Tulli takavarikoinut masennuslääkkeiksi naamioituja huumausaineita – Xanax ja Valium kannattaa ostaa apteekista

Tulli on takavarikoinut väärennettyjä lääketabletteja, jotka sisältävät hengenvaarallista U-47700 opiodia ja muita vaikuttavia aineita. Lääkeväärennökset on hankittu pääasiallisesti omaan käyttöön, mutta tullin mukaan on todennäköistä, että lääkeväärennöksiä on päätynyt myös laittomille markkinoille.

Tulli on takavarikoinut viimeisen kahden vuoden ajan erilaisia väärennettyjä lääketabletteja, joiden voi ulkonäön perusteella olettaa sisältävän alpratsolaami-nimistä bentsodiatsepiiniä. Alpratsolaamia käytetään masennuksen, ahdistuksen ja paniikkihäiriöiden hoitoon.

Tullilaboratorion tutkimuksissa lääketableteista on löydetty alpratsolaamin asemasta vaikutuksiltaan voimakasta ja hengenvaarallista U-47700-nimistä opioidia. Sen lisäksi, että mainittu U-47700-opioidi on tappavaa, sille ei ole minkäänlaista laillista sovellutusta. Tullin takavarikoimat tabletit jäljittelevät ulkoisesti muun muassa tuotemerkillä Xanax myytäviä lääketabletteja.

U-47700-tablettien lisäksi tulli on takavarikoinut myös muita väärennettyjä bentsodiatsepiinivalmisteita, jotka taas ovat sisältäneet toisia vaikuttavia aineita. Tullilaboratorion tutkimuksissa lääketablettiväärennöksistä on löydetty alpratsolaamin sijasta N-etyyliheksedroni-, diklatsepaami- ja etitsolaami -nimisiä muuntohuumeita, parkinsontaudin hoidossa käytettyä amantadiinia sekä kloorifeniramiini-, prometatsiini- ja syproheptadiini-nimisiä antihistamiineja. Suurin osa etitsolaami-muuntohuumetta sisältävistä lääketablettiväärennöksistä jäljittelevät ulkoisesti myöskin Xanax-tabletteja, mutta myöskin Valium-nimikkeellä myytäviä lääketabletteja.

Tulli kertoo, että lääkeaineväärennökset on ostettu esimerkiksi ulkomaisilta verkkosivustoilta ja ne on tuotu Suomeen posti- ja rahtilähetyksinä. Useimmissa tapauksissa tilaajana on ollut yksityishenkilö, joka on tilannut lääketabletteja lähinnä omaan käyttöön. On mahdollista, että suurempia väärennettyjä tablettieriä on tuotu maahan myös levitystarkoituksessa.

Lähde: Tulli

3 thoughts on “Tulli takavarikoinut masennuslääkkeiksi naamioituja huumausaineita – Xanax ja Valium kannattaa ostaa apteekista

 • 7.5.2019 at 14:24
  Permalink

  No, hyvä tuo sitten kaiketi oli, vaikka muutoin Suomi on ”avoin maa”. Mukaillen samaa kuin ”avoin kaupunki”, joka merkitsi sodassa sitä, ettei esim. Pariisi tehnyt mitään vastarintaa vaan antoi saksalaisten marssia kaupunkiin torvisoittokunnan tahtiin v. 1940 kesällä, jolloin Saksan armeija laittoi nippuun kuudessa viikossa Ison-Britannian siirtoarmeijan kuin Ranskankin Adolf Hitlerin suureksi riemuksi, että se sai hänet tanssahtellemaan onnesta.

  On päivän selvää, että ainoa oikea tapa suojella maata kuin maata rauhan aikana on rajavalvonta, joka on vielä mitoitettu nykyaikaa silmälläpitäen.
  Ja se on täyttä paskaa, että se maksaa maltaita. Päinvastoin, se maksaa tähtitieteellisesti enemmän kun sitä EI OLE!!!

  Reply
 • 7.5.2019 at 16:46
  Permalink

  Eivätkö ihmiset saa itseään viinalla tarpeeksi sekaisin kun pitää vetää nappeja ja huumeita?
  Toisaalta ovathan suvakit sekaisin pelkästä ideologiasta ilman apuaineita.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.