Yhdysvallat aikoo luokitella ydinjätteensä vaarallisuutta uudestaan säästöjen toivossa

Ydinvoima puhuttaa. Kriitikot puhuvat ydinonnettomuuksien mahdollisuudesta kuin ydinjätteen kertymisestä ja niinikään sen vaarallisuudesta. Puolustajat taas huomauttavat, ettei kasvavan energiankulutuksen kattamiseen ole juuri muita vaihtehtoja kuin ydinvoima, joskin myös ydinvoiman hyötysuhde on ajoittain asetettu kyseenalaiseksi. Yhdysvalloissa ollaan kuitenkin ”ratkaisemassa” yksi mainituista ongelmista. Ydinjäte nimittäin leimataan tulevaisuudessa vähemmän vaaralliseksi…

Uusi luokitus ei tiettävästi koske koko liittovaltiota, mutta Washingtonin, Idahon ja Etelä-Carolinan osavaltioissa keino tullaan paikallisen energiaviraston mukaan ottamaan käyttöön.

Laskemalla mm. kylmän sodan ajoilta, ydinaseiden massatuotannosta yli jääneen, säilössä olleen ydinjätteen vaaraluokitusta tullaan viranomaisten mukaan säästämään jopa yli 40 miljardia dollaria, sillä matalammalla vaaraluokituksella varustetun ydinjätteen käsittely ja kuljetus on merkittävästi halvempaa.

Virallisen totuuden mukaan tämä ei tietenkään aiheuta vaaraa kansalaisille, mutta uusien luokitusten mukanaan tuomien sääntöhelpotusten mukaan kyseistä ydinjätettä ei tarvitsisi esimerkiksi peittää maan syvälle alle.

Aivan pienestä määrästä ei ole kysymys, sillä Yhdysvaltojen luonnonvarojen puolustuskeskuksen mukaan uuden luokituksen tulee saamaan noin 378 miljoonaa litraa ydinjätettä.

Lähde: The Guardian

2 thoughts on “Yhdysvallat aikoo luokitella ydinjätteensä vaarallisuutta uudestaan säästöjen toivossa

 • 6.6.2019 at 14:02
  Permalink

  Kerrassaan nerokasta! Miksei se saa luomumerkintää? Voisi kuljettaa fillarin etukorissa ja säilyttää naapurin leikkimökissä. Säästöä sekin olisi.

  Reply
 • 7.6.2019 at 06:01
  Permalink

  Asenne että ihmiset ovat suuryhtiöitä varten kasvatettavaa karjaa leviää kaikkialle kulovalkean tavoin, kiitos nykyisen eko-fasismin.

  Kuvaavaa jälleen että samalla kun propaganda on että ”luonto on kuolemassa, lakatkaa hengittämästä tai ainakin lisääntymästä”, suuryhtiöt yhdessä hallitusten kanssa vähentävät todellista luonnonsuojelua koko ajan. Ja rahoittavat ja edistävät massasiirtolaisuutta niille alueille jotka muuten suurten sukupolvien pois kuollessa muuttuisivat paljon ekologisemmiksi kuin nyt.

  Tällä luonnollisella prosessilla ei voi kuitenkaan rahastaa, joten luonnollinen väestön väheneminen on kielletty globalistien toimesta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.