Suomi satsaa syyrialaisiin pakolaisiin Libanonissa – 3,7 miljoonaa koulunkäynnin tukemiseen

Suomi tukee Syyrian kriisiä paenneiden lasten koulunkäyntiä ja lastensuojelua Libanonissa. YK:n lastenjärjestö Unicefin kautta kohdistetaan 3,7 miljoonaa euroa heikoimmassa asemassa olevien lasten koulunkäynnin tukemiseen.

Uuden hankkeen avaustilaisuus pidetään 23. tammikuuta Suomen Libanonin-suurlähetystössä Beirutissa. Ulkoministeriö kertoo, että Suomen avulla 7 000 – 8 000 haavoittuvassa asemassa olevaa tyttöä ja poikaa pääsevät koulunkäynnin ja lastensuojelupalveluiden pariin.

Kaksivuotisen hankkeen avulla tarjotaan perusopetusta, lastensuojelupalveluita ja ammatillista koulutusta lapsille ja nuorille, jotka eivät käy koulua ja jotka ovat lapsiin kohdistuvan väkivallan uhan alla.

Apua saavat lapset ovat kaikkein köyhimmistä perheistä, joten heidän kouluun saamisensa edellyttää kokonaisvaltaista ajattelua.

– Jos perhe elää kädestä suuhun, joutuvat lapsetkin töihin. Kaduille, toreille tai työmaille. Paras keino saada pakolaisperheen lapsi kouluun on tukea heidän perheitään. Nuorten ammattikoulutusta tukemalla tarjoamme heille mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen, kommentoi Suomen Libanonin-suurlähettiläs Tarja Fernández.

Hanke on jatkoa Suomen aiemmalle tuelle Libanonin koulujärjestelmän kantokyvylle, jota Suomi antoi vuosina 2014 – 2015. Syyrian naapurimaista Libanon kantaa kokoonsa nähden suurinta taakkaa pakolaisista. Väestöltään Suomen kokoisessa Libanonissa on yli miljoonaa Syyrian pakolaista, joista jopa puolet on lapsia tai nuoria.

Suomi on tukenut Unicefin työtä syyrialaislasten koulunkäynnin edistämiseksi myös Syyriassa, Jordaniassa ja Turkissa. Suomen tuella on esimerkiksi kunnostettu 136 koulua Syyriassa ja Jordaniassa, mikä on mahdollistanut koulunkäynnin yli 70 000 lapselle, sekä tarjottu ammatillista koulutusta 47 000 nuorelle.

Lähde: UM

22 thoughts on “Suomi satsaa syyrialaisiin pakolaisiin Libanonissa – 3,7 miljoonaa koulunkäynnin tukemiseen

 • 23.1.2019 at 10:42
  Permalink

  Kyllä otsasuoni sykkii tällaista lukiessa. Nuokin miljoonat olisi voitu käyttää suomalaisten lasten hyväksi.

  Reply
 • 23.1.2019 at 11:28
  Permalink

  Mille ajalle tuo summma on käytössä, kk, vuosi?

  Reply
  • 23.1.2019 at 12:32
   Permalink

   Ymmärsin tuosta uutisesta, että hanke on kaksivuotinen!

   Reply
   • 28.1.2019 at 01:48
    Permalink

    Joko Sipilä ja Orpo käyneet siellä poraamassa? Lapsiin liittyvissä poliittisissa globalisti-hankkeissa on ”melkein aina” kyse lasten helveltillisestä hyväksikäytöstä. Jopa UNICEF ja YK ovat jääneet kiinni laajamittaisista skandaaleista tähän liittyen, puhumattakaan meidän lestapedari-mafiosot?

    Suomi hyväksyi lasten helvetillisen alapääsilpomisen jo vuonna 2016:

    https://www.youtube.com/watch?v=5GSOO3juM_E

    Sionistimafia on varjobannannut videon jossa maahan pakkotuodun raiskaajakultin uhri kertoo kokemuksistaan:

    Reply
 • 23.1.2019 at 12:20
  Permalink

  Suomesta voisi siirtää sinne lähialueille niitä, jotka ovat marssineet pohjoiseen, kun siellä on kerran apua tarjolla.

  Reply
 • 23.1.2019 at 13:02
  Permalink

  Suomi ei satsaa mitään, vaan satanisti-eliitti satsaa. Pyöreänpöydän istunnossa vapaamuurari vuorineuvos on käskenyt hallituksen pölhö-ministereitä masinoimaan seuraavan jihadisti-aallon tulon Suomeen:
  Niillä veronmaksajilta ryöstetyillä 3.7 miljoonalla voidellaan Libanonin valtiojohto tyhjentämään mielisairaalaansa ja vankilansa ja lähettämään fanaattisimmat jihadistinsa Suomeen. SDP ja kokoomus laskeskelevat jo kotouttamisbisneksestä tulevia voittoja. Ilmastonmuutos verotuksen ansiosta kaikki kustannukset ovat nousseet niin VOK hoidosta voi laskuttaa valtiolta reilusti enemmän per kotoutettava raiskaaja.

  Reply
 • 23.1.2019 at 13:50
  Permalink

  Älkääs nyt! Täytyyhän valtion johdon johonkin käyttää 190milj eur ylijäämäisiä rahoja mitä Juha Sipilä ja Sanni Grahn Laasonen leikkasi suomalaisesta ammattikoulutuksesta vuoden 2017 alussa. Vuoden 2017 valtion tilinpäätöksestä näkyy, että samaan aikaan pelkästään sisäministeriön hallinnonala käytti maahanmuuttokustannuksiin 335,6milj eur ja työ-ja elinkeinoministeriö käytti kotoutukseen 226,5milj eur. Sosiaali ja terveysministeriön käyttämiä rahoja monikultturisuuden edistämiseen voi vain arvailla. Hupaisinta tässä on, että kukaan ei kysy paljonko maksaa! Rahaa palaa miljardi tolkulla ilman mitään kattoa eikä kukaan edes tiedä tarkkaa summaa.Viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomen valtio ei ole tehnyt yhtään ”voitollista” ylijäämäistä tilinpäätöstä ja menojen kriittisestä tarkastelusta ei saisi edes keskustella ilman rasisitiksi leimautumista.

  Reply
 • 23.1.2019 at 13:52
  Permalink

  Voi helvetti!
  Ja mitä helvettiä Suomelle kuuluu 3 maailman asiat mitenkään, tuota kysymystä saa kysyä satoja kertoja vuodessa itseltään ja muilta kukaan ei vastaa mitään, paitti suvakit jotka sitten suoltaakin siitäkin edestä syöpäsoluja suustaan että siinä myrkyttyy puoli suomea.

  Reply
 • 23.1.2019 at 14:47
  Permalink

  Steriloinnit kehiin tuolla rahalla johtaisi paljon parempiin tuloksiin.

  Reply
 • 23.1.2019 at 15:43
  Permalink

  Voi ei taas. YK on pedofiilejä suojeleva rikollisjärjestö. Nyt kanavoidaan taas miljoonia ”muka Unicefin” varjossa johonkin täysin saastaiseen hommaan.

  Nää järjestöjen kautta menevät avustukset menevät aivan muuhun, kun minne piti. Voihan niistä joku pieni prosentti tietysti peräänkysyttäessä mennäkin esim. kirjojen hankintaan. Siinä kaikki!

  Reply
 • 23.1.2019 at 17:59
  Permalink

  ”Nuorten ammattikoulutusta tukemalla tarjoamme heille mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen”, ja kun heistä siten on koulutettu poronhoitotalouden ammattilaisia niin tiedämmekin missä se parempi tulevaisuus on.

  Reply
 • 23.1.2019 at 18:43
  Permalink

  Varmaankin niille opetetaan suomen kieltä ja sosiaaliavustuskaavakkeiden täyttöä, jotka tietenkin ovat käännetyt arabiaksi ottaen huomioon kaikki Syyriassa käytettävät murteet. Niin, ja s***iäkin tietenkin opetetaan kaikilla ”konsteilla”, koska kyseessä tulee olemaan EK:n kaipaamaa ”halpatyövoimaa” ja erityisesti SPR:n punaisten lyhtyjen naisjaoston mielestä s***i on aina se ”päällimmäinen” asia, mutta ei ihan aina, sillä, jos joka päivä on vain ”pahaa puuroa” koko asiasta menee ”tekemisen ilo” ja seurauksena on ”burnout” eli koko Vokki voi palaa kivijalkaan saakka.

  Rahasumma on vaalien ennen kovin vähäiseksi kitsautettu, mutta kunhan suurimmat ja ahneimmat sekä suurisuisimmat suvakki puolueiden ämmät cuck-miehineen itseoikeutetusti kansan antamien äänten perusteettomuudella kävelevät hallitukseen tai kannetaan, nostavat tuonkin avustus rahasumman sellaiseksi, että moni kantasuomalainen sänki leuka heittää henkensä sydänkohtaukseen tai parhaimmassa tapauksessa alkaa ensimmäistä kertaa siihen astisessa elämässään käyttämään verenpainelääkkeitä ja meneepä taiten puhuneen terveyskeskuslääkärin suosittelemana puolikas valeriaanaakin – ainakin näin ensi alkuun. Se, sitten nää nähtäväksi näkeekö tämä ”rasistista vihaa” täynnä oleva paaria luokassa ”matkustava” ”syöpäläinen” nähdä seuraavia vaaleja vai peittääkö hänet armollisesti hautakumpu ja -kivi, josta piti maksaa hinta, että oli onni, että ”juhlakalu” ei sitä joutunut kuulemaan. Mutta joka tapauksessa perikunnan suru oli suuri, sillä edessä oli vielä perunkirjoitus eli valtion viimeinen ”riihipäivä”, jossa karstattiin kaikki mikä valkoisesta ihosta irti lähti. Mutta jokaisella pilvellä on aina hopeareunus. Sillä maailman ilmaston lämpeneminen sai taas pikku hipaisun nenilleen.

  Reply
 • 23.1.2019 at 19:01
  Permalink

  ”Kaikkein heikoimmassa, hädänalaisimmassa asemassa olevat”.
  Näin ne, jotka tienaavat näillä huijauksilla, perustelevat loputonta työssäkäyvän lypsämistä.

  Oikea tapa auttaa on vaatia Syyriaa auttamaan omia kansalaisiaan. Työllistäähän tämäkin toimi hillotolppapoliitikkojamme sekä virkamiehiä, mutta tulee kansallemme halvemmaksi.

  Reply
 • 24.1.2019 at 13:40
  Permalink

  Kuvassa ylhäällä näyttää ekaluokkalaiset matkaavan innolla kouluun, eväät mukanaan….

  Reply
 • 24.1.2019 at 17:29
  Permalink

  Toisin sanoen vapaamuurarit lähettelevät toisilleen kansalta,varastettua rahaa. Ei tämä enää mädemmäksi voi mennä. Vittuako väliä jollakin saatanan libanolaisilla kakaroilla. Ihan vituilla koko eduskunta syöpäpesäke. Lupaan juutalaisen nenäni kautta että rahat menevät ihan muualle ku aavikko apinoille!!!

  Reply
 • 27.1.2019 at 17:42
  Permalink

  ”Jos perhe elää kädestä suuhun, joutuvat lapsetkin töihin. Kaduille, toreille tai työmaille.”

  Siinä tapauksessa Suomessa olevilta ”syyrialaislapsilta” pitäisi ottaa avustukset pois, jotta joutuisivat työhön, eivätkä notkuisi päivät pitkät kauppakeskuksissa ja juna-asemilla.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.