Ranska luovutti seitsemän kansalaistaan Irakiin ISIS-yhteyksien vuoksi – Edessä elinkautinen tai kuolemantuomio

Syyriasta ja Irakista on vangittu noin 4000 henkilöä epäiltyinä ISIS-yhteyksistä. Tuhansien vangittujen joukossa on useita eri kansallisuuksia ja myöskin lukuisia Ranskan kansalaisia on epäiltyinä osallisuudesta ISIS:n toimintaan.

Irakin suhtautuminen vangittuihin on katsantokannasta riippuen joko erittäinkin oikeudenmukainen tai suoraan ihmisyyden vastainen: Jos epäilty todetaan syylliseksi, tuomio on joko elinkautinen vankeus tai kuolema, osallistui syytetty taistelutoimintaan tai ei. Tuomio on sama siivoojalle ja terrori-iskuihin suoraan osallistuneelle terroristille.

Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drianin mukaan vankileireiltä löytyy jopa 450 ranskalaista, joita sen enempää valtio kuin Ranskan kansakaan ei tahdo takaisin. Ranskassa on yhä tuoreessa muistissa viime vuosien lukuisat terrori-iskut, joidenka takaa löytyy nimenomaan terroristijärjestö ISIS.

Oikeusjärjestelmien erot ”helpottavat oikeuden jakamista”

Asiantuntijat Ranskassa ovat todenneet ”ongelman” löytyvän myöskin paikallisesta oikeusjärjestelmästä: ISIS:n toimintaan osallistumisesta epäiltyjä on vaikea tuomita Ranskan lakien mukaan, sillä riittäviä todisteita on hankala saada kasaan. Muunmuassa tästä syystä Ranska on muuttanut suhtautumistaan myöskin omia kansalaisiaan kohtaan.

Ranska on ilmoittanut luovuttavansa omia kansalaisiaan oikeudenkäyntiä varten Irakiin jossa, kuten sanottua, suhtautuminen ISIS-väkeen on oikeudenkin edessä hieman väljempää.

Irakissa on mm. NY-Timesin mukaan käytössä hyvin suoraviivainen oikeudenkäyntimuoto, jossa elinkautinen tai kuolemantuomio julistetaan jopa kymmenessä minuutissa. Asianajajat saavat noin 25 dollarin palkkion terroristiksi tuomitun puolustamisesta.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat ilmaisseet kauhistuksensa asian tiimoilta. Useiden järjestöjen mukaan Irak rikkoo ihmisoikeuksia, eikä terroristisesta rikoksesta epäillyille anneta mahdollisuutta reiluun oikeudenkäyntiin.

Lähde. NY-Times

 

 

 

7 thoughts on “Ranska luovutti seitsemän kansalaistaan Irakiin ISIS-yhteyksien vuoksi – Edessä elinkautinen tai kuolemantuomio

 • 4.6.2019 at 11:52
  Permalink

  Ihmisoikeusjärjestöt ovat ilmaisseet kauhistuksensa asian tiimoilta. Useiden järjestöjen mukaan Irak rikkoo ihmisoikeuksia, eikä terroristisesta rikoksesta epäillyille anneta mahdollisuutta reiluun oikeudenkäyntiin.

  Kuinka reilun oikeudenkäynnin nämä terroristit antoivat uhreilleen kaulankatkaisujuhlissaan?

  Näiden ihmisarvo evvk.

  Reply
 • 4.6.2019 at 11:59
  Permalink

  Vastatkoon teoistaan siellä missä ne on tehtykin.
  Turha lässyttää ”reilusta oikeudenkäynnistä” näiden kurkunkatkojien ja heidän tukijoidensa puolesta kun heidän taannoinen oma ”oikeudenkäyttönsä” oli kaikkea muuta kuin reilua.
  Irak tuskin ryhtyy polttamaan heitä elävältä kuten he tekivät uhreilleen, joten se on riittävän reilua.

  Reply
 • 4.6.2019 at 12:42
  Permalink

  Kohta tietenkin Pekka Haavisto lennättää kaikki isis-naiset Suomeen ja etenkin pojat.

  Reply
 • 4.6.2019 at 15:30
  Permalink

  He ovat rikoksensa tehneet aivan varmasti tietoisina siitä, minkä palkinnon niistä saa kiinni jäädessään.
  Eli he ovat itse hyväksyneet mahdolliset kuolemantuomionsa joten mitä tässä on epäselvää tai epäinhimillistä ?

  Reply
 • 4.6.2019 at 21:58
  Permalink

  Odotan Suomen hallituksen vetoomusta siitä, että nämä ”voimavarat” saataisiin tänne täysihoitoon, kun sen sijaan isänmaallinen mies Thaimaassa perheineen ei saa minkäänlaista apua sikäläiseltä Suomen suurlähetystöltä kun Oikeusministeri Dan Koivuluoman mielestä ”natsi” joutaa kuolla sairauteensa ulkomailla.

  Toista olisi setalainen terroristi ahteriin vetäjä, hänelle varattaisiin 10 lentokonetta, joista ne 9 olisivat varalla lentäen rinnalla syystä, että jos vikaantuu niin on aina uusi jumbojetti vaihtaa ”valjaisiin”.

  Reply
 • 5.6.2019 at 12:45
  Permalink

  Mitä helvettiä? Hehän kuolevat marttyyreinä ja pääsevät PARATIISIIN NEITSYIDENSÄ LUOKSE!
  Sitähän he tahtovat!

  Reply
 • 28.7.2019 at 11:45
  Permalink

  Tämä on ainoa oikea suhtautuminen asiaan. Terroristitoiminnan pelote pitää olla sitä luokkaa että kukaan ei edes kuvittela saati sitten haaveile lähtevänsä terroristiksi. Ja ne jotka ovat lähteneet, voat lähteneet tieten tahtoen. Ja siitä saavat syyttää vain itseään.

  Niin että, se mikä toimii Ranskassa, se toimii myös Suomessa. Suomen oikeuslaitoksen ja päättäjien tulee tulla samanlaiseen lopputulemaan terroristeiksi lähteneiden kansalaisten kanssa: Tänne ei ole mitään asiaa.

  Ja samalla kertaa voitaisiin perata kaikki maassa asuvat ja oleskelevat henkilöt sekä valokuvata ja rekisteröidä sormenjäljet sekä hammaskartat ja tiedustella onko kyseisiä henkilöitä etsintäkuulutettu terrorismista. Saataisiin vähän puhdistettua niin väestön- kuin poliittistakin ilmapiiriä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.