Google tarjosi ”muka-valeaborttiklinikalle” yli 120 000 dollarin rahoituksen mainontaan

Mediajätti Google on joutunut kiusalliseen tilanteeseen tarjottuaan yhdysvaltalaiselle Obria Groupille yli 120 000 dollarin ilmaisen rahoituksen Googlessa tehtävään markkinointiin. Obria Group on tiettävästi katolisen kirkon rahoittama terveydenhoitoalan verkosto, joka mainostaa tarjoavansa mm. aborttipalveluita.

Ongelma ei 2010-luvun aborttimyönteisessä ilmastossa olekaan aborteissa, vaan siinä, että verkosto pyrkii muun toimintansa ohessa puhumaan naisia ympäri, eli luopumaan aborttiaikeista. Todellisuudessa ongelma ei siis ole siinäkään, etteikö Obria Group tarjoaisi abortteja, vaan myöskin Obrian nettisivuilla kerrotaan abortin kuuluvan palveluvalikoimaan.

Katolinen kirkko ei hyväksy ehkäisyä eikä myöskään aborttia, joten verkoston rahoitustaustan huomioon ottaen tämä ei ole suurikaan yllätys. Obria Groupin toiminta on kuitenkin aiheuttanut mielipahaa mm. abortin kannattajissa. Markkinointia esimerkiksi pidetään harhaanjohtavana siksi, että googlessa esitetyissä mainoksissa on mainostettu nimenomaan aborttipalveluita, mutta tarjolla on kuitenkin ensisijaisesti ollut ”käännytys-keskustelua”.

Google joutui abortti-asian tiimoilta ensimmäisen kerran ristituleen jo vuonna 2014, kun abortin kannattajat huomasivat Obrian kaltaisten toimijoiden mainostavan sen palveluissa. Google itse on puolustautunut kertomalla tarjoavansa äänen monenlaisille mielipiteille ja näkemyksille.

Esimerkiksi Obria Groupille tarjottiin vuonna 2015 yli 120 000 dollarin rahoitus mainontaan Googlen palveluissa. Vuonna 2011 samainen yritys sai 32 000 dollarin kakun samaan tarkoitukseen. Google kertoo rahoittavansa voittoa tavoittelemattomia yhdistyksiä ja verkostoja laajalla rintamalla, eikä ota sinänsä kantaa yksin Obria Groupin tapaukseen.

Aborttikeskustelu on vellonut erityisesti katolisissa maissa voimakkaana viime vuodet. Abortin puolustajat näkevät, että naisella on oikeus päättää siitä, mitä hänen vartalossaan tapahtuu tai jää tapahtumatta kun taas abortin vastustajat näkevät usein abortin itsessään henkirikoksena tai muuten eettisesti arveluttavana toimintana. Kuten sanottua, esimerkiksi katolinen kirkko kieltää abortin.

Lähde: The Guardian, Washington Post

One thought on “Google tarjosi ”muka-valeaborttiklinikalle” yli 120 000 dollarin rahoituksen mainontaan

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.