Reijo Tossavainen: Persujen superjytky mahdollinen, jopa todennäköinen

Perussuomalaisten kannatuksen nopea nousu on maamme oloissa täysin poikkeuksellista. Neljä kuukautta sitten kannatuslukema oli noin 8 % ja nyt noin 15 %. Kannatus on siis lähes tulpaantunut!

Tässä tilanteessa herää kysymys: entäs sitten? Vastaan lyhyesti, että loppua kohti vauhti vain kiihtyy!

Tasaisen vauhdin taulukolla vaaleissa kannatus olisi noin 17 %. Rohkenen ennustaa, että mahdollisuuksia on jopa noin 19-20 % kannatukseen, jos kaikki natsaa kohdalleen. Silloin perussuomalaiset ja demarit kisaavat suurimman puolueen eli pääministeripuolueen asemasta.

Ensinnäkin nyt on syntynyt ns. voittajan vankkurit -ilmiö eli kannastaan kahden vaiheilla oleva kallistuu helposti menestyksen nosteessa olevan puolueen kannattajaksi.

Toisekseen vaaleihin saakka persut hallitsevat ilmatilaa myös perinteisen median puolella, vaikka se agendajournalisteille on vastenmielistä. Erityisen vahvaa hallinta on somen puolella. Esimerkiksi perjantaina aamupäivällä verkkolehti Uuden Suomen kymmenen luetuinta blogia liittyi perussuomalaisten nosteeseen.

Kolmanneksi galluppien korjauskertoimet vääristävät tilannetta. HS-Pravdalle galluppia tekevä Kantar TNS käyttää korjauskertoimiensa vertailukohtana kunnallisvaaleja, jotka olivat perussuomalaisille todella heikot. Siksi tuorein HS:n gallup osoittaa perussuomalaisille vain 11,1 % kannatusta.

Ylelle gallupin tekee Taloustutkimus. Heidän korjauskertoimet perustuvat kunnallisvaalien lisäksi myös eduskuntavaaleihin 2015. Tällöin kunnallisvaalien aiheuttama vääristymä on pienempi. Siksi Ylen gallup on 15,1 % eli peräti neljä %-yksikköä korkeampi.

Koska kunnallisvaalit kuvaavat perussuomalaisten nykytilaa erittäin heikosti, mutta edelliset eduskuntavaalit erittäin hyvin, niin silloin korjauskertoimien pitäisi perustua vain eduskuntavaaleihin 2015. Jos niin tehtäisiin, silloin perussuomalaiset olisivat jo nyt kokoomuksen kanssa ehkäpä suurinpiirtein tasossa.

Kilpailevien puolueiden ja perinteisen median tuulettimista on lentänyt niin paljon peetä persujen suuntaan, että nyt kentällä on kova taistelutahto. Silläkin on suuri merkitys lopputulemaan.

……..

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

23 thoughts on “Reijo Tossavainen: Persujen superjytky mahdollinen, jopa todennäköinen

 • 29.3.2019 at 17:30
  Permalink

  Nyt kaikki on vain kiinni ääntenlaskijoista ja kuinka paljon Helsingin satama-alla kykyneen ”vetämään” äänestysuurnia, joissa on hylättyjä ”rotesti ääniä”.

  Sillä ”vesille on venhosen mieli!!!”

  Reply
  • 29.3.2019 at 17:33
   Permalink

   Samma på selvinpäin:

   ”Nyt kaikki on vain kiinni äänten laskijoista ja kuinka paljon Helsingin satama-allas kykenee ”vetämään” äänestysuurnia, joissa on ”hylättyjä” ”rotesti ääniä”,

   ”Sillä vesille on ”venhosen” mieli!!!”

   Reply
 • 29.3.2019 at 17:41
  Permalink

  Juha Mäenpää saa minun ääneni ja myös eukon.Sopivaa ministeri ainesta.

  Reply
  • 29.3.2019 at 20:39
   Permalink

   Älä nyt sitä eukkoa anna, eikö sulla itsellä ole sille mitään käyttöä? 😉

   Reply
 • 29.3.2019 at 18:26
  Permalink

  Persuille on tärkeää pysyä siinä noin kolmospaikalla. Persut tarvitsevat akuutisti mahdollisuuden syyttää ”enemmän ääniä saanutta isompaa puoluetta” siinä vaiheessa kun taas takki kääntyy, ja äänestäjien toiveet
  maan siivoamisesta rauhattomista ja raiskaavista elementeistä ovat jälleen vain pierua korpilombolossa.

  Reply
  • 29.3.2019 at 20:59
   Permalink

   Periaatteista on pidettävä kiinni vaikka se maksaisi hallituspaikan tai mahdollisen myöhemmän hallituksen hajoamisen, missä persut olisivat mukana.

   Tietty, jos ääniä tulisi oikeen oikeen paljon niin sitten voisi määritellä linjaukset helpommin.

   Jokatapauksessa selkeää muutosta tarvitaan, ja siksi äänestän persuja. En voi antaa kannatustani nykymenon jatkumiselle.

   Reply
  • 30.3.2019 at 20:35
   Permalink

   Jos Persuista tulee suurin puolue, niin SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät yhdistyvät vaalien jälkeen yhdeksi puolueeksi, joka on suurin. Myös Kepu ja Kokoomus voivat yhdistyä, joten nekin ylittävät Persujen edustajamäärän.

   Jos Persut saisivat 2019 vaaleissa 40 prosenttia edustajanpaikoista, niin silloin SDP, Vasemmisto, Vihreät, RKP, Kepu ja Kokoomus yhdistyvät.

   Yhdistymiset aiheuttanevat äänestäjäkatoa Persuihin, mutta vaalikausi 2019-2023 on valtapuolueiden kannalta pelastettu. Seuraavan vaalikauden alussa valtapuolueet voivat olla tilanteessa, jossa Persut ovat saaneet 40 prosenttia edustajanpaikoista. Silloin niiden on viimeistään liittyvä yhteen uudeksi suureksi puolueeksi, jolla on 57 prosenttia edustajanpaikoista.

   Reply
 • 29.3.2019 at 19:25
  Permalink

  Yle Uutiset 18.00

  Kuka uskoo ettei tuohon hienoon ravintolaan muka löydy kanta väkeä töihin

  ylen väite huhu huh

  kanta itävaltalaisia on vaikea saada näihin * luxus*ruoka ravintoloihin töihin

  no mites nakki kioskit räkälät ja mc donalds
  hotelli siivojat vanhusten hoito ymm….

  Lyödäänkö vetoa koko juttu on lavastetu huonosti käsikirjoitetua yle propagandaa

  katso 10 min kohdalta ja kuuntele kun hienosto ravintoalaan

  ei löydy kanttis työlaisiä
  Kivaa shittiä

  meikäläinen menisi riemulla tohon siistin näköiseen mestaan duuniin
  ennen kuin Bub räkälään tai kymmeniin muihin jopeihin

  ymmärtäisin jos kysessä olisi tuon ravintolan vessojen siivojan pesti

  siis mietikää mitkää mitä touhua
  mitäs ne muut itävallan kielteisen turvapaikan saaneet tekee
  mistä yle löysinkin tämän kaverin jutuunsa

  näytää siltä kuin hän ei olisi ikinä nähnytkään olut hanaa

  **ennen ylen kuvauksia **

  https://areena.yle.fi/1-4558204

  Reply
  • 29.3.2019 at 21:02
   Permalink

   Menkööt mäkkärit sitten muualle, jos ei saa työntekijöitä. Sama hotellien kaa. kyllä sinne paikallisia saa, kun työehdot ja johtaminen inhimmillistetään ja kansakunnan henkinen vointi saataisiin paremmaksi.

   Reply
 • 30.3.2019 at 01:41
  Permalink

  Täältä Paavo Väyryselle ääni. Ääni menisi Iljalle, mutten pysty äänestämään

  Reply
 • 30.3.2019 at 09:02
  Permalink

  Kansa on asettunut perussuomalaisten riveihin nähtyään agendamedian puoluellisuuden ja suoranaisen törky-uutisoinnin perussuomalaisista. Myös jatkuva ilmasto propaganda muovipilli kieltoineen, sähköauto pakottamisineen jne on herättänyt kansan terveen järjen. Vihervasemmisto, keskusta ja kokoomus ovat kiirastulen kerubeita noita-akkoineen ja vapaamuurari veljineen.

  Kansan olisi myös syytä tietää Keskiviikko Kerhosta. Siellä kokoontuvat kerran kuukaudessa työnantajajärjestöjen pamput molemmin puolin, agendamedian päätoimittajat ja omistajat, vanhojen puolueiden avainhenkilöt, suuryritysten johtajat, virkamiehistön päällystöt jne. Kerhossa päätetään mitä Suomessa tehdään. Eduskunta on ollut vain teatteria ja hallitukset nukkehallituksia.
  Perussuomalaisten superjytky kaataa tämän vanhan valheellisen vallan rakenteen. Se on syy miksi perussuomalaisia pelätään.

  Tutki itse ja koe #Great Awakening.

  Reply
 • 30.3.2019 at 09:04
  Permalink

  Mahtaa viluisia vituttaa.

  Reply
 • 30.3.2019 at 16:33
  Permalink

  Äänestyspäätös liikkuu linjalla persut, SDP tai SKE. SDP lupaa kyykytetyille välitöntä helpotusta, mutta ajaa pidemmällä tähtäimellä Suomen tuhoutumiseen johtavaa linjaa. Puolueen esittämissä ajatuksissa ei ole järjen häivää. Pieni helpotus vain kaikkein ahtaimmassa asemassa oleville, ja senkin puolue verottaa hetikohta pois.

  Persuilla on Suomen kannalta ehdottomasti järkevin ja toteuttamiskelpoisin kokonaislinja. Puolueella on kuitenkin sionistisia kytköksiä, jotka epäilyttävät. Suhde globalismiin säilyy saman tapaisena kuin Donald Trumpin hallinnolla, joka on jopa aggressiivisen sionistinen. Persuvallassa ollaan USA:n uuskonservatiivien taskussa ja toteutetaan kovien arvojen tekouskovaista politiikkaa. Jenkeissä Trump supistaa rajusti sosiaaliohjelmia ja siirtää rahaa armeijan käyttöön tai suorana tukena Israelille.

  SKE:llä on parhaat arvot, mutta vain vähän keinoja toteuttaa ne. 7 tähteä, IPU ja Reformi ovat myös arvoiltaan hyviä.

  Reply
 • 30.3.2019 at 20:17
  Permalink

  Aika perseestä toi jytky sana. En ymmärrä miksi niin monet vieläkin käyttää sitä.
  Olisi paljon fiksumpaa perussuomalaisten siirtyä jo soinin jättämistä sanoista pois.

  Reply
  • 31.3.2019 at 02:52
   Permalink

   Hyvä huomio! Persujen kannattaisi ottaa etäisyyttä Soiniin myös retoriikan tasolla. Sanat ”jytky” ja ”hillotolppa” tuovat mieleen Soinin ja voivat karkottaa äänestäjiä.

   Reply
  • 31.3.2019 at 07:46
   Permalink

   Sinin valkkaama judeokristitty sekopäälaumahan tuo yhä on

   Reply
 • 30.3.2019 at 22:15
  Permalink

  Kannattaa varautua pitkäjänteiseen työhön, ja siihen, että vielä näillä vaaleilla ei saada korjattua Suomen suuntaa kuin osittain. Hyvä niinkin.

  Mutta vähemmistörooli hallituksessa saattaisi tarkoittaa liikaa kompromisseja. Siksi hallitusvastuu ei todellakaan voi olla itsetarkoitus. On huomattava, että Ruotsissakin vahva ja selväsanainen Ruotsindemokraatit on pakottanut vanhoja puolueita ottamaan huomioon. terveempiä näkemyksiä koskien esim. haittamaahanmuuttoa. Ruotsissa tosin työtä ei ole tarvinnut halpuuttaa kilpailukyvyn vuoksi, ja siihen lienee ainakin osittain vaikuttanut oma valuutta.

  Reply
  • 31.3.2019 at 04:59
   Permalink

   Oppositiossa ei tarvitse tehdä kompromissia. Mahdollisimman jyrkkä linja vaan olematta kuitenkaan ”natsipuolue” ja noinhan siinä käy. Ja jos se oppositiossa olo muka kasvattaa kannatusta niin…

   Reply
 • 31.3.2019 at 21:22
  Permalink

  Niin, kyllähän tämä todellinen jytky odottaa noutajaansa. Siinä on Juutas Soinilla ryppynaru oltava tiukalla seurailleissaan vaalituloksia. Sieltä nollakerhosta ei varmaan hymyäkään irtoa. Nooh hillotolpat on kohta nautittu ja kansa varmasti muistaa nauttijat. Hyödyllisiä idiootteja maailmaan mahtuu.

  Reply
 • 1.4.2019 at 09:37
  Permalink

  Nämä tulevat vaalit eivät muuta Suomen suuntaa, koska Eduskuntaan tarvittaisiin enemmistö AITOJA ISÄNMAALLISIA ihmisiä,mutta tämä ei tapahdu.

  Kuulemme taas ”valheita, jaskanpauhantaa, muunneltua totuutta”…..ja veikkaan, että maahanmuutto ja Suomen alasajo kiihtyy entisestään uuden hallituksen ja eduskunnan myötä.

  Suomen yhteiskunta on niiiiiin läpeensä ”laho ja korruptoitunut järjestelmineen”, ettei tätä vaalit muuta.Tähän tarvittaisiin ”järeä suunnanmuutos ja apua muualta”.

  Annanmme ”protestiääniä”, muttemme yhdellekkään eduskunnassa olevalle puolueelle.

  Luoja siunatkoon Suomea ja sen aitoja isänmaallisia, mukavia ihmisiä.

  Valitettavasti hyvin monet ihmiset ovat ”vedätettävissä uudestaan, ja uudestaan…”

  Sen tähden Suomen suuntaa ei voi muuttaa äänestämällä. On lisäksi muitakin syitä, historiallisia,joiden jäljet tulevat nykypäivään, surullista.

  Etnonationalismi !

  Reply
 • 5.4.2019 at 02:21
  Permalink

  PS voittaa kyllä vaalit, mutta sitten ollaankin solmussa hallituksen muodostamisen kanssa.
  Halla-aholle silti ääni, se saa Soinin naaman punottamaan vaali-iltana

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.