Harjoituksessa tehdyissä kuulusteluissa sotilasrikos? – Kaikki uhrit varusmiehiä

Puolustusvoimien pääesikunta tiedotti 30. marraskuuta 2018 aloittaneensa esitutkinnan Ilmavoimien joukkokoulutuskauden päättöharjoituksen tapahtumista, joissa epäillään varusmiehiin kohdistunutta epäasiallista toimintaa. Tutkinta on edennyt ja asiassa on sen perusteella syytä epäillä useita sotilasrikoksia.

Tapauksessa epäiltyjä rikoksia ovat toiseen sotilaaseen kohdistunut pahoinpitely ja palvelusrikos. Rikoksesta epäiltyjä on noin parikymmentä henkilöä Ilmasotakoulusta ja Porin prikaatista. Epäiltyinä on sekä varusmiehiä että ammattisotilaita, mutta uhreina ainoastaan varusmiehiä.

Kaikki epäiltyjen rikosten uhrit olivat suorittamassa asepalvelustaan Porin prikaatissa. Osa varusmiehistä sai tekojen johdosta lieviä vammoja. Epäillyt teot tapahtuivat sotaharjoituksen yhteydessä Jämsän Hallissa. Kyse on ollut harjoituksessa tapahtuneesta maaliosastona toimineen tiedusteluryhmän kiinniotosta ja kuulusteluista. Tilanteessa epäillään tapahtuneen sellaisia ylilyöntejä, joiden epäillään täyttävän pahoinpitelyn ja palvelusrikoksen tunnusmerkistön.

Esitutkinta kestää puolustusvoimien mukaan ainakin viikkoja ja esitutkinnan jälkeen tapaus siirtyy syyteharkintaan.

Lähde: Puolustusvoimat

8 thoughts on “Harjoituksessa tehdyissä kuulusteluissa sotilasrikos? – Kaikki uhrit varusmiehiä

 • 20.12.2018 at 12:56
  Permalink

  Ahaa! Johan selvisi millä keinoin Suomen puolustusvoimat täytti NATO:n nopean toiminnan joukkojen tasovaatimukset 26.-30.11.2018
  Silloinhan uutisoitiin Naton arvioitsijoiden häärineen juurikin noilla asioilla. Joukko-osastokin täsmää.
  Nykyajan kapiaiset ovat rikkoneet isänmaataan ja Suomen kansaa kohtaan tekemänsä valan: Pyhän sotilas valan sekä kadetti lupauksensa.
  Kadetti lupaus kuuluu seuraavasti:

  Kadettilipun, sotilaan korkeimpien hyveiden, uskollisuuden ja miehuuden, kunnian ja toveruuden vertauskuvan edessä minä lupaan uhrata työni ja elämäni Isänmaalle. Kadettiaikanani ja sen jälkeen olkoon tunnukseni Suomen vapaus ja kansamme onni. Isien sankarimuisto säilyköön minulle pyhänä, ja sotilaan kunnia olkoon toimintani johtotähti. Ajatuksieni ja tekojeni kannustimet ja tavoitteet olkoot aina ylevät ja jalot. En karta työtä, en taistelua, en kärsimyksiä, en kuolemaa tämän lupauksen lunastamiseksi. Auttakoon Jumala minua olemaan kestävä kunnian tiellä.

  Reply
 • 20.12.2018 at 13:29
  Permalink

  Oikeassa sodassa niitä ”ylilyöntejä” tulekaan, sillä ne eivät mene ”yli”, vaan suoraan kohti pläsiä. Silloin tavataan kuolla tai vähintäinkin menettää terveys loppuiäksi ja kauniiksi lopuksi ”kunniattomat paskiaiset” eli suomalaiset päivän poliitikot käyvät rääpimässä suutaan veteraanijuhlassa ja heidän lapsensa hoitavat loput haukkumalla heidät natseiksi ja ties miksi murhamiehiksi ja naissotilaat tietysti suurta mielikuvitusta käyttäen huoriksi, sillä läheltähän se ”viistää” heitä itseäänkin, sillä joka ainoa nainen jota suomalainen mies ei pelkää pimeässäkin on ”huora”. Sillä suomalainen varusmiespalveluksen suorittanut mies arvostaa vain panssarivaunua ”telaketjujensa” vuoksi.

  Reply
  • 20.12.2018 at 19:55
   Permalink

   Oli poikkeuksellisen hyvät rap sanoitukset, Jalmari. Kiitos. Ei olisi varmaan muuten tullut kuultua.
   Joiltakin varmaan menee täysin yli hilseen ne kaikki viittaukset ja koska englannin kieli mutta en ole kuullut isomman ja laajemman aiheen rap kappaletta kuin tuo.

   Reply
 • 21.12.2018 at 00:08
  Permalink

  Kestääkö armeija nykyään viisi kuukautta? Robin on päässyt jo reserviinja lähti heinäkuun10. tänävuonna.

  Reply
 • 21.12.2018 at 01:51
  Permalink

  Omia hakataan ja miehitysjoukkojen laukut kannetaan maahan sisään.

  Tämän takia palautin sotilaspassini jo vuonna 2015.

  Reply
  • 22.12.2018 at 23:06
   Permalink

   KANSATTOMAN ISÄNMAATTOMAN Kokoomuksen silloinen punaporvari-sisäministeri PettUri Urpo oli silloin asialla afrikkalaistamassa Suomea.

   Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.