Lukijan kynästä: Voiko ilmastonmuutoksen käsittää?

Nykyään ei ole yhtä päivääkään ilman ilmastonmuutosta. Jokaisella jo lienee käsitys tästä globaalista ilmiöstä. Käsityksestä olisi kuitenkin syytä siirtyä käsitteeksi, jos todella haluaa ymmärtää.

Tiedon avulla ihminen kykenee luomaan käsitteitä jotka ovat oikeaksi todettujen tiedonjyvästen mielekkääksi kokonaisuudeksi koottuja todennettuja joukkoja tai järjestelmiä. Usein pelkkä lukukin voi olla käsite. Esim.Fibonaccin lukusarja josta tulee tarkoin määrätty suhteiden kokonaisuus eli kultainen leikkaus. Käsitteitä ovat Myös esim. fysiikan, kemian, matematiikan ja muiden kuonnontieteiden kaavat ja lainalaisuudet jotka ovat vahvoiksi todettuja käsitteitä joita kutsutaan laeiksi. Luonnonlaeksi.

Pitkän ajan kuluessa ihmiskunta on muovannut aikaisempien sukupolvien työn käsitteiksi. Ensin on joukko käsityksiä joista muovautuu käsite.Käsite ei kuitenkaan synny siten,että toistetaan koko ajan samaa mantraa. Minulla kuten varmaan monilla on kuitenkin tahto käsittää asioita olemassa olevien vallitsevien käsityksien lisäksi. Käsite on abstraktimpi kuin pelkkä käsitys. Aluksi esim. joukko tutkijoita tekee havantoja jotka ovat vielä käsityksiä. Sitten tulee herra Einstein ja määrittelee havainnot ja käsitykset uudella tavalla. Newtonin mekaniikka (1600-luku) korvautuu uudella (suhteellisuusteoria 1900-luku) ja uutta joudutaan todentamaan empiirisesti vuosikymmenet.

Uusi perustuu vanhaan joten haluaisin jollain tapaa käsittää ilmastonmuutoksen välittämättä vallitsevista uusista käsityksistä tai politiikasta. Se on vaikea paikka kun päämääränä on käsittämien käsitteellisesti huolimatta siitä että varsinkin suomessa media ja mm. Yle on ollut hyvin tehokas mikä tänä päivänä tarkoittaa sitä saamme tyytyä lähinnä agendaan ja vajailla tiedoilla mennään. Kysymys käsitteen käsittämisestä kuuluu myös filosofian alaan ja siitä on lukuisia julkaisuja mm. E.Fromm.

Ilmastonmuutoksesta on kehkeytynyt merkittävä poliittinen voima suomen poliittiseen järjestelmään. Minulla on käsitys siitä, että kyseessä on kuitenkin enemmän huoli maapallon yleisestä saastumisesta kuin pelkästä hiilidioksidista. Hiilidioksidista on muovautunut vain kärki. Tämä kärki tarvitaan, koska jo vuosikymmenet on puhuttu yleisesti maapallon saastumisesta.

On tullut aika erottua joukosta hiilidioksidin avulla. Koska politiikka on tullut mukaan, on syytä kuitenkin olla entistä kriittisempi. Perussuomalaisia parjattiin Soinin aikaan EU-kriittisyydestä siten,että sanottiin heidän vievän suomea takaisin -50 ja-60 luvuille. Olisiko nyt syytä kysyä samaa ilmastonmuutoksen asiaa ajavilta. Nimittäin nykyiaikainen elämänmuoto perustuu luonnonvarojen käyttöön eikä saasteilta voi välttyä ellei todella radikaaleja muutoksia tehdä.

Kuka siis haluaa vaihtaa paljon muoviosia sisältävän autonsa hevosiin ja kärryihin.Tai edes häkäpönttöautoon. Pitääkö mennä vieläkin pidemmälle aina höyrykoneisiin saakka. Vai tehdäänkö jossain merkittävä keksintö jolla pääsemme vapaamatkustajina luontoäidin siivellä uusissa valjaissa. Vai olemmeko kuin kissa Karvinen jo liian isoja uusiiin valjaisiin. Huomataan, että meillä on muuri vastassa eikä se ole se hiilidioksidi. Se on tämä aika jossa nykyaikaisen elämänmuodon on jatkuttava.

Mitä sitten tarkoittaa hiilinegatiivinen suomi? Kaikki orgaaninen elämä maapallolla nimittäin perustuu hiiliyhdisteiden kemiaan. Tarkoittaako hiilinegatiivisuus jollain tapaa elämän rajoittamista vai vedetäänkö tässä hallitustunnustelussa jokin mutka suoraksi? Voiko kakusta haukata palan joka on isompi kuin itse kakku. Jos liika hiili on pahasta niin eikö vastaavasti liian vähän hiiltä ole myös pahasta? Yhteiskunnan koheesion kannalta ei ole hyvä jos tavoitteet ovat liian paljon suurempia kuin todellinen kantokyky. Poliittinen sovinnaisuus ei näin lisäänny vaan heikkenee ilman realismia ja todennettuja käsitteitä.

Jari Vuorinen, Tekn.Yo, AMK.Lohja.

17 thoughts on “Lukijan kynästä: Voiko ilmastonmuutoksen käsittää?

 • 7.5.2019 at 11:00
  Permalink

  Ilmasto muuttuu kaiken aikaa. Nyt on kevät sitten tulee kesä, syksy, talvi ja taas kevät.
  Vihervasemmisto, kokoomus, keskusta, rkp ja jopa kd ovat sitä mieltä että ilmaston muutosta vastaan tulee taistella lopettamalla kuluttaminen ja tuottaminen. On maattava kotona räkimässä kattoon. Väitän että silti ilmastonmuutos jatkuu ja kierää kiertämistään. Ei lopu kevät eikä kesä eikä syksy eikä talvi, mutta ihmiset kuolevat.

  Reply
  • 8.5.2019 at 17:24
   Permalink

   Shokki – mitä tapahtui viime kesänä?

   Ei pilviä, josta johtui että auringonvalo pääsi suoraan maahan asti ilman esteitä. Toisin sanoen, väitetty hiilidioksidi ei imenytkään auringon lämpöä matkalla alas, vaikka sitä oli yhtä paljon kuin muutenkin.

   Pilvet eli vesihöyry onkin oikean aikuisten verifioidun tieteen mukaan yhä vahvin kasvihuonekaasu.

   Kuten tiedät. Pilvinen sää talvella – yleensä leutoa, lämpö ei pääse avaruuteen. Kirkas sää talvella – paukkuvat pakkaset – taivaalla ei ole mitään estämässä lämmön karkaamista avaruuteen. Toisin sanoen – hiilidioksidi ei sitä lämpöä sido tai estä poistumasta ollenkaan verrattuna vesihöyryyn.

   Menikö perille? Jos ei, olen ”sanaton”.

   Videolla huumoripitoinen ilmastovouhottajien debunkkaus:

   youtube.com/watch?v=KazGXAqgkds

   The Sun Also Warms: Dr. Willie Soon Shows the Sun-Climate Connection

   Reply
 • 7.5.2019 at 12:16
  Permalink

  Maan magneettinen pohjoisnapa on minun elinaikanani siirtynyt kovaa vauhtia Kanadasta Siperian suuntaan. Siirtymisen vaikutuksesta ei ole tarkkaa tietoa.
  Vaadin, että maailman kaikki magneettikompassit on heti hävitettävä tuon siirtymisen lopettamiseksi!

  Reply
 • 7.5.2019 at 12:18
  Permalink

  Ajatelin ola hiljaa mutta ämä on jo niin nauretavaa yle propagandaa ettei mitään rajaa

  mietikää lööppiä jossa ei kerrota että nämä henkilöt ovat ENTISIÄ obaman hallinon syytäjiä

  yle kirjoitaa lööpp kuten kaiki muutkin suomen valtamedian julkaisut

  kuin he olisivat nyt virkaa tekeviä ihmisiä
  Entiset Obama häivytetään

  kun tehdään mielikuva propaganda journalismia vastuulisesti

  MIETIKÄÄ TÄTÄ LÖÖPPIA ,ISSÄ SANA ENTISET

  mILLAISTA MIELIKUVAA NÄMÄ YLE PROPAGADISTI LUOVAT

  Oikeusoppineet: Trumpia vastaan olisi jo nostettu syytteitä,

  jos hän ei olisi presidentti

  Jo yli 450 syyttäjää on allekirjoittanut kannanoton,

  SIIS *ENTISTÄ*MITÄ EI KERROTA
  Paitsi jutun sisällä yhdellä lausella

  jonka mukaan kuka tahansa toinen henkilö olisi saanut vastaavista teoista syytteet oikeuden estämisestä.

  Kuka tästä YLEN vihreästä paskasta haluaa enään maksaa pakkoveroina penniälään

  Ehdotus Muutakaa ne yle liput viher punaisen värisiksi

  ja kertokaa esitelysänne että medianne on puna viher vasuri ääri mielipiteiden pyhättö

  ja teille YLELLE ei pääse kuin pesunkestävät liberaali vasurit jäsen kirjoilaan töihin

  nykyään pitää myös olla miellumin vihreä homo islamisti oikeisto populismin oikea viholinen
  valmiina yöllä ja päivällä demonisoimaan kansan enemistön mielipiteet
  myös nykyään suomessa

  tai siihen koulutetan ylen sisäisessä diktatuurissa

  joas et suostu kenkää tulee
  mutta taas akendan ääri valheista jutuista sitä ei saa kirveläkään

  kuten johanna vehko todistaa vasemmistolaisena objektiivisena free lanser toiimtajana

  kun journalisti liitto puolustaa häntä
  he puolustekevat extreme vasuri feminismiä vasemmistolaista umpi politisoitunutta journalismia

  Reply
 • 7.5.2019 at 13:05
  Permalink

  koska suomen valtamedian vihervasuri liberaali KULTTI

  Alkaa suunitelemaan hurmaava jouko itsemurhaa

  populistien vallatua alaa

  vinkki suomen valta journalistit

  uskon lahkoon verratavalle

  hyvä veli pimittämis maailman asioiden vääristämis
  omassa harha kuplasaan elävälle kultille

  kuten
  Jonestown-nimisessä eristäytyneessä maatalousyhteisössä elänyt lahko teki joukkoitsemurhan 1978.

  Reply
 • 7.5.2019 at 13:33
  Permalink

  Rajusti pelkistettynä kyse on siitä, että talousjärjestelmän ekspansiivinen luonne on ylittänyt luonnon kantokyvyn. Ongelma tulisi korjata talousjärjestelmää järkeistämällä, kuten poistamalla siitä aikasidonnaisen korkoa korolle periaatteen ensisijaisuus kaikessa ihmistoiminnassa. Tämän jälkeen luonnovaroja rasittava talous asettuisi uusiin uomiinsa aivan luonnollisesti.

  Mutta, koska talouden fundamentteihin ei haluta puuttua, pyritään sen aiheuttamaa kuormaa luonnolle hillitsemään ulkoisen, fyysisesti mitattavan tai arvioitavan suureen eli hiilidioksidin avulla. Näin talouden on määrä asettua sellaisiin uomiin, joka on nykyisten valtapiirien edelleen hyödynnettävissä. Sen korkorahan, jonka pankit tai verottaja saivat ennen itselleen talouden ekspansion ja luonnovarojen ”ryöstön” kautta, nuo toimijat ohjaavat itselleen nyt ilmastoverotuksen ja päästökauppamekanismien kautta. Samalla voidaan laajentaa hallinnon kansalaisia kohtaan kohdistamaa kontrollointia. Myös monet firmat hyötyvät, koska nykyiset, sinänsä hyvin toimivat järjestelmät, tuotteet ja palvelut on vaihdettava hiilineutraaleihin.

  Reply
  • 7.5.2019 at 17:58
   Permalink

   Juutalaiset eivät suostu missään nimessä luopumaan ylikansallisesta koronkiskonnasta, sillä se on primääri osa heidän pahuuden kulttia. Myös kaiken luonnollisen ja rakentavan, kauniin ja ylevän tuhoaminen on heille rakasta puuhaa. Suomessakin ovat jo pitkällä, kun tuholaiset marssitettiin maahan sionisti-roistojen hurratessa anno 2015, maanpuolustuksen kantaessa hyökkääjien laukkuja.

   Jos ei kansa väkisin siirry korottomaan omaan, itse hallinnoimaansa valuuttaan, ei planeetan kestokyvyn suhteen tulla saamaan aikaan yhtään mitään. Bruttokansantuotteen pitää mieluiten aina kasvaa, ja kulutus, ja maapallon tuhoaminen vauhdittua, jotta alati lisääntyvän velan ja lisääntyvän korko-osuuden suhteen voidaan pysyä edes teoriassa siedettävällä tasolla.

   Ajatteleva ihminen tietysti ihmettelee miksi Suomi-neito antoi koko kassakirstunsa vieraalle roistolle, ja anelee tätä olemaan kohtuullinen kassakirstun entistä hallinnoijaa kohtaan.

   Reply
   • 13.5.2019 at 06:20
    Permalink

    Velka-ase paukkuu nyt kovilla Italiassa koska juutalaisten bolsheviikki-rahanvaihtajien mielestä siellä on hirveitä toisinajattelijoita vallassa, jotka jopa estävät muukalaisia hukkumasta Välimerellä olemalla ottamatta niitä vastaan, jolloin tulijavirta heikkenee.

    Juutalainen rahoituslaitos veti sisään satojen miljoonien luotot kertaheitolla rankaisuna väkivallan tehokkaasta torjumisesta maahanmuuttopolitiikkaa isänmaalliseen suuntaan muuttamalla.

    Reply
 • 7.5.2019 at 14:29
  Permalink

  Otsikon kysymykseen on helppo vastata.

  Nuori, varsinkin lapsi voi käsitttää ilmastonmuutoksen, koska ainoa tieto, mitä hänellä on, on saatu koulusta, telkkarista tai lehdistä.

  60 vuotta eläneelle käsittämien on vaikeaa, varsinkin jos hänellä on kohtuullisen hyvä muisti, jota propaganda ei ole muutellut. Vanha ei voi käsittää ilmastonmuutosta, koska se ei ole hänen havaintoihinsa sopiva.

  Reply
  • 13.5.2019 at 09:26
   Permalink

   Vanha nimenomaan voi käsittää ilmaston muutoksen koska hän / minä muistaa leudot kesät , kauniit tyynet kesäillat, sadetta sopivasti , normaalit ukkoset ei maailmanlopun myrskyjä. Silloin ei paahtunut vanhuksia helteessä hengiltä.
   Mutta itse ymmärrän sen siltä kannalta että kaikki mitä ihminen on tehnyt teollisuus aikana vaikuttaa tuhoomme. Ei pelkästään hiilidioksidi. Tai itse asiassa en usko että siihen ollenkaan vaikuttaa hiilidioksidi mutta se on kiva aihe otsikoissa ja menee kansalle paremmin jakeluun ja sillä voi helpommin rikastua.
   Oikea syy on ydinpommit ja lentoliikenne. Ydinpommeja räjäyteltiin 1950-1980 luvuilla satoja tai tuhansia. Sitä eivät nykynuoret tiedä eivätkä osaa ajatella että kaikki se lämpöenergia ja miljardit asteet jäi ilmakehään ja muutti sitä. Kaikki etenee siis eksponentiaalisesti ja siksi muutos huomattiin vasta äkisti äskenvaikka siitä varoitettiin jo kymmeniä vuosia sitten.
   Jos ajattelee, että ilmakehä muodostuu kerroksista. Niillä on jopa nimet, stratosfääri sun muut. Niin tuo kerrosten tasapaino on tuhoutunut. Siksi myrskyt ovat kauheampia ja kuivuus valtaa alaa koko maapallolla. Alin ilmakehän kerros ei enää pidätä kosteutta koska kaikki metsät on tuhottu. Eikä ylempänä olevat kerrokset enää eristä ja suojaa auringon poltolta.
   Näin ILMASTON muutos on helpompi ymmärtää ja myös se ettei ihminen enää pysty sitä peruuttamaan koska ihminen ei kykene korjaamaan ilmakehän kerroksia.
   Mutta ahneet haluaa rikastua vielä maailmanlopun kynnykselläkin siksi ne keksii aiheeksi hiilidioksidin ja sen seurana lakeja ohjaamaan rahaa heille itselleen.

   Reply
 • 7.5.2019 at 14:44
  Permalink

  Ilmastonmuutos on HUIJAUSTA. Täyttä huijausta, koska se on niin abstrakti käsite ja siksi sopiva politiikoille syystä, että sillä voidaan tehdä huoletta politiikkaa jäämättä koskaan kiinni ja josta voi puhua ummet ja lammet joutumatta koskaan kiinni. Tai jotuuhan siitä, mutta 30-vuoden päästä, mutta voi kertoa silmät kirkkaina sen ettei ollut ainut, joka siihen uskoi.

  Ilmastonmuutos on keppihevonen sille, että verot ja maksut voidaan nostaa pilviin, jotka sitten kanavoidaan globalistien konnankoukkuhin. Näkyvimpänä haittamaahanmuutto ja kansanvaihto sekä ns. ”halpatyövoiman” hankkiminen tilanteessa, jossa oman maan työttömyys on ilmiselvää eikä taaskaan tuulesta temmatusta ”työvoimapulasta” ole reaalimaailmassa tietoakaan.
  Aivan yhtä hyvin politiikot voisivat vouhkata siitä, että Suomi tarvitsee pohjoisnavalta lisää lunta talvella, koska sitä on liian ”vähän”.

  Lisäksi EU on täynnä mielipuolisia puolihulluja sekä elitistejä, jotka ovat omissa maailmoissaan rakentaessaan ”uutta Germaniaa” samalla kun eurooppa ympärillä raunioituu henkisesti ja kouristelee yhä lisääntyvän turvattomuuden lisääntyessä, joka johtuu haittamaahanmuutosta, mikä samasta syystä aiheutta entisten länsimaisten demokraattisten kansalaisten oikeuksien maahanpolkemisen tavalla, joka rajoittaa sananvapautta, kokoontumisvapautta, oikeutta toimia yhteiskunnallisesti politiikan avulla toisin kuin mitä valtavirtaiset muut puolueet harjoittavat tavalla, joka on yksiselitteisen rasistista omaa kansaa kohtaan niin, että poliisilaitos ja vielä maan armeijakin ovat suunnatut omaa kansakuntaa vahingoittamaan ei sen oikeuksia, terveyttä ja henkeä suojelemaan aivan kuten kävi Kiinassa v. 1989 Tiananmenin aukiolla opiskelijamielenosoitusten aikana käyttämällä maan armeijaa, jonka sotilaat ampuivat ja ajoivat panssarivaunuilla demokratiaa vaatineiden opiskelijoiden ja työläisten yli.

  Jo Jean-Claude Junckerin ilmoitus siitä, ettei ainutkaan kansallismielinen politiikko tule saamaan komissaarin paikkaa EU:ssa on vain alkusysäys sille mitä tulee tapahtumaan lähitulevaisuudessa sen toimesta, joka noudattelee täysin sitä samaa, joka tapahtui Kiinassa.

  Reply
  • 7.5.2019 at 18:06
   Permalink

   Ympäristöstä huolissaan olevat ilmastonmuutos-hysteerikot mielestään johdonmukaisia. Sen huomaa kun he massatuovat etelän levottomia roskaamaan ja tuhoamaan kaiken, samalla vaahdoten päästökaupoista, muovikassien kieltämisestä ja autoilun kriminalisoimisesta.

   Kohta joudumme polttamaan puita hurjia määriä, koska yhteiskuntajärjestelmä ei enää kykene ylläpitämään korkean teknologian infraa. Saasteet tuhoavat jo 20% maailman vehnäsadosta. Silti ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä vouhottavat haluavat lisää rajusti lisääntyviä saastuttajia koko Eurooppa täyteen. Mielellään Venäjä myös, mutta siellä paikallishallinto on vielä eri mieltä.

   Reply
 • 7.5.2019 at 16:21
  Permalink

  ”How Banking Families – the CABAL – Robbed You of Your Future:

  Väitetään Uuden maailmanjärjestyksen (NWO) pääarkkitehdiksi katsotun H.Kissingerin sanoneen seuraavat kolme lausetta:
  ”who controls the food supply controls the people; who controls the ENERGY can control whole continents; who controls money can control the world.”

  Seuraavassa on PowerPoint-esitys, jossa aiheena on ”NIKOLA TESLA, MAXWELL, EDISON, JP MORGAN, FREE ENERGY AND THE LAWS OF PHYSICS”:
  https://www.hopegirlblog.com/wp-content/uploads/2016/02/Peoples-Free-Energy-Show-Slide-Ep-One-History-is-Written-By-the-Winners.pptx

  Tässä on yksi esimerkki lukemattomien vastaavanlaisten joukosta, millaisin menetelmin em. ’cabal’ pitää öljyyn/hiileeen pohjautuvan tosiasiallisen energia-monopolin hallussaan, joka puolestaan mahdollistaa saman cabalin alullepaneman ja ylläpitämän SUUREN ILMASTOHUIJAUKSEN:

  ”Inventor of ‘Free Energy’ Electrical Generator: “I’ve Been Poisoned Several Times””,
  https://www.collective-evolution.com/2018/07/02/inventor-of-a-closed-path-homopolar-electrical-generator-ive-been-poisoned-several-times/

  Koska tuolla cabalilla on käytössään suunnattoman suuret rahavarat, niin se pystyy vaientamaan esim. suuret autojenvalmistajat valmistamasta täysin päästöttömiä ”free energy”-autoja – keinovalikoimaan kuuluvat myös esim. kiristys ja murhat.

  Reply
  • 7.5.2019 at 16:24
   Permalink

   ’Free energy’ = täysin päästötön energia, jonka käyttöönotto mm. veisi pohjan pois em. cabalin ylläpitämältä suurelta ilmastohuijaukselta – ja käytännössä melkein ilmainen energia mullistaisi maailmantalouden.

   Milloinkahan yliopistoissa alettaisiin opettaa James Clerk Maxwell’in yhtälöitä alkuperäisessä täydellisessä muodossaan eikä nykyisenä, aikoinaan cabalin toimesta ’tyngäksi’ typistetyttynä kokoelmana (ks. em. PowerPoint-esityksestä erityisesti osia 14-17)?

   Ks. myös ””TAKING THE RED PILL” THE REAL MATRIX, PART 1″, https://www.newswithviews.com/Yates/steven.htm
   Suomeksi käännettynä: http://www.magneettimedia.com/todellinen-matrix-osa-1/

   Reply
 • 7.5.2019 at 18:18
  Permalink

  Itse käsitän ilmastonmuutoksen siten, että joku muuttaa tai matkustaa toisenlaiselle säävyöhykkeelle. Hiilineutraali Suomi taasen ei voi tarkoittaa muuta kuin tilannetta, jossa koko maasta on tuhottu kaikki elämä. Näin olen nämä aina ymmärtänyt ja mihinkään outoon uuskieleen en taivu

  Reply
 • 10.5.2019 at 20:03
  Permalink

  YLE uutiset kertoi hauskan uutisen urheiluruudun ja säätietojen väliin.

  Merikotkia on nyt niin paljon että ne alkavat jo tappelemaan reviireistä, mikä YLE:n uutisen mukaan johtaa lintukuolemiin. YLE kertoi myös ratkaisun ongelmaan – lintujen tappaminen metsästämällä.

  Reply
  • 13.5.2019 at 09:28
   Permalink

   Näinpä. Mä huomasin saman uutisen. Kertoo kaiken toimittajien älykkyydestä ja sellaisilta meidän tulee ottaa vastaan uutisointia !!

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.