Päätoimittajan palsta: Tuleeko eurovaaleista kidutuskammio demokratialle?

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys päättyi juuri ja vaikka ennakkoon äänesti muutama prosentti useampi kuin aiemmin, ei odotettavissa siltikään ole erityistä yleisöryntäystä vaaliuurnille. Valitettavasti demokratia toimii niin, että äänesti 100 tai 2,500 000 ihmistä, joku valitaan joka tapauksessa. Tässä asuu vaaran paikka, jonka toteutumisen jäljiltä voitolle jäisivät ne minun mielestäni haitallisimmat ainekset…

Lukuun ottamatta erästä eurovaaleja boikotoivaa suomalaista kommunistipuoluetta, jokaisella puolueella on ehdokkaita eurovaaleissa. Myöskin, lukuunottamatta Perussuomalaisia, mainittuja kommunisteja ja paria pienpuoluetta, jokainen puolue on erittäin EU-myönteinen. Kummallinen ristiriita tuleekin siinä vaiheessa, kun tarkastellaan äänestysintoa…

Ne puolueet ja näiden kannattajat, jotka äänekkäimmin vastustavat Euroopan unionia, myöskin näyttäisivät olevan kovimpaan ääneen eurovaaleissa äänestämistä vastaan. Sen sijaan Kokoomuksen, Keskustan ja muiden liittovaltiokiimaisten kannattajat ottavat suorastaan ilolla vastaan oikeuden äänestää kansallisvaltioiden tuhoamisen puolesta verenhimoisina rääkyvät, oman puolueensa vampyyrit parlamenttiin.

Kuten sanottua, joku valitaan joka tapauksessa. Suomella on parlamentissa 13 paikkaa ja Eu-kriittisistä ryhmistä on näillä näkymin menossa läpi kaksi MEPpiä. 11 jää jaettavaksi muille puolueille, kuten mainituille Kokoomukselle ja Keskustalle sekä SDP:lle, Vasemmistoliitolle ja Vihreille.

Puoli miljoonaa suomalaista äänesti EU-kriittisyyden puolesta eduskuntavaaleissa. Siitä tultanee jäämään kohtalaisen kauas. Perusteluksi tarjotaan, ettei EU-kriittinen halua tukea unionia äänestämällä europarlamenttivaaleissa. Sanon nyt vielä kerran: Joka tapauksessa joku valitaan. Joko demokratian ihanteen mukaisesti, mahdollisimman montaa ääntä kuullen, tai sitten harvojen valitsemina. Myöskin päätökset tehdään europarlamentissa sillä kokoonpanolla, joka sinne on äänestetty.

Oli Sinun mielestäsi demokratian välityksellä mahdollista vaikuttaa tai ei, joku valitaan ja päätökset tehdään. Juurikin siitä syystä tuet Euroopan unionia ja liittovaltiokehitystä parhaiten nimenomaan jättämällä äänestämättä.

Lopuksi huomauttaisin, että europarlamenttiin ollaan synnyttämässä suurta, ainakin hivenen muita terveemmin ajattelevaa ryhmää. Jokainen EU-kriittinen europarlamentaarikko on tuon ryhmän voitto ja jokainen ääni on yksi kivi lisää tuon ryhmän mandaatin perustuksiin. Mukana on ainakin Italia, Itävalta, Unkari ja todennäköisesti Suomikin, ainakin niiltä osin, kuin täältä parlamenttiin saadaan äänestettyä EU-kriittistä ainesta…

Petri Perta

Aiheeseen liittyvää:

12 thoughts on “Päätoimittajan palsta: Tuleeko eurovaaleista kidutuskammio demokratialle?

 • 22.5.2019 at 13:28
  Permalink

  Suomalaiset eivät ole saaneet tarpeekseen – vielä.

  Reply
 • 22.5.2019 at 14:40
  Permalink

  Pirkko Ruohonen-Lerner on Perussuomalaisten ehdokkaana EU-vaaleissa.
  Kertokkaapa miksi, jos ei tule vastausta, päätelmä on että persut ovat kaikki sinisiä soinisian opetuslapsia.

  Reply
  • 22.5.2019 at 14:52
   Permalink

   Työnny sinä siihen Soiniin ihan ite….

   Reply
   • 22.5.2019 at 15:01
    Permalink

    Hyvin vastattu:)

    Reply
   • 22.5.2019 at 15:25
    Permalink

    Kerro nyt miksi sininen ämmä on persujen eurovaaliehdokkaana.
    Turha teidän on alkaa päätänne aukomaan, todistatte vain olevanne vieläkin tyhmepiä mitä oletin.

    Reply
    • 22.5.2019 at 15:51
     Permalink

     Ei kuule kiinnosta jonku ämmän ehdokkuus. Miks et selvitä ite, kun tuntuu niin vaivaavan typerää päätäs.

     Reply
     • 22.5.2019 at 15:57
      Permalink

      Sinä et tiedä politiikasta mitään ja koitat päteä haukkumisella, arvaa huviksesi miltä se saa teikäläisen näyttämään.

  • 22.5.2019 at 16:50
   Permalink

   Lartsa myönsi ettei löydä virheitä NähtyOn -nimimerkin tekstissä. Muuten hän olisi huomauttanut niistä ad hominem -tasolle vajoamisen sijaan.

   Reply
 • 22.5.2019 at 15:28
  Permalink

  Itse odotan innolla vaalipäivää jotta pääsen äänestämään liittovaltio kehitystä vastaan.

  Reply
 • 22.5.2019 at 15:33
  Permalink

  https://www.vastarinta.com/jussi-halla-aho-kritisoi-ps-nuoria-vaestonvaihdon-vastustamisesta/

  ”Perussuomalaisten sionistinen puoluejohtaja Jussi Halla-aho on jälleen puukottanut puolueen nuorisojärjestöä selkään. Halla-aho on jo aiemmin kummastuttanut äänestäjiään. Hän on ilmoittanut olevansa valmis tinkimään maahanmuuttokysymyksestä, kannattavansa TTIP-globalistisopimusta sekä pitävänsä EU-eroa epärealistisena.

  Halla-aho on lisäksi kannustanut Perussuomalaisia Nuoria syrjäyttämään etnisyyden eli rotutaustan merkitystä painottavat järjestön johtohahmot. Tuorein yhteenotto puoluejohtajan ja PS-Nuorten välillä leimahti, kun nuorisojärjestö otti sosiaalisessa mediassa kantaa Euroopan unionin väestönvaihtopropagandaa vastaan.

  PS-Nuoret jakoi sosiaalisessa mediassa Euroopan parlamentin propagandakuvan, jossa kannustetaan äänestämään eurovaaleissa. Lisäksi kuvassa on pikimusta lapsiperhe, mikä oli EU:lta suora kannanotto rodullisen väestönvaihdon puolesta.”

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006114680.html

  ”Halla-aho osasta PS-nuoria: ”Nämä ihmiset ovat väärässä puolueessa””

  Reply
  • 22.5.2019 at 15:41
   Permalink

   Tuota ei näe kuolaavat Halal ahon sokaisemat lampaat.

   Reply
 • 22.5.2019 at 20:15
  Permalink

  Sarjassamme tyhmiä kysymyksiä!

  Se on jo sitä, sillä olemme vain kukonaskeleen päässä teloituskomppanjoiden kiväärien paukkeesta, jotka kuuluvat synkistä pimeistä metsistä ja hiekkaharjujen kumpujen yöstä.

  Uskallan lyödä siitä halpa hintaisen pääni pantiksi, koska aivan kuten leijonan pennustakin näkee jo pedon merkit on myös EU – tuo maolaisten ja riistokapitalistien epäpyhä ristisiitoslaitos – ollut jo ensiaskeleistaan lähtien ollut se Raamatun Ilmestyskirjan lohikäärme kymmenine päineen, joita kasvaa aina kaksinkerron lisää kun yhden pään katkaisee aiheuttaen ihmiskunnalle sen suurimmat vaivan ajat maailmanhallituksineen, joka korottaa itsensä Jumalan asemaan käyttänen saatanallista mielivaltaa tavalla, joka saavat siihenastiset hirmuhallitsijat ja totalistaristiset impeuriumit vaikuttamaan kuoripojilta sen rinnalla.

  Jo seuraavat neljä vuotta tietää yksinkertaisesti sitä, että lähes joka ainoa sielu, joka täällä haastaa riitaa mielivallan kanssa tulee istumaan polpon kuulusteluissa istuen samalla mielivaltaisen määrän viikkoja tutkintovankeudessa sanoistaan ja mielipiteistään, joita täällä uskaltaa esille tuoda tavalla, joka ”uusimman” lääketieteen nojalla velvoittaa ”tunnon tarkkoja” viranomaisia ja vakuutuslääkäreiden ”eettisellä” valalla ja rehellisyydellä psykiatrit määräämään psykiatriselle suljetulle osastolle määräämättömäksi ajaksi perusteltuna ”yhteiskuntarauhana” ja tietysti sillä ”arvopohjalla”, joka näin siloittelee tietä samalla tavalla paratiisiin kuin Neuvostoliiton lainehtivat viljapellot.,

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.