Reijo Tossavainen: Persujen pitää voittaa loppukirissä nukkuvien puolue

Sanotaan, että gallupit eivät äänestä. Se toki pitää paikkansa. Yhtä hyvin pitää paikkansa arvio, että gallupit kertovat parhaiten muutoksien suunnan.

Desimaalipilkun paikkaa gallupit eivät todellakaan kerro. Nyt muutokset ovat olleet niin rajuja, että pieni välitilinpäätös on paikallaan.

Tässä ensin tilastotietoa eli HS-gallupin puolueiden kannatusten muutokset %-yksikköinä joulukuusta 2018 huhtikuulle 2019 eli neljän kuukauden aikana: SDP -1,9, Kok -1,9, Kesk -1,2, Vihr. -1,4 eli yhteensä -6,4. Samana aikana Perussuomalaisten kannatus noussut saman verran eli +6,4 %-yksikköä eli noin 75 %. Hämmästyttävän iso ja hyvin merkittävä muutos.

Suunta jatkunee vaalipäivän iltaan saakka. Ja koska perussuomalaisten kannatuksen kasvu on jatkossakin jostakin pois, niin hyvin todennäköisesti kokoomuksen ja erityisesti demareiden kannatus laskee, sillä niin sekavia ja punavihreitä demareiden puoluejohdon näkemykset aivan viime aikoina ovat olleet.

Kaikesta seuraa, että vaalien kärkikolmikko lienee hyvin lähellä toisiaan. Siksi voittajan ja samalla pääministeripuolueen nimeäminen on nyt vain arvailua.

PS-kannatuksen raju nousu ei selity yksin maahanmuuttopolitiikalla. Suuri merkitys on esim. ilmastonäkemyksillä ja muilla kannanotoilla. Ne ovat sekä perinteisen median että somen kautta saaneet aiempaa paremmin julkisuutta. Toki myös Halla-ahon ja muiden puolueen johtohenkilöiden esiintyminen on ollut vakuuttavaa. Ja mikä tärkeintä, puolueen kenttäväki on jaksanut uurastaa.

Perussuomalaisten suurin poliittinen vastustaja on nukkuvien puolue. Siksi vaalitaistelun loppuvaiheessa kannattaa keskittyä ihmisten patisteluun vaaliuurnille.

Äänestetään Suomi takaisin. Nyt se on mahdollista.

…………….

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

 

8 thoughts on “Reijo Tossavainen: Persujen pitää voittaa loppukirissä nukkuvien puolue

 • 9.4.2019 at 20:34
  Permalink

  Perussuomalaiset voittavat megajytkyn. Halla-ahosta tulee pääministeri.

  Reply
 • 10.4.2019 at 07:16
  Permalink

  Hyvä Perussuomalaiset!
  Myös Seitsemän tähden liike saa edustajia ja mikä parasta, ILJA JANITSKIN pääsee eduskuntaan!
  Alkaa ennennäkemätön taivastelu ja hulabaloo.
  Suvakeille tulee hätäpaska housuun.

  Reply
 • 10.4.2019 at 11:07
  Permalink

  Se on juuri näin. Ne jotka on kypsyneitä politiikkaan tulisi äänestää juurikin nyt PS:ää. Edes mahdolisuus siihen, että jatkossa ei tarvi olla kypsänä päättäjiin.

  Kokkareiden ja SDP:nkin kannattajat ovat kyllä innolla äänestämässä, nukkuva ääni on tolkun ääni joka jää kuulumatta!

  Reply
 • 10.4.2019 at 12:33
  Permalink

  Totta ”töriset”!

  Sillä ne äänestysoikeuden omaavat äänestäjät, jotka jäävät kotiin ”kääntämään kylkeä” potien ”äänestys -masennusta” kuka mistäkin syystä. Aiheuttaa ainoastaan sen ”poliittisen ilmaston” muuttumattomuuden siten, että tämänlainen käytös sataa kohtisuoraan valtapuolueiden laariin tavalla, joka varmistaa sen, ettei mikään muutu kuin sikäli, että Suomen ja etenkin suomalaisen kansakunnan osalta syöksykierre syvenee niin syväksi, ettei ”henkiinjääneitä” ole ainuttakaan punaniskaa, joiden suurin uhka tälle maalle on saunoa lauantaina ja vielä ”vaarallisimpien” keskiviikkonakin huipentuen aina kesäiseen nimikko -mökkikauteen siten, että tämän luvan perästä sorretun kansanryhmän ”väkivaltaisuus” saa sellaiset mittasuhteet, että läiskivät vielä itseään joko vihdalla tai vastalla ”terroristi -murteesta” riippuen ja päättäen vielä tuon vihateon istumalla läskit esillä saunan verannalla kittaamassa saunakaljaa, joka tunnetusti voitelee ”vihapuhe-elimen” notkeaksi käyttää kunhan tuota ”linimenttiä” vain nautitaan tarpeeksi paljon, sillä ei ne autotkaan ennen wanhaan aivan pienellä ”ryypyllä” käynnistyneet tuottaen sankan mustan savun ja sangollisen karstaa, mutta eipä silloin ollut vielä vihreitä ”tolppa-apinoita” kiipeilemässä pitkin parlamentin jyhkeitä pilareita parantaakseen maailmaa ja sen ilmastoa, joka tekee tenän minä hetkenä hyvänsä aivan samoin kuin 1970-luvulla loppuivat fossiiliset polttoaineet energiakriisin muodossa kuten eräs suljetulta osalstolta karannut ”Rooman klubi” piirteli klubiaskin kanteen piirteli ja ”ennusti tulevaisuutta”, joka on tunnetusti helppoa, kunhan valtamedia, poliitiset johtajat, joilla on tunnetusti herneen kokoiset aivot sekä koulu -pissikset saadaan vain asian taakse huutamaan sitä sun tätä ja lintsaamaan koulusta ”hyvän asian puolesta”, josta ennen wanhaan ”karahti” jälki-istuntoa tai huomautus vahemmille siitä, että piltti on tainnut tulla ”isäänsä tai äitiinsä” kun koulunkäyti ei maistu. Ei siinä silloin auttanut edes kertomukset siitä, että oli koulutiellä nähnyt enkelin, jolla oli viesti ylhäältä alas. EI! Päinvastoin aikoina, jolloin pappi paheksui serurakuntaansa, eikä päinvastoin julistettiin tuo Jumalan pilkaksi ja vakavalla asialla leikkiä tehden kun tänä päivänä ei edes Luojaansa pilkata, mutta sen sijaan ”uskontoa” ja ”kansanryhmää” vastaan kiihoittua syystä, että he ovat ottaneet tavaksensa murhata ja raiskata surkeassa ja hädänalaisessa asemassaan siinä, missä siisti ihminen vaihtaa sukkiaan ja niin se mätä hallinto ja sitä seuraava poliittinen poliisikin asiaan suhtautuu aivan kuten kysymyksessä olisi sama ”asia”, joka ei aiheuta näiden kahden halvaantuneen tahon osalta mitään toimenpiteitä kuin sen, että palkkapäivä on se paras päivä ja saa aikaan samanlaisen innostuksen tunteen kuin kanta -suomalaisen paputtamisen olipa syy miten vähäpätöinen tahansa, sillä joka pammpua säästää se palkan palkan maksajastansa pitää!

  Reply
 • 10.4.2019 at 13:44
  Permalink

  Perussuomalaiset halutaan valtaan kiristämään suomalaiset työmarkkinat aivan äärimilleen. Siirtolaislaumoilla pelottelu toimii hyvin. Sikäli on aivan sama ketä hallituksessa on. Edessä on joko orjuus tai konkurssi. Velkarahatalous toimii siten, että perikato odottaa joka tapauksessa. Vain SKE ja IPU ovat kritisoineet velkarahataloutta. Myös oman valuutta olisi hyvä asia ja tätä kannattavat mm. 7 tähden liike ja Kansalaispuolue.

  Reply
 • 10.4.2019 at 17:31
  Permalink

  Wanhat puolueet populistisesti lupailevat kasvattaa menoja ääniä kalastellessaan.
  Tämä ei välttämättä enää tehoa kansaan.
  Analyyttinen äänestäjä osaa ja haluaa toimia vastuullisesti.
  Tämä saattaa kasvattaa perussuomalaisten kannatusta, sillä enemmistö kansasta ymmärtää järkevän talouden pidon tarpeellisuuden. Hieman siitä kyllä pitää silloin tällöin muistuttaa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.