”Jokaisen taistelijan henkivakuutus”, suomalainen rynnäkkökivääri koki päivityksen

Kotimaisten, jokaiselle varusmiehenä palvelleelle tuttujen RK62 -rynnäkkökiväärien käytettävyyttä on puolustusvoimien mukaan parannettu modernisoinneilla kahden viime vuoden aikana. Uudistetut rynnäkkökiväärit otetaan nyt käyttöön varusmieskoulutuksessa kaikissa Puolustusvoimien joukko-osastoissa. 

Vuonna 2015 käynnistetyn rynnäkkökiväärien modernisointityön tavoitteena on ollut parantaa aseiden käytettävyyttä ja lisätä niiden käyttöikää. Puolustusvoimista kerrotaan keskeisimpien aseisiin tehtyjen parannuksien olevan aseen perän säädettävyys erikokoisille ampujille ja yhteensopivuus taistelijan varustuksen kanssa sekä modernit liityntäpinnat optiikan ja lisävarusteiden kiinnittämiseen.

7.62 RK 62M -rynnäkkökivääreihin on uudistuksessa vaihdettu teleskooppisesti säädettävä perä, uusi vaihdin, optisen tähtäimen jalusta sekä taktinen kantohihna. Lisäksi M2 ja M3 -malleihin on vaihdettu kädensuojus ja liekinsammutin. Kaikki aseet varustellaan optisin tähtäimin.

Modernisointi on aloitettu Kaartin jääkärirykmentissä 2011, ja aseen eri versioita on kokeiltu Maavoimien eri joukko-osastoissa ja Ilmavoimissa. Puolustusvoimat hankki rynnäkkökiväärien modernisoinnin kotimaiseltaMillog Oy:ltä ja hankinnan kotimaisuusaste onkin korkea, 80%.

Modernisoidun rynnäkkökiväärin päämallit ovat RK 62 M1 ja RK 62 M2. Molemmissa on kiinnitysmahdollisuus optiikalle ja yleisimmille lisävarusteille. M1-malli on yleisin ja tarkoitettu ensilinjan jalkaväkijoukoille. M2-malli on uudella liekinsammuttimella ja kädensuojuksella varustettu, rakennetun alueen taisteluun optimoitu versio. Uuteen liekinsammuttimeen on mahdollista liittää murtojarru esimerkiksi rakennusterästen ampumalla katkaisemista varten.

– Rynnäkkökivääri on jokaisen taistelijan keskeisin työkalu ja henkivakuutus taistelukentällä. Jalkaväkemme aseistuksen selkärangan ovat jo yli 50 vuotta muodostaneet kotimaiset RK62-rynnäkkökiväärit, joiden uudistuksessa olemme säilyttäneet aseen toimintatavan ja ampumatarvikkeen. Modernisoinnilla Puolustusvoimat on jatkanut tarkan ja luotettavan kotimaisen rynnäkkökiväärin käyttöä jalkaväen etulinjassa pitkälle 2030-luvulle. Samalla on mahdollistettu optisten tähtäimien ja uudenaikaisten apuvälineitten käyttöönotto erityisesti pimeätaistelukyvyn kehittämistä ajatellen, kertoo jalkaväen tarkastaja eversti Rainer Peltoniemi.

Rynnäkkökiväärin kehittämistyö liittyy käynnissä olevaan Taistelija-hankkeeseen, jossa parannetaan taistelijoiden tulivoimaa, suojaa ja liikkuvuutta sekä tilannetietoisuutta.

Rynnäkkökiväärien modernisointityön kokonaisarvo on ollut noin 12,6 miljoonaa euroa, kotimaisuusaste jo mainittu 80 prosenttia hankinnan kokonaisarvosta ja työllistävä vaikutus 50 henkilötyövuotta kotimaista työtä.

Lähde: Puolustusvoimat

14 thoughts on “”Jokaisen taistelijan henkivakuutus”, suomalainen rynnäkkökivääri koki päivityksen

 • 26.4.2019 at 10:16
  Permalink

  Uusimmassa mallissa myös kätevä olkatuki ja koukku, jonka avulla sotilas voi kantaa useita ”pakolais” kasseja kerrallaan.

  Reply
 • 26.4.2019 at 11:41
  Permalink

  Kas, kun ei päivitetty ja Nato-kaliberille sopivaksi. Nyt on Torsti mokannut.

  Reply
 • 26.4.2019 at 12:17
  Permalink

  rynkystä tehtiin varmaan runkku

  Reply
 • 26.4.2019 at 12:18
  Permalink

  Soveltuu varmaan kunniakansalaisten suojeluun kapinoivia kanta-asukasorjia vastaan?

  Reply
  • 26.4.2019 at 14:01
   Permalink

   EU-armeija tulee sitä varten, ei kukaan viitsi omiaan ampua. Pakolaisille taas ei voi aseita antaa, koska niistä ei oikein tiedä, kenet ampuvat.

   Reply
 • 26.4.2019 at 17:44
  Permalink

  No, kunhan käyttävät sitä, eivätkä kanna maahantunkeutujien laukkuja!!!

  Ja vielä sodan jälkeen naureskeltiin pilkallisesti ”Karjalan poikkijuoksusta”!

  Reply
 • 26.4.2019 at 18:11
  Permalink

  Rynkky on hyvä ja tarkka ase perustoimintaan, eli vihollisen niittämiseen avotähtäimellä yksittäis laukausilla.

  Reply
 • 26.4.2019 at 20:48
  Permalink

  Joku on tehnyt tällaisen. Siinä lauletaan sarjatulesta ym.

  Reply
 • 26.4.2019 at 22:26
  Permalink

  Vuonna 1976 ammuin ilman optisia tähtäimiä olikohan se 3 x 3 kohdistuksilla 92 maalitauluun. Kyllä se vissiin tositilanteessa olisi aika hyvin kaaliin osunut. Kyllä nämä rynkyt oli jo silloin aika napissaan.

  Reply
 • 27.4.2019 at 02:37
  Permalink

  Entinen pääministeri Juha Sipilä ja entinen sisäministeri Petteri Orpo päästivät Suomeen yli 30 000 matua sieltä jostain Afrikasta ja Lähi-idästä. Näiden joukossa on tuntematon määrä raiskaajia, murhaajia, terroristeja.

  Nuo rynkyt eivät vakuuta meidän henkiä kun maahan päästetään terroristeja jotka tekevät tällaista jälkeä:

  (varoitus, sisältää karmeaa kuvamateriaalia Sri Lankan terrori iskuista K-18)

  Reply
  • 27.4.2019 at 11:46
   Permalink

   Video poistettu, kuinkas muutenkaan. Muutenkin ollaan radiohiljaisuutta virittelemässä tapauksen johdosta eikä kristittyjen massasurmaaminen kiinnosta ketään, koska on ikäänkuin normitoimintaa. Hesari uutisoi näyttävästi senkin, että maailmalle oli uutisoitu liian suuri uhriluku ja sitä korjailtiin alaspäin. Toimittajan riemu asiasta paistoi jutusta läpi. Ei suinkaan siksi, että kristittyjä olisi kuollut vähemmän, vaan siksi, ettei asiasta tarvitse tehdä niin suurta numeroa ja koko juttuun voidaan liittää vähättelyn jälkimaku.

   Reply
 • 27.4.2019 at 17:34
  Permalink

  https://www.eurocanadian.ca/2019/04/what-makes-one-percent-think-they-will-escape-chaos-they-have-made.html

  he richest man in Denmark, Anders Holch Povlsen, and his wife, have just suffered an unimaginable tragedy; three of their four children were killed in the Muslim-organized bombings in Sri Lanka.

  Kiltämättä en sääli pätkääkään oman rotunsa pettänyttä! Sai mitä tilas! Yleensä nämä terroristi teot osuvat viattomiin ja tällä kertaa osote oikea! Mutta nämähän tiedetysti uhraa NWO takia vaikka omat lapsensa!!

  Kun valittu kansa eli saatana käskee! Sairasta porukkaa globalistit, mutta ymmärtäähän tuon tavallaan massojen tyhmyyden ja aivopesun kuilu näyttää olevan pohjaton!! Omassa kuplassakun on niin mukava elää! Holokaustit ”terrorismi” cia, mossad m16 kgb ym. rahajärjestelmä ym muut kun joko pelottaa totuus tai sit liian laiska uhraamaan POSSEN JA SALKKAREIDEN katsomiselta edes vähää aikaa näiden asioiden tutkimiseen!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.