Ilmaston nimessä! Helsingin yliopisto kehittelee vegaanista reseptipankkia

Helsingin yliopiston humanistinen tiedekunta on ottanut työn alle vegaanisen reseptipankin kehittelemisen, jonka tarkoituksena on ”kehittää ilmastokestäviä ratkaisuja joukkoruokailuun”, mutta ilmeisestikin myös vaikuttaa suomalaisten ruokailutottumuksiin.

– Tavoite on edistää kestävää ruokakulttuuria konkreettisesti lisäämällä ilmastokestävien lounasvaihtoehtojen tarjontaa joukkoruokailussa, kertoo reseptiikan kehittäjänä hankkeessa työskentelevä Lilli Munck.

– Kasvipohjaisilla tuotteilla on pääsääntöisesti huomattavasti pienempi hiilijalanjälki kuin eläinperäisillä tuotteilla. Lihankulutusta tulee vähentää merkittävästi ja kasvipohjaisten ruokien käyttöä lisätä, jotta ruoantuotanto saataisiin kestävälle pohjalle, toteaa hankkeen tutkija Saara Kupsala ja jatkaa…

– Koska suuri osa suomalaisista syö lounaan joukkoruokailussa, ruokapalveluilla on merkittävä rooli tutustuttaa asiakkaitaan ilmastokestäviin kasvisruokavaihtoehtoihin ja tukea niiden käyttöä osana arkiruokailua.

Yliopistolta kerrotaan, että kevään aikana yhteistyökumppaneina toimivat erilaiset koulu-, opiskelija-, ja työpaikkaravintolat valmistavat asiakkailleen hankkeen resepteillä vegaanisia ruokia. Yhteistyöravintoloita on kahdeksan, pääkaupunkiseudulta Pohjois-Suomeen.

Yhteistyökumppaneiden asiakkailta ja tarjonnan toteuttajilta kerätyn palautteen pohjalta tarjontaa kerrotaan muokattavan vastaamaan paremmin sekä tuottajien tarpeita että asiakkaiden toiveita.

”Reseptien toimivuudesta ja maistuvuudesta kerätään palautetta ravintoloiden henkilökunnalta ja asiakkailta. Palautteiden pohjalta reseptejä muokataan palvelemaan erilaisten ammattikeittiöiden tarpeita ja lounasruokailijoiden toiveita.

Loppuvuodesta kaikkiaan 30 valmista reseptiä julkaistaan kaikille avoimessa reseptipankissa. Ilmastokestävän kasvisruoan valmistamisen helpottamiseksi ruokapalveluille tarjotaan myös koulutusta, jossa madalletaan kynnystä tarttua toimeen,” yliopiston tiedotteessa kerrotaan.

Lähde: Helsingin yliopisto

13 thoughts on “Ilmaston nimessä! Helsingin yliopisto kehittelee vegaanista reseptipankkia

 • 27.3.2019 at 11:41
  Permalink

  Tässä ylimitoitetussa vouhotuksessa rupee jo vihaamaan kasvisruokaa (voih toiv ei nyt tuu syytettä vihapuheesta).

  Tätä kasvishommaa koitetaan varmaan ujuttaa eläintensuojelijoiden toimesta. Ko. hörhöthän kuuluvat myös punavihreisiin ja ilmastohysteriaan kytkettynä myy paremmin isommalle naisyleisölle.

  Reply
 • 27.3.2019 at 11:42
  Permalink

  hasitakoon pitkän vitun… ihminen on sekasyöjä, piste. nää samat saatanan hihhulit päättivät tehdä lemmikkikissoistaan kasvissyöjiä, koska se on vaan niin helvetin hienoa, ja mites siinä kävikään

  Reply
 • 27.3.2019 at 12:24
  Permalink

  Ilmastovaleen nonstop-toistolla valtaVALEmediassa siitä on saatu tehtyä joillekin fanaatikoille uskonnonomainen kultti, jonka opinkappaleita he ovat saaneet joukon muitakin hölmöjä uskomaan saman valeen taukoamattomalla toistamisella – ja suuren ilmastohuijauksen takapirut, kulissien takaa naruista vetelevät illuminati/sionistipankkigangsterit nauravat partaansa, kun ”kolikot kirstuhun kilahtavat”.

  ”Greenpeace Co-Founder: Global Warming ‘Is A Complete Hoax And Scam’ ”,
  http://www.technocracy.news/greenpeace-co-founder-global-warming-is-a-complete-hoax-and-scam/

  Reply
 • 27.3.2019 at 12:50
  Permalink

  Mikä eläinperäisessä ravinnossa pilaa ilmaston? Olisiko kaikki kasveja syövät hävitettävä sukupuuttoon, jottei ilmasto kuumene liikaa?

  Reply
 • 27.3.2019 at 13:25
  Permalink

  Kasviksia joutuu syömään ämpäri tolkulla jotta nälkä lähtee ja uusi nälkä tulee jo puolen tunnin kuluttua.
  Sen sijaan kun paistaa voilla mahdollisimman rasvaista lihaa nälkä lähtee ja pysyy poissa pitkään.
  Yliopistoissa nuhjutetaan housun persauksia tuolia vasten niin eivät tiedä oikeasta elämästä yhtään mitään. Sama perseen nuhjutus koskee vihervasemmistoa kokkari homoja sekä keskustaa.

  Reply
 • 27.3.2019 at 15:15
  Permalink

  Piiperöt ei tajua että heidän kasvisrehujen tuottamien tuhoaa maapalloa paljon enemmän kun lihakarjan kasvatus.

  Reply
 • 27.3.2019 at 16:28
  Permalink

  Kuulostaa kovin vaaralliselta, kuinka ilmastohuijas valtaa älykkäänä mitämieni mielen.

  Reply
 • 27.3.2019 at 19:32
  Permalink

  Soros ja kummpanit haluavat Monsanto Bayerin rikkaruohomyrkyt ja geenimaissin Eurooppan patententilla suojatut siemenet ja muut tykötarpeet. Ei ole pitävää näyttöä kasviperäisen ravinnon paremmuudesta verrattuna sekaravintoon. Kyllä viljasato jää vähaiseksi kun ei käytetä raaka-öljyä tai maakaasua sen tuottamiseen. Myöskään sademetsät eivät ole turvassa kun soijaa kasvuala kasvaa käy kuten palmuöljyn tuotannossa.

  Reply
 • 27.3.2019 at 19:41
  Permalink

  Suosittelen suoraa laiduntamista nokkospuskissa. Varsinkin sen ajoittaa samaan aikaan kun nokkosperhosen toukkia on laumoittain nokkosen lehtien pinnoilla. Siinä samalla saa valkuaispitoista proteiinia. Voi ensin olla pistävä maku, mutta suun turtuessa se ei tunnu enää miltään. Akkaa ei kannata ihan heti pussata syönnin jälkeen, sillä vaikutus on pahempi kuin valkosipulilla.

  Reply
 • 28.3.2019 at 00:23
  Permalink

  Kauhistus olisi diabeetikkona vetää lähes pelkkää hiilihydraattia. Soijarouhetta 300g (kuivapaino) päivässä, että saa proteiinia… Mieluummin syön vaikka niitä torakoita, kunhan eivät postiluukusta ryömi lautaselle.

  Reply
 • 29.3.2019 at 20:15
  Permalink

  Ihmisille käy samanlailla kun eläimille jotka ovat joko kasvisyöjiä taikka lihansyöjiä, jos esim, lehmälle syötetään väkisin lihaa voi olla varma että montaa päivää tuo ei elä, samoin jos leijonalle syötetään rehuja, ei elämä tule kestämään montaa päivää.
  Sitte eläimeen nimeltä ihminen, jos aletaan syömään pelkkää lihaa elämä ei pääty päivissä, mutta ei kestä pari vuotta pitempään, jos taasen syödään pelkkää kasvisravintoa, siihen ei kuulu ainostaan lihasta tulevat hivenaineet jotka on ihmiselle elintärkeitä, elämä ei kestä kun korkeintaan vuoden.
  Ihminen on sekasyöjä joka kuolee jos pitää siirtyä vain yhden lihan/kasvisten syöntiin.

  Maapallolla ei ole yhtään oikeaa rehellistä kasvissyöjää eikä tule, sillä puhtaasti kasviksilla ihminen ei elä, vaan kuolee.

  Kasvissyöjille: Pillerit, kala, maitotuotteet, kananmuna, eivät ole rehuja, vaikka moni teistä muuta väittää.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.