Facebook kieltää valkoisen nationalismin ensi viikosta alkaen

Sosiaalisen median palveluita tarjoava Facebook on ilmoittanut kieltävänsä valkoisen nationalismin ja separatismin sekä facebook-palvelussa, että omistamassaan instagram-kuvienjakopalvelussa. Uudet säännökset astuvat voimaan ensi viikosta alkaen. 

Helsingin sanomat otti aktiivisen kannan uusista linjauksista varoittaessaan ja kertoi, ettei tulevaisuudessa esimerkiksi lause ”olen ylpeä valkoinen nationalisti” ole sallittu. Myöskin toteamus ”maahanmuutto repii tämän maan kahtia” tuo hesarin mukaan lähtöpassit facebookista ja instagramista.

Kyseessä on eittämättä tiukennus aiempiin sääntöihin, jotka nekin olivat käytännössä vesitiiviit. Nyt kuitenkin myöskin positiivisen kautta tehdyt postaukset ovat kiellettyjä.

Valkoisella nationalismilla tarkoitetaan ajatusta siitä, että valtion oma identiteetti määräytyy kokonaan tai osittain etnisyyden perusteella ja valkoinen separatismi taas tarkoittaa yksiselitteisesti valkoisten konkreettista erottelua muista roduista.

Facebookin yhteisönormeissa todetaan melko yksiselitteisesti kaikenlaisen maahanmuuttokriittisyyden olevan kielletty palvelussa. Viharyhmän yritys määrittelee niin, ettei edes lievälle kriittisyydelle vaikkapa maahanmuuttoa kohtaan jää tilaa. Alla suora lainaus viharyhmän määritelmästä facebookin yhteisönormeissa:

”Mikä tahansa vähintään kolmen ihmisen tietyn nimen, merkin tai symbolin alle muodostama järjestö, jolla on ideologia, joka esittää väitteitä tai lausuntoja tai joka fyysisesti hyökkää yksilöitä kohtaan tiettyjen piirteiden tai ominaisuuksien perusteella, mukaan lukien rotu, uskontokunta, kansallisuus, etninen tausta, sukupuoli-identiteetti, sukupuoli, seksuaalinen suuntautuneisuus, vakava sairaus tai vamma.”

Blogissaan yritys kertoo myöskin, että henkilöt jotka etsivät yrityksen määrittelemää ”valkoista ylivaltaa” koskettavaa sisältöä, saavat yhteydenoton facebookilta ja ohjataan ”Life after Hate” (elämä vihan jälkeen) – järjestön palveluihin.

Millaisia tunteita facebookin uusi linjaus Sinussa herättää? Osallistu keskusteluun esimerkiksi julkaisun kommenttiosiossa ja kerro mielipiteesi!

Nykysuomi muistuttaa lukijaa merkittävästi lievemmistä sensuurisäännöistään tunnetusta VK.com-palvelusta, josta löydät Nykysuomen lisäksi jo kymmeniä tuhansia suomalaisia käyttäjiä.

Lähde: Facebook, HS, VK

Aiheeseen liittyvää:

 

27 thoughts on “Facebook kieltää valkoisen nationalismin ensi viikosta alkaen

 • 28.3.2019 at 08:41
  Permalink

  Naamakirjan yhteisönormit ovatkin sieltä putken toisesta päästä ja Suomen Perustuslain vastaisia.

  Perustuslain tulisi suojata suomalaisia mm. valtiovallan mielivallalta, mutta miksi se ei sitä tee? Miksi meillä ei ole riippumatonta oikeuslaitosta? – Ja etenkin perustuslain suojaamien OIKEUKSIEN turvaamiseksi?

  Miksi minun pitää kirjoittaa venälaiselle pohjalle, jotta minä – Suomen kansalainen (vielä) – voisin Suomessa käyttää Suomen Perustuslain minulle muka turvaamia oikeuksiani?

  Reply
  • 29.3.2019 at 18:04
   Permalink

   Kai kysyy erittäin perustavanlaatuisista asioista. Suomi kuuluu ns. ”maritime law” järjestelmään. Se on ylikansallisten yksityisten dynastioiden rakentama järjestelmä jonka tarkoitus on hallinnoida planeettaa kansallisvaltioineen yksityisomaisuutena.

   Ylikansallinen korkovelka on salakavalin ase mitä tämä globalistien sisäpiirijengi käyttää. Se lupaa paljon, mutta lopulta vie paljon. Kuten meillä tänään. Emme saa edes hyötyä itse malmiesiintymistämme, ja veisistömme sekä metsät ollaan jakamassa tälle globalisti-rinkille saaliiksi. Kansan suut tukitaan nyt, jotta kun järeämmät totalitarismin kansankurjistamiskeinot (lue: varallisuus siirtyy monilta harvoille) otetaan käyttöön, uppiniskaiset voidaan ”laillisesti” rangaista kapinasta.

   Alle linkatussa dokkarissa yksityiskohtia tästä drakonisesta maailmanhallinnosta:

   youtube.com/watch?v=RU9Yz0UODks

   HUOM:

   Kanadalla ja Suomella on pääministeri. Se tarkoittaa että maa ei ole itsenäinen. On vain ministeri, kuten kirkolla on (engl. minister). Maan pääministeri palvelee Englannin Kuningattaren alaisuudessa (dynastia). Suomen Valtio – niminen tytäryhtiö sai oman Y-tunnuksensa vasta hiljattainTällaisia maita on yli sata.

   Vasta nyt, digitekniikan mahdollistamana, voivat psykopaattiset globalisti-suvut soveltaa tarkemmin näiden muutaman suvun toiveet ja totalitarismin sen suhteen mitä he sallivat ihmisten ajattelevan, kirjoittavan, sanovan ja tekevän.

   Reply
  • 31.3.2019 at 13:20
   Permalink

   Kai Ruonola, Miksikö kirjoittaa Venäläiselle pohjalle.. no joo, se on enemmän demokraattinen kuin joku Amerikkalainen Facebook.

   Reply
 • 28.3.2019 at 08:42
  Permalink

  Ei paljon paina ; olen JO Suomen ”perustuslain” 118 §:n mukainen ihmisoikeudeton Suomen kansalainen .

  PL 118 § … Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset … syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä valtakunnanoikeudessa. ( lähde julkinen lakitietokanta Finnlex ).

  Miksi tällaista ”perustuslakia” Suomessa tarvitaan ?

  Kun eduksunta ryhtyi varkaisiin: Iltalehti 7.4. 2012 ”Eduskunnassa muhii miljardikaappaus”.

  Yli lain salliman perityt tasoitusvastuurhata aiotaan kaapata. ( ”laki 444/2012” ).

  Poliisi ei tästä asiasta suostunut edes rikosilmoitusta kirjamaan diaariinsa !

  PL 118 § muuten on KAHDEN ”eduskunnan” luomus tässä massa; ja verovaroin ylläpidettävä YLE ei salli keskustelua JULKISESTA perustuslain pykälästä; sen käytöstä ja taustoista … archive.is/kimmoleaks.fi .. sensuroitu totuuden salaamiseksi !

  Reply
 • 28.3.2019 at 08:44
  Permalink

  Naamakirja on siis ideologisella asialla, muuttumassa politrukiksi, eikä suinkaan ole luonut käyttäjille vapaata palvelua, kuten se alussa oli olevinaan.

  Reply
  • 29.3.2019 at 18:08
   Permalink

   Jos katson viimeisten 20 vuoden aikana niitä lukuisia kertoja, kun ajattelin että tuon ja tuon asian tai vaikutusvaltaisen tahon siirtyminen juutalaisten käsiin tuo hankaluuksia varsinkin valkoihoisille, olin aina oikeassa.

   Koska oletin että historia toistaa itseään, eivätä sionisti-juutalaiset aio luopua pyrkimyksistään omistaa koko planeetta ja mikromanageerata sitä sadistisesti. Varsinkaan nyt kun ovat erittäin lähellä onnistua.

   Reply
  • 29.3.2019 at 18:13
   Permalink

   Google on ihan samanlainen kuin Facebook. Google on jokaisessa Android -kännykässä, osana käyttöjärjestelmää. Ilman sitä on hankalaa edes etsiä itseään kiinnostavia appseja jne.

   googlen rooli on eri kuin Facebookin. Sen rooli on rakentaa yksityiskohtainen tietokanta käyttäjistä. Googlella onkin enemmän tietoa ainakin puolesta käyttäjiään varastoituna, kuin mitä nämä käyttäjät tietävät itsestään.

   Reply
 • 28.3.2019 at 09:00
  Permalink

  Eikö tämän pitäisi olla jo viimeinen hertätys niille pölvästeille, jotka vielä vuonna 2019 roikkuu jossain facebookissa? Deletoikaa se tilinne ja siirtykää vapaille alustoille. Itse poistin facebook tilin jo vuonna 2012 koska koin sen syövän liiaksi kallista aikaa.

  Reply
 • 28.3.2019 at 09:06
  Permalink

  P********n puolustajiahan on ollut aina pedareitten joukossa. Kertokaa niille tuleville ja muille alustoille toivomukseksi, että poliisien tilejä ja vianomaisten tilejä voisi deletoida ihan vain vittuilun vuoksi.

  Reply
 • 28.3.2019 at 09:43
  Permalink

  ai ihan valkoista ylivaltaa entä jos etsii black power sisältöä.

  Reply
  • 28.3.2019 at 18:26
   Permalink

   Niihin ei kosketa. Mustien katujengien hakkaamistensa kuvaamiset tai Amerikassa mellakkaan kehottavat viestit (kokoontumisviestit) eivät lähde sensuurin kynsiin. Valkoisia vihataan yleisesti, koska se on globaalin eliitin tärkeä ideologinen tukipilari. Valkoisia tapetaan jo joukoittain Etelä-Afrikassa ja toiminta laajenee koko ajan ja on ilmeisesti pian globaalia tuhoamista

   Reply
 • 28.3.2019 at 09:49
  Permalink

  Sairaaksi on meno menossa. 1984…

  Reply
 • 28.3.2019 at 09:49
  Permalink

  Deep State on Facebookin isäntä.

  Reply
 • 28.3.2019 at 09:53
  Permalink

  byebye scheissbook. orwellilainen meno

  Reply
 • 28.3.2019 at 10:08
  Permalink

  Yhdysvalloissa on kohta kaikki israel/sionismi kritisointi ja boikotointi kriminalisoitua ainakin AIPAC:in toiveissa.Sionismi=juutalainen ylivalta

  Reply
 • 28.3.2019 at 10:19
  Permalink

  Meidät koitetaan tuhota ja alistaa. Samalla meidät leimataan oudoiksi vihaajiksi. Laittaahan tämä kyllä vihaamaan, kun meitä koitetaan tuhota ja leimata.

  Reply
 • 28.3.2019 at 12:49
  Permalink

  Vittu mitä PASKAA, UMPIPASKAA!
  Valkoisen väestön törkeää syyllistämistä ja sortamista!
  Oikeasti valkoisia ihmisiä ei edes ole!
  Olemme ruskean sävyisiä kaikki, jotkut nyt vaan ovat vaaleimmasta päästä!
  Jos me suomalaiset ja muut vaaleimmat katoamme, silti jää jäljelle vaalein osa ihmiskuntaa joka varmaan sitten
  määritellään ”valkoihoiseksi” ja alkaa heidän sortamisensa. Mitähän esim kiinalaiset ajattelevat kun ovat vaaleimpia? Tai jopa osa lähi-idän väestöstä jotka ovat tulevaisuudessa uusia valkoihoisia?
  Onko sitten Kiinassakin VALKOINEN YLIVALTA?
  PS. Kun Suomessa aikoinaan EI ollut kuin ”valkoisia”, niin mikä ylivalta se muka oli?
  Valtahan on riippuvainen ”alistetuista”, eli jos ei niitä ole niin ei ole ylivaltaa.
  Ja syntyikö ylivalta silloin kun ensimmäinen tummempi saapui maahan? Ja miten se ilmeni? Ja oliko se ongelma?
  Mitä pahaa tämä tummepi kohtasi?

  Reply
  • 29.3.2019 at 18:17
   Permalink

   Käytännössä globalisti-eliitti kuitenkin haluaa alistaa ja tuhota älykkäimmät kansat, ne jotka voisivat olla sionisti-juutalaisille kilpailija maailman herruudesta nyt tai tulevaisuudessa.

   Siksi sionistimafia on tarkalleen suunnitellut, yhdessä Englannin kuningashuoneen kanssa, jo kauan sitten keinot laittaa Kiina tossunsa alle, ja asettaa sinne kommunistinen tyrannia.

   Reply
 • 28.3.2019 at 14:39
  Permalink

  Poistukaa JEWbookista välittömästi!!!

  Reply
 • 28.3.2019 at 17:38
  Permalink

  Siirtykää ihmiset MeWe:n

  Reply
 • 29.3.2019 at 17:21
  Permalink

  Valkoisten henkinen kansanmurha on viimeistään alkanut konkreettisesti NYT!!!

  Se, mikä ”henkisyyden” jälkeen seuraa on fyysinen vahingoittaminen aina valkoisen uhrin kuolemaan saakka olipa kyseessä aikuinen, lapsi tahi vanhus.

  Juutalaiset vihaavat goyimeja eli valkoisia kristittyjä, koska he ovat toisin kuin muslimit, jotka eivät olekkaan heidän pahimpia vihollisimpia syystä, että muslimien islam on yksijumalainen uskonto.

  Kun taas toisin kristityt ovat epäjumalan palvojia, koska he tunnustavat ”taikuria ja ”huoran penikkaa” nimeltä Jeesus ja Pyhittävät Pyhän Kolminaisuuden eli: Isän (Jumala), Pojan (Jeesus) ja Pyhän Hengen.

  Juutalaisia epäjumalanaan pitävät nk. ”kristityt”, joita Suomi on pullollaan fanittavat Israelin valtiota ja Pyhää kansaa juutalaisia tajuamatta ja etenkin uskomasta sitä mitä tuo ”valittu kansa” kristityistä todella ajattelee ja kuinka se heidät (kristityt) arvottavat tässä maailmassa.

  Talmud antaa selvää tekstiä, joka on tosin ihmisen kirjoittamaa eikä näin suoraan Jumalan Sanaa vaan rabbien kirjoittamaa vääristelyä sekä valheita korottaen juutalaisen kansakunnan kaikkien yläpuolelle tavalla, joksi Jumala Itse ei ole heitä koskaan tarkoittanut.
  Toki juutalainen kansa on Jumalan siilmäterä niin kuin heitä käytetty nimitys: ”Valittu kansakin” kertoo, mutta kaikki tämä kunnia ja gloria on juutalaisen kansakunnan synnyn historiassa vain muutamien pyhien miesten kuten Abraham, Salomon, Mooses, Elia, joka vm. oli niin pyhä mies, että hänet ”Vanhassa Testamentissa” haettiin suoraan maallisessa ruumissa tulivaunuilla taivaaseen. Että sellainen ”dösä”,

  Näitä mainehikkaita juutalaisia pyhiä miehiä on enemmänkin kuin mainitsin, mutta loppuja en nimikristittynä tiedä kuitenkin sen ajan lapsena, jolloin elin vielä koulussa opetettiin sellaistakin ”taantumuksellista” harhaoppia kuin ”Uskonto.
  Sen sijaan kun nyt kouluissa pitää keksiä väh. 10 syytä sille ettei Jumalaa ei ole olemassa vain siksi, ettei nykyinen koululaitos saa ”leivttää” uskontoa, jota jo Suomen satanisti -kirkkokin jo lähentelee, koska sen uusin tulkinta on, että Taivaaseen mennään perse edellä! Puuhun sillä ei tosin sillä pääse kuin venäläinen voitka humalassa ollut mies. Mutta tiedättehän te Venäjän ilman mitään Venäjä -vastaisuutta mihin armas valtamediamme meitä ”tsuhnia” niin oivasti opastaa, koska Nato ja joku ”hellan kyölkki -sopimus”, joka velvoittaa meitä asemoitumaan Venäjän Federaation ydinohjusten ”kiintopisteiksi”.

  Eräs ministeri Olli-Pekka Heinonen (Kok) osti ilmaa Saksasta monella miljardilla, mutta hanke katosi kuin ilmaan.
  Niin, että ”herra -onnea” pukkaa!

  Jos minä pääsisin ministeriksi. Ensitöikseni pussittaisin auringonvaloa ”varmuusvarastoihin” ja sitten pitkän ja kylmän talven (ilmaston lämpeneneminen) aikana ”vapauttasin” tuon ”aurinkoenergian”, jolloin mansikka sesonki ja lakka-aika uusine perunoineen olisi tuossa helmi-maaliskuun vaihteessa.

  Reply
 • 29.3.2019 at 18:22
  Permalink

  ”Elia, joka vm. oli niin pyhä mies, että hänet ”Vanhassa Testamentissa” haettiin suoraan maallisessa ruumissa tulivaunuilla taivaaseen. Että sellainen ”dösä”,

  VMP! Kuka tuollaista juutalaisten kirjoittamaa puppua uskoo ”pyhäksi totuudeksi”, saa kyllä katsoa peiliin, vähintään.

  Reply
  • 29.3.2019 at 19:09
   Permalink

   Jos olet ateisti ole sitä, se ei häiritse minua mitenkään kuten ei muukaan paitsi SE, että Suomi tuhotaan maan päältä olipa se sitten syntynyt alkuräjähdyksestä, pierusta, saatanan tekemänä tai vaikkapa sitten Alexander Stubbin twiitistä.

   Juutalainen ja Jumala ovat eri asia. Jumala on Jumala. Juutalainen on vain ihminen, vaikka se heille itselleen niin koville ottaakin, sillä olipa kansakunta tahi ihmisryhmä mikä hyvänsä, kun se nostetaan muiden yläpuolelle.

   Silloin nousee myös kusi päähän!

   Ei edes Uusi testamentti ole muuta kuin juutalainen. Mutta nyt asiat ovat paremmin. Johan jo kerroin, että nyt Jumalaa EI OLE OLEMASSA!!!

   Joten jätä minun omat uskomukseni vain minun huolekseni ja keskity itse, vaikkapa Tapioon eli ”metsän jumalaan”, joka oli eräs suomalaisista jumalista ennen kuin ruotsalaisten levittämä kristinusko rantautu Suomeen.
   Jopa Joulu ja juhannuskin ovat entisten pakana uskontojen juhla-aikoja, johon sitten ”sopivasti” läntättiin kristillisen kirkkovuoden suurimmat juhlat yleiseurooppalaisesti .

   Mutta oli miten hyvänsä, on olemassa kuitenkin yksi seikka, joka toistuu aina. Ellei ihmisellä ole jumalaa, hän tekee sen joko mieliinsä tai veistää siitä ”näköiskappaleen”. Sillä kovassa elämässä pohjoisessa maassa Suomessa leipä, kala ja metsän saaliit ovat olleet kovan takana alkeellisilla myyntivälineillä, joten taikoja on tehty ennen metsälle ja kalastamaan lähtemistä aivan kuten vaikkapa NHL:n pelaajilla on omat ”rituaalinsa” ennen peliä.
   Ei tässä nyt olla tämän vaarallisemman asian kanssa. Tuskinpa ”tulivaunut” ovat katkaisseet yhtäkään päätä ainakaan tämänpuoleisessa.

   Ajat ovat muuttuneet. Ennen wanhaan, jos kirjoitti jotakin uskonnollista ei saanut kuin punikit niskaansa, mutta tämäkin on ennustettu Raamatussa eikä se perkeleelläkään miksikään muuksi muutu.

   Reply
   • 1.4.2019 at 14:18
    Permalink

    Suomen maallistumisella ja valtion vääjäämättömältä näyttävällä tuhoutumisella näyttäisi olevan yhteys. Itse en kunnioita ateisteja ja jumalpikkaajia enää lainkaan. Ne eivät ymmärrä, että ovat välillisesti vastuussa Suomen alasajosta. On fiksuja ateisteja, mutta on myös näitä pilkkaajia, kuten nm. ”Ohhoh!”, joiden yllytyksestä kansa menettää luontaisen uskonsa ja kristinuskon, sen jälkeen moraalisen ryhtinsä ja se tietää maalle menoa, KUTEN NYT NÄHDÄÄN.

    Reply
 • 30.3.2019 at 08:18
  Permalink

  Tämä kuullostaa/näyttää siltä GCM-sopimuksen soveltamiselta ?
  Eikös siinä juuri kielletty nuo mainitut asiat, mutta senhän ei pitänyt olla sitova?

  Reply
 • 30.3.2019 at 11:23
  Permalink

  Maahanmuutto ei ole repinyt yksin Suomea, se on repinyt koko Euroopan kahtia ja mihin ikinä islam rantautuu niin siellä alkaa ongelmat….Näin se vaan menee, näitä ihmisiä ei ole luotu elämään vapaissa länsimaissa, siis osaa niistä, toki on niitäkin jotka nauttivat länsimaalaisesta vapaudesta ja tasa-arvosta. Ällöttävintä on ettei tosiasioita saa kirjoittaa/sanoa, sehän on kun roskien lakaisemista maton alle, eli ongelmien kieltämistä, mennää ihan väärään suuntaan. Se johtuu siitä että Eurooppa on päätetty tuhota (Soros ja kumppanit YK, GCM-sopimus) ja tuoda tänne puoli Afrikkaa ja Lähi-itää. Politikot vaan ei ymmärrä ettei senjälkeen ole mitään toimivia yhteiskuntia, kaikki on kaaosta, rikollisuutta, väkivaltaa ja varmaankin myös sotia. Oman kansan sortaminen/alistaminen on törkeä rikos ihmisyyttä vastaan.

  Reply
 • 1.4.2019 at 14:09
  Permalink

  Facebook julisti sodan olkoonkin, että yllyke tulee tietyn rasistisen ”cabal”in piiristä. 5. kolonna alkaa hahmottua. Jokainen valitkoon puolensa. Tosiasioiden sanomisen kieltäminen tai sanomisten tahallinen väärinymmärtäminen on sortovaltaa puhtaimmillaan. Koulukiusaamista valtiotasolla.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.