Junes Lokka teki Kaikkosen ministerivalinnasta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle

”Perustuslain 60 § mukaan ministerien oltava rehellisiksi tunnettuja…”-sanoo Suomen perustuslaki. Lainkohta on jälleen ajankohtainen kun uusia ministereitä on valittu. Keskustan Antti Kaikkosen tausta on nostattanut laineita, sillä Kaikkonen on tuomittu rikoksesta, vieläpä sellaisesta, jonka voitaisiin helpostikin nähdä vaikuttavan tämän ministerityöskentelyyn, sekä kelpoisuuteen ministeriksi.
Junes Lokka

Antti Kaikkonen tuomittiin vuonna 2013 viiden kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon luottamusaseman väärinkäytöstä. Tuomio liittyi Kaikkosen aikaan Nuorisosäätiön puheenjohtajana, jolloin säätiö antoi, vastoin omia sääntöjään vaalirahoitusta poliittisille toimijoille.

Kansalaisaktivisti, kunnanvaltuutettu ja mm. edellisissä europarlamenttivaaleissa ehdolla ollut Junes Lokka on tehnyt Kaikkosen valinnasta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle, vedoten twiittinsä mukaan nimenomaan perustuslakiin.

Nykysuomi ei toistaiseksi ole tavoittanut Lokkaa kommentoimaan kantelua, sen sisältöä tai odotuksiaan kantelun mahdollisista vaikutuksista.

Edellinen pääministeri Juha Sipilä on median mukaan tarkistuttanut Kaikkosen saaman tuomion mahdolliset vaikutukset oikeuskanslerilta, joka ei kuitenkaan nähnyt ongelmaa Kaikkosen nimityksessä ministeriksi.

Alunperin Kaikkosen harteille asetettiin valtiovarainministerin viittaa, mutta kansan silmiin tämä vaikutti jopa hivenen liian kornilta vaihtoehdolta, joten pesti suli puolustusministerin palliksi.

Lähde: Twitter, IL

Aiheeseen liittyvää:

17 thoughts on “Junes Lokka teki Kaikkosen ministerivalinnasta kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle

 • 6.6.2019 at 10:05
  Permalink

  Kanki Kaikkonen oli takavuosien aikainen agendamedian palvontakohde. Jo sekin kertoo että limanuljaska on rötösherra mafian Consigliere.

  Reply
 • 6.6.2019 at 10:23
  Permalink

  Hanslankari
  23.5.2019 16:30
  Ja Tässä faktaa pääministeri ehdokkaasta…

  Onko Antti Rinne sopiva Suomen pääministeriksi ?

  Otteita Perustuslaista

  60 § Valtioneuvosto Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

  *****
  Huijauksia
  – Suomen Kuvalehden mukaan Rinne joutui eroamaan AKT:n lakimiehen paikalta vuonna 1996, koska hän oli laskuttanut samoista työmatkoista kahteen kertaan.

  – Vuosina 1995–1996 Rinne joutui maksamaan entiselle taloyhtiölleen 25 000 markan vahingonkorvaukset. Isännöidessään taloyhtiötä Rinne maksoi taloyhtiön rahoilla omia laskujaan ja aiheutti taloyhtiölle taloudellisia vahinkoja.

  Levin Matkailukeskus Oy
  -12.11.2018 Lapin kansa: Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti Lapin käräjäoikeudelle haluttomuutensa tulla todistamaan Kittilän kuntakäräjille. Rinne perusteli kantaansa sillä, että hän ei tiedä Kittilän kunnanjohtajan Anna Mäkelän erottamisasiasta.
  Antti Rinteellä oli keskeinen rooli Anna Mäkelän irtisanomiseen johtaneen tapahtumasarjan alullepanijana. Hän oli ammattiliitto Pron puheenjohtaja ja Pro puolestaan hotelliyritys Levin Matkailukeskus Oy:n pääomistaja.

  Ay-käräjät
  – Käräjäoikeuden mukaan SDP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Antti Rinne on syyllistynyt työriitojen sovittelussa annetun lain rikkomiseen.
  – YLE 20.12.2018 : ”Hovioikeus piti Antti Rinteen sakot työkiistasta voimassa – Lisäksi Rinne joutuu maksamaan Metsäteollisuudelle 16 000 euroa oikeudenkäyntikuluja”
  SDP:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne sai sakkotuomion koskien työtaistelun aikaistamista metsäteollisuusyhtiöissä vuonna 2011. Rinne toimi tuolloin Ammattiliitto Pron puheenjohtajana.

  *****
  Kyseessä on teot ei pelkät puheet tai kirjoittelut….
  Antti Rinne on ay-liikkeen kasvatti henkeen ja vereen.
  SDP on valinnut olemassa olon roolinsa ay-liikkeen käsikassarana, ei omana ja omilla voimillaan toimeentulevana poliittisena voimana.

  Nyt tuo Suomen korkeimpia oikeusasteita kiertänyt puheenjohtaja pyrkii Suomen pääministeriksi.

  Perustuslailla ei näytä olevan enää mitään merkitystä Suomen maassa…

  Toki myös SDP sai oppositiokauden jälkeen historiansa toiseksi huonoimman tuloksen, tämä unohtuu usein mainita.

  Lisäksi on hyvä muistaa, Kepu pettää aina, demarit koko ajan…

  Reply
 • 6.6.2019 at 10:34
  Permalink

  Asia varmaankin hoidetaan siten, että Lokan Ja Wiikin YT-kanavat ym. sosiaalisen median tilit menevät alas.

  Reply
 • 6.6.2019 at 10:42
  Permalink

  rikollisia koko jengi! uskomatonta porukkaa, mutta kun on demla ja polpo vielä pahempaa, niin yritetään kansalaisia syyllistää… on tää kauhee painajainen…..

  Reply
 • 6.6.2019 at 11:18
  Permalink

  Sananmukaisesti rosvohallitus koolla, hirteen joutaisi mokomat tai teloituskomppanian eteen!

  Reply
  • 6.6.2019 at 18:21
   Permalink

   Voi olla niinkin, mutta kun sisä- ja ulkoministeriöt on viherterroristien marxilaisen poppoon hallussa, luulen että kiikkuun kyllä päätyvät ”väärin” ajattelevat kansalaiset.

   En yllättyisi jos kiihkokommunistinen ja suomalaisvihamielinen hallitus ottaisi tunnettujen anarkistien johtamat kuolemanpartiot ja pikateloitukset ”vihapuheesta” käyttöön.

   Olihan säätytalolla ”oikeusvaltiota” kehittämässä tunnettu Vasemmistoliiton väkivaltaisen äärisiiven edustaja.

   Reply
 • 6.6.2019 at 11:57
  Permalink

  En mää täsä syylissi kaippa yhtikäs. Konekiväri ja Lokka mää kaipasi.

  Reply
 • 6.6.2019 at 12:09
  Permalink

  Perustuslaki on ”sopeutettu” nykyiseen tilaan:

  Julkinen lakitietokanta Finnlex: PL 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä valtakunnanoikeudessa.

  Tämä ”laki” tarvittiin turvaamaan eduksunnan varastaminen : ”Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”. Yli lain salliman perityt tasoitusvastuuraht aiotaan kaapata.

  archive.today/kimmoleaks.fi

  Reply
 • 6.6.2019 at 13:50
  Permalink

  Junes, olisiko tuolla Rinteellä kolme (3) tuomiota? Siitä tietysti pääministeri, rötösherroja riittää??

  Reply
 • 6.6.2019 at 13:57
  Permalink

  Mistähän noi ei ole jääneet kiinni. + ne kaikki tulevat raiskaukset ja muu terrorismi, jota nuo tulevat harjoittamaan, josta eivät tietenkään saa tuomiota…

  Reply
 • 6.6.2019 at 14:52
  Permalink

  Eikös tuo Kaikkonen hakannut ex-vaimoaan useaan otteeseen ja ollut sen parittaja? Siis sitä virolaista?

  Reply
 • 6.6.2019 at 15:30
  Permalink

  Ja itse ”Pääpukari” sai juuri Hovioikeudesta korotetun tuomion talousrikollisuudestaan. Halla-Aho sentään on saanut tuomion rehellisyydestään.

  Reply
 • 6.6.2019 at 16:46
  Permalink

  Kohta tulee kansalle kylmää kyytiä kun viherfasistinen hallitus pääsee vauhtiin.

  Sovitin jo keltaisia liivejä.

  Reply
 • 6.6.2019 at 18:02
  Permalink

  ”Kanki kavaltaja” kaikkonen. Mitä rikollisempi, sitä parempi sanoo sipilä ja virnuilee.

  Reply
 • 7.6.2019 at 19:36
  Permalink

  Junes Lokka tekee arvokasta työtä, sillä hän tekee eikä vain puhu, että ”pitäisi”!

  Eikä siinä vielä kaikki! Hän puhuu (asiaa) ja tekee, siis molempia yhtä lakkaamatta kuin hirvikärpänen, joka vipeltää itsepintaisesti anorakin alla ja hiuksissa.

  Junes Lokka siippoineen on piikki herrojen ja rouvien lihassa, joka merkitsee oikeaa demokratiaa ja tutkivaa (hutkivaakin) journalismia.

  Ja hän on saanut myös kärsiä tästä polpon ja Suomen EU-korruptoituneen hallinnon taholta aina pikkumaisuuksiin asti, kuten odottaa sopiikin.

  Reply
 • 25.6.2019 at 08:12
  Permalink

  Mikäli eduskunnassa sovellettaisiin edes puoliksi valtioneuvoston säädöksiä, olisi nykyinenkin eduskuntasali puoliksi tyhjiä jakkaroita täynnä, niin paljon on epärehellistä sakkia väärällään, joilla sidonnaisuuksia (lahjuksien antoja ja ottoja) sinne ja tänne pitkin eri johtokuntia sekä yrityksiä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.