Tulli etsi tummaihoista henkilöä – Kollasi myös potkupallojoukkueen ja rasismi-myrsky oli valmis

Suomen tulli etsi tummaihoista henkilöä viime lauantaina Vaasan satamassa. Tässä ei sinänsä ole erityistä uutista, mutta mm. asiasta noussut mielipaha pitää sisällään varsin kummallisia näkemystä ja prioirisointeja.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä syyttää tullia ”etnisestä profiloinnista”, joka on ulkomaalaislaissa kiellettyä ja kyselee HS:n artikkelissa ”os kyseessä olisi ollut valkoihoinen henkilö, jolla on vaikka vaalea tukka, niin olisivatko tullimiehet todellakin pysäyttäneet kaikki vaaleatukkaiset valkoihoiset henkilöt?”.

Paikallinen potkupallojoukkue VPS oli kotimatkalla Uumajasta ja kertovat järkyttyneensä kovin, kun joukkueen tummaihoiset kollattiin siinä missä muutkin tuntomerkkeihin sopivat. Joukkueen kapteeni kertoi tuntemuksistaan twitterissä seuraavasti:

Pimiä sanoo toivovansa, että tullin vihjetieto olisi ollut parempaa. Tullin valvontajohtaja Sami Rakshit kertoo, ettei tullilla ollut käytössä valokuvaa epäillystä ja siksi päädyttiin tarkistamaan henkilöpapereita.

– Hänet on haluttu tarkastukseen, ja häntä on etsitty. Meillä ei ole ollut kohdehenkilön kuvaa käytettävissä. Sen takia on selvitetty matkustusasiakirjoja, jotta löytäisimme kohdehenkilön, Rakshit toteaa HS:lle.

Rakshit kertoo etsityn olleen samalla laivalla, joten rasismi-syytöksiäkin poikinut operaatio oli kaikkinensa varsin onnistunut.

Lähde: HS

 

20 thoughts on “Tulli etsi tummaihoista henkilöä – Kollasi myös potkupallojoukkueen ja rasismi-myrsky oli valmis

 • 11.3.2019 at 10:16
  Permalink

  Voi voi, kun on rantaruotsalaista Sebua ihan ”itkettänyt ja hävettänyt”.

  Reply
 • 11.3.2019 at 10:28
  Permalink

  Voi ku kauheeta kun kaikki mustat miehet on joutunut tarkastukseen, joskus se vaan on pakko tehä niin jos epäilty ei ole tiedossa.

  Reply
 • 11.3.2019 at 10:54
  Permalink

  Tummahipiäiset ovat tottuneet kulkemaan ettei heidän papereita paljon kysellä, on meinaan maassa ihan tavaksi tullut. Ymmärtää kyllä järkytyksen vakavuuden, noh, asiaan väkevästi kantaaottava muuan valtuutettu Vap..eikun Kirsi Pimiä hoitaa ainakin rahalliset korvausvaatimukset vireille, sekä vaatii kaikissa valemedia sivuilla ja Ylen pääuutissa tullin syvästi pahoittelevat anteeksipyynnöt, pariin kertaan varmuuuden vuoksi .Eiköhän se siitä….

  Reply
 • 11.3.2019 at 11:47
  Permalink

  Jos tuntomerkit olis olleet vaaleaihoinen ja vaaleatukkainen, ilman tarkempaa kuvausta, ja syytä epäillä jostain vakavasta rikoksesta, niin kyllä olis tulli kyylännyt vaaleita pottunokkia. Ainoa ero, että kukaan ei olis kiinnittänyt valemediassa tähän ”etniseen profilointiin” mitään huomiota. Nykypäivän normaali tosiaan on vääristyneesti se, että lakupekkaa ei saa epäillä lähtökohtaisesti mistään ja suomalaista pitää kaikesta.

  Reply
 • 11.3.2019 at 12:02
  Permalink

  Olisipa Tulli ollut yhtä tehokas vuodesta 1990 eteenpäin niin Suomi säästäisi 3.2 miljardia vuodessa.

  Reply
  • 11.3.2019 at 19:15
   Permalink

   Niin mutta silloin ei päättäjillä ollut mullahin paskat housuissaan, eli terrorin pelko jos sattuu pahoittamaan muslimin mieltä?

   Maamme feministeillä olisi muuten PAAALJOON opittavaa kolmelta EX-MUSLIMALTA. Nämä naiset laittavat luun kurkkuun muslimi-miehelle, joka tyylille uskollisena alkoi halveksumaan näitä naisia. Miten naiset vastaavat, ottakaa päättäjätkin mallia. Emme voi suostua siihen, että teidän pelkurimaisuuden ja islamistiselle vihapuheelle alistumsenne syöksee koko maamme, sekä naisemme ja lapsemme keski-ajalle!

   https://www.youtube.com/watch?v=YO779iMFSO0

   Islam, Modesty and Feminism – Sarah Haider, Hiba Krisht & Ghada

   Reply
 • 11.3.2019 at 12:21
  Permalink

  Ai on etnistä profilointia, kun etsitään mustaa, eikä kysytä henkkareita kuin mustilta? Kuinka järkevää olisi kysyä suvakkien mieliksi jokaiselta henkkarit? No, suvakit eivät oikein ymmärrä…

  Reply
  • 11.3.2019 at 19:19
   Permalink

   Miksi ihmiset äänestävät suvakkeja päättämään elämästään ja siitä, ketä on naapureina? Sehän on yhtä tyhmää kuin tilata putkimies joka luulee että paras viemäriputki on kasa onttoja ranskalaisleipiä, liimattu yhteen kanankakalla?

   Reply
 • 11.3.2019 at 12:29
  Permalink

  Miksi suomen ja ruåtsin välillä ylipäätään liikkuu neekereitä?

  Reply
  • 11.3.2019 at 19:59
   Permalink

   Presidentti Trump kokoontui tänään lasten hyväksikäytön torjumiseen tähtäävän keskusteluryhmän kanssa tänään. Ivanka Trump sanoi esimerkiksi, että lasten hyväksikäyttö on pahin ihmisoikeusrikkomus mitä on. Tämä luonnollisesti liittyy siihen, miten rajavalvontaa hoidetaan jne:

   Reply
   • 11.3.2019 at 20:23
    Permalink

    ”Veronmaksajat Ensin” – aika radikaali ajatus korruptio-Suomessa?

    Reply
 • 11.3.2019 at 13:40
  Permalink

  Nyyh ja kyynel. Herkkien poikien potenssi varmaan nyt kärsii, kyllä nyt tarvitaan pullahalia.

  Jos tuntomerkiksi olisi ilmoitettu psykoottinen suvakki niin kyllä, vastaavasti kaikki vihermarxilaiset olisi tutkittu

  Reply
 • 11.3.2019 at 14:47
  Permalink

  Toivottavasti ei mustan barbin perheellä ollut asian kanssa tekemistä.
  Olen järkyttynyt nyt täytyy Presidentin jakaa jopoja!

  Reply
 • 11.3.2019 at 14:48
  Permalink

  meniköhän itkemään äidilleen kun sattu suvakkitunteisiin.

  Reply
 • 11.3.2019 at 16:36
  Permalink

  Taas homppeli hurri pallon potkija märrästää, joka on peräti kapteeni pallo joukkueessaan syystä, joka ei mahdu ainoankaan persjalkaisen tosimiehen pääkoppaan mitenkään päin.

  Rikollinen on rikollinen ja etsintäkuulutettu on etsintäkuulutettu, olipa kyseessä sitten, vaikka pieni vihreä mies Marsista rikoksesta suuresta eli nuuskasta, muttei sikäläisestä tuho-pommista, joka kuuluu oleellisena osana hänen ”kulttuuriinsa” ja uskomuksiinsa, jossa tuo ”suitsukkeena” käytettävä ”uskontunnustus” kuuluu oleellisena osana, jota ilman ei sielu puhdistu eikä ”jumalolento” koe saavansa täyttä hartautta ja kunnioitusta osaksensa.

  Kuinka asiat ovat silloin, jos lehmääkään ei saa lypsää, koska se on profilointia kikkien perusteella ja sen ”haastaman puheenparren” perusteella eli MUU!!! tai MÖÖ!!!

  Yhdenvertaisuus -lehmä heilauttaa häntäänsä karkoittaen rasisti -kärpäset persiestään ja sanoopi sitten ihan millä ja kenen kielellä hyvänsä, että aivan kaikki Luojan luomat on käytävä läpi tasapuolisesti aakkosjärjestyksessä oikealta vasemmalle kun koittaa naaraspuolisten sonnien lypsy aiika. Se, että homma on perkuleen hidasta ja tosi vaikeeta ei ole mitään väliä, sillä koska se on tärkeintä, että noudatetaan eettisiä perusteita ja kunnioitetaan oikeuksia ja periaatteita niin, että kyseessä on jo oletusarvoisesti ”muslimi -rakastelu” ”pilkun” kanssa.

  Lopullisena huomiona kyseiseen prosedyyriin voidaan viitata siten, että samanlaisten paragraafien soveltamista vaatimia silmin nähden henkisen tasapainonsa menettäneitä ”tapauksia” pidettiin paidassa, jossa piisasi hihaa enemmän kuin tarpeeksi ja hoitometodina käytettiin tavantakaa kylmiä kylpyjä heittämällä monta sangollista kaivo kylmää vettä ”yliviisaan” eli kansankielellä vajaamielisen päälle.

  Reply
 • 11.3.2019 at 18:13
  Permalink

  Saatiinko syyllinen kiinni? jos ei ja oli samalla laivalla niin taisi livahtaa siinä välissä kun tullimiehiä käytiin syyttämään rasismista.
  Syytteen nostamisesta luovuttiin koska tuli niin kaunis anteeksi pyyntö.

  Reply
 • 11.3.2019 at 22:30
  Permalink

  Etninen profilointiko kielletty?
  Miksi?
  Onko mikään profilointi sallittua?
  Kohta kielletään sukupuoleen perustava profilointi, eli murhaMIESTÄ etsittäessä EI saa olettaa kenenkään olevan mies.

  Jotkuthan väittävät ettei rotuja edes ole, kuitenkin vaahtoavat rotusorrosta!
  Ja rasismi on nykyään sitä ettei rotumuukalaisille anneta erityisetuja tai asemaa.
  Myös se on outoa että rasismia voi kokea vain vähemmistö…..

  Reply
 • 15.3.2019 at 12:07
  Permalink

  Yhdenvertaisuusvaltuutettu. Voi vidu mitä skeidaa. Tollaset kulttuurimarxilaiset joutohommat pitäis lakkauttaa yhteiskunnalle haitallisina.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.