Human rights watch vaatii Japania poistamaan lain trans-ihmisten pakkosterilisaatiosta

Mikäli Japanissa trans-sukupuoliseksi itseään kutsuva ihminen tahtoo virallisen henkilöllisyystodistuksen ”uudella sukupuolellaan”, tulee tämän käydä läpi psykiatrisen diagnosoinnin lisäksi mm. sterilisaatio. Ihmisoikeusjärjestö Human rights watch on tarttunut asiaan ja vaatii Japania poistamaan mainitut laissa määrätyt edellytykset.

Japanin laki määrää, että trans-ihmisten tulee olla lisääntymiskyvyttömiä, sinkkuja, lapsettomia ja alle 20 vuotiaita saadakseen esimerkiksi henkilöllisyystodistuksen ja muun ”virallisen tunnustuksen” kokemalleen sukupuolelle. Tämän lisäksi Japani vaatii diagnoosin ”sukupuoli-identiteetin häiriöstä”.

– Japanin tulee ylläpitää trans-sukupuolisten oikeuksia ja lopettaa leikkauksen vaatiminen virallisen tunnustuksen antamisen edellytyksenä. Laki perustuu vanhanaikaiseen käsitykseen siitä, etä trans-sukupuolisuus olisi psyykkinen sairaus, näkee Human rights watchin Japanin johtaja Kanae Doi.

Järjestö muistuttaa, että WHO on poistanut ”sukupuoli-identiteetin häiriön” tautiluokituksesta ja toteaa pitävänsä Japanin trans-lakeja ihmisoikeusloukkausena.

Lähde: AFP

5 thoughts on “Human rights watch vaatii Japania poistamaan lain trans-ihmisten pakkosterilisaatiosta

 • 20.3.2019 at 10:11
  Permalink

  Japani on yksi harvoista järkensä säilyttäneistä maista -se on siis tuhottava. Tätä on globalismi aidoimmillaan.

  Reply
 • 20.3.2019 at 10:22
  Permalink

  On törkeää käyttää ihmisoikeuksia keppikevosena ja kun työnnetään kulttuurimyrkytystä omaehtoiseen ja omaleimaiseen Japanin yhteiskuntaan. Tuo Human Rights Watch -järjestö on menettänyt uskottavuutensa jo kauan sitten ja on pelkkä mädättäjien ja globalisti-imperialistien käsikassara. Ihan niin kuin 95% nk. NGO-järjestöistä.

  Reply
 • 20.3.2019 at 10:52
  Permalink

  Toivottavasti Japani ei anna periksi tässä asiassa. Joku raja mielisairaudelle.
  Japanissa kyllä riittää kaikenlaista pervoilua jollaista länkkäri ei voisi kuvitella olevan olemassakaan.

  Reply
 • 13.5.2019 at 13:11
  Permalink

  THL:n steriloimisrekisteriin ei ole ilmoitettu yhtään sterilointia transsukupuolisuuden perusteella vuonna 2003 voimaantulleen lain aikana. Lain vaatima lisääntymiskyvyttömyys saavutetaan hormonilääkkeillä ja siksi näitä tapauksia ei ilmoiteta rekisteriin.
  Sterilisaatio on kirurginen toimenpide.
  Pakkosterilisaatiota ei ole suoritettu transihmisille eikä sterilisaatiota ole haettu transsukupuolisuuden perusteella.
  Jos joku transsukupuolinen on hakenut sterilisaatiota, hän on käyttänyt muita lain perusteita, kuten 30 vuoden ikä, kolme lasta tai terveyssyyt.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.