Lukijan kynästä: Veikkaus puree ruokkivaa kättä

Veikkaus puree ruokkivaa kättä. Ruokkiva käsi on tietysti asiakkaat, pelaajat. Veikkauksen liikevaihto on noin 3 miljardia euroa. Liikevoitto on noin 1 miljardi euroa. Kuitenkaan pelaajia ei palkita kuten heidät ansaitusti kuuluisi palkita voitoilla, vaan usein kyyti on kylmää ja käy niin että jopa kaikki oikein veikannut ei edes saa murusia pöydältä vaan jää kokonaan ilman voittoa! Miten Veikkaus kehtaa toimia tällä tavalla. Tietysti se kehtaa kun sillä on monopoli asema. Yksinoikeus Suomessa pitää pelaajia pilkkana.

Vakioveikkaaja saa ehkä yhden tai kahden kerran elämässään kaikki menemään oikein – joka palkitaan ”sylkemällä naamalle”.

Lotossa jos sinulla on 5 oikein se tuntuu siltä kuin olisi 5 väärin. Ainakin kun katsoo miten Veikkaus palkitsee tai siis nylkee pelaajan.

Samaan aikaan Veikkauksen johtajille kolahtaa 16 000 – 32 000 euron ”täysosumia” joka kuukausi tilille laittamatta rastiakaan ruutuun. Pelaajat rahoittavat Veikkauksen johtajien sikamaiset palkat.  

Veikkauksen vanha mainos ’pennit miljooniksi’ on totta siinä mielessä että Veikkaus on rahasampo, mutta lähinnä vain sen johtajille ja erilaisille maailmanparantaja yhdistyksille.

Veikkaus syytää ympärilleen rahaa vaikka pelaajille sitä ei löydy. Kaiken maailman maailmanparantaja yhdistykset saavat Veikkaukselta avokätisesti vuosittain miljoonia euroja. Veikkauksen rahanjako on elitististä vaikka se on puuteroitu hyväntekeväisyydeksi. Rahanjako ei ainakaan näy menestymisessä urheilussa, jossa ollaan perässähiihtäjiä ja potkupalloilijoita.

Veikkauksen ”hyväntekeväisyys” on kuin märkä rätti suomalaisten kasvoille. Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö – Hurstin Apu ry ei saanut latin latia Veikkaukselta. Samaan aikaan Suomen Pakolaisapu ry sai lähes 1,5 miljoonaa euroa Veikkaukselta. Humanitäärinen maahanmuutto lohkaisee jo valtion budjetista 3,2 miljardia euroa joka vuosi!  Tämän hillovuoren päälle Veikkaus läiskäisee vielä omat hunajansa. Tilanne on sietämätön. Pelaajat, suomalaiset veronmaksajat omistavat monopolipötsin. Veikkauksen purentajäljet vain syvenevät.

Veikkaus tahkoaa miljardit nylkemällä pelaajilta rahat. Se ottaa kyllä pelaajilta, mutta ei anna takaisin pelaajille kuin roposia. Ahneella on paskainen loppu – toivottavasti.

Kaiken ahneuden lisäksi Veikkaus venyttää lakia mielensä mukaan. Arpajaislaissa on määritelty tapa jolla Veikkaus saa mainostaa rahapelejään. Markkinointia ei saa kohdistaa alaikäisiin. Laista huolimatta Veikkaus on toteuttanut kyseenalaista markkinointia ja tästä löytyy paljon esimerkkejä.

Veikkauksen johtajat pitäisi laittaa kuuraamaan rappusia.

1 konkreettinen esimerkki miten voitaisiin toimia jos haluttaisiin että kansa vaurastuu ja pääsee osalliseksi voitoista. Perustetaan minilotto jossa arvotaan joka arkipäivä ma-pe 100 000 euron päävoitto. Rivimaksu 25 senttiä. Jos yhtään 5 oikein tulosta ei löydy jaetaan voittorahat alemmille voittoluokille.  Minilotossa on kolme voittoluokkaa 5,4 ja 3 oikein. Yhdessä ruudussa 40 numeroa. 5 oikein rivi on täysosuma 100 000 euroa.

Tavallinen lauantai lotto jatkukoon kuten tähänkin asti. Siihen ei pidä kajota paitsi jakamalla suurempia voittoja alemmille voittoluokille. Tämä ei kuitenkaan taida sopia ahneelle Veikkaukselle joka puree ruokkivaa kättä. Heitettäköön ensimmäiseksi historian kaatopaikalle Veikkauksen hyvä veli logo. Veikkauksen rahapelilisenssi peruttakoon mikäli se ei täytä lain asettamia vaatimuksia.

CFF

8 thoughts on “Lukijan kynästä: Veikkaus puree ruokkivaa kättä

 • 11.3.2019 at 09:58
  Permalink

  Veikkauksen hyvin palkatut johtajat, nimiä en tiedä, mutta oletan näiden olevat entisiä poliitikkoja tai näiden avustajia. Suomalaista korruptiota.

  Reply
 • 11.3.2019 at 11:13
  Permalink

  Veikkaaminen ja pelien pelaaminen ei ole Suomessa sentään pakollista, mutta olisi tietenkin hieno asia, jos tuotot käytettäisiin kansakuntaa rakentavalla tavalla. Nythän varoja suolletaan päinvastaisiin tarkoituksiin. Tiedostavien on syytä jättää pelit pelaamatta, kunnes tilanne paranee.

  Reply
  • 11.3.2019 at 16:16
   Permalink

   Kohtapa meillä taas on suunnattu Lotto; Kansanedustajien vaalit. Arvotaan, minkä väristä paskaa äänestät. Kaikilla puolueilla kun on lähes sama ohjelma. Sitten arvonnan kohteeksi tulee, mitä kansaa – paitsi suomalaisia – ehdokkaasi edustaa? Kolmanneksi arvotaan, kuinka paljon ehdokkaasi ajelee taksilla tai muutoin kuppaa yhteiskuntaa. Sitten voidaan arpoa kuinka moneen äänestykseen ehdokkaasi ehtii muilta töiltä painamaan juuri sitä nappulaa, mitä käsketään painamaan. Ja kun illalla painaa nappulaa, tulee tarjoilija ja kun painaa tarjoilijaa, tulee nappula. Lisäpelinä on lomapommi. Voit voittaa seikkailumatkan ISIS- morsiameksi sukumurto-osasta riippumatta kuljettamaan Nobelpalkittua dynamiittia sopiviin kohteisiin.

   Reply
 • 11.3.2019 at 11:23
  Permalink

  Veikkaus Oy:n toiminta on sellaista huijausta, että pikavipit ovat todella rehellistä puuhaa siihen verrattuna. Köyhä kansa pistää viimeisiä pennosia pelikoneisiin ja veikkauksen peleihin ja menettävät vielä enemmän elintasostaan. Kymppi viikossa tekee 520 vuodessa ja 5200 kymmenessä vuodessa. Tuon verran säästettynä antaisi mielenrauhaa mahdollisten hätätilanteiden varalta.

  Reply
 • 11.3.2019 at 11:23
  Permalink

  Olen samaa mieltä,että veikkauslakko nyt kehiin.Olemme puhuneet jo siitä!!!!

  Reply
 • 11.3.2019 at 12:18
  Permalink

  No kaiken kukkuraksi Veikkausvaroista jaetaan vuosittain monta miljoonaa poliittisille puolueille mikä on väärin eli valvova elin jakaa itselleen isoja summia. Eikös tätä voisi verrata jopa jonkinlaiseen korruptioo?

  Reply
 • 11.3.2019 at 14:34
  Permalink

  Lopetin lähestulkoot heti Veikkauksen ”talkoot” saatuani tietooni sen, että leijonanosa Veikkauksen tuotoista jaetaan haittamaahanmuuttajille eli matuille erilaisiin ”projekteihin” sekä ”mielenhallintakursseille” ja loiskiehuntana ympärillä raatokärpäsinä pyöriville erilaisille suvakki -kerhoille ja ”kondersaattoreille”, joiden tehtävänä on lisätä ”luistoa” eli kotoutumista rotumuukalaisille lukuisilla erilaisilla hippasleikeillä, ”munan hautomoilla” ja ”särkyneen älypuhelimen kuoren eheyttämiseskusteluilla” yms. tärkeillä rojekteilla niin, että muslimien leikkaamattomien varpaankynsien ukkovarpaiden välitkin loistavat kirkkaampina kuin hiekka-aavikon yllä tuikkiva tähtitaivas, joka tosin jää toiseksi hääjuhlien ampuma-aseiden suuliekeille kuten paikallisena tapana on laittaa ”kylmäksi”, joku kovan onnen ”puhemies”.

  Matuinvaasion alettua v. 2015 on siitä lähtien kaikkien muiden intressiryhmien kanssa Veikkaus valistanut kasvonsa partalasten puoleen ”jyrkällä raha pyryllä”, koska ”pakolais ”-lasten” hätä, monikultti ja taistelu ”rasismia” eli oikeudenmukaisuutta vastaan” avaamalla posan sepposen selälleen aivan kuten Juha Sipilän ruumislaudalla pesua odottava hallituskin syystä, että on pirkuleen hienoa kun antaa fyrkkaa riskeille lähi-idästä hermolomalle lähteneille sotarikollisille ja -karkureille, jotka ovat katkoneet päitä ja lämmitelleet ruumis valkealla sikäläiseen perinteiseen tapaan vähän samaan tapaan kuin akat Suomen suven ja talven lähestyessä haraavat lehtiä pihasta ryhdikkään tomerasti isännän katsoessa ikkunasta tyytyväisenä akan ahkeruuden takia onnitellen samalla itseään, että ihan ilman shariaa sain noin hyvän emännän ”järjestettyä” aivan ITSE!

  Veikkauksen ent, historiassa jokin hilkku sentään meni lasten ja nuorten urheilu- ja virkistystoimintaan sekä erilaisten vammaisjärjestöjen toiminnan tukemiseen ja taisipa mennä hilkku alkoholisteille sun muille elämän syrjäpolkuja vaeltaneille ”avannosta vedettäville” miehenpuolille ja mikseipä heissä jokunen nainenkin oli. Mutta myös kirouksena oli ”mammutti aikanakin” se, että erilaiset kyldyyri kohteet saivat apurahoja sekä rahoitusta uusien ja vanhojen kirosanojen käyttämiseksi esityksissä, jotka kertoivat jostain sellaisesta ”raketiasta”, josta ei päässyt selville Erkkikään, mutta sehän merkitsi vain sitä, että ”roduktio” oli ”taiteellinen” menestys niin, että ”meloraaman” ohjaajalle partaiselle kermapartaiselle miehekkeelle eli ojennettiin kukkapuska salamavalojen räpsyessä ja ”ramaturki” oli viety jo aikaa sitten ensihoitoon, koska hän ”eläytyi” esityksen mukana tajunsa kankaalle herkän mielenlaatunsa takia, joka on tässä taiteenlajissa yhtä välttämätöntä kuin kynnet kissalla, että se pääsee puuhun.

  Reply
 • 11.3.2019 at 18:37
  Permalink

  Ja minusta tuntuu että ainakin KENO on täysin sumplittu peli arvonta tehdään niin että veikkauksen voitto maksimoituu.Huomattavasti paremmin sai kun arpoivat palloilla sitä kaikki on sanoneet kuulemma sisäministeriön virkamiehet tarkistivat että arvontaohjelmisto olikunnossa mite ne koodaamisesta ymmärtävät ei yhtään mitään.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.