Tanja Vahvelainen: Rahalla pääsee ja taksi tuo

YLE uutisoi, että läpipäässyt kansanedustajaehdokas käyttää keskimäärin 38 000 euroa kampanjointiin. Tämä tarkoittaa sitä, että iso osa läpipäässeistä ehdokkaista käyttää reippaasti yli tuon.
On demokratian kannalta ongelmallista, että varakkaat pystyvät hommaamaan markkinointitiimin taakseen ja maksamaan televisiomainokset ja muut, mikä takaa läpipääsyn oli Suomelle annettavaa tai sitten ei.
Eduskunnan muutenkin kuuluisi jollain tapaa olla läpileikkaus Suomen kansasta, mutta läpi pääsee todennäköisemmin sellaisia ihmisiä, jotka saattavat heittää julkisuuteen lauseita  kuten, ”kuka muka tienaa alle 2600 euroa kuukaudessa?”
Rahakkailla ihmisillä ei ole ainoastaan ongelmana potentiaalinen sokeus tavallisten duunarien arjen murheisiin, vaan rahakkailla ihmisillä voi olla pienempi kiusaus alkaa tekemään politiikalla bisnestä.
Sitten nähdään eduskunnassa enemmän oman edun tavoittelua, kuin kansan edustamista.
Suosittelen kaikille tutustumista ehdokkaisiin ja kokeilemaan vaalikoneita. Tosin ehkei kaikkiin vaalikoneisiinkaan ole sokeasti luottaminen.
 Ei kannata ainakaan markkinointigurun väkertäväneen yhden mainoksen mielikuvan perusteella äänestää ehdokasta.
Se ei eroa siitä, kuin ostaisi sian säkistä.
Pian vaalit. Toivottavasti jokainen löytää jonkun itselleen mieleisen äänestettävän, ja saa sitä, mitä tilaa.
Tanja Vahvelainen

2 thoughts on “Tanja Vahvelainen: Rahalla pääsee ja taksi tuo

 • 27.3.2019 at 23:06
  Permalink

  Terve
  Tein tänään kokeilun ylenannon vaalikoneella.
  Vastasin kaikkiin kysymyksiin(30),että en osaa vastata.
  Rkpn ehdokas oli paras.75% samaa mieltä.
  Oli myös kepulia ja demaria samoilla prosenteilla kärjessä.
  Näin Varsinais-Suomessa.

  Reply
  • 27.3.2019 at 23:26
   Permalink

   Jos on 5 vastausvaihtoehtoa, ”en tiedä” lienee lähimpänä suurinta osaa äänestäjiä? Osittain samaa mieltä, tai osittain eri mieltä on keskimäärin en mä tiiä mistään mitään. ”Ääriajattelijoita” taitaa olla jotain 10% yhteensä, ei niistä kannata välittää.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.