Nämä pelit ovat VR-maailman etunenässä

Jo muutaman vuoden ajan virtuaalinen todellisuus, tai VR, on alkanut raivata tietään massoihin. Huolimatta siitä, että sen idea on erinomainen, virtuaalinen todellisuus oli jumissa alkumetreillä jonkin aikaa, eikä se oikein saanut tuulta siipiensä alle. Liekö syynä ollut kalliit laitteet tai hyvien pelien puute, sitä emme tiedä. Se on kuitenkin vihdoin alkanut kasvattaa suosiotaan yhä enemmän.

Mitä markkinoilla tapahtuu?

Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR ja nyt uusi Oculus Go ovat alkaneet vihdoin päästä irti lähtökuopistaan. Tämä tarkoittaa sitä, että nykyään on saatavilla entistä enemmän ja yhä upeampia virtuaalisen todellisuuden pelejä.

Jos siis olet kiinnostunut virtuaalisen todellisuuden hauskoista peleistä, kannattaa lähteä kokeilemaan kaikista uusimpia ja suosituimpia pelejä, joissa teknologia ja grafiikat ovat päässeet oikeuksiinsa.

Virtuaalisen todellisuuden pelejä on saatavilla konsolilla, mutta ne ovat alkaneet ottaa valtaa myös nettikasinoista. Pikkuhiljaa jopa kolikkopelit ovat alkaneet saada jalkaa oven väliin VR-maailmassa.

Beat Saber

Beat Saber on vuonna 2018 julkaistu monitasoinen VR-peli, jonka suosio nousi nopeasti. Tässä pelissä Dance Dance Revolution tapaa Star Warsin, Quitar Heron ja Tronin. Pelissä pitelet kahta valomiekkaa, joiden avulla sinun tulee leikata vastaan tulevia palikoita katki samalla, kun varot erilaisia esteitä. Vaikean tästä tekee se, että sinun tulee pysyä mukana taustalla soivassa musiikissa ja sen rytmissä.

Beat Saber on tällä hetkellä saatavilla HTC Vivellä, Oculus Riftillä ja Windows Mixed Reality -laitteilla. Peli on yksinkertainen, mutta ei tosiaankaan helppo, joten voit odottaa saavasi itsellesi mukavan vastuksen. Pelissä on saatavilla monia eri tasoja, eli voit aloittaa helpolta tasolta ja siirtyä vaikeammille pikkuhiljaa.

Astro Bot: Rescue Bot

Tämä hauska ja värikäs peli on saatavilla vain PlayStation VR:llä eksklusiivisesti. Tämä peli on ehdottomasti yksi PlayStationin parhaimmista tuotoksista ja virtuaalisen todellisuuden fanit ovat sanoneet pelin olevat korkealuokkainen ja laadukas.

Tässä pelissä on monta eri tasoa, jotka takaavat oikeanlaisen vaikeusasteen ihan jokaiselle pelaajalle. Vaikka Nintendon tuttu Super Mario Bros oli yksi innovatiivisimmista ja suosituimmista peleistä koskaan, olemme ehkä saaneet tälle pelille todellisen kilpailijan.

Et takuulla ole nähnyt mitään vastaavaa, joten jos omistat PlayStation VR:n, osta tämä peli omaksesi, etkä takuulla pety.

Tetris Effect

Jokainen on takuulla joskus pelannut suosittua Tetristä. Tämä Tetris on saatavilla eksklusiivisesti vain PlayStation VR:llä. Tässä virtuaalisen todellisuuden pelissä pelaat tavallista Tetristä, paitsi että ympäristö, jossa pelaat, muuttuu jatkuvasti. Voit esimerkiksi pelata veden alla ja kuulla korvissasi mukavan rauhallisen meren loiskinnan ja nähdä upeita valaita pääsi yläpuolella.

Se on psykedeelinen ja hypnoottinen kokemus, joka ihan jokaisen tulisi kokea. Pelin pelaaminen on helppoa, ja jos olet joskus pelannut Tetristä, niin opit pelin salat hyvin nopeasti.

Yhteenveto

Virtuaalinen todellisuus on epäilemättä pelaamisen tulevaisuus. Teknologian kehittyessä, pelien laadun parantuessa ja laitteistojen tullessa edullisemmiksi, yhä useammat pelaamisesta kiinnostuneet varmasti hankkivat itselleen VR -pelejä tai ainakin kokeilevat niitä jossain vaiheessa.

Virtuaalinen todellisuus mahdollistaa paljon muitakin asioita kuin vain pelaamisen. Koska nykyaikana tekniikka ja teknologia kehittyy valonnopeudella, voimme odottaa erittäin mielenkiintoisia pelejä ja muita tuotoksia hyvinkin pian.

Beat Saber, Astro Bot: Rescue Bot ja Tetris Effect ovat kaikki erittäin suosittuja pelejä virtuaalisen todellisuuden saralla ja ne ovat ehdottomasti VR-maailman pelien etunenässä raivaamassa tilaa muille tuleville peleille. Kokeile sinäkin VR -pelejä konsolilla tai netissä!

6 thoughts on “Nämä pelit ovat VR-maailman etunenässä

 • 23.1.2019 at 12:44
  Permalink

  VR-pelit ovat varmasti elämyksellisiä ja mukavia pelata, mutta ehkäpä kannattaa hoitaa Suomen yhteiskunta ensin kuntoon. Pelataan sitten, kun Suomi on saatu erotettua Eu:sta, globalisaatiosta, otettu oma kansallinen valuutta käyttöön, vallan kolmikantainen valtiosääntö, oikeus istuinten oikeellisuus, muslimit karkoitettua, monikulttuurisuuden myötäjuoksijat vankilaan, ja 90 luvun pankkikriisiin ja valtiopetoksiin syyllistyneet poliitikot ja talouselämän pamput tuomittua lain ankarimman kirjaimen mukaisesti.

  Reply
  • 24.1.2019 at 20:01
   Permalink

   Koulumme ovat yhdessä valtamedian kanssa suurimmat VR-tuottajat. Melkein kaikki mitä kertovat on valhetta ja kusetusta.

   On jo kauan sitten esimerkiksi todistettu että aurinko ei toimi ydinreaktion voimin. Katso nämä todisteet tiede -artikkeleista, jos et usko:

   Nature, Vol 259, 1/15/1979, sivu 87
   Physics Today, May 1976, sivu 17
   Nature, Vol 276, 12/14/78, sivu 676

   Reply
 • 23.1.2019 at 13:23
  Permalink

  vr lasit on parhaimmillaan lento-, avaruus- ja autosimulaattoreissa. Piiiitkään aikaan ei sillä saralla rattipolkimien, penkkiratkaisuiden ja tärinätehostimien lisäksi ole ollut juuri kehitystä mutta vr myötä saatiin ihka aidontuntoinen kypärä päähän elämys. ’Suomessa asuu maailman nopein kansa.’

  Reply
 • 23.1.2019 at 18:26
  Permalink

  Umpityhmä kun olin ihmettelin ensin, että mitä kotkotuksia noita-akka liikenneministeri Anne Berner on taas keksinyt VALTION RAUTATEIDEN toiminnan ”lisukkeeksi”?!?!?!?

  Noh, tietäähän sen, että suomalainen kahdella jalalla (joskus) liikkuva karvaton uros seurattuaan Sipilän hallituksen edesottamuksia eli ”vatulointia” kokonaiset tuskalliset 4-vuotta, joka on tuntunut 4000-vuodelta, että tuolta ”päivitetyllä” ”Tsingis Khanilta” ja ”windowsin siniseltä näyttöruudulta” voi odottaa mitä tahansa älyttömyyksiä, koska itse pääkanisteri on sitä lajia päästä varpaisiin ja täysin vaimonsa ja mummu Merkelin varassa mitä tulee maan asioiden hoitoon, sillä olemme kaikki voineet nähdä senkin ihmeen tapahtuvan, että ”Kysyvä eksyy tieltä” kauemmaksi kuin itse ”Star Trekin Enterprise on koskaan käynyt”.

  Reply
 • 25.1.2019 at 21:28
  Permalink

  Mielestäni VR-puolella markkinointi takkuaa. Murheellista katsoa Oculus Go:n viestinnän laiminlyöntejä. On kuulemma helppo yms, mutta mistä niitä ohjelmia saadaan. Ja mitä ne maksavat.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.