Mies kuoli ilmakiväärin laukaukseen – Kahta epäillään henkirikoksesta

Itä-Uudenmaan poliisi on tutkinut Loviisassa tapahtunutta kuolemantapausta. Uhri löytyi kuolleena tien poskesta ja ruumiista löytyneet ulkoisen väkivallan merkit antoivat viranomaisille syyn epäillä henkirikosta. Tutkinta alkoi jo viime marraskuussa ja nyt se on saatu päätökseen.

Esitutkinnan perusteella selvisi, että henkirikos oli tapahtunut Pyhtäällä yksityisasunnossa. Kuolinsyy ei ollut aivan tavanomainen, sillä uhri oli menehtynyt ilmakiväärillä ammutun laukauksen seurauksena. Tämän jälkeen vainaja oli kuljetettu autolla löytöpaikalle Loviisaan.

Henkirikoksessa kuoli vuonna -71 syntynyt mies. Tapauksen johdosta on ollut vangittuna vuonna -84 syntynyt nainen ja -88 syntynyt mies. Molempia epäillään taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Tutkinnan alussa oli vangittuna myös kaksi muuta miestä, joita ei epäillä enää henkirikoksesta.

Tutkittavat rikosnimikkeet ovat olleet tappo, hautarauhan rikkominen ja rikoksentekijän suojeleminen. Poliisi ei selvennä, mistä syyte hautarauhan rikkomisesta juontaa.

Lähde: Poliisi

4 thoughts on “Mies kuoli ilmakiväärin laukaukseen – Kahta epäillään henkirikoksesta

 • 11.3.2019 at 11:50
  Permalink

  Onhan jo se hautarauhan rikkomista kun dumppaa ruumiin tien varteen. Liekö sekopäät lisäksi häpäisseet ruumista selvinnee tuonnenpana.

  Reply
 • 11.3.2019 at 16:13
  Permalink

  Nykyiset ilmakiväärit taitavat olla tehokkaampaa sorttia kuin lapsuudessani ollleet, joilla niilläkin saatiin aivan tarpeeksi pahaa aikaan. Onhan näitä ”sattuneita” poikaporukoiden ”lapsuusmuistoja” pilvinpimein nk. ilmakon kanssa aina läääri reissuja myöten kun on ”lonkalta vedytty keskelle otsaa”. Puhumattakaan siitä, että ammoisina aikoina täyttä suojelua vailla olevat ”räksät” saivat osansa perin kaivattuina ”elävinä maaleina”. Eikäpä tätä vanhemmatkaan pahakseen laittaneet, sillä viinimarjapensaat ja niistä keitettävä mehu oli tuikitärkeä lisä aikoina, jolloin kaupoissa ei ollut ainakaan maaseudulla kaikkia nykyisiä ulkomaan herkkuja saatavilla ja jos olikin, ne maksoivat niin paljon, ettei niitä ”hennennut” syödä.

  Reply
  • 12.3.2019 at 13:26
   Permalink

   Ennen oli ilmakiväärit tosiaan paljon heikompia, nykyään noiden teho vastaa jo pahimmillaan pienoskivääriä.

   Reply
 • 21.3.2019 at 14:35
  Permalink

  Kompressori ilmakoilla ammutaan jenkeissä kauriita.Lähinnä sen takia kun ovat äänettömiä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.