Ikämies ja hevonen kuoli valtatie 24:llä

Maanantaiaamuna valtatiellä 24 Vesivehmaalla tapahtui henkilöauton ja hevosen yhteentörmäys. Onnettomuuden vuoksi Lahden suuntaan menevä kaista oli poikki parisen tuntia ja poliisi ohjasi paikalla liikennettä.

Hevosen omistaja noin 35-vuotias nainen oli ollut taluttamassa viisivuotiasta ravihevosta rattaineen tarkoituksena ylittää valtatie 24. Hevonen oli kuitenkin päässyt irti ohjastajan otteesta ja juossut valtatielle kääntyen Vääksyn suuntaan. Kohtalon oikusta samaan aikaan valtatietä 24 Lahden suuntaan oli tullut noin 65-vuotiaan miehen kuljettama henkilöauto. Hevonen ja auto törmäsivät valtatiellä.

Henkilöauton kuljettaja ja hevonen menehtyivät tapahtumapaikalle.  Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta kävi paikalla ja tutkii onnettomuutta. Nimikkeinä on eläinonnettomuus ja kuolemansyyn tutkinta.

Lähde: Poliisi

6 thoughts on “Ikämies ja hevonen kuoli valtatie 24:llä

 • 3.12.2018 at 13:30
  Permalink

  Ikämies? 65-vuotiashan on vielä parhaassa työiässä. Nuori ja vetreä sälli. Terveisin EK ja eläkelaitokset.

  Reply
 • 3.12.2018 at 14:04
  Permalink

  Vesivehmaan jenkka vaihtui surumarssiin.

  Reply
 • 3.12.2018 at 15:36
  Permalink

  Hyvin harvinainen kolari nykyaikana. Kyseessä taisi olla kuitenkin Suomen hevonen eikä lämminverinen, jotka nyt muutenkin ovat paljon vikurimpia kuin ensin mainittu. Jos kyseessä taas oli lämminverinen ei se pysy paikoillaan edes huopatossutehtaassa. Itse tiellä hevosella ajaneena se oli enemmän kuin pirullista, sillä vaikka työhevosena käytetty arjen sankari olikin tottunut tietyssä määrin autoihin oli se varsinkin linja-auton tai kuorma-auton kohdattaessa enemmän kuin hankalaa, sillä pillastunutta hevosta on vaikea hallita eikä siinä enää ”ohjaamiset” auta, vaan tuurilla mennään.

  Se vielä on ihmeellisintä ja suoranaisen rikollista liikenneturvallisuuden ja hevosella liikkujaa kohtaan, että jotkut vajavaisella älyllä varustetut autoilijat tarkoituksella pelästyttävät hevosen äkki kiihdytyksellä tai muulla tavalla häiritsee eläintä joko tietämättään tai ei, joka on johtanut pahimmassa tapauksessa esim. ratsataja-tytön kuolemaan kun hevonen heittää ratsastajan selästään.
  Syynä voi tietysti olla nykyihmisten tietämättömyys hevosen käytöksestä tieliikenteessä eikä osata varoa tai antaa ”turvaväliä” hevosta ohitettaessa esim. hiljentämällä vauhtia tai välttämättä äkkinäisiä liikkeitä ja kaasun käyttöä.

  Hevosissa on luonnollisesti luonne eroja rauhallisuutensa suhteen, mutta nykyaikana hevosilla enää liikutaan ajoteillä niin harvoin, että hevoset eivät totu liikenteeseen, eivätkä autoilijat hevosiin. Se ainakin on todella pikku sieluista käytöstä, jos hevosajoneuvoa kohtaan tunnetaan sellaista antipatiaa kuin esim. moottoripyöräilijöihin, jotka – ainakin osa heistä – ovat syypäitä itse tähän huonoon maineeseen.
  Matkailuajoneuvolla liikkuvat ovat oma lukunsa sinänsä, että ovat eräänlaisia ”traktoreita” liikenteessä.

  Nyrkkisääntö hevos ajoneuvoihin ja ratsastus hevosiin on sama kuin lastenkin kohdalla. Ne molemmat ovat hyvin arvaamattomia.

  Reply
 • 4.12.2018 at 19:08
  Permalink

  Hevosajajille vaadittavaksi ajokortti, ei ole ensimmäinen eikä takuulla viimeinen kerta kun hevoset hyppii pitkin valtateitä, ei ole kun ehkä viikko kun viimeksi hevoslauma juoksi pitkin tietä silloin kuoli jokainen hevonen ei yhtään ihmistä vaikka jälki olisi voinut olla pahempaa.

  Hevoset kuuluu kauaksi maaseudulle ei lähellekkään vilkkaita paikkoja.

  Reply
  • 27.3.2019 at 10:13
   Permalink

   Mitäs seuraavaksi, koirakortti? Koirathan ovat aiheuttaneet myös kuolonuhreja. Entäs hirvet, pitääkö niitäkin alkaa jotenkin rajoittamaan? Nehän aiheuttavat lukuisia kuolonuhreja liikenteessä joka vuosi. Kenen piikkiin menee eli kenen tarvitsee hankkia hirvikortti?

   Byrokratiaa lisäämällä hevosiin liittyvät riskit eivät pienene. Puhun kokemuksesta, sillä olen omistanut aiemmin hevosen ja toiminut sivutoimisena kengittäjänäkin. Hevosten kanssa olen ollut tekemisissä lähemmäs 30 vuotta. Kaikessa ihmisten toiminnassa sattuu havereita, myös hevosharrastuksessa. Se ei kuitenkaan ole pätevä peruste byrokratian lisäämiselle ja harrastuksen kieltämiselle tai mahdollisimman syrjään työntämiselle. Hevoset antavat niiden parissa harrastaville paljon, aivan kuten koiratkin.

   Eero Tillanen

   Reply
 • 15.12.2018 at 10:36
  Permalink

  Onkohan jostain saatavilla Suomi hevosia, ja mitäköhän ylläpito mahtaa kustantaa? Kaipa sitä näin haja-asutus alueella elävänä on pian palattava muutama vuosikymmen ajassa taaksepäin, ja siirtyä kulkemaan hevosella kauppa matkansa, kun kerran Sveitsin horon johdolla ovat kieltämässä autoilua, ja asettamassa lisää kustannuksia. Mahtaakohan hevonen tarvita myös katalysaattorin, entä vilkut ja töötin, sekä ajovalot? Mahtako myös tarvita katsastaa vuosittain kenkien ja jarrujen osalta?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.