Ihmisoikeusaktivistia uhkaa neljän vuoden vankeus marihuanasta – Juristit uskovat valtion lavastaneen

Suomalaiset muistavat Tšetšenian erityisesti järkyttävistä sotakuvista 90-luvulta ja  vuosituhannen vaihteesta, mutta maa on hiljalleen nousemassa raunioista. Siitäkin huolimatta, että sota on päättynyt ja tilanne on ainakin joiltakin osin maassa rauhoittunut, ihmisoikeustilanne nähdään nykyisin Venäjän federaatioon kuuluvassa Tšetšeniassa ongelmallisena. 

Memorial-ihmisoikeusjärjestön johtohahmoihin kuuluva Oyub Titiev vastaa oikeudessa syytteisiin marihuanan hallussapidosta ja syyttäjä vaatii miehelle jopa neljän vuoden vankeusrangaistusta.

Järjestön ja sen juristien mukaan Tšetšenian ihmisoikeustilanne on vähintäänkin matkalla kohti ”sietämätöntä” ja se pitääkin syytteitä tekaistuina, vihjaillen valtion mahdollisesti lavastaneen Titievin.

Tarkkaa syytä Titievin pidätykselle ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta Venäjän tukema hallitsija Ramzan Kadyrov kieltämättä tunnetaan varsin kovaotteisena johtajana. Kadyrov on saanut länsimaiden vihat niskaansa erityisesti vuoden 2017 tapahtumien jälkeen, kun paljastui, että hänen hallintonsa oli masinoinut homo-vainoa maassa ja tusinoittain homoseksuaaleja joutui pidätysten ja kidutuksen kohteeksi. Tiettävästi kolme ihmistä kuoli näissä tapahtumissa.

The Guardianin mukaan Tšetšenia on viime vuodet ollut yksi Venäjän vaarallisimmista alueista journalisteille ja ihmisoikeusaktivisteille, mutta Memorial väittää joutuneensa valtaapitävien erityiseksi silmätikuksi.

Lähde: The Guardian

2 thoughts on “Ihmisoikeusaktivistia uhkaa neljän vuoden vankeus marihuanasta – Juristit uskovat valtion lavastaneen

 • 18.3.2019 at 10:54
  Permalink

  Huumeita ja homoilua -näillä eväillä ei yhteiskuntaa paljoa rakenneta.

  Reply
 • 18.3.2019 at 12:16
  Permalink

  Eipä ole suomaliassakaan mitään hurraamisen aihetta. SAMAA PASKAA joka paikassa. Sitä alkaa väkisinkin uskoa ”saliittoteorioihin”. Eivät päättäjämme nyt niin tyhmiä voi olla. Ahneita isänmaan ja kansansa pettureita kylläkin. Möisivät varmaan isoäitinsäkin, jos siitä kymppi maksettaisiin.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.