiminut Brexitiä vastustavat hyypiöt ovat tietenkin käytetty Epsteinin saarella raiskaamassa, kiduttamassa ja tappamassa lapsia satanistisissa rituaaleissa jotka on videoitu. Sama meininki koskee suomalaista poliittista ja taloudellista eliittiä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.