Tanja Vahvelainen: Nuorten mielenterveys ja huonovointisuus

Vanhustenhoito, päiväkotien lapset, lasten seksuaaliset väkivallat, nämä ovat olleet viime päivinä otsikoissa. Nyt nousi nuorten mielenterveyden ongelmat sinne samaan joukkoon.

Olen peräänkuuluttanut pidemmän aikaa jo lasten ja nuorten konkreettisesti ennaltaehkäisevää toimintaa. Lastensuojelua ei lue edelleenkään sellaiseksi, vaikka mm. Vantaalla onkin varhaisen puuttumisen malli lastensuojelussa. Lastensuojelun pääpaino on edelleen kuitenkin tuessa ongelmien jo ilmaannuttua.  

Pääkaupunkiseudun nuorilla on vakavia mielenterveydenongelmia, nuorista joka kymmenes on jo erikoissairaanhoidossa. Olen myös kuullut nuorten itsemurhista. Puhumattakaan huumekuolemista, joista media ei kirjoita.

Ongelmat ovat siis niin vakavia, ettei niitä pystytä enää hallitsemaan. Saatikka hoitamaan perusterveydenhuollon kentällä. Erikoissairaanhoito puolestaan maksaa ja ongelmien ajauduttua pitkälle, on hoito pitkäaikaista. Mitä meille kaiken kaikkiaan maksaa nuorten hoito ja heidän syrjäytymisensä. Yhden syrjäytyneen nuoren on valtiontalouden raportin mukaan (2007) arveltu maksavan yhteiskunnalle miljoonan vuodessa.  

Sama hälyttävä tilanne mielenterveyden osalta koskee kuulemma myös lapsia.

On vaikeaa ymmärtää, miksi emme panosta varoja itsestään selvyyksiin. Pitäydymme vanhoissa rakenteissa, vaikka on nähty, etteivät ne toimi, vaan tilanne pahenee. Tuleva ja toivottavasti haudattava SOTE olisi ollut pitkäaikaissairaille, eli myös mielenterveyden häiriöistä kärsiville tuho.

Kävin vierailulla Vantaan Mielenterveysyhdistyksessä ja koin äärimmäisen ihmeellisenä ja erittäin surullisena kuulemiani asioita, mm. ”eivät mielenterveysasiat kiinnosta poliitikkoja, koska siinä ei ole mitään seksikästä.”

Tällä hetkellä kaikki pauhaavat vanhustenhoidon tilasta ja jokainen puolue tekee parhaansa pestäkseen maineensa äänestäjien silmissä.

Kukaan ei ota mielenterveysasioita esille kuuluvasti. Kukaan ei tuo framille nuorten syrjäytymistä. Meillä on nyt jo erittäin vakava ongelma näiden syrjäytyneiden nuorten kanssa, heitä meidän tulisi tukea ja kuntouttaa kaikin mahdollisin keinoin. He ovat tulevaisuutemme, eivät maahanmuuttajat. Ongelma vain odottaa todellista räjähtämistä.

Miksemme voi aikuisten oikeasti sitoa resursseja varhaiseen puuttumiseen.

Sitä meidän tulisi tehdä, ehkäistä ongelmia, eikä hoitaa seurauksia, joiden kustannukset ovat moninkertaiset.

Tanja Vahvelainen

26 thoughts on “Tanja Vahvelainen: Nuorten mielenterveys ja huonovointisuus

 • 7.2.2019 at 02:36
  Permalink

  Kaikki jäljet johtavat sylttytehtaalle: keskeiset puolueet Mauno Koiviston johdolla antoivat ylimmän poliittisen päätäntä vallan ulkomaille varjohallituksen taskuun. Tuli globalisaatio ja sen mukaisia arvoja alettiin kouluissa ohjelmoida lasten päähän. Multikulttia, ilmastoalarmismia, lgbq-sekoilua, kristinuskon demonisointia, kansallistunteen tukahduttamista ynnä muuta kehittyvälle mielelle turmiollista. Globalisaatio ohjelmoi ajattelemaan järjen vastaisesti.
  Ei siis ihme että lapset ja nuoret voivat huonosti.

  Milloin Suomen kansa saa tarpeekseen mädätyksestä ja ottaa maansa takaisin?

  Reply
 • 7.2.2019 at 03:24
  Permalink

  hyvä näin kuuluukin käydä tälle läpeensä aivopestylle kansalle!! Tässä kysymyksiä joka kertoo aivokuolleisuudesta ja uskon että jopa magneettimedian lukijoista osa on niin pahasti aivopesty etteivät edes aio asiaa tutkia tässä tulee suurinpiirtein tärkeys järjestyksessä:

  1. Elämmekö ”maapallolla” joita nasan tietokoneella tehdyt kuvat antavat ymmärtää sadoista miljardeista ellei tuhansilla miljardeilla dollareilla ei ole kuvaa saatu kotipaikastamme :)?

  2. Uskotko holaustin tapahtuneen tähän on pakko laittaa tälläinen 🙂

  3. Uskotko että vapaamuurarit kävivät kuussa 🙂

  4. Miksi antartikselle meno on kielletty/ tehty suurinpiirtein mahdottomaksi yksityisiltä ei eliittiin kuuluvilta ihmisiltä???

  5. Miksi ihmiset eivät suostu ymmärtämään rahajärjestelmää??

  6. Ketä omistaa median suurinpiirtein ympäri mailmaa ja miksi vain holokausti on ainoa historiallinen tapahtuma jonka kiistäminen on lailla kielletty monissa maissa??

  7. Miksi ihmiset eivät ymmärrä ketkä hallitsee nykyään ja jo kauan hallinneet vapaamuureita ja kenen agendaa vapaamuurit noudattaa??? Melkein kaikkien mailman maiden johtajat ja päättävissä asemissa olevat henkilöt ovat vapaamuurareita!!

  8. Miksi ihmisille on liian vaikea koittaa ymmärtää miten mailma toimii edes viikko käyttää omaa turhanpäivästä aikaansa potkupallolta ja jääkiekolta, jotka ovat tarkoituksella tehtyjä todella typeriä urheilulajeja viemään huomio pois OIKEASTI tärkeästi asioista!!

  9. Nyt kun muurarit tarkoituksella ovat aiheuttaneet nämä raiskaukset, niin typerämpää ei ole kuin lähteä jahtaamaan näitä alikehittyneitä aavikko apinoita (jonka ymmärrän), kun sionistit ovat nämä tarkoituksella nämä tänne tuoneet eli LAMMASLAUMA LÄPEENSÄ AIVOPESTY KANSA KUN EI YMMÄRRÄ! Heille selvästikin nämä itse tulivat läntisiin valkoisiin maihin ja juutalaisilla ei ollut asiaan osaa eikä asiaa!!

  10. Mksi juutalaiset ovat karkoitettu 109 eri maasta, määrä tod näk. vielä paljon suurempikin?????????????

  11. Miksi nikolai teslan joka oli tämän hetkisen ihmiskunnan kovin ihminen millä mittapuulla tahansa, niin donald trumpin serkku julisti kaikki salaisiksi! Eli niin kutsuttua ”ilmaista” energiaa on ollut jo kauan aikaa, mutta kun rockefellerit ym muut triljonäärit tapattavat kaikki joilla näyttää olevan varteen otettavia keksintöjä ja keksintö patentit ovat tärkeiden patenttien kohdalla pelkkää huijausta. Kaikki varastetaan ja keksijät tapetaan lääkereistä ilmailu insinööreihin jotka ovat uhka nykyiselle mailman järjestykselle!!

  12. kun raketteja laukaistaan niin menevätkö ne oikeasti ”avaruuteen” vai tippuvatko mereen ja pyöriikö ”maapallo” 1600 km h ja missä on oikeat pohjois napa ja etelänapa??

  13. ovatko nasan antamat teitokoneella tehdyt kuvat todellisia kuvia ”tähdistä” ja matkat aurinkoon ja kuuhun joita vapaamuurari eliitti väittävät todellakin niin kaukana kun antavat ymmärtää??

  14. Uskotko dinosauruksiin ja miksi eliitti niin kovalla kiireellä ottaa aina arkeoligiset löydöt haltuunsa? Smitsonian institute ym?? Ja miksi yhdessäkään museossa ei ole alkuperäisiä ”dinosaurusten” luita vaan kiinnassa tehtyjä mallinnuksia??

  15. Olisiko mailmassa ainuttakaan terroristiä tai sotaan jos ei false flag iskuilla tai ellitin salaisilla palveluilla niitä tehtäisi heidän valtansa lisäämiseksi( supo, cia, mossad, kgb, m 16 ym), niitä valtiot eli vapaamuurarit ja juutalais pankkiiri eliiitti niitä aiheuttaisi tapattamalla omaa kansaansa omien tarkoitus perien saavuttamiseksi? Tätäkin on monen lampaan vaikea ymmärtää??

  16. Miksi 95% Kansasta on niin vaikea ymmärtää, että melkein kaikki mailman valtaeliitti on satanisteja, jotka uhraa lapsia heidän vitun sairaille mielikuvitus jumalilleen ja ym muihin seksuaalisiin riitteihin, myös suomesta löytyy suuri määrä korkeimmilta tasoilta!!

  17. Miksi vaihtoehto mediassa on niin paljon keskustelua, että hitlerkin oli kontrolloitu oppositio vaikka en ole vielä 12v löytäny yhtäkään vakavasti otettavaa todistetta?? Suuri osa vertaa anthony suttoniin tässä asiassa??

  18. Miksi monen on vaikea ymmärtää esim kansainvälinen avaruus asema, redbullin avaruus hyppy ym muut ovat vaan vapaamuurarien huijausta ja he nauravat paskat housuissa näille massoille jotka uskovat näihin! OLISIHAN SE MAHDOTONTA ETTÄ KAIKKI MAILMAN AVARUUSMAAT YHDESSÄ HUIJAISIVAT MASSOJA 🙂 🙂 🙂 🙂

  19. Itse 25v todella tyhmänä uskoneena evoluutio teoriian ja että ihminen on tullut afrikasta apinasta ja kaikkien näiden vuosien tutkimisien jälkeen meinaa ruikkupaskat tulla housuun näiden vapaamuurarien/royal institute ym evoluutio ja alku räjähdys teorioiden kanssa!! Aikonaan eli ja on elänyt todella kehittyneitä kansoja jotka on tehnyt uskomattomia insinööri taidon näytteitä johon hädin tuskin nykyajan teknologialla edes pystyttäisiin! Pidin aatua hulluna kun etsi kadonnutta atlantista! EN TODELLAKAA PIDÄ ENÄÄ!! Pakko linkata tämä linkki KATSOKAA:

  https://www.youtube.com/watch?v=roX__kFKUjo

  20. Lammas lauma massat ovat niin syvästi aivopestyä paska sakkia että vaikea löytää sääliä näille ihmisille, jotka katsovat putousta ym muuta täyttä jätettä vaikka heidän maata ollaan tuhoamas täydellä voimalla juutalaisten toimesta!!! Itse olen saanut viimeseen kymmeneen vuoteen niin paljon paskaa niskaan yrittäessä saada hereille ihmisiä, että tätä vihaa lammaslaumaa kohtaan on vaikea saada laantumaan! Hauskinta on ollut nähdä kun näitä vastarinta liilkkeen tarroja laitoin ympäri suomea eripaikkoihin tuhansia ja sitten näet kun 10-16 vuotiaat naispuoliset teinit ”natsi” vihassansa raapii niitä irti kaikella mahdollisilla esineillä ja sitten heidät raiskataan heidän typerien paska vanhempiensa nieltyä juutalaisen aivopesun ja niiden tarrojen takana oleva poliittinen liike kun olisi se ainoa oikea oppositio toisin kuin sionisti halla homo hinttari aho persut ym. uusapaavalniemeä lukuun ottamatta!

  21. https://www.youtube.com/watch?v=DOP2kW0RA1A

  Irwin Goodman – Haistakaa paska koko vapaamuurari satanisti maanpetturi valtiovalta

  natsit tappo mun suvun holokaustissa! Mun vaarin kallo kutistettiin ja mun enosta tehtiin saippuaa ja iso isästä tuli lampun varjostin! Olisko mitenkään minä vaadin että synogoogalle lahjoitetaan 6 miljoonaa euroa!!

  Reply
  • 7.2.2019 at 18:13
   Permalink

   Hitler oli kontrolloitu oppositio. Amerikkalaiset ja britit rahoittivat hitleriä alusta loppuun. Ja paljon muitakin todisteita löytyy, jos vain jaksaa kaivaa. Samoin nyt, joka ikinen poliitikko ajaa maansa tuhoon.

   Reply
   • 7.2.2019 at 20:45
    Permalink

    Olet neukku jos haukut pikkuisenkaan Hitleriä, sillä hän oli se joka suomen esti valumasta neuvostoliitolle, voitte kertoa vaikka mitä, se ei tule ikinä poistamaan tuota totuutta.

    Reply
    • 8.2.2019 at 11:58
     Permalink

     Paskat se Hitler mikään hyväntekijä ollut ja Suomea puolustanut ellei itse olisi hyötynyt siitä mitään. Sehän säästi tällä tavalla omia sotilaitaan ja kalustoa kun ei tarvinnut koko pohjoista rintamaa miehittää. Eli kyllä siitä liitosta hyötyi molemmat eikä pelkästään Suomi. Hitlerin pelisilmähän oli täysin sokea. Muuten ei ole selitettävissä, että ajoi itsensä ja kansansa tilanteeseen jossa suurinpiirtein koko läntinen ja itäinen maailma oli vastassa. Sodassa ei kauneupisteitä jaeta. Se on lopputulos joka ratkaisee ja Hitler hävisi sodan ja Saksan kansa maksoi Hitlerin tyhmyydestä kovan hinnan. Toisaalta mitä muuta voisi ylimieliseltä ja mielenvikaiselta korpraalilta sodan johdossa odottaakkaan.

     Reply
   • 8.2.2019 at 07:53
    Permalink

    Vihollistrolli Petroskoi valehtelee. Amerikka ja britit halusivat tuhota Hitlerin, joka vapautti Saksan banksterien kuolettavasta otteesta

    Reply
    • 8.2.2019 at 11:59
     Permalink

     Sinä itse valehtelet ja olet selvästikin Goebbelsin oppipoika jonka mukaan isokin valhe muuttuu totuudeksi kun sitä toistaa tarpeeksi monta kertaa!

     Reply
     • 8.2.2019 at 17:28
      Permalink

      Hitler taisteli ihmisiä vastaan, yhdessä muiden kanssa. Samalla tavalla kuin kaikki puolueet taistelevat ihmisiä vastaan täällä Euroopassa. Neukkula oli sekin lännen viritaatio, jossa sielläkin taisteltiin ihmisiä vastaan.

     • 8.2.2019 at 18:06
      Permalink

      Neukkula oli ja sinä olet. Hitler ei

     • 8.2.2019 at 18:31
      Permalink

      Mahtuuko päähän kaksi ajatusta yhtaikaa Tshang? Britit ja amerikkalaiset rahoittivat hitleriä alusta loppuun. He tekevät sen todennäköisesti siksi, että Saksa taistelisi paremmin vastaan, ja enemmän saadaan tuhoa aikaan. Usa rahoittaa myös kaikki islamistiterroristit, jotka ne myöhemmin itse taistelee. Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää?

     • 9.2.2019 at 17:40
      Permalink

      Eiole minkäänlaista todistetta tuollaisesta rahoituksesta. Pikemminkin siitä, että puolueväki rahoitti itse itsensä. Pienet ihmiset rahoittivat koko puolueen. Vain muutamat natsihenkiset liikemiehet jakoivat melko pieniä summia. Henry Ford ennen valtaannousua ja sitten muutama saksalainen liikemies.

      Minkäänlaista tukse ei tullut myöskään sodan aikana. Neuvostoliitosta kyllä, nimenomaan siksi, että suuri sota. Mutta Hitler ei halunnut sotaa, vaan hänet pakotettiin siihen

 • 7.2.2019 at 07:49
  Permalink

  Valtamedia, sekä uutisohjelmat että viihdepuoli, syöttävät koko ajan paksua propagandaa siitä että valkoihoiset ovat ”p*skaa”, ja värilliset ovat parhaita ihmisiä mitä on, varsinkin arabit ja afrikkalaiset. Kun vielä poliisi ja syyttäjälaitos ovat mukana tässä, ja ratkaisevat kysymykset jopa siitäkin, että tutkitaanko joku rikos, tekijän tai uhrin ihonvärin perusteella, niin ei ihme että monet nuoret kokevat täysin samaa mitä nuoret Neuvostoliitossa kokivat. Samanlaisin seurauksin. Unohdinko viherkommari -koulutuslaitoksen?

  Reply
  • 7.2.2019 at 07:52
   Permalink

   Ruotsissa on Swebb-tv. He ovat nyt julkaisseet pitkähkön, mutta todella analysoivan raportin Ruotsin agendamediasta. ”Meillä on ihan käytännössä pravda-järjestelmä..” Meillä on mielipidetotalitaarinen järjestelmä”.

   https://www.youtube.com/watch?v=FunVKqQMLSw

   ”Swebbtv ”Fjärde Statsmakten” avsnitt 2 – om SVT med Lars Bern och Jan Tullberg

   Vajaat 20 000 katsojaa parissa päivässä.

   Reply
 • 7.2.2019 at 08:58
  Permalink

  Suomalaisten huono kohtelu realisoituu jokaiseen ikäluokkaan ja vieläpä kaikkein haavoittuvaisimmassa asemassa oleviin olipa heidän sosiaalinen asemansa mikä hyvänsä. Edm. luonnollisesti karsittuna pois poliittinen eliitti ja muut ”aateliset”, jotka käyttävät aikansa ryöstösaalistukseen yhteiskunnan jokaisella portaalla repien kuin karhut kutemaan nousseita lihavia lohia valiten niistäkin vain parhaimmat, sillä niin suuret ovat heillä runsauden ajat, että vain rusinat kelpaavat pullasta.

  Muu osa jätetään tarkoituksella syrjäytetyille kansalle, jonka velvollisuutena on toimia vain orjakaleeriksi muuttuneessa Suomessa soutajina ruoskan tahtiin pitäen tätä vuotavaa paattia liikkeessa varmistaen näin haittamaahanmuuttajille, tuolle uudelle etuoikeutettujen joukolle ja herrakansan ominaisuudessa vieläpä vakavia rikoksia tehtaileville rotumuukalaisille nk. ”ihmisoikeudet”, jotka käsittävät kaikki diplomaattiset ylivertaisuudet Suomen lain edessä ilman mitään velvollisuuksia, mitkä ovat varatut pelkästään kantasuomalaisille raskautetuille työstä ja syyllisyydestä kaikkiin vääryyksiin, joita tässä Jumalan hylkäämässä maailmassa voi enää sisällään pitää.

  On aivan ilmiselvää, että varsinkin Helsingissä ja muissa suurissa kaupungeissa, jotka ovat ”pyhittäneet” kaikki kuviteltavissa olevat resurssinsa läpsyytelijöille ja maailmaa kiertäville tautipesäkkeille. Ei voi olla enää mitään annettavaa kanta-asukkaille, jotka tarvitsevat todellista apua elämänsä eri vaiheissa. Kaikkein vastenmielisintä kaksinaamaisessa ”arvopohja” -yhteiskunnassa on nimenomaisesti kahden ääripään täydellinen hylkääminen. Eli vanhusten huono hoito ja kohtelu sekä lasten ja nuorten pahoinvoinnin sekä oikeuden turvattuun tasapainoiseen lapsuuteen sekä nuoruuteen on evätty kylmästi pois niiden tahojen toimesta, jotka ovat vastuussa koko suomalaisen yhteiskunnan läpi menevästä mädätyksestä nimeltä monikulttuurisuus, joka tosiasiassa tarkoittaa vain valkoista rotua kohtaan harjoitettavana rasismina ja syrjintänä vieläpä heidän omassa syntymämaassaan, johon heillä on pois ottamaton omistusoikeus niin, että he ovat kuninkaita omassa kotonaan, jota myös englantilaiset linnaksi kutsuvat ja näin ollen myös valkoiset suomalaiset nauttivat koko maata käsittävää kotirauhaa, joka takaa heille niin kauan kuin tämä maailma pystyssä pysyy elinikäisen herruuden ja etuoikeutetun aseman omassa maassaan niin, että kaikki muut olivatpa he sitten mitä rotua hyvänsä.

  Asemoituvat he vain ja ainoastaan olemaan täällä maassa maan tavalla tai sitten ulos sinne missä pippuri kasvaa, syystä etteivät he ole tämän kanta-asukkaiden luoman yhteiskunnan suojelun arvoisia rikollisuutensa, laiskuutensa ja kaikkinaisen kavaluutensa tähden, joista pahimpana esimerkkinä voidaan pitää lapsiin, nuoriin ja naisiin kohdistuneita joukkoraiskauksia ja seksuaalista häpäisyä islamistisen nk. ”uskonnon” ja poliittisen järjestelmän nojalla, joka perustuu 1400-vuotta vanhaan feodaaliseen yhteiskuntamalliin, jonka ympärille muslimien koraani perustuu täynnä väkivaltaa, pakkovaltaa, naisen oikeuksien polkemista, vihaa niitä kohtaan, jotka eivät jaa muslimien veriseen -”unelmaan” perustuvaa maailmankuvaa siitä, että ainoa pyhä asia ihmiskunnan historiassa on loppumaton nk. ”pyhäsota” päämääränään tuhota kaikki inhimillisyys ja kauneus maailmassa vaihtamalla se kivikautiseen raakuuteen ja eläimelliseen himoon vailla rakkautta mitään elävää kohtaan maailmassa, jonka allah on heille antanut voiton merkiksi siitä, että ihmisyys on tuhottu maailmasta murhaamalla, kiduttamalla, tappamalla, ryöstämällä ja raiskaamalla aina vanhuksiin ja pienimpiin lapsiin asti.

  Reply
  • 7.2.2019 at 09:22
   Permalink

   Veronmaksajia kynitään vain sen verran kuin uskalletaan, ettei tule kapinaa ja vaalitulokset muuttuisivat, vaikka vaalikoneisto onkin salaisten ovien takana manipuloitavissa. Gallupit petaavat petosta, antaen ihmisten luulla että kannatukset ovat nyt sitä ja sitä tasoa. Gallup-yritykset usein suurpuolueiden omisamia, sattumaa?

   Miksi pyritään kansalaispalkkan ja työläisten korvaamiseen roboteilla? Siksi, koska kansainväliset suuromistajat haluavat seuraavaksi omistaa kokonaisten valtioiden koko maa-alueet, ja IHAN KAIKEN miteä niissä on, myös ihmiset. Vain ihmiset, joiden toimeetulo on kokonaan näiden miljardöörien armoilla, voidaan manipuloida ihan mihin kurjuuteen tahansa, muuten kuin sotiaallisin toimin. Sotilaalliset toimet taas tuovat riskin huonosta maineesta teiköiden kohdalla, niin yritetään saada sama tulos, täysi määräsyvalta kokonaisten kansojen ihan kaikkiin omaisuuksiin ja rikkauksiin, työvoima mukaan lukien, korkeintaan puolisotilaallisin keinoin, kuten ajatuspoliisi jne.

   ”Kaikkein vastenmielisintä kaksinaamaisessa ”arvopohja” -yhteiskunnassa on nimenomaisesti kahden ääripään täydellinen hylkääminen. Eli vanhusten huono hoito ja kohtelu sekä lasten ja nuorten pahoinvoinnin sekä oikeuden turvattuun tasapainoiseen lapsuuteen sekä nuoruuteen on evätty kylmästi pois ni..”

   Reply
  • 7.2.2019 at 12:42
   Permalink

   Kaksi tai kolmekin rikollisklaania löysi toisensa tuhoisin seurauksin: pörssisaalistamiseen erikoistuneet uusliberalistit ja ihmiskauppiaat ja toisaalta monikulttuurin tai kulttuurimarxismin nimeen vannovat uusvasemmistolaiset. Jotta tuho olisi täydellinen, Suomi liitettiin valtiona USA:n uuskonservatiivien hahmottelemaan maailmanjärjestykseen, jossa jättiyrityksillä ja pankkikartellilla on kaikki valta ja tämän takeena USA:n avoimen militantit tai peitellyt manipulointikeinot ja resurssit.
   Kaikki on nyt Suomessa niin uutta ja hienoa ja oletteko panneet merkille, että poliitikkojen mielitermi on ”uudistus”.

   Reply
  • 7.2.2019 at 21:05
   Permalink

   Onko niin, että Suomen valtajärjestelmä on myynyt sielunsa George Soroksen miljardeilla rahoittamalle Open Society -kommunistijärjestelmälle?

   Tässä listaa tämänhetkisistä toimenpiteistä tukkia globalsiti-bolshevismin vastustajien suut:

   ”..”Against Hate -hankkeen tavoitteena on viharikosten ja vihapuheen vastaisen työn kehittäminen. Hankkeen toiminta keskittyy viharikosraportoinnin kehittämiseen sekä viranomaisten, erityisesti poliisin, syyttäjän, [ja] tuomareiden viharikostenja vihapuheen vastaisten toimintavalmiuksien vahvistamiseen sekä viharikosten uhrien tukemisen kehittämiseen.”

   Selvitys listaa useita valmistuneita ja käynnissä olevia hankkeita vihapuheen torjumiseksi:

   Kansallinen perus-ja ihmisoikeustoimintaohjelma (2017-2019)
   Demokratiapoliittinen toimintaohjema
   Kansallinen väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ekstremismin ennaltaehkäisyn toimenpideohjelma
   Sisäisen turvallisuuden selonteko (2016) ja strategia (2017)
   Valtioneuvoston ihmisoikeusselonteko
   Hallituksen kertomus kielilainsäädännön soveltamisesta
   Kansallinen rikoksentorjuntaohjelma
   Valtioneuvoston periaatepäätös mediapoliittisesta ohjelmasta
   Vihapuheiden ja -rikosten torjuntaan liittyvän toimintasuunnitelman valmistelua koskevan työryhmän loppuraportti
   Merkityksellinen Suomessa -toimintaohjelma
   Yhtäkään selvitystä ei ole tehty siitä, miten taataan syytetyn oikeusturva tilanteessa, jossa koko vihapuheen käsite on erittäin häilyvä ja tuomiot näytetään annettavan fiilispohjalta tai poliittisin perustein.

   Lähde:

   https://mvlehti.net/2019/02/06/oikeusministerion-against-hate-hanke-kouluttaa-syyttajia-poliiseja-ja-tuomareita/

   Reply
 • 7.2.2019 at 13:46
  Permalink

  Maailma vaan ON paska.
  Koska ihminen.
  Toivottavasti ÄKKIÄ joku massiivinen meteoriparvi törmää tänne ja ihmiskunta häviää.
  Se olis vaan vitun hyvä tälle hienolle pallolle.

  Reply
 • 8.2.2019 at 09:17
  Permalink

  Suurta huolta ja ahdistusta aiheuttaa etenkin vihervasemmistolle laittomasti maatamme hyväksikäyttävät kulkurit, heidän puolesta taistellaan ja etuja ajetaan. Koko tarmo pitää kohdistaa oman maan heikkoihin kohtiin, jos rahaa ja aikaa jää, autettakoon todellisessa avuntarpeessa olevia.
  Yksin yöpuvussa harhailevia vanhuksia pötköttää lumihangessa henkensä menettäneinä, kotihoidossa olevien kohdalla tilanne katasrofi, ruumispussien menekki on hurjaa. Kansanedustajile piti lätkäistä 100 euroa lisää, muutenkin kohtuuttomien etuuksien päälle, silläkin rahalla muutaman hoitajan palkkaus olisi auttanut hiukan.
  Tuhansia euroja annetaan maasta poistuville ikäänkuin hyvänmiehen lisänä, per… nippusiteellä penkkiin kiinni ja menoksi, tähänkin hullutukseen poltetut miljoonat ovat omassa maassa kultaakin kalliimpia.

  Reply
  • 8.2.2019 at 13:02
   Permalink

   Vaalejakin ajatellen, Brysselin korruptoimia valtaapitäviä maanpettureita tukeva valtaVALEmedia ei julkaise esim. tällaisia artikkeleita:

   ”Uutta turvapaikanhakija-aaltoa valmistellaan”,
   https://www.oikeamedia.com/o1-95806

   Reply
   • 8.2.2019 at 18:10
    Permalink

    Tämmöistä mediaa se Kalergi vain lueskelee:

    https://beta.oikeamedia.com/o1-98118

    Taitaa tämä Kalergi ollakin oikean kreivi Kalegon jälkikasvua. Meuhkaa kalergista kuten persut esim. Frankfurtin koulukunnasta ja kulttuurimarxilaisista ja sitten kuitenkin niiden taustalla oleva taho onkin myös persujen käskyttäjä

    Reply
 • 8.2.2019 at 18:07
  Permalink

  Nuorten psykiatrinen hoitelu ei ole järkevää, sillä apteekkipäihteiden käyttö turruttaa ja tuhoaa.
  Psykiatrinen leima vihjaa yksilölle, että hän on huono, eikä ole itsensä herra. Tällainen toiminta vie yksilön omanarvon tunteen.
  Tulokset näemme: toimintakyvyttömiä, apaattisia, velttoja apteekkihuumeiden käyttäjiä jo puoli miljoonaa. KELA korvaa, huoltosuhde heikkenee.
  Asenne ei ole sairaus, vaikka sairausteollisuus niin uskottelee.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.