Jyrki Åland: Jouluinen sikamme

Joulun aikaan Sika on meille suomalaisille se perinteinen herkku. Moni varmasti vielä jouluyönä leikkaa kinkusta sen herkullisen siivun ja nauttii kinkkunsa perinteisin menoin.  Itse jäin hetkeksi pohtimaan, että miten Sika on eksynyt ruokapöytäämme. Joka joulu me työnnämme kinkun uuniin, mutta miksi? Harvat muistavat tai tietävät, mutta joulukinkulla on jumalallista alkuperää.

Muinaisten viikinki tarujen mukaan juuri sika oli Frej jumalan pyhä eläin. Frej oli auringon, sateen ja hedelmällisyyden jumala, jonka kunniaksi viikingeillä oli tapana uhrata porsaita. Porsaat tuotiin esille, ja niille lueteltiin tavoitteita, joita tulevana vuonna olisi tarkoitus saavuttaa. Skandinaavien vuodenvaihteen juhlassa (Jule) porsaat uhrattiin Frej jumalalle ja syötiin pakanallisissa menoissa.

Kristinusko tuli ja sijoitti Jeesuksen syntymäjuhlan pakanallisen Julen paikalle.  Oli selvää, että syvään juurtuneita pakanallisia tapoja olisi ollut vaikea kitkeä pois. Tämän vuoksi oli siis parempi ottaa ne omiin nimiin ja sijoittaa omat pyhämenot niin sanotusti kansan tutuille juhlapäiville. On jopa väitetty, että kirkko Paavi Sixtus III:n käskystä olisi suosinut sikaa jouluruokana, koska sen avulla voitiin paljastaa piilojuutalaiset, joiden uskonto kieltää sianlihan. Tässä siis oiva vinkki paljastaa vaikka lähipiirin piilomuslimit.

Sikaa on pidetty aikoinaan sellaisena ruokalajina, jonka mukana hedelmällisyys lisääntyy. En nyt rupea väittämään, että sikaa syömällä olisi suoraa seurausta syntyvyyden nousuun ja joulukinkku olisi ratkaisu tulevaisuuden kestävyys vajeelle. Sianlihan on uskottu myös tuovan onnea ja sitä me suomalaiset tulemme tarvitsemaan keväällä, kun uutta eduskuntaa valitaan. Joulukinkkumme on siis jumalallista alkuperää, jonka nauttimisella on ollut monia hyviä puolia.

Joulukinkku perussuomalaiseen tapaan

Eli ei muuta kuin vartti kilo voita kattilaan ja kossu pakkaseen. Tässä kinkkuohje jolla et epäonnistu.

Kinkun voi kypsentää ilman käärettä. Kokemus on opettanut, että kun kinkun kypsentää sellaisenaan ilman kääreitä painohäviö jää pieneksi. Muista myös ottaa kinkku huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

 1. pyyhi kinkun pinta kuivaksi vaikka talouspaperilla. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin.
 2. tee kamaraan kinkun paksuimpaan kohtaan reikä ja työnnä lihalämpömittari sisään, siten että se ei kosketa luuhun. Mittari kannattaa pistää lihaan kyljestä.
 3. kypsennä kinkku miedossa lämpötilassa (100–125 astetta). Liha on kypsää kun mittarin näyttää 77–80 astetta. Nyrkkisääntö paistoajassa on tunti – puolitoistatuntia kiloa kohden.
 4. ota kinkku uunista jäähtymään. Nahan poistaminen käy helpoiten kun annat kinkun jäähtyä tunnista puoleen tuntiin jotta rasva jäähtyy. Leikkaa nahka poikki potkan kohdalta ja nosta se varovasti pois. Tässä vaiheessa voit myös ohentaa silavaa, jos se tuntuu liian paksulta.
 5. voitele kinkun pinta seoksella jossa on yhtä paljon sinappia kuin siirappiakin. Siivilöi pintaan korppujauhetta. Itse pistelen vielä kinkun pintaan kokonaisia neilikoita.
 6. ruskistus tapahtuu (250 asteisessa) uunissa ja muutaman minuutin, jotta pinta saa kauniin värin.

Kato äiti on laittanut kystä kyllä. Sinappihuntu on sialla yllä. Isoveli veistänsä teroittaa Ja luistansa porsaan erottaa Ja lapset laulaa: ”joulun tähti on ehdoton” lauloi Juice aikanaan.  Eli ei muuta kuin rauhallista joulua.

Terveisin Jyrki

 

16 thoughts on “Jyrki Åland: Jouluinen sikamme

 • 23.12.2018 at 21:29
  Permalink

  Joulukinkku globalistien tapaan:

  1. Pyyhi perseesi maamme perustulailla. Nosta natsi-kohu heti kun joku yrittää puolustaa hävitettävää kansaa tai rotua.

  2. Aivopese kansa ilmastonlämpenemis-kohulla, ja tunge tätä valhetta ja sontaa joka tuutista, myös peruskoulussa, jotta aivopesu olisi pysyvämpää sorttia.

  3. Toitota yllä mainittuja asioita yhä tiheämmin kaikissa yhteyksissä. Kriminalisoi näistä asioista eri mieltä olevat kapinalliset vähitellen yhä enemmän, kunnes saavutetaan Neuvostoliiton taso, että ajatuksista voidaan laittaa muurin taa tai mielisairaalaan. Nyrkkisääntö: laita yksi ajatusrikollinen kaltereiden taa, (annettuasi sille ensin valtamedian levittämänä ”suur-rikollisen” kohtelu) tuhatta kohti, niin ne muut tuhat hiljenevät.

  4. Kun kapina on saatu vaimennettua, aloita puhdistukset, ja keskiluokan lopullinen tyhjentäminen työnantajiesi kassaholveihin.

  5. Muista rakentaa itsellesi turvasatama, sillä kommunistisessa vallankumouksessa syntyy aina kapinasoluja.

  6. Kun olet saanut mitä haluat, varmista että sinun saaliiseesi kajoaminen on vastedes rikos. Älä ylpisty, jottei planeetan päämafioso kyllästy sinuun, ja korvaa sinut paremmalla.

  Reply
  • 23.12.2018 at 21:50
   Permalink

   Juuri noin tekevät vallankahvaan kiipineet, Brysselin korruptoimat ja vailla omaatuntoa olevat maanpetturi-psykopaatit!

   Reply
 • 24.12.2018 at 08:04
  Permalink

  Sikoja lienee vaivannut muinoin joku tauti joten niiden syöminen kiellettiin ihan käytännön syistä.
  Juutalaiset ja muslimit ovat edelleen 2000:n vuoden jälkeen siinä uskossa että sika on saastainen.

  Reply
  • 24.12.2018 at 10:41
   Permalink

   Kyse on trikiinistä, joka on sukkulamato ja se elää lihaa syövissä eläimissä ja on yleinen mm riistassa. Trikiini tartunnan saa huonosti kypsennetystä lihasta ,mutta se kuolee 70 asteessa.

   Reply
 • 24.12.2018 at 09:32
  Permalink

  Suorapuheista joulua kaikille! (poislukien juutalaiset, muslimit, poliitikot ja poliisit joille toivon ja toivotan tuskaa & kärsimystä kaikissa mahdollisissa muodoissa)

  Reply
  • 24.12.2018 at 10:11
   Permalink

   Kyseiset tahot eivät koe tuskaa, jos sitä kukaan ei heille tuota. Esimerkiksi Saksan juutalaiset joutuivat kokemaan tuskaa seuraavasti (verifioitavat faktat):

   1. Kansainväliset juutalaiset pakottivat Saksan kaaokseen ensimmäisen maailmansodan jälkeen, jonka liittoutuneet voittivat juutalais-korruptiolla (sionistit lupasivat Briteille USA:n apua sotaan, jos saavat Palestinan itselleen).

   2. Saksassa hermostuttiin viimeistään silloin kun Saksan juutalaiset, yhdessä kansainvälisten sellaisten kanssa, pakottivat Saksan sopimaan hullun suurista korvauksista ensimmäisen maailmansodan jälkeen.

   3. Hitler sai tästä johtuen suuren suosion julistaessaan Endlösung, eli 4 miljoonaa juutalaista Madagaskarille, tahtoen tai tahtomattaan.

   3b. Kun sionistit manipuloivat asioita, estäen tuhansien juutalaisten lähdön maasta, ja vaatien että deportaatiot lopetetaan, suuttui Saksan kansa lisää, ja Hitler kieltäytyi lopettamasta juutalaisten maasta viennin.

   4. Sionistit ottivat tästä pultit, ja julistivat koko maailman sotaan Saksaa vastaan (1933). Tässä toisen maailmansodan todellinen syy. Koska sionistit olivat onnistuneet sekä estämään juutalaisten lähtemisen Saksasta, että julistaneet juutalaisten SODAN Saksaa vastaan, olivat kaikki juutalaiset nyt sotavihollisia, ja Saksassa oleville juutalaisille tuli, sionistien ”armosta”, osaksi vankila tai keskitysleiri.

   Reply
 • 24.12.2018 at 10:42
  Permalink

  Onnellinen kansa, suitsuttaa Sipilä, lentokoneen ohjaimissa tämä tunnelma saattaa päähän iskostua, ja uskoo siihen kuin pukki sarviinsa. kymmenille tuhansille vähävaraisille jaettavat lahjoitukset, tuhansille vapaehtoisten tarjoamat jouluruoat, posliinilautasilta, lapsiperheille valtavasti lahjoja joita ilman jäisivät jollein auttava käsi heille lahjoja ojentaisi, turvakoteja perustetaan kiireellä jotta lapset, vaimot saadaan turvaan humalapäissään riehuvalta isännältä, joka lahjapullon siemaistuaan purkaa vuoden sisällään kantamia patoutumia, perin onneton on tämä kansa. HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE

  Reply
 • 24.12.2018 at 16:05
  Permalink

  Ei kiinnostanut esim, yleä se että yksi mies lahjoitti Hurstille 30.000 euroa, ei kiinnostanut yhtäainoaa muutakaan valtamedian paskaa tuo upea teko, ei, koska yle on liputtanut paikan jonka tuo lahjoittaja omistaa joksikin rasitiseksi(Ylilauta).. ja tuon teki ylen oikea ”paskantarkistaja”.. huumehuora jonka nimeä ei tarvitse edes kertoa.

  Reply
 • 24.12.2018 at 16:15
  Permalink

  Ihan Sika Hyvää Joulua 2018!

  Sika ei häpeä itseään, eikä meidänkään tule hävetä sikaa, eikä liioin itseämme, sillä vain ”kuolleet kalat menevät virran mukana”. Meillä ovat periaatteemme, toisilla ei ole mitään.

  Reply
  • 25.12.2018 at 15:29
   Permalink

   ”Meillä ovat periaatteemme,”

   mutta valtaapitävillä, Brysselin korruptoimilla Suomea ja kantasuomalaisia tuhoavilla maanpettureilla ei mitään!

   Reply
 • 25.12.2018 at 21:35
  Permalink

  Sikaisan hyvää ja iloista Joulua!! <3

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.